Keresés

Részletes keresés

newnikk Creative Commons License 2010.05.15 0 0 40
mailtem
Előzmény: nabadapter (39)
nabadapter Creative Commons License 2010.05.15 0 0 39
Innen nem tudok küldeni,dobj egy mailt!
Előzmény: newnikk (38)
newnikk Creative Commons License 2010.05.15 0 0 38
Küldd!
Előzmény: nabadapter (37)
nabadapter Creative Commons License 2010.05.15 0 0 37
Se.manualt megpróbálok küldeni.
Előzmény: nabadapter (36)
nabadapter Creative Commons License 2010.05.15 0 0 36
Megtundá valaki nézni,hogy a Technics RS-M95 reel motor vezérlését át lehet-e állítani,vagy alakítani 5v-ról 12v-ra?Egy ilyen motort szeretnék bele tenni,mert ez kuplungos.
metalex Creative Commons License 2010.05.06 0 0 35

Hétvégén hazamegyek egy hétre lefényképezek mindent ami még javításra vár.

Hosszú lesz a lista, ill a képtár (:-)

Előzmény: Kaziking (34)
Kaziking Creative Commons License 2010.05.03 0 0 34
Mostanában AKAI-kat "roncsolok", persze beszerzem hozzájuk a kottát is. Az erősítőkkel már elég jól elvagyok, a CD játszók is kezelhetőek, eltekintve a gyári baromságoktól. (Miért ugrik ha kocogtatom...?) A DVD játszók is rejtenek némi hülyeséget, nehogy sokáig lehessen őket használni.

A magnók meg elpusztíthatatlanok (szerintem). Kis gondozással szinte az örökkévalóságnak készültek. Szándékos károkozás nem érvényes.

Az AKAI AM-69 projektet is azért írom le részletesen, mert nagyon tanulságos. Ez a darab olyan, mint az állatorvosi ló. Van benne számtalan gyártási hiba, amelyek csak a használat közben jönnek ki, van konstrukciós betegsége is, de a legtöbb kárt az okozta benne, aki nem vitte el normális helyre megjavítani, helyette a hús kloffolóval csapot oda neki, fokozva a bajt. A több liter kontakt szpré meg nem ért semmit, törést, repedést nem gyógyít.

Kis türelemmel rövid idő alatt tökéletesen rendbe lehetett hozni, semmi alkatrészt nem kellett benne cserélni, pedig vettem néhányat, most itt vannak vésztartaléknak. Ha már ennyi csapást kibírt az erősítő, értsd szó szerint, megérdemli a megbecsülést. Még a tropának hitt bemeneti választó kapcsoló is kitűnően működik, pedig ezt tartom a leggyengébb pontjának.

Az AKAIk-hoz elég jó szervíz leírások vannak. Nem tudom, a Philips CD játszódhoz mit lehet beszerezni. A szervíz kézikönyvekből utána lehet nézni a rugóknak, meg a görgőknek is. Nekem egy Philips deck porosodik a polcomon, törött műanyag fogaskerékkel. Szinte új állapotú az egész, még nem volt kedvem roncsolni. Talán egyszer sikerül donort találnom, akkor egy órás műtét megoldaná a cserét. Nem sürgős, egyszer majd az is elkészül.
Előzmény: metalex (33)
metalex Creative Commons License 2010.05.03 0 0 33

Legutóbb (most) szereztem egy phillips cd582-t, és mintha hiányozna belőle egy görgő, megy egy rugó, nem szimmetrikus így a mechanika feszítése és a tálca kifutása, de bent van a munkahelyemen és még lefényképezni sem tudtam a belét, Krizsinek. De most a héten majd ...!

A tálca szerintem ki-és be két görgőn futna, mert mind a kettőnek meg van a helye, de csak az egyik oldalon van benne a görgő. Plusz a fejet is két rugú húzná lefele ha bent van a cd, mert a hely itt is meg van, de csak egy van benne. S ami a furcsa, hogy mindez egy oldalon hiányzik. A készülék viszont olyan volt mint amit még nem nyitottak ki előttem soha 8 aki már nyitott ki készüléket az tudja, hogy álltalában valami nyom mindíg marad a csavarokon stb. néha a leg nagyobb odafigyelés melett is. ezen viszont nem volt, és még is hiányzik belőle. Lehet első lépcsőben megveszem a tesóját is 8volt neki ugyanott) és akkor egy időre meg van oldva az alkatrész ellátás is.(:-)

Így voltam az M205ös technics-el is. Az első mellé lett egy donor is, ami mint kiderült menthető volt, meg is csináltam szaporán, vagyis "ikresítettem" gyorsan. 

Emelett van kb. 6-8 deckem amit minimum görgőzni és szíjjazni kellene, köztük egy szalonállapotú ct 506 is. Valamint 2-3 erősítőm amiben egy kis recsegéselhárításra lenne szükség, meg az egyik sony-ban nem megy az egyik deprez-és recseg is a hangerő poti.

Szóval csupa nyalánkság, és mind olyan, hogy szétbont, fejet vakar, és elkezd alkatrész után kajtatni az ember.

minden francot hazaviszek, néha fillérekért, mert megtetszik, vagy nincs szívem otthagyni, vagy csak úgy, hogy ne legyen az enyészeté.

Úgyhogy folyamatosan ellátom magam feladattal(:-))

Előzmény: Kaziking (24)
Kaziking Creative Commons License 2010.05.01 0 0 32
OK' És melyik konzervgyár befőttjéről szedhetem le?
Előzmény: newnikk (31)
newnikk Creative Commons License 2010.05.01 0 0 31
A Hiragawa gumigyár kifejezetten audiofil termékével érhető el neutrális, részletező és kellően transzparens (maga a gumi is átlátszó!!!) hangzás.:D
Előzmény: Kaziking (30)
Kaziking Creative Commons License 2010.05.01 0 0 30
Közkívánatra!
Feltétlenül, van belőle több típus! Négy hokedlivel már "kvadró"!
Különösen a tápellátás érdekfeszítő, hogy a laposelemeket milyen befőttes üveg gumival előnyösebb rögzíteni?
Ötlet?
Előzmény: btamas70 (29)
btamas70 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 29
Öntapadós linóleum:) Még fontosabb lenne a miliméteres műanyagelőlap kimerevítése, mondjuk rétegelt lemez ráragasztásával. Többet nem érdmel, szerintem már ez is túlzás. (Fejlődik a fórum, Szokol rádió modifikáció is lesz majd?:-)
Előzmény: kékszemű (26)
Kaziking Creative Commons License 2010.05.01 0 0 28
Ha már megszólalt a nagybeteg bal hátsó pitvara, akarom mondani csatornája, miért ne ketyegne a jobb is?
Jelet adok az előerősítő jobb bemenetére, és lőn világosság! Búg! Nosza, provizórikusan ráküldöm a bal csatorna jelét, sziporkázóan, üdén csilingel az is. Andrea Bocelli nyugtatóan hat rám, meg úgy látszik a Fekete Lovagra is. Tehát a végerősítő rész jó, máshol keresem a bajt.
Úgy döntök, hogy most vagy soha, lebontom az egész elejét, ismerd meg hazádat mozgalom jegyében. Mit nekem hatszáz csavar, úgy is utána kell húznom az összes előlapi poti és választó kapcsoló rögzítő csavarját, néhány meg csak úgy oldható meg, ha lebontom az elejét, panelostól.



AKAI AM-69 belseje madártávlatból.

Így nem is néz ki olyan borzasztóan, mint szétszedve.
Fényhang Creative Commons License 2010.05.01 0 0 27
Mivel szinte mindenhol bordázott a doboz belülről, elég nehéz megfelelő anyagot találni a csillapításhoz.
Nem tudom, mit találsz a lomok közt, feláldozható rongyok, rossz póló (2db, a két dobozba belegyömöszölve), padlófilc, rossz szőnyeg és egyéb hasonló nyalánkságok közül, ami felhasználható csillapításhoz.
Kell még ragasztó, Palmatex, vagy hasonló, némi türelem.
Jó nem lesz, csak jobb, mint a mostani állapota.
Ha van padlófilc, akkor abból annyit szabjunk le, hogy körbeérje a dobozt belülről és ahol lehet ragasztóval rögzítsük. Harmonika-szerűen kell ragasztani, így egy hullámos redőzet alakul ki, ami hatásos csillapítás. Esetleg ezt több rétegben, minden oldalra felragasztva már hatásos lesz.
Üdv!
Előzmény: kékszemű (26)
kékszemű Creative Commons License 2010.05.01 0 0 26
Nekem most a topic címéből a "kis segítséggel" rész jönne.

Segítségre, tanácsra lenne szükségem. Vettem egy levehető ajtajú NDK robotgépet...

Na, kezdem újra :-))) Vettem egy használt, levehető hangdobozos hordozható rádiómagnót. Erősen kh-s volt, ezt már orvosoltam, a rugós hangfalcsatlakozók panelba való beforrasztása engedett el.

Viszont annyira pocsék dobozhangja van, hogy az rémes. Megpróbáltam rákötni rendes hangfalat, azzal nagyon szépen szól, tehát egyértelmű, hogy a saját dobozaival van a gond. A dobozokba rakott 0,5 W-os hangszórókat már lecseréltem rendes gumis szélű hangszórókra, de a dobozok továbbra is csörögnek.

Az a gond, hogy a dobozok egy mm falvastagságú műanyagból vannak fröccsöntve, megkocogtatva olyan hangot hallatnak, mint a mikor egy fémperselyben rázzuk az aprópénzt :-((( (Gyárilag és észrevehették, hogy vacak a hangja, mert a beragasztott fa merevítő gyári tunning :-)))

Arra gondoltam, hogy az autóhifisek által használt rezgéscsillapító spray segítségével fogom csillapítani a műanyag dobozfalat, csakhogy az a spray 500 ml-es dobozban 9000 Ft. Ez éppen a háromszorosa annak, amennyiért az egész cuccot vettem :-((

Naszóval mivel lehetne házilag (ócsón!) bevonni a műanyag dobozokat belülről, hogy ne rezonáljanak? Vagy milyen csillapítóanyagot lehetne rakni a dobozba, hogy ne legyen ilyen rémes hangja?

Kaziking Creative Commons License 2010.05.01 0 0 25
Hasonló gondokkal, CD mechanikák súrlódó, szoruló, zajos működésével én is többször találkoztam. Megfigyelve, hogy a gyárak mit használnak ellene, mert ők is kennek, szilikonos zsírzást találtam.

Nekem a SZILORETT A lágy szilikonzsír vált be. Egy kis tégely szerintem több száz évre elegendő, mert nagyon kis mennyiség kell belőle a súrlódó felületen, és ez az anyag nem folyik szét, mert kocsonyás zselé szerű.
Előzmény: metalex (10)
Kaziking Creative Commons License 2010.05.01 0 0 24
Jó ötlet volt ez az oldal, remélem mindenki okul belőle, akit érdekel. Sok projektem van fényképekel, időnként felteszem majd őket. Igaz, hogy a fényképezés, konvertálás és leírás sokkal tovább tart, mint maga a javítás.

Így volt ez az AKAI AM-69 projektnél is, ha meg belekezdtem, sikerrel be is fogom fejezni.

Néhány CD játszót is műtöttem már, érdekesek ezek a szerkezetek is. Annak idején még egy kazettás magnót is félve roncsoltam szét, ma már a CD sem okoz gondot. No nem a horribilis áru készülékek, hanem az edző partnerek. Megdöbbentőnek találom, hogy milyen építési hibákat követnek el a gyárak, hogy tuti ne működjenek kifogástalanul ezek a készülékek.

Sorra fog kerülni még az AKAI CD-55, CD-57 is, legyen rá időm.

Én is várom a hasonló érdeklődésű partnerek tapasztalatait, jobbító ötleteit. Akkor is, ha csak a roncsolásig jutottak el!

Majd segítünk egymásnak, úgy jobban megy a roncs gyártás!

Te mit buheráltál szét legutóbb?
Előzmény: metalex (21)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 23
Igen,Goldwave a progi neve,ingyenes. Az audio beállításokat a winfosban pedig be kell állítani "stereo mix"-re .
Előzmény: David_356 (22)
David_356 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 22

Helo.

Ismer e valaki olyan programot amivel azt tudom rögzíteni amit a hangszórón hallok? Azaz bármi hangot lejátszok a gépen rögzíteni tudjam. Nem mikrofonról akarok felvenni. Vagy meg lehet e valahogy oldani?

thx

metalex Creative Commons License 2010.04.28 0 0 21

Örülök, hogy örömet szereztem !(:-)

Saját részről szívesen látnám v.ki más belezett készülékeit is.

Bár jómagam sem tudtam még a cd belsejét lefényképezni, ráadásul van még vagy 10-15 készülékem amin lenne még javítani való...(:-)

Jöhet minden amit belezünk !!!!!

Előzmény: Kaziking (20)
Kaziking Creative Commons License 2010.04.25 0 0 20
Végre egy jó kis roncsolós topik. Az "AKAI minden....-be tettem eddig fel sikeres roncs csinálásomat, majd áteszem a következő projektet ide.

Gratulálok a kitalálójának, akár én is lehettem volna.
krizsi_l Creative Commons License 2010.03.13 0 0 19

Görgők mindkét oldalon egyformán vannak. A kenést nem kell túlzásba vinni. Műanyag a műanyagon nem rossz, ha nincs nem ragad bele a por :)

Eredetileg valami nem nyúlós, ragadós zsír van benne egy kevés. Szvsz pici vazelin.

Előzmény: metalex (18)
metalex Creative Commons License 2010.03.13 0 0 18

Aha ! Assztem az egész neve az-ez.

Igen valóban a lemez leszorító, ill. mozgató mechanikáról van szó.

Azért gondoltam a két rugóra, mert a másik oldalon is meg van a helye, ráadásul kettővel egyenletesebb a leszorítás, éa nagyobb az ereje.

A görgőre ugyanez igaz. Viszont a doboz még nem lehetett nyitva.

Jövő héten csinálok képeket, mert a munkahelyemen van.

És mivel kenjem ? Nem vicceltem, szó szerint por száraz. De a port és a homokot már kitakarítottam belőle.

Előzmény: krizsi_l (17)
krizsi_l Creative Commons License 2010.03.13 0 0 17

Válasszuk külön a dolgokat. A CDM 4/19 mechanika az ami pörgeti a lemezt, mozgatja a lézert. Amiről írtál az ha jól sejtem a lemez mozgató mechanika. Jót tenne pár fénykép.

Van ahol a csak egy rugót alkalmaztak, de a görgőknek meg kellene lenniük. Fotót, akár maiben.

Előzmény: metalex (10)
spacc Creative Commons License 2010.03.13 0 0 16

:)

 

Előzmény: newnikk (15)
newnikk Creative Commons License 2010.03.12 0 0 15
A lexarabb csomagolást is le lehet ejteni 5 m-ről, max. más lex a zeredmény...:-)))
Előzmény: spacc (14)
spacc Creative Commons License 2010.03.11 0 0 14
Póstán csak akkor reklamálhatnád, ha felár ellenében törékeny csomagként adták volna fel értékmegjelöléssel.  De azt iszem inkább a feladó sara ez a bibi. A gyári csomagolást akár 5 m. magasról is le lehet ejteni...
Előzmény: metalex (13)
metalex Creative Commons License 2010.03.11 0 0 13

Neked meg, ha jól emlékszem nem csak a háza kelett volna ???

Postán nem lehet ezt megreklamálni ???

Ha esetleg találsz hozzá potikat, és bemenetválasztó kapcsolósort az engem is érdekelne.

vígasztaljon, hogy 5éve sem szólhatott már jól, az enyém az elmúlt 10 évben pihet, de előtte is voltak már poti gondok.

Igaz az nem recsegett, hanem elkezdett féloldalasan szólni, ezért a ballance-ot egyre inkább el kellett fordítani.

Eladót kérdezted ez ügyben, vagy nem érdemes ?

Előzmény: kékszemű (12)
kékszemű Creative Commons License 2010.03.11 0 0 12

Ja....

 

Még ha a mechanikus hibák nagy részét betudjuk a kétségtelenül brutális postai bánásmódnak, akkor is ott van a "nagyon jól szól" rész, ami a hangfalcsatlakozóba beletört, belerohadt érintkező miatt kb. 5 évvel ezelőtt lehetett utoljára igaz.

 

Mostmár értem, hogy az eladó miért tért ki a személyes átvétel elő :-(

 

Na mindegy, mostmár nekiállok megtisztítani a belsejét, olyan bagószaga van, hogy csak na :-(((. Ameddig nem voltam biztos a működőképességében, addig nem foglalkoztam a tisztítással, de most vagy kiteszem az erkélyre, hogy ne legyen tőle büdös a lakás, vagy kipucolom...

Előzmény: metalex (11)
metalex Creative Commons License 2010.03.11 0 0 11

Ez amit nemrég szereztél éppen ??

 

"A potik, a kapcsolók és a csatlakozók rettentően kh-sak, a műanyag alkatrészek nagy része repedt, de szól. Nem brummos, nem torzít, a védelem működik, a kijelző szépen világít, és ha éppen nem recseg valamelyik poti, vagy csatlakozó, akkor elég szépen szól :-)))"

 

Ez ,ami így lett hirdetve ? :

 

"Az enyémnek csak előlap hibája van,de nagyon jól szól és működik.
és nem is adom drágán"

Előzmény: kékszemű (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!