Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Jó!Csak mert itt több olyan eset is történt hogy a csaj ment haza a vasútállomásról aztán követték az egyiket fojtogatták a másiknál(nem egy időben) pillangót villantottak elő!(Na ilyenkor szoktam biz mondani hogy viperát neki vagy lácot,de a bűnismétlés egy .357-essel küszöbölhető ki igazán!)Na ennyit a Balaton híréről!Képzelheted milyen hírét viszik majd az esetleges ideutazók ha velük is lesz ilyesmi!Fellendül ám a turizmus!
Gvass, természetesen nem ezért kérdeztem. :) Csak volt egy olyan vizsgaszituáció, hogy a zsebemben felejtettem a gázsprayt, ami nem lehet nálam gyülekezési jog hatálya alá tartozó rendezvényen, de mégis használhatom ha a védett személy életét vagy testi épségét veszélyeztetve látom a rendezvényen. Na, innen jutott eszembe, hogy mi van, ha a nőnél is van ilyesmi, vagy esetleg másnál, aki látja ezt, és ugyanaz a helyzet fennáll? De már tudom, ok, köszönöm.
OFF -> egy büdös ****** (behelyettesíthető az első szó, ami az olvasó eszébe jut (csillagok száma rulez!)) tartozik negyedmilla fölötti összeggel, ezért kell húzni a nadrágszíjat. Remélem, már nem sokáig, és sikerül vennem nem csak gázriasztó pisztolyt, de egyebet is végre. És többek között lehet, hogy az önbíráskodás törvényi tényállását is megvalósítom az előbb említett személyen úgy, hogy feldugom neki, és eldurrantom mind az 5 vagy 6 patront! De nyugodt vagyok.
"Szamos ogyi kepvisleovel, miniszteriumi fomuftival, allattitkarral, forendorrel stb. volt alkalmam nyalat verni a jelenlegi gazemberseg (torveny+kormrend) megszuletese elott. Tul sok volt a pofamba hazudas."
Talán a szűz kezek szerencsét hoznak. :DD Vagy a szűk fegyveres társadalom nagy öregjei aszondják: "Ki a f.szom ez az x meg y, na neem, meg is írom a főosztályvezető haveromnak hogy sz.rja le őket, nem komolyak. De nem is, amikor együtt beb.szunk pénteken, majd megmondom neki.". :((
Faszert nem veszel egy szaros gazrevolvert huszonezezert, meg valtod ki 2k-ert a viselesit, es nem kene iylen baromsagokon aggodni, meg 50 ezres birsagot benyelni esetleg. Jah, kozbizt kul. vesz eszkozre vonatkozo szabsertes egybeknet.
ismerem a BTK ide vonatkozó részét, így azt is tudom, hogy mások személyét is megvédheti az ember a jogos védelem hatálya alatt. De az érdekelne igazán, hogy milyen jogcímen cseszhetek rá, ha az alább említett dolog megtörténik, és eljárás lesz belőle? Egyszerű közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, ami kb. 30.000 Ft pénzbírság és elkobzás (emlékeim szerint), vagy vlami más, komolyabb?
A vipera persze példa volt. Az ember szállít -megfelelően- magával néha tomfát, gumibotot, satöbbit pl. edzésre is, és ezt elő lehet vakarni a táskából, ha ilyent lát.
Ez különben nem az említett helyen volt. Sőt, hivatalosan sehol nem volt, mert a hölgy nem mer feljelentést tenni.
Mindezekre én is örömmel jelentkezem. Mesélsz kicsit a FERESZ-ről?? 1ébként egy színvonalas internetes oldalt is létrehozhatnánk a törekvések propagálására. Mert erre a fegyver.org-on találtam egy sokéves érvek-ellenérvek gyűjteményt meg egy bannert, azt semmi. (hozzáteszem: a fegyver.org listára a mai napig nem fogadták el a jelentkezésemet, ennyit a fegyveres társadalom szolidarításáról)
A tökölődéssel szerintem semmire sem megyünk. Ha a FERESZ nem volt megfelő érdekvédelmi szervezet, akkor nem is kár, hogy már nincsen.
Az a kár, hogy nincs egy hatékony helyette.Az mese, hogy "az öregekígymegúgy" meg a komcsik, stb.
Elég öregnek tartom magamat és ha másért nem, hát a következő nemzedékért minden lehetőt meg akarok tenni egy a jelenleginél liberálisabb szabályozásért.
Azzal kezdem, hogy hajlandó vagyok egy szerveződés részére - egy közösen kialakított - tagsági díj befizetésére is.
Akár most, azonnal, ha kapok egy számlaszámot.
Én így képzelem el a szevezést.
Bár lehet, hogy nagyon öreg vagyok, és a "tudásomat" hajdani "illegalitásban" szereztem.
Várjál, Gvass meg fogja találni a Bölcsek Kövét, de olyat amivel nem aranyat, hanem működő szerkezeteket lehet létrehozni. Egyik oldalon SW.357 betesz, másik oldalon az új klónozott példány kivesz. :)
Hát azért a fiatalabbak nyitottabbak a kérdésre!Csak nem foglalkoznak vele!Hiidd el akinek már volt élménye és megtapasztalta a jard áldozatbarátiságát mindjárt másként gondolkodik!
"Hát az igaz hogy a TOZ-8 assal lehet ölni!De a végét nem értem!Sok öregben él még a komcsi beidegződés!"
Na ja... 1ébként nem csak a nagy öregek, hanem a fiatalok közül sokan is ezt a véleményt osztották. Ekkor kezdtem kicsit elkeseredni... Mind1 nem kritizálom őket, mert tisztelem a tudásukat és tapasztalatukat, de ebben a kérdésben nem értetek velük egyet.
Mongyuk a vipera nem klasszikus önvédelmi eszköz, inkább támadó. Arra jó, csak éppen használata könnyen lehet 8 napon túl vagy maradandó egészségromlás vagy még rosszabb.
Nekem sincsenek illúzióim a politika résztvevőivel szemben de érzésem szerint ez az ember egy kicsit más. Többször beszéltem vele erről a témáról és nem igért semmit, "
Jo, legyen, de nekem mar nincsenek illuzioim.
Szamos ogyi kepvisleovel, miniszteriumi fomuftival, allattitkarral, forendorrel stb. volt alkalmam nyalat verni a jelenlegi gazemberseg (torveny+kormrend) megszuletese elott. Tul sok volt a pofamba hazudas.
"csak annyit, hogy ezt a 4 éves ciklust erre szeretné elsősorban felhasználni egy másik nagyon fontos közérdekű téma mellett. Tőlünk annyit kért, hogy hozzuk felszínre az embereket és tömörítsük egy csapatba, azért hogy ne mondhassák azt a törvényhozók, hogy nincs valós igény a polgári fegyvertartásra. ""
UCCU neki. Aztan ha tenyleg valami komoly jon ossze, en, amit tudok segitek.
Hát az igaz hogy a TOZ-8 assal lehet ölni!De a végét nem értem!Sok öregben él még a komcsi beidegződés!Majd a rendőrség megvéd!Igen egy diktatúra féken tudja tartani a bűnözést!De azért itt talán már nem lesz!
Önvédekezni (ha a jogos védelem kritériumai - jogtalan támadás, azonnaliság, arányosság, szükségesség - megállnak) bármilyen eszközzel lehet. Vipera esetén viszont szabsértben eljárnak majd közbizt. kiemelten vesz. eszköz miatt.....
GP esetében sajna jó esély van a rabosításra, garázdaság, ilyenek, de írd be a keresőbe a jogos védelem vagy önvédelem szavakat és keress rá, lesz találat szerintem... alap azonban hogy pont ezek miatt épeszű ember nem várja meg a yardot ilyen esetben.
en is emlexem, amikor a FERESZ a gazfegyverek szabad tartasa ELLEN kampanyolt, merthogy "elszabadulna az utcakon a pokol". Pokol sincs, feresz sincs mar. Muhahaaa
Ezt nem t'om megmondani, ehhez én kicsi és zöld vagyok. Azt viszont tudom hogy amikor a lőtéren a nagy öregek (értsd: lövészetvezető, 1. osztályú pontylövők, IPSC-ben komoly sikereket elérők) véleményét kérdeztük beszélgetés során a fegyvertartásról, kifejtették hogy most minden nagyon jól van, és még egy TOZ8-as is tűzfegyver, embert lehet ölni vele, milyen veszélyes tud lenni egy hozzá nem értő kezében, tehát jó is hogy nem veheti meg akárki. Jogos védelemnél meg úgyis az arányosság az elve a lényeg, hogy is néznek ki ha bárki lelőhetne bárkit. És ezt szinte szó szerint így mondták.
Hát sajnos ilyen a mgyar mentalitás _2magyar 3-felé húz!
Erről jut eszembe:
Lemegy Lucifer a pokol legmélyebb bugyraiba körülnézni. Lát egy hatalmas üstöt, benne főnek emberek, mellette tábla: "kimászni tilos!" Kérdi az ördögöt:
- Hát ez meg mi?
- Ezek a németek. Szabálytisztelő neép, amíg kinn van a tábla, nem jönnek ki.
Következő üst mellett nincs tábla, csak egy ördög vasvillával. Kérdi Lucifer:
- Hát ezek?
- Oroszok. Tesznek a szabályokra, de a vasvillából értenek...
Harmadik üst - se tábla, se ördög.
- És ezekkel mi a helyzet? Se tábla, se ördög?
- Áááá, ezek a magyarok. Sz*rnak a szabályokra, az erőszaktól se félnek, de ahogy egy megpróbálna feljebb jöni a többi azonnal visszahúzza...
Egy nem éppen vidám példa városunkból: Az név legyen XY, hölgy, aki hazafelé tartott sötétben, munka után. Egy férfi egy bokorból kiugrott, és rángatni meg fojtogatni kezdte. A nőt ez sokkolta, könyörgött, hogy ne ölje meg, csak vigye el mindenét. Szerencsére így történt.
Ezzel kapcsolatban szeretném azt kérdezni, hogy ha az ember valakinek a segítségére siet, és van nála valami közbizt. kül. vesz. eszköz pl. a batyuja mélyén, és ezt látva előkotorja, és q*vára helybenhagyja vele a támadót, akkor annak milyen büntetőjogi következménye lehet? Legalábbis abból a szempontból, hogy ilyen eszközzel (pl. legyen szó egy viperáról) intézkedett. (Tegyük fel, hogy mind mértékben, mind szükségességben rendben volt az intézkedés.)
"De egyebkent hajra. A legnehezebb sztem a telejs vertikum lefogasa lenne, hiszen kis hazank kis fegyveres kozossegeben mindenki szivbol gyulol mindenkit."
De ez mi a p....ert van?? nincsenek olyan sokan a lövők hogy a széthúzás luxusát megengedhetnék maguknak. A 2004 óta GP-t tartók ill. flóbert tulajdonosok jelenthetnének még valamekkora tömegbázist, de joxabály módosításnál inkább a szakmai szervezetek véleményét veszik figyelembe amennyire tudom. Ha ott gondok vannak akkor legyintenek egyet és újra betiltanak 1-2 dolgot némely okos kriminológus szagértő tanácsára, aki szerint szeretnünk kell a támadónkat, nem fellépni ellene..