csak annyi hogy az ujabb 30 ezer,,,,,,,,, melylazitozunk vele es ugy vettem eszre hogy az ereje igy is megvan...... meg a fogyasztast nem volt idonk tesztelni
nem lett semmi hozza alitva.... csak kesobb nyogtek ki hogy kellene ra a tuboszabalyzo miutan megvettem az adagolot.......... az mondak hogy egy az rgyben felteszemes mennie kell...........
A turbonyomás szabályozó is kellene rá, meg ez a régi adagoló 175 bár +- dolgozik. A cseh meg 230 körül vagy valami ilyesmit olvastam. Porlasztókat hozzá állítottátok?
A haveroddal cserélj jumzra..... :))) Megmondom őszintén régebben egy 6245-ös vagy 6340-esen mi is elgondolkoztunk, de nagyon drága egy traktor és nem tud többet az 552-estől. A 6211-es oda feléd ugyanaz lesz mint a T-25 elsőkerékhajtás nélkül tehetetlen.
Hatalmas egy pótkocsi. Azért gondolkodom HL 60-asba mert a traktor vontathatósága miatt. Először a forgalmit nézik mtz-552 9000kg-ot húzhat összbe, HL-60 8750kg körül van összbe.
az orosz adagolo nez ki igy .... csak meg annyi a gond hogy turbos es kellene ra valami ami a turbobol kijovo levego altal szaballyozza az uzemanyag adagolast..........
Nem is állítottam hogy összelehet ! .. traktort,mindég az igényeknek megfelelően kell választani. Nekem,megfelelne az is...( de ahogy látom,megfelel nekem a 80-as is....:-))
Amit betárolok terményt ezen hozom haza, fát, sódert, műtrágyát.... mindent mert csak ezvan. :)
A magasítóval 120-130 mázsa tritákálé volt rajta nem teljesen sarkig elterítve. Nincs 1 méter a magasítóval úgy valahogy 90 cm, nem tudom most pontosan.
nem csereltunk semmit csak feltettuk az orosz adagolot.... a cseh adagolo sorsan gondolkodom hogy ha tenyleg annyival kevesebbet fogyaszt akkor felujitom...... csak nem toom hogy megeri e?????
udv mindenkinek! LECSERELTEM A CSEH ADAGOLOT ....az alapjarattal volt a gond ...elvittem egy adagoloshoz es azt mondta hogy kb 100 ezer a javitasa ...azt tanacsolta hogy vegyek egy orosz adagolot mert azt olcson lehet javitani . ugy is tettem csakhogy az orosz adagoloval nem jar olyan kulturaltan a motor.... es mint utolag ertesultem rola nagyobb a fogyasztasa is legalabb 10 szazalekkal...!!! erdemes felujitani a cseh adagolot ??? tanacsot velemenyt kernek .... koszonom!!!!
Hello! Mtz börzébe is megírtam,de itt is leírom mert itt sűrűbb a forgalom!Keresek saját részre jó állapotú 4 soros spc vetőgépet,illetve 300-600literes szántóföldi vegyszerezőt minimum 10 méteres kerettel,és kisfülkés mtz 52es erőgépet,csakis kisfülkés és elsőkerék meghajtásos gép érdekel, elérhetőségem 30 472 6331,ha nem veszem fel elsőre visszahívlak!Keresek még továbbá rokonomnak,jó állapotú mtz 50es traktort,zetor 5611esért cserébe, hívásokat és ajánlatokat előre is köszönöm!Legfőbbkép,borsod,heves, nógrád szabolcs,hajdu-bihar,esetleg jász-nagykun illetve békés,csongrád megyei ajánlatokat várok,dunántúl kizárva!
A pótkocsiról egy pár fotót rakhatnál fel. Most keresgélek HL 6102-es fix ifa pótot. Léalmázni jó ,mert ha fix pótkocsi van akkor gépestől billentenek, így:
Én múlthéten voltam fáért az 550-essel, HL 90-es pótom van 12 tonnás. 8 köb gyertyán-kőris volt rajta. Gugyult is rendesen. Nálam nem állt két kerékre, húzta ez mint a rongyot.
De azért a felező az hiányzik belőle, a 8.-tól messze van a 9. Hosszú nyolcból rövid kilencbe kiméletesebb lenne.
Ez is érdekes, mert 1994-es mtz 550E mtz-552E mifelénk csak fehér tetővel jött, de rengeteget láttam piros tetővel hirdetésekben és egy se volt még festve.
Telibe pirosra akarom igazából énis, + a matrica a motorháztetőn.
Mi is az a színkód Neolux festék és narancs 491? valami ilyesmire emlékszem, ami legjobban hasonlít a gyári szinhez.
Az 550-esemet valamikor átfestették, nem tudom minek alatta a gyári festéknek még szép szine van, de a két hátsófelnit nem fújták át meg a derekát, olyan színt kellene eltalálni.
Fiam is keresett sok képet, neki ez az ezüst-fekete motorháztetős finn export szín tetszik, mondjuk nem rossz, csak vakít a világos szín a motorháztetőn.
Köszi Szaby, de azért szerintem így csak az egyik fél járna jól, méghozzá a vevő ,de nagyonn. Őszintén, szerintem te sem adnád oda az ilyen gépedet ennyiért ha jó.
Még egy orsúj garnitúra kellene rá,és gond nélkül vinné.....persze az elindulás,nem használ a kuplungnak ...de gondolom hogy nem minden nap ezt csinálja...
Üdv,. Nekem sincs pótkerekem, csak egy felni de nincs meg hozzá a rögzítőrugó vagy karika, sajnos nincs hozzá alkatrészem nekem sem, de szerintem te tudnál csinálni hozzá fékpofát. A 900-as gumin én is gondolkodok csak attól tartok amit a többiek is mondanak hogy billentéskor beleérhet a váz a kerékbe , de nincs a dolog eldöntve mert ezen most a laprugók is föl vannak újítva, megívelve és pluszba betéve lapok ,úgyhogy a váz jól kiemelkedik a kerekektől, és így lehet hogy elfér, meghát 900-ast jobban is találni használtba.
Csak az a sok "traktoros" nem tudja, aki balra kitekert kormánnyal, meg majd szétdurranó baloldali feszítővel tartják az ekét..... és csodálkoznak, hogy a 82-es nyög a 3-as pilicka ekével....
Üdv 892.2.Onnan tudom,hogy személyesen hallottam egyMátészalkai fórumon,ahol az országos MTZ teritői hálózat vezetői voltak,és ők mondták hogy 60-62 céggel,KFT-vel,egyéni dilerrel sikerült megállapodni,hogy csak és kizárólag MINSZKI traktort fognak forgalmazni-MTZ HUNGÁRIÁN keresztül(nos közülük 5 az országos Contstár),de ha Nyiregyházán jársz,a főutvonal mentén hónapok óta öles betükkel hirdeti magát a Contstar kft,hogy ő eredeti Belarust árul...
Mezitlábas MTZ-től nem rossz, ez igaz. De akkor is tudni kellene megfelelő pótkocsit választani hozzá. Én a tsz-es pályafutásom 10 éve alatt egyszer voltam terményszállító, a 82-essel MBP-6,5-öst húztam, de még lapos területen is kapirgált a (száraz és süllyedő) tarlón.
Köszönöm, csak én a Szlovén határ mellett lakok, nem igazán kerülök én vajdasági vásárba :-)
Valószínű rosszul írtam, nem 950 hanem csak 900-as gumi van a kocsimon (én nem a gépeimnél lakok és ezért nem tudom megnézni), és az is csak hátul. Előre még nem volt gumim meg kedvem se átszerelni, de nekem úgy tűnt, hogy van ott bőven hely, de lehet hogy mégsincs :-)
Az első tengelyre, határozottan emlékszek, hogy 8,25-ös IFA gumikat raktam fel és sokkal jobban sűllyed mint a hátulja.
Úgy látom az Agrosatos ürge mindenkit egy picit bepöccentett,valójában én is úgy gondolom,hogy az fáj neki hogy kiesett a csecs a szájából,(tudjátok még a nagy CONTSTAR is beállt a sorba az MTZ HUNGÁRIA eladói körébe)
2hónap után elkezdett folyni belőle az olaj egy kicsit. most másfél éves mindenhonnan folyik az olaj ugy enged h arra nincs kifejezés és szétkopott a fül is rajta.
nekem egyik ismerős vett turbos hüvelygarnitura szettet és 1 év után dobta is el mert felül 3 helyen is megrepedt.gázt adtál neki akkor nyomta ki a vizet
nekünk is volt pici kartergáz de szelepbeállitás után eltünt,de nkünk csak sima habis hüvely van benne
Üdv. Valaki vett már a habinál turbós hüvelygarnitúrát gyűrűvel mindennel????????És neki jóóó??????Mert vagy nincs szerencsénk vagy nemtommivan de eszi az olajat(nem vészesen de akkoris) meg melegen egy nagyonhalovány kartergáz jelenik meg. Továbbá az volt a dugóba irva hogy KTD mint utólag kiderült ez magyar vmi. Nem is zavarna ha jólenne. Amúgy turbós a gép. Előre is kössz. Jah és még egy, Ti milyen munkahengert vennétek(Mtz 82.1-re)
Üdvözletem! Ne haragudj hogy beleszólok ,a Zmaj pótkocsihoz minden Vajdasági vásáron vehetsz mindenfajta alkatrészt a fékrendszertöl a gumiig aránylag hozzáférhető áron. A 8.25 ös guminál nagyobb kerületüt pl 9oo ast fel lehet rakni de forditásnál vigyázni kell, mert ha teljesen kiemelteted ráfekszik a gumira és ha úgy megmozgatod leszedi a gumi futófelületét
Ha jól értelmezem, akkor joystickos vezérlésű a rakodó. Annál a szivattyú nyomócsövét le szokták venni és helyette egy elágazós csatlakozót és gumitömlőt tesznek fel.
Egy kis segítséget szeretnék kérni,az egyik ismerősömnek van egy 892.2 mtz-je és homlokrakodót szereltek fel rá.
Az oldalsó hidraulika kivezetésre kötötték rá a hidraulika csöveket ,csak ugye a hidraulika kar a fülkében nem áll meg ki kell kötni,ahoz hogy fojamatosan tudjon dolgozni vele.A forgalmazó aki felszerelte azt mondta ennek ott a heje de valahová biztosan direktre rá lehet kötni,kérdésem az lenne hogy ebben valaki tud-e segíteni vegy valakinek fel van -e olyan homlokrakodó szerelve ami nem az oldalsó kivezetésen van?
Hát igen, gyári adat szerint is 8-12 bár között működik a gyári rendszer.
Az 550-esen is amit télen vettem az előző gazda levegősre alakította, a nyomásszabályozó 6,5 bár-nál lefúj. Természetesen meg voltak égve a tárcsák és a kompresszor is felhúzta az olajat rendesen. Azt is meg kellett gyűrűznöm.
Csak a sok balfasz nem tudja használni... mert az ekéhez hülyék és állandóan balratekert kormánnyal szántanak. Az automata meg ilyenkor kikapcsol..... Állandóan zárt helyzetben meg nem rögzül a kar.
Szoval akkor 5.5-6 baros levegonyomasnal azert egtek meg a tarcsaim:-((( Nem lesz mas, folyton allitgatnom kell a levegot, mert a fekrendszerem 6 bar folott bizonytalankodik(bent marad a potkocsi fek)... Otletem van a hibara, de nem igazan akarom bolygatni a labszelepet(felujito keszlet utan meg nem is neztem).
Előnyünk az Unióból még nem származott. Szemétlerakatnak használnak minket...
A kereskedők egy év alatt akarnak meggazdagodni a szegény parasztokon.
Így sincs pénz az emberek zsebében, erre itt a hercehurca a GMO-val, ami kártérítést úgy se fognak kifizetni a gazdáknak.....
Na de ne kanyarodjunk el ennyire az MTZ-ktől.
Tegnap rámértem a difi szelepre, 600-as fordulaton 6 bár, 1200-on 9 bár. Tovább nem pörgettem, mert hideg volt a motor, meg dagadt a cső. :)
Kell vegyek felújítót a fedélben lévő szelephez, lassan jön a szántás fel kell készíteni a gépet. 6 pár keréksúly meg egy crystal súly van pótsúlynak. :)
Ezeket kihagytam. Egyet nem értek Unión belül vagyunk miért nem hozhatjuk be németből a gépet és itt értékesíteni újként. Valószínú a kereskedők hasznában van a lényeg........ A kereskedőket érdekli már, hogy milyen mtz-ét ad el a lényeg a haszon a paraszt meg le van sz@rva.....
De engem se fenyeget az a veszély, hogy új mtz-ét fogok venni.
Hát igen ott már úgy megy az mtz rendelés, hogy saját magadnak rakod össze listáról nem úgy mint itt van egy 820-as széria és érd be vele.
Kint választhatsz irányváltót, elektromosan kapcsolható országúti terep fokozatot +felezőt (powershift feeleing), klíma (na már az itt is van), csökkentett kabin méret (állattartó telepre), Csak sima hátsó hajtás kivitelben ( 550, 570, 590, 800, 900.3), hidraulika rendszert kiválasztod stb..... Ja és kb ugyanezen az áron mint itt.
Jövőre én is biztosítót váltok. A Hungária a legdrágább sajnos.
Ja ... voltam az unikánál is,ott 27 lett volna !:-) azt mondta az ügyintéző nő,hogy azért ilyen magas az ár,mert egyszerűen nem akarnak Lasú-járművekkel foglalkozni,és így az ár, elriassza az embereket ... ez van.
Szerintem most az UNION a legolcsóbb 7000ft.......de ha valaki tud olcsóbbat,az írja már meg !
Nem vagyok egy nagy matematikus,de azt azért szeretném megérteni,hogy mihez képest lehet az ilyen jellegű dolgokat kiszámolni ? Mert ha belegondolok, itt minden hozzáadott vagy levont érték,csak hasra-ütés jellegű,hiszen, hiányoznak az állandók..:-)
Használt gépnél,például egy 25 éve vásárolt gépnél,csak három viszonyítási pont lehet mérvadó : az akkori ára,a mostani, használt piaci átlagára,és az azóta eltelt forint inflálódás. Az összes többi hivatkozási pont, csak spekulatív jellegű ,nem forintosítható passziózás.... valószínűség számításokkal,nem sokra menni a valós piacon... (na persze..a tanagyagot, ki kell tölteni valamivel.)
Ha jobban kiszámolom akkor ingyen kéne adni, mert 8 év alatt rengeteg pénzt keresett a gép....:)) Csak vicc volt.
Ferri72 azt kérdezte, hogy mind a két fél jól járjon. Ezzel a számítással szerintem jól jár mind a két fél. 2,1 és 2,4 között szerintem tökéletesen jól járnak, főleg, hogy ismert a gép története.Ha a piaci árat nézzük akkor még 500ezret hozzá kell tolni minimum.
Hello! Ez érdekes megközelítés,mi fősulin erőgépekből ,csináltunk hasonló számításokat,a lényege az volt,hogy a gép ára az üzemóra sokaságától,és a felújítástól függ,de végül is a tanár is beismerte ez egy hülyeség,mert sokban függ a gépkezlőtől is,mennyit ér később a gép,illetve az sem mindegy hogy mit dolgozott,életébe a gép pl kaszált vagy szántott talajmarózott stb....A házim az volt akinek volt saját gépe ki kellett számolni kb mennyit ér,nekem akkor a 82esem 11 éves volt 3000 órával és 750.000re jött volna ki,a számítás szerint,valójában meg akkor ért masjnem két misit,de a te számításod is követve,8 év 30% amortizáció,akkor a 24 éves 90%-ék,illletve a 30 éves 50esekre akkor fizetni kéne hogy elvigyék,na nem kötekedni akartam,csak mondani hogy a tanárok is elismerték,ez a féle számítás nem való használtgép árának meghatározásához,ott a kinálat,az új gép ára,megbízhatóság,beválltság,strapabíróság,és nem utolsósorban az alkatrész árak,illetve alkatrész beszerzésének könnyedsége szbaja meg javarészt a gép árát,na meg az hogy mit dolgozott,és milyen gépkezelővel,ez általában látszikegy gépen,mert hiába festi át horpadásnyomok és egyéb dolgok azért árulkodnak, hogy milyen volt a gép előélete,ezt csak érdekességképp írtam le!
Ja meg pont a napokban nézegettem az új MTZ-ket amit árulnak ők a honlapjukon. " a gyár se vállal rá garanciát " érdekes, legfeljebb az lehet, hogy ők garancia nélkül veszik és így olcsóbban megkapják.
Meg a 10 orrsúlyból 2 lelopnak, na mennyenek a picsába.
A .1 meg .2 azt itt Magyarországon ragasztották rá a kereskedők. Az összes 820 820.1 820.2 függetlenül a matricára, csak simán 820 van beütve az adattáblára.
Évjáratban különböznek a felszeréltségek, mármint a gumik mérete, orrsúlyok, de csak itt nálunk. Mondjuk vannak kivétel, tavaly Contstáros 820-as szöghíd, "kis" gumik, kis súlyok, müanyag tank és 2010-es évjárat.....
Tedd be azt a képedet amit csináltál egy 820.4-esről, ott mintha az adattáblán 820.4 lenne beütve. De hát ez is addig tart beütni, még kimegy az ember a vásárba, vesz beütőt és kész. :)
Ugy látom bedőltél az agrosatos ürgének a hirlevelére...... :))) Akkor eddig miért árulta ő is megkülönböztetéssel???
Itt magyarországon különböztetik meg a 820-as mtz-éket a .1, .2, .3, .4 stb jelzéssel azaz utólag van ráragasztva...... Egy mozdulat és máris az összes mtz 820-as lesz. :) Egyszerüen le lehet szedni a matricát...... Ez egy reklám fogás....
820 = szöghíd alap kerék méret elől 11,2R20, hátul 15,5R38 és 20kg orrsúly
820.1 szöghíd növelt kerék méret és súly, kerék méret elől 13,6R20, hátul 16,9R38 vagy 18,4 r34, az orrsúlyok meg 45kg-osak
820.2 egyeneshíd
820.4 egyeneshíd plusz más adagoló és porlasztó meg sok apróság módosítása.
Ez épp hasonló mint a személykocsiknál, hogy fantázia névvel vagy betűkőddal különböztetik meg a felszereltségbeli különbségeket.
MIT SZÓLTOK HOZZÁ,A NAPOKBAN OLVASTAM,HOGY EGÉSZ EURÓPA-NEM ISMER OLYAT,HOGY MTZ 820.4-ES,ÁLLITÓLAG A DUNÁNTULI AGROSATOS ÜRGE BUKKANT RÁ ERRE A DOLOGRA,NAGYON UGY NÉZ KI A DOLOG HOGY MINKET ITTEN NAGYON KEZDENEK HÜLYÉNEK NÉZNI...
Kicsit félre olvastatok szerintem:) aztmondja h melegszik és a jobb felső sarkán a gépnek forró levegőt fúj DE NEM A HŰTŐBE:) az valószínűleg a turbó nyomó agának a tömíteltensége lesz. Nekem is kirepedt legutóbb a nyomócső és a motor magasabb fordulatszámánál ilyen hülye süvítő hangot adott ki mert a turbónyomás szokott ott szépen. Csőcsrével megoldódott. Ha nincs hatos lapát nem kell csodálkozni ha melegszik sőt ha még a hűtő is koszos. Sterimo kell neki de állítható lándzsás amivel nem hajlítgatod össze és nem a vario düznis ami körkörösen nyomja + kis brigéciol és az kitakarítja. De ha még így is melegszik akkor más probléma van de azért azt se kell elfelejteni attól h turbós a gép a 3.2 es V tárcsát például akkor sem fogja 8.al húzni sárba:) :)
Ahogy előttem szóló kolega is írja, egy alapos tisztítás csodákra képes. Valószínű elvan vizkövesedve is a belseje, kivülről meg a lemezek köze tele lehet kosszal.
Én egy napig tisztogattam az 550-es hűtőjét, mert az előző gazdája baszott rá, a kormányból az olaj szépen beragasztotta a bordákba a port.... Egyesével minden szegmenst átszurkálni hegesztő pálcával, na az nem volt kutya fasza. (meg is számoltam, de nem emlékszem már rá) Érdekes a hűtő majd 2/3 el volt tömődve és nem melegedett neki.... erre azért rájátszott a rossz termosztát is, de akkoris.
Üdv Fórumozók! Még a multkorában kérdeztem a vízhűtő mosást...
Na végül is, kiszedtük a hűtőt, sterimóval lemostuk( volt a bordák között anyag rendesen..), belülről is átnyomattuk, aztán visszatettük!
Tegnap voltunk ki tarlót tárcsázni, és mondhatni, nem kicsit javult! 60-70 foktól tovább nem ment fel, amikor jöttem vele hazafelé szépen visszament 40-re..
Már rá fújtam 3csavarlazító spayt, kapott gázolajat is, de még mindig nem enged, nem sok reményt látok, ugyanis tszes pót volt, silót hordtak vele ,lerohadt róla minden de lehet hogy igazad van tovább próbálkozok
Brutális nagy porblémával állok szemben.Konkrétan:turbós mtz-m melegszik nagyon,(hűtő tisztított,termosztát nincs benne)viszont amit most észrevettem,ha szemben állok a géppel a jobb felső részén nem szívja hanem fújja a forrólevegőt.Minden s.o.s segítséget szívesen fogadok.
Megvételre keresek eladó mtz 50-est lehetőleg a Veszprém-Székesfehérvár-Siófok háromszög közelében. Csak jó állapotú, műszakis gép érdekel korrekt áron.
A két kapcsoló, az elsőhajtást és a differenciálzárat kapcsolja.
Az ülésfelőli kar, a függesztő mechanizmust működteti, mint a többiben is. A hosszú kar a TLT bekapcsolója, attól előre kézigáz valószínü. Jobb lenne több kép a belsejéről, mert lehet svéd tömbös és akkor a másik két kar azt vezérli mint a nálam lévő 820-asban.
Üdv. Hát mostmár nem is sok baja van, most nagyon hosszú lenne felsorolni a bajait, minden részét darabokra kellett szedni, az a helyzet hogy ha az udvarra hozattam volna 25 mázsa vasanyagot nem biztos hogy sokkal nehezebb dolgom lettvolna abból pótkocsit csinálni mint ebből.))
Azért ne add fel , próbáld szétszedni, ha a golyók futópályálya mehetős (nincs rajta nagy berágódás), akkor lehet úlj golyókkal összerakod és jó lesz egyébként 14mm-es golyók valók bele, de jó sok, de lehet úly golyók sem kellenek sokszor elég egy alapos takarítás.
Üdv Traktoros Kollégák! ZMÁJ pótkocsihoz keresnék 5.-kereket azaz fogózsámolyt most vettem egy romos állapotut és úgy be van rajta állva mint a gerely szerintem csak csérével tudnám javítani minden megoldás érdekelne
Üdv mindenki. Végül is ,én is így látom, Kb. ezen az áron mennek( de ahogy ismerem az öreg havert inkább a +200-at fogja favorizálni:)) De nehogy azt mondjátok hogy üres kézzel jövök, tegnapi meló:
Meg folyamatba van , egy ZMAJ pótkocsi fölújítás, de már kezd az agyamra menni, annyi meló van vele.
Egyszer már valaki mintha írta volna már itt, hogy mi okozza a fördulatszám "röpködését" kerestem vissza de nem találtam meg.
A szabályzóban mi lehet a gond, mert ha valami ilyesmit írt volna az illető, hogy egy bronzpersely volt neki megkopva és a csere megoldotta a problémát.....
Szeretnék segítséget kérni. Keresek MTZ-80 as ra első gumit, jó állapotút felnistől vagy a nélkül. Ha valaki tud kérem jelezze. Sajnos a mostanit kivágta valami, és 3-400 méterenéknt pumpálnolva kellett hazajönnöm elég messziről. :( Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv nektek. Rég jártam erre ,de azért olvasgatlak benneteket. Kellene egy kis segítség . Van 2 jóbarátom az egyik traktort akar venni ,a másik meg eladni, ez utóbbinak a 820.2- es,2003-as 3600üó-val eladó lenne, az állapota műszakilag kifogástalan , esztétikailag közepes, a gumik gyáriak rajta nem nagyon kopottak inkább az a baj hogy a hátsók már repedeznek oldalt ,nem tudni meddig birják,de erről a repedezésről raktam is föl képet régebben. Végül is ez az a traki amit a télen turbóztunk, nem azért lett turbózva hogy 4.2-es IH tárcsával repüljön a földön , és nem is csak talajmunkázik , kaszál rendsodrózik bálázik meg kocsizik fele részben , egyszóval nem azért eladó mert sz@r , hanem mert gondolt egyet és újat akar venni. A másik haver meg pont ilyent akar venni . Szerintetek mi az a reális ár amivel egyik fél sem érzi magát becsapva?
Tud valaki segíteni abban, hogy milyen költséggel jár egy mtz 50-es átíratása, biztosítás, egyéb dolgok, amik egy adásvételnél felmerülnek? Műszakis gépről van szó!
udv mindenkinek!!!! 892.2-re kellene adagolo.... cseh adagolo van rajta de ugytudom nagyon draga a felujitasa....azt tanacsoltak hogy vegyek ra orosz adagolot mert azt olcsobb javitani..... tanacsot kernek: uj vagy felujitott??? melyiket erdemes venni ??? es honnan??? koszonom !!!!
Ha már kidobálja az 540-et, akkor a többi csapágyat is érdemes kicserélni, meg a kapcsolóhüvelyt a fogaskerékkel együtt. Az első csapágyat ki lehet cserélni a kuplungtól (ha kijön), de szerintem érdemesebb szétvenni a kuplungházat, és cserélni amit kell.
Nem tudjátok,hogy a Tlt tengely első csapágyának cseréjéhez szét kell e szedni a váltót is,vagy előlről is lehet azt a csapágyat cserélni a kuplung felől,ha széthuzom a szergejt? Kidobálja az 540et és csapágy a gond,mert kotyog a tengely nem is kicsit elől:(....
Attól függ melyik csonkod van, a gyorsan cserélhető vagy a régebbi fajta. Bár a régifajta a kisfülkésekre jellemző, de azoknál is a nagyon régiek.
Egyébként a 40 liter olaj a TLT tengely közepéig ér.
Állj meg egy lejtőn, vagy a hátsókerekekkel feltolatsz valamire és készen vagy. Vízszintesen nem próbáltam még cserélni, de lehet úgyse folyik mint ahogy Mérnökferi mondja.
Ha csak csonkot akarsz cserélni, akkor ott nem folyik ki semilyen olaj. Direkt úgy van kitalálva, hogy gyorsan lehessen csonkot cserélni (ez is a hibája). Csak a zéger gyűrűt kell kivenned. Ha a házad is ki van verődve, akkor már szét kell szedni. Én az egyiket úgy csináltam meg "passzentosra", hogy esztergáltam bele enyhén kúpos, túlméretes görgőket. Ennek már jó pár éve, de bírja, pedig ezzel szártépőzök!
Üdv! Le is eresztheted de az a bonyolultabb. Ha én a tlt szerelem ások két gödröt amibe a két elsőkerék pont belepasszol és beleállok. Ha olyan mélyet csinálsz h a felni közepéig ér akkor pont nem folyik ki az olaj a tlt-nél.
Szép estét mindenkinek!Mtz 82esembe hátul tlt csinkot akarok cserélni mert eléggé lóg már ma megvettem a telt csonkot meg a görgőket,kérdés le kell ereszteni hozzá az olajat vagy sem?előre is köszi a válaszokat!
Próbáld meg azt, hogy kintről a gombáról hozol be egy külön vezetéket és azt kötöd rá az órára. Lehet, hogy valahol kidörzsölődött a gyári vezeték és letestel.
110- 120 fokig felmegy közben olyan 85körűl kellene lennie meg van mikor visszamegy 90fokra de nem áll meg egy bizonyos értéken ahol nincs közte 20-30 fok eltérés.
ezt egy jó jeladóval csinálja, és az óra is kilett cserélve a másik trakiéval.
Hát na:) kinek h engedi a pénztárcája. Egyébként az FBS nek is van tömítő ragasztója amit több helyen lehet látni mint a loctite-ot szerintem az is jó mert ugyan azok a tulajdonságai. Én a loctitet kaptam nem feltétlenül kell ahoz ragaszkodni csak ajánlottam h nem feltétlenül jó a pálmatex erre a célra mert elég sok kell belőle.
De azért egy ilyen ragasztó spray-vel csak egyenletesebben ,szebben és egyszerűbben meg lehet oldani ! Főleg nagy felületeken ! Nem a szilo felhordása ijesztett el !
A szilót se bonyolult felhordani:) én kinyomóval rákentem a szivacsra rácsosan meghúzott kicsit és felrakta a helyére. mikor az kész volt vettem a kárpitot és ugyan úgy jártam el. Most elég lenne leszaggatni róla. De mindenki maga döntse el. Szerintem a loctite olcsóbb
Amit mondtatok a kárpitozáshoz Loctite 595 ragasztó milyen árban mozog? Mert nekem is kellene két oldalra a sárvédőhöz a kárpitot leragasztani! Milyen festéket ajánlottok előtte a fémet lefesteni!
Nem nagyon emlékszem h mennyi ment el de azt tudom h volt 1 liter pálmatexem és a tető felére se volt elég:D így inkább hanyagoltam. Egy barátomtól kaptam ezt a szilót rendes sziloplasztos tubusba volt 2-3tubus biztos elég. Ez azért jobb szerintem mert nem marja se a szivacsot se a kárpitot és rendesen felragad mégha nem is tökéletesen tiszta a felület.
Kössz a választ, majd meglátom melyik ragasztót tudom beszerezni. Vagy amit Lacus mondott Loctite 595-öt vagy az általad említett Isarcoll-t.
Biztos nekem is festenem kell a sárvédő belső felét, mert a ruszki ott a perem alatt hagyott két furatot de minek? és befolyik ott a víz, pont tegnap is esett aztán már látszik is, hogy folyt be. De az újabbakon is ott az a kis lyuk megnéztem....
Azt a rést szépen kitöltöm szilikonnal.
Szép lett az új kárpittal és az ülésed se kutya. :)
Én a kárpitozáshoz ISARCOLL PERFEKT ragasztót használtam, de próbáltam a palmatex-et is. Mind a kettő jó volt.
Annyi probléma volt, hogy a lemezt le festettem rozsdagátló alapozóval és valószínűleg nem volt elég az egy nap száradási idő mert a ragasztó feloldotta a festéket amikor rákentem, de azért fel ragadt.
Úgy csináltam, hogy a műbörre rá ragasztottam a szivacsot és utánna szabtam ki méretre. Szabásmintának a régi kárpitot használtam, kicsit bővebbre szabva mert a régi kárpit egy kicsit már össze zsugorodott.
A műbőrre a szivacsot érdemes napokkal előre rá ragasztani, mert észrevettem, hogy amikor a helyére ragasztottam a friss ragasztónak a gőze fel oldotta azt a ragasztót amivel a műbőrt a szivacshoz ragasztottam és így elváltak egymástól.
Kicsit lesúlyoztam és másnapra már oda ragadt rendesen.
Loctite 595 volt az. De szerintem mással is fel ragad csak lényeg az h tömítő és ragasztó legyen egybe. Pálmatex kifejezetten rossz a kárpitozásra...a szivacs is reakcióba lépett vele füstölt aztán meg beszívta és mégsem akart felragadni. Ebből veszel pár tubussal sokvan belőle kehető meg jól oda is ragad:)
Én eredeti Belarus kuplung tárcsát tettem az 550-esbe + új kinyomócsapágyat kompletten. Nem is volt drága és azóta is tökéletes. A szimeringet meg nem nehéz kicserélni.
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Valószínűleg meg lessz kuplungzva az 50-es mtz-nk. Milyen gyártámyányú kuplungtárcsát vegyünk? Másik kérdés h a kuplungnál ami van szimering a váltó felöl azt nagy dolog kicserélni?
"Lopakodó üzemmódban a kertek alatt" próbáltam hazajutni, csak kb. 20km fő ut volt. Amint kifordultam a főutra megállt. Nem volt nagy gond. A durva üa. szűrő szitája teljesen tiszta volt, hanem a felette lévő lyukacsos tárcsa (amin befolyik a gázolaj) az volt teljesen eltelve. Ez normál esetbe gyorsan javítható, de itt a gémtől borzasztó nehéz hozzáférni. Le kellett kinlódnom az egész szűrőházat, mert a szűrőt úgy meghuzták, hogy nem lehetett a helyén kicsavarni, Én mindig csak kézzel szoktam meghúzni. A mai műanyagoknál ez a probléma már nem merülhet fel.
A kamionok meg folyamatosan robogtak el mellettem (a határ felé), meg nyomták a dudát, mintha tudtam volna valahova is mozdulni! Attól féltem valamelyik barom még belelök a mély árokba!
Én mikor kárpitoztam a fülkét próbálkoztam pálmatexel de nagyon sokat kellett volna kenni a szivacsra h fémre ragadjon mivel beszívta. Fél litert elkentem és semmi látszatja nem volt. Ekkor vettem LOCTITE átlátszó sziloplasztot és egyben ragasztó is megnézem majd a pontos típusát azzal kentem és egy pillanat alatt felragadt a szivacs és arra a kárpit is. Száradás után elég letépni szóval bírja a gyűrődést. A kárpitot mikor ragasztottam bekentem mindenütt vártam vele pár percet amig kezd kötni és azután raktam a helyére így nem vált le és szépen felragadt. Én ezt ajánlom nem a pálmatexet.
Néztem a bal oldaláról készült képet, hátha van rajta sebességcsökkentő, de nem látom rajta csak a fedél egy kis részletét, ezért az se lehet, hogy arra értené a harmadolót....
Sziasztok! Egy kis off. Nem tud valaki esetleg hasznalt 16/70R20 vagy 12.5R20 gumikat? Potkocsira kellene. Nemetben lenne, de kicsit messze van. Az osztrak sogoroknal meg nem divat az unimog:-(
Azért nem volt túl kényelmes! Nagyon széles a gép. Az eredeti gazdája által készített képeken nem látszik, hogy bal oldalt is nagyon széles a nagy olajtartály és az ellensúly miatt. Magassága miatt (3,9m) pedig ki kellett kerülnöm vasúti aluljárót.
A kipufogója ki van belezve és lógott a csonkon, úgyhogy rettenetes hangja volt nyitott tetőnél!
Szegény feleségem már beletörődött sorsába, a K700-as után azt hiszem már azon se lepődne meg, ha egy MIG-et húznék haza, mint egy lengyel kolléga.
Hogyan tudnék ennyi gépet kihasználni, nincs is rájuk sajnos/hál' Istennek elég időm! Nade, milyen szürke lenne a világ a hozzám hasonló bolondok nélkül! Már egyre többen jönnek és jönnének hozzám gyerekestül gépeket nézni, de sajnos erre sincs elég időm!
A KISKABIN KERESÉSEMRE SENKI SE REAGÁLT! Freddy a tiéd is jöhet, gondolj bele, neked milyen kényelmes lenne egy "kabrió"!
Hogy kibírja e, azt nem tudom megmondani.Viszont azt tudom, hogy mi, soha nem tudtuk utólag kiugrasztani menet közben.Amúgy eléggé szívósak ezek a külsők.
ok kösz holnap megpróbálom bár lenne egy kis szárzuzni valóm még,szerinted kibírja ha még kb 1-2 órát zuzok vele holnap és szombaton nézem meg,nem fogja kikezdeni a belsőt a gumi pereme!
Próbáld meg leengedni, újra felfújni, a másik oldalt terhelve.Akár pajszerral is, amíg ki nem ugrik a lapos rész.Pumpálás közbe rendesen kalapálni kívülről a gumit.Nagyon ne menj a gyári nyomás fölé, csúnya dolgokat tud művelni.Régen a zetor kerekeivel mindig így jártunk, már fogadás volt hogy ki tudja kiugrasztani.Volt olyan hogy nem sikerült. Három, négy próbára sikerülni szokott.Sok újat nem mondtam, de a lényeg az, hogy többször kell leengedni, és szappanos vizet nem sajnálni. Szerintem!
Multkoriba defektett kapott az 50esem hátsó kereke,megszereltem a gumi peremére zsírt kentem de nem akar felfeküdni kb 40centin a felnire a gumi,pedig már 4 bárt is fújtam bele többet nem mertem,majd leengedtem és utána megint,most 3 bárral mentem vele szárzuztam kb 1 órát de most se ugrott fel ötletetk?jah wd40eesel is befújtam a perem szélét hátha kiugrik de nem!
Ha 10 l olaj hiányzik a tartályból, a hátsó hidraulikát ugyanúgy működteti mint amikor tele van a tartály (csak forró lesz a tartály), de pótkocsit már nem tudsz vele billenteni. Én is így jártam most tavasszal, a kaszát még emelte rendesen, de a bálázó ajtaját már nem bírta felnyitni (12 liter hidroolaj ment bele).
Nem biztos, hogy a hűtő miatt forralja a vízet. A videódat elnézve egy kicsit kemény a járása a gépnek azaz előtöltés van adva neki a könnyebb indulás végett. Ezért is forralhatja a vízet vagyis melegedhet a gép.
Nem biztos, hogy c-75-ös munkahengered van. A lassú emelést sok minden befolyásolja. Gyenge a szívattyú, kopott a vezérlőtömb, munkahenger.
Szeretném kérni segítségeteket 2 dologban! Azt szeretném kérdezni először is, hogy a vízhűtőt mivel és hogyan kellene kimosni? Mert a vizet kissé forralja, és arra gondolok, hogy lerakódás van benne...
Másodszor pedig a hidraulika.. Az a helyzet, hogy elég nehezen emel a traktor , azt is csak gázzal! 52-es Mtz-ről van szó, szóval szerintem c-75-ös a munkahenger. Mintha olvastam volna, hogy valahol lehet a munkahengeren, az emeléssel babrálni.
Gratulálok ! :-) Az én rekordom 164 kilóméret csak .....ha a kormánymű rendben van,és a kormány holtjátéka is passzentos,és a kerekek sem szitálnak be,akkor még élvezetes is lehet a nagy utazás....:-) ..viszont ha nem így van,akkor nagyon gyalázatos tus lenni....
Asszony mit szolt,hogy már megint egy csomó vasat viszel haza ? :-)))
Énis azt mondom inkább vegyél papirosat, jobban jársz. :)
A motorszám meg nem lényeg, ha nincs. Ha az ember utánaolvas a jogszabályoknak, mezőgazdasági gépen, ha gyárilag sincs szám, akkor nem is kell és nem veszik figyelembe mint azonosító szám. (véleményem szerint ritka az ilyen gép ami motorjának nincs száma.)
De múltkor voltam vizsgán, jött egy tag szakadt 82-essel. Motort is cseréltek benne, kereste a vizsgáztató a számot nem talált rajta semmit. Kiállított valami hivatalos papirt bevitte a rendszerbe, hogy új azonosító számot kapott a motor, mert a régi roncsolódott vagy valami ilyesmi. Az azonosítót ráütötte a blokkra, aztán ennyi volt.
Hello!400ért már veszel piros rendszámost műszaki nélkül ami jó állapotú is,én tavaly ősszel 420 ért vettem egy 50est,de csak igazolólappal tehát 3 szögrendszámmal,annyi a hátulütője hogy kell rá eredtvizsga is,így kb 40 be kerülne a műszakija mindennel együtt ,de nekem arra felesleges a műszaki mert kerten az összes földemre ki tudok járni,ha műútra kell menni ott a 82es,de lehet egy-két év múlva ha lesz rá bérmunka igény(kiskert szántás)ahová a 82es nagy,akkor leműszakiztatom,de ha veszel egy papír nélkülit paírt is tuidsz hozzá venni,kb 50ért,annyi át kell ütni a számot az alvázon,a motorszámot nem mert azt bilétával együtt szokták adni,azt csak át kell szegecselni,de mondom 400ért már tudsz műszakis 50 est venni vagy ha nem is műszakisat lejárt műszakist mindeképp!
Elégé körülményes úgy levizsgáztatni, hogy ha nincs egyáltalán papírja. Egyet már hallottam hogy ár levizsgáztattak így. De mire minden papír munkát megcsináltak nála 230 000ft-ból jött ki vizsgával együtt. Meg bizonyítani kell, hogy nem lopott és az volt a legtöbb idő. Legalábbis nekem így mondták.
Saját véleményem szerint az ilyet tanyára vagy alkatrésznek érdemes venni.
Papírok nélkül,nem lehet le-műszakiztatni seholsem ! Első lépés az,hogy hivatalos papírokat kell hozzá keríteni...
..kellene 1 adásvételi szerződés+névre íratás (műszaki nélkül,már nem írják át sajnos) + biztosítás megkötése+eredetiség vizsga(törzskönyv)+hatósági vizsga....és a sorrend,jól be is kever egymásnak ! ...ajjajjaajjjjjj.......
Inkább adj érte 100-150 ezerrel többet,és vegyél egy műszakisat ! ..vagy legalább olyat,aminek a papírjai rendben vannak....
Segítséget szeretnék kérni! Az érdekelne, hogy egy papírok nélküli 50-est hol és mennyiért, milyen feltételekkel lehet leműszakiztatni? Esetleg nincs valakinek eladó 50-ese Veszprém vagy Fejér megyében? 400 ezerig érdekel.
nekem a pumpa nem töltött rendesen és a gyujtással volt egy kis gond télen mert mikor feltettük a probapadra ott látszott hogy alapgázon a pumpa töltése 30 százalékos volt de nagy fordulaton meg kb 80-90 ja meg függött az üzemanyag minöségétöl is
Az előtöltést én se bántanám, jó helyen áll (feltéve, ha nem lett elállítva).
Az én kisfülkés 80-asom vagy 10 éve így csinál, míg hideg a porlasztó addig az egyik nem porlaszt tökéletesen ezért a füst. De fél-egy perc után abba marad. Nem is bántom, majd egyszer....
Nekem meg csak jó tapasztalataim vannak eddig az ilyen pótkocsiról. Ezt még a sárban húztam tele tengerivel ahol az MBP és a HW(kamion gumi nélküli) leült már....
A pótkocsihoz kell a nyomtávot állítani a traktor gépkönyvében is benne van.
Le lehet ellenőrizni az előtöltést, de szerintem is valamelyik porastócsúcs becseppen. Nem vészes én nem is bántanám a gépet. Van új nyugati traktor ami hidegen ugyanígy csinál pár percig......
Az új műszereket, meg egy két apróságot tudtam. Csak azt mondogatták, hogy az adagoló és a porlasztói mások a régihez képest. Ez az amire még senki sem tudott pontos választ adni.
Hát igen csak kikeztete szegény kocsit mostmár azért jól néz ki. Hát nem sok mindenben különbözik ez az mtz a .2-esektól.Más az ülés meg a müszerekben van egy kis különbség atánn enyi minden más megegyezik szerintem.
Pts-6A a pontos tipusa. Adatábláról sajnos nincs képem most. Ez a kocsi azért lett felujítva enyire mert 10 évig trágyát hordott a disznotelepen de most kikerül az utakra a másiknak még mindene gyári. És még tolatni is könyü velük szerintem legalább is.
Az mtz pedig amivel húzom egy 1994 es 82 es.
Teszek egy képet róluk.
Ez a barnánk és a másik kocsi
Ez pedig az ujj aminek az órájál van a kép. Ez pedig egy 820.4 es tavaly októberbe vettük:
Teszek egy két képet a napokban mostmár elkészülő pótkocsinkról.
Ez egy orsz 6 tonnás pótkocsi.
És most itt tart az ujj mtz
Van még egy ilyen pótkocsink is meg még két mbp. Faterom az mbp-t szeretti de én meg az oroszt. Nagyon sokat huzzuk mert ezek szállítanak betakarításkor mütrágya szállításkor és hetente kétszer tápot egy disznotelepre. Ujjanon vettük a két orszt azon kívül hogy a munkahengerjuk kicsit folyik még semmi bajuk nem volt, 1994 esek. Öszi betakarításnál nincs párjuk szerintem mert tavaly az mbp elsülyedt én ezzel vigan 6.-al mentem a földeken.
Ezzel a hirdetessel szemezek. A forgalmit meg nem lattam, mert az itteni Tsz-tol lesz a kocsi, es hetvege van. A regi kocsim regi zold forgalmijaba nincs gumimeret irva. Az ujakat nem ismerem. Igazabol a vizsgaztaton mulik. A keskeny kereku a HW60-11 HD(hoch druck...magas nyomasu), a szeles gumis a HW60-11 ND (niedervmi...csokkentett nyomasu...) A regi kocsim HW60-11 2sk HD tipusu. A megvett adattablajan ND van. Jo lenne tudni, hogy ettol a kft-tol vett-e vki mar ilyen 12.5-es abroncsot es hogyan birta(belsovel foleg, mert ez tomlo nelkuli lehet). Az a helyzet, hogy 900-as kamaz mintas gumit allitolag lehet venni 30-ert...de nem tudom, hogy hol(a 8.25-os is tobb mifelenk). Es amugy sem volt ez a potkocsi vetel tervezve. Tehat nem kivanok/tudok 120-at kolteni uj gumira. A regi kocsi a hirdetesben amugy is a keskeny felnijeivel van. Szeles gumihoz nem tudom, mit szolna egy vevo.
Sziasztok! Erdeklodni szeretnek. Most vasaroltam egy Ifa 60-11-est. Szeles gumik vannak rajta, eleg szar allapotban(allat telepen volt szolgalatban). A net tele van ujravagott dunlop gumikkal 12.5R20 meretben. Valaki vett ezekbol? Milyen minoseget arul ez a ceg? Vagy inkabb csereljem at a muszaki nelkuli kocsimrol a 9R20-as kerekeket(gumi arra is kellene). Ezek a Dunlop gumik gondolom tomlo nelkuliek. Szerintetetk hogy viselkedne szerelheto osztott felnin belsovel egyutt felrakva? Mert amugy ilyen "tappancs" gumit nemigen latni hasznaltan normalis aron... Egyebkent a 16/70?R20 es a 12.5R20 cserelheto egymassal(felni szelesseg szempontjabol kerdem)? A valaszokat elore koszonom.
Nekem van HW, es Mbp is . Az Mbp nehezebben gurul, mint a Hw, merevebb a vaza, egy ido utan hajlamos repedezni, van rajta gyarilag a mereviteseknel lemez a lemezre rafejelve. Azokon a helyeken megallithatatlanul rohad...egy ido utan lemezes rozsda lesz, amit a fagy szetnyom:-(. Az ifa potot jol megterveztek szerintem, az alvaza sosem rohad el... Ha az ukran 4.5 tonnas kiskereku kocsira gondolsz, nos van itt a faluban egypar. Az egyik eskuszik ra, a masiknak , aki raadasul vigyaz is ra, egyszer kitorott a kereke... Van meg ebbol egy 6 tonnas is szeles nagy kerekekkel, de a tulajnak csak par hold foldje van. A trakija, meg a pot is csili-villi egesz evben:-) Tehat nem igazi felhasznalo... Az Ifara szavazok. De ha fontos az ar, akkor egy jo allapotu mbp... Az alvazat jol nezd meg...no meg a munkahengereit, mert nem lehet felujitani a kromcsovet...nem szabvanyos meretu...
Szia! Ez teljesen normális! Akkorra ér oda a nyomás a gombához.
Vannak olyan nagyobb motorok amiben az előírás is az,hogy párat tekertetni kell üresben rajta,hogy felkapja az olajat mielőtt beindul,mtz nél nincsenek olyan távolságok blokkon belül azért,hogy ilyen megoldást kelljen alkalmazni,hogy ne károsodjon hosszu távon a motor. :)
Volna nekem egy kérdésem. Lecseréltem az MTZ-ben az olajat, de amikor huzamosabb ideig áll és beinditom csak pár másodperc múlva alszik el az olajnyomáslámpa. Mi lehet az oka? Tudnátok nekem segíteni benne mi lehet a probléma. Előre is köszönöm.
Gyerekek az internet explorer lassan már egy atomerőművet igényel,mert ahogy fejlesztik egyre több memória kell neki...rendesen megfog már egy régebbi p4es gépet.
A fekete bőrkárpít tényleg jólnézki ,..ezt elismerem. Viszont szerintem csupaszon hagyni a legjobb. Legalábbis az ülés alatt ,meg a sérvédők felületét .Úgy nem bír befülledni és rohadni .
Jó kis oldal ez, van itt minden ami szem-szájnak ingere. :)
Nem kötözködésből írom, de ha jól megnézzük a HBP-207-esnek az archív fotóit akkor látszik, hogy az a kocsi nem ez a kocsi. Ez a HBP leginkább az MBP-re halyaz. Amit meg a kolega belinkelt az Ifára hasonlít, némi alakítással.
A váz olyan mint a 80-11-esé, de ez valami speciális célra készült alacsony verzió lehet. A billenős plató valószínüleg utólagos felszerelés. Nemtudom mi célra készülhetett, nem láttam még ilyen fajtát. De a tipusjelzés szerintem nem jó, mert a multicar után való pótkocsinak valami ilyesmi a tipusjelzése. Elég olcsón adja.... ahhoz képest.
Én még tavasszal megvettem mindent a kárpitozáshoz... fekete bőrrel fogom csinálni..nekem az jön be.
De még nem volt kedvem nekiállni,mert mindég nagyon meleg-van a fülkében..:-) majd szeptemberbe inkább.
Na meg azt hittem,hogy sikerül elcserélnem valami.......6011-es re..:-))) Pénzért nem adom,szóval úgy néz ki, hogy most már megmarad. ..ha csak nem..........:-)
A rádiót az eredeti helyére tettem,a nyitható tetőre.
A hangdobozokat meg úgy helyeztem el,hogy mikor ülök benne,pont a fülemnél legyenek két oldalt.
Így lehet a legjobban elnyomni a traktor zaját..:-) Szállítgatásnál elég jó a zenei élmény,de szántás közbe,majdnem csutkára kell tekerni a kakaót..:-)) Igazából, nekem is,4 de legalább 2 db fasza 40wattos hangláda kellene...az már elintézné a traktor zaját!
Az 550-es be olyat szereltem be,de sajnos azzal együtt adtam el...
Most akarnék utólag felszerelni terelőlemezeket az axiál permetezőre és az alsó szórófejek kivannak zárva akkor azok felé is fellehet tenni ugy is jó lenne? Vagy legalulra kell akkor is?
Rádiót nem nehéz bekötni , a kivezetéseknél álltalába jelölve van hogy melyik zsinórok mennek a hangszórókhoz és melyik a pozitív , a negatív a test szokott lenni.
Beszereztem nemrég egy régi potméteres rádiósmagnót ,azt szeretném berakni a gépbe , van vele egy kis gond ,hogy a fm rádió csak 75-ig van skálázva. Még nem próbáltam ki ,de remélem hogy át van hangolva .
Kellene hozzá vennem olcsó ,dobozos hangszórókat és akkor velszerelném a cuccot .
Az Ósanban láttam a múltkor ,de a legolcsóbb dobozos is 10000.-ft volt /pár . :(
Felénk befejeződött az aratás repce búza árpa le van vágva mindenhol 2 hét múlva zab és vége.Pontosan 2 hétig nyomtuk keményen reggeltől estig.Munkahelyemen hát nem a legjobb géppel vagyok de elmegy.Mtz 820.2 es+ferro flex rakodó+hamster bálaszállítóval hordtam a bálát 14db körbála ment rá napi 150 200db volt a norma nyomni kellet rendesen csináltam képet majd ha lessz kicsit több időm felteszem,csak éjjel megyek lucernánkat felsodorni az 50es sel.Tenni akarok az 50 es be rádiót van valakinek 50 es be?Nehéz bekötni egy rádiót mert én még sohasem csináltam?
Nemtudok onnan ajánlani nagyfülkét. :)..ámde tudok ajánlani egy nagyon fasza kisfülkét !..850-e.ft. Van latta egy traktor is ajándékba ! ..Szerencs mellett lehet megtekinteni . :-))...Egy jól menő borász árulja...:-)
Szerintem ugyanúgy kinyitható...(Viszont erdőre nem ajánlott. :)
Nekem az eredeti helyen vannak a tükrök , de menet közben eléggé remegnek (szétrepesztik a felfogatásnál a hegesztést).
Az a helyezet hogyha jól akarunk hátrafele látni akkor nagy tükröt kell felrakni , és azt nemigazán bírja a tartója ,,a gyári kis kerek alumínium hátuljú tükörrel nem volna ilyen probléma .
Beraktam a képet, a nicked alapján vagy tudod mi ez, vagy nem.De úgy rémlik tudod hogy mi is ez a kép.Nem sok emberrel kellett eddig felvennem a kapcsolatot ez ügyben, remélem találtam valakit aki látott már ilyen masinát közelről.
Köszönöm a segítséget, meg is rendeltem interneten 40 liter 85w140-es olajat. Azért volt a kérdés, mert felhívtam a kelet-agro kft-t, ott azt mondták 80-90-es olaj jó bele, de neten azt olvastam, hogy munkagépekbe kimondottan 85w-140-es kell, a 80w-90-es csak személyautókban bírja a terhelést. A faszi azt mondta "mindegy", de valójában nem igazán, mert kimondottan munkagépeknek / kis sebességen-nagy nyomatékú munka/ a 85w-140-en kell, mint ahogy tanácsoltátok, illetve ahogy neten máshol is javasolták.
Faterom hajtóműolajat szeretne cserélni a 2004-es 82.2-es MTZ-ben, kb 40 literre lesz szükség. A kérdésem az, hogy 80w-90-es, vagy 85w-140-es hajtóműolajat tegyünk bele? Előre is köszönöm a segítséget!
Még azt szeretném kérdezni axiál permetezővel kapcsolatban! Ha 1.2-es a fúvókám és a pörgetőt kicserélem 1.5-re akkor jobban sugárba fog vágni vagy az mit határoz? Vagy ha a pörgetőn a középső lyukat nagyobbra furom ki?
Hát de azt mondják azt az adattáblát tudják tenni egyikről a másikra is ha ugy van! Nekem azon 1100kg látszik mert ott a szegecs és szerintem egy 0-takar
Az ACV- 40 automata vonószerkezet nem 40 Tonnát vontathat! Hanem egy jellemző mérete 40 mm. Egy adattáblának kellene rajta lenni, melyen megadják a vontatható tömeget.
De a miénk is szép !:-)) Képzeld... tegnap egy Füzesabonyi ember,leperkálta volna érte a 800 000-ret ! ...én hülye ,nem adtam.....van már egy kis-fülkés 82-ese,de egy 80-as is kellene neki,homlokrakodót rátenni hogy ne keljen neki mindég átszerelgetni.
értem :D nekem nem ez lenne a gond hanem h a műszerfaltol a első karral billentek és azt lenyomtam és ugy maradt nem birom vissza ugrasztani ...de majd holnap megnézem a kupos szelepet lehet az akadt fel nem tudom :/...
Üdv mindenkinek! egy olyan kérdésem lenne h napok ota hordtam a silót és ma reggel billentettem és beragadt a billentő kar ! tanácsot szeretnék kérni h mitöl van ez !? holnap állok neki szerelni! :S