Egyébként tényleg itt a nyár, valahogy mégsem bírtam abbahagyni a zenélést, megint azon kapom magam hogy órákat pötyögök, és szedem elő az Ozzy témákat.. (Desire rulz) :)))
Speciel tényleg nála láttam egyedül 3 csöveset, voltak hülye ötletei a srácnak, de az ADA-kat mindíg is irigyeltem tőle.. meg filóztam nagyon a LesPaul Studion amit 95-ért akart nekem eladni, végül a pénzhiány döntött és nem vettem meg :)
nem tudtok valami helyet a neten, ahol Vinnie Moore tabokat lehetne találni ? (a Mind's Eye lemezt vadászom nagyon). Vagy esetleg van valakinek...? Köszi
Most olvastam a gitárerősítős topicban, hogy laney TF200-od van. Azt hogyé' adják?
(Az általad is említett Zenész cikk szerint a TFX300, ami egy kis digit efekktel és némi hangerővl több a tiedtől egy százasból kijön!?)
Írtad, hogy inkább a tiszta csatornát használod. a torzítósokról csak annyit írj még kérlek: a korábban is emlegetett "szőrös", "zs" hang, vagy inkább a Marshall féle krémesebb, melegebb jellemző rá? (Az előbbit ki nem állhatom és az eddig általam hallott 1db laney kombóra az volt a jellemző.)
Az új árát ma kérdeztem meg, az sajna elég rázós, 260 eFt bruttó. Ugyan sok boltban van ez a bizonyos magyar cetelem bank féle részlet, de a kamatterhe elég magasnak tűnt.
ADA-t én is keresgéltem, hívtam ma a Vintage52 és a Tajtit, de most éppen nincs. Az utóbbiban volt egy MP-2 néhány hónapja, olyan 120 körül.
Fejes Hangszerüzlet (52)420-767 ( ez van a telefonkönyvben ).
Eccer ajánlottak nekem egy használtat ebben a csodaboltban 180 körül. Az új árára már nem emlexem pontosan, csak azt tudom, hogy sokalltam (200sokezer volt). De van most Debrecenben valami "új" hangszerüzlet állítólag ( Cornett? ), és állítólag jók az árak, de még nem jártam ott.
Lehet valahol új ADA-t kapni in Hung(a)ry, nem tudjátok ?
Ha a Szűcs Norbival akarsz konzultálni, akkor segíthetek! A két legjobb barátom közül az egyik.
Jelenleg nyaral, de kb. 3 hét múlva lesz megint.
2 napja utazott el. Valami infó-t róla még? :o))))
Hát MP1-em volt régebben... az COOL!
A Medgyesi-nél eccer megsasoltam egy Classic-ot, hát a szokot beállításaim sem voltak nyerők, viszont van XLR kimenete...
Ennyiben kimerült az összehasonlítás...
Nekem nem jött be a Classic!
Ha kevés mannád van akkor érdemes kintről (USA) hozatni 1-2 (vagy több darabot, és egy külső trafóról lehetőleg toroid) tráplálni 110V-al...
használt MP1 kb: 150-170 USD.
Ha többet hozol akkó visszagyün az ára (biznics!)
Az MP2 -ben van wah...
Kicsit bonyi volt az MP1 -hez képest...
Legalábbis nekem...
Javaslom ,hogy valahogy keresd meg a Szűcs Norbit, neki hosszabb ideig volt (lehet hogy még van...) MP2-je...
A http://www.netzmarkt.de/thomann/ -t szoktam viszonyításhoz használni. ( ez relative drága hely a neten => közelíti az itteni árakat ) Szal itt 5090 DM * 130 Ft kb. = nagyon sok.
50-ért egyáltalán nem drága a V-twin. Annyit még lehet én is adnék érte. Bár a neten azt olvastam, hogy nincs igazi Mesa-s hangja.
A SOLDANO-rol még nem hallottam. Megnéztem a www.soldano.com-ot. Szimpatikus amiket írnak, csakhát ugye a beszerzéssel lehetnek apróbb gondok.
Az előfokokkal kapcsolatban annyit, hogy jó lenne hallani egy pár ilyen csöves csodát. De itt Debrecenben kipróbálhatok hangszerboltban egy JMP-1-est, meg egy M-B-Triaxist (az utóbbit már próbáltam, és nagyon bejött). Azt se tudom mennyi lehet pl. hangzásban a különbség egy ADA és egy hasonló árfekvésű előfok között a különbség. (Bár egyesek szerint egy ADA-val szinte bármilyen hangot lehet csiholni). Röviden jó lenne hallani...