Keresés

Részletes keresés

Elm Creative Commons License 2008.04.04 0 0 926
Nem baj, csak a helyi onkormanyzat egyik - szerintuk eros - erve az, hogy ez az ut milyen fasza lesz a helyi lakossagnak. Persze biztos lesz, akinek igen, de szvsz a messze tulnyomo tobbsegenek nem, a 18.ker szempontjabol ez bizony egy tranzit ut. Termeszetesen ezt kozvetlenul kozlekedesre ertem, ettol elvileg meg lehetne jo a lakosoknak, ha csokkenne a forgalom a tobbi utakon, de alatamasztani meg ezt sem sikerult, es pelda van dogivel a vilagban arra, hogy ez nem is igaz.
Előzmény: cssz74 (925)
cssz74 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 925
A 18.ker. lakos meg nem a KKK-n menne Szentendrére, Békásra, Esztergomba, Gödöllőre, az M3-ashoz?: Akkor mér baj, ha a 17. ker. lakos is használja a 18. részt?
Előzmény: harzol (903)
Qsz Creative Commons License 2008.04.03 0 0 924

Kedves Kazi2!

 

Dobj meg egy maillel kérlek, amire válaszolhatok, fontos infóm van neked!

 

qsz001[kukac]gmail.com

 

Köszi:

 

Qsz

Előzmény: Kazi2 (922)
leotile Creative Commons License 2008.04.03 0 0 923
Csökkenni fog?
Lelkesedésedből ítélve sokat tudsz a témáról. Tudnál küldeni egy friss felmérést ennek alátámasztására?

Ha túl nagy és nem lehet belinkelni, jó lesz magánban is.
Előzmény: vertikalispupakolo (907)
Kazi2 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 922

Vertika!

 

Szintén új ház, szintén eladó, szintén neked - a KKK megépülése esetén!!!

Ja.

Természetesen dupla áron.

 

Csendesedj a butaságaiddal!

Előzmény: cs.adri (919)
PriceJ Creative Commons License 2008.04.02 0 0 921

Ebben az ügyben egy dologhoz hozzászoktattak: a kérdésekre érdemben valóban nem válaszolnak.

 

Tippem nekem is van, ahogy látom Yoralnak is, a keruletkorut.hu fórumában rá is kérdez: "Főni áttette magát az indexre??"

 

:))) 

 

Előzmény: Pepin (920)
Pepin Creative Commons License 2008.04.02 0 0 920
Meditálgattam. Ezt az én szakmámban úgy hívják, hogy fingerprinting.

- Az illető ész nélkül ismételgette az Önkormányzat érveit.
- A kérdésekre érdemben nem válaszolt, terelt, lenézett, veszekedett.
- Meglehetősen erőszakosan nyitott be a fórumba, mint aki leereszkedik az idióták közé.
- Mindeközben igen markáns jeleit adta az agy teljes hiányának.

Ennyi erővel akár alpolgármester is lehetne. Még tippem is van a nevére. :)
Előzmény: PriceJ (918)
cs.adri Creative Commons License 2008.04.02 0 0 919

Kedves vertikális barátunk! Nem gondolod komolyan, hogy 60-70 házat érint csak a KKK? 60-70 családi ház kerül kisajátításra, de a térképet nézve ez is jóval több. Szerinted ezek mellett a házak mellett nincsen másik ház????????? Vagy akár egy utca???? A harmadik negyedik utcába szerinted nem lehet majd hallani a kamionokat, nem jut el a szmog, nem fog csökkeni az értéke???????,

Kiváncsi lennék, hogy hol laksz? Mondjuk nem is érdekes, tudjuk miért vagy itt.

Szivesen eladom neked a vadiúj házamat a vasútsor mellett, amire természetesen kiadott  építési engedélyt a drága önkormányzat. Tegnap óta szinte csak a te üzeneteidet tehet látni, kissé unalmas. Nem érdemes veled vitatkozni, inkább szeretnénk megbeszélni Mi Érintettek a problémáinkat és teendőinket. Azért köszi a próbálkozást.

PriceJ Creative Commons License 2008.04.02 0 0 918

Te jó ég! Kicsit nem figyelek ide, máris hihetetlen szóváltások történnek... Nnnna, figyelj vertikalispupakolo:

 

1. Kikérem magamnak a politikai cimkét, két okból is: az egyik, hogy az ellenzék kifejezetten megosztott a KKK ügyében, másrészt pedig ez nem a jobboldali szavazók támadása a baloldali önkori ellen. Soha senkitől nem kérdeztem, hogy milyen szavazó, sőt, magam is minden erőmmel azon voltam és vagyok, hogy a politikát innen távoltartsuk, egészen egyszerűen azért, mert ez nem politikai kérdés. És nem fogom hagyni, hogy akár jobbról, akár balról azt azzá tegyék.

 

2. Mindent elhiszek Neked, tényleg mindent, egy apró kérésem van: az állításaid (forgalomcsökkenés, stb) igazold kérlek adatokkal. Ezt kértem a polgármestertől, alpolgrmesterektől, eddig hiába. Vagyis nem teljesen: véletlen fültanúja voltam, amikor az egyik alpolgármesterünk elköpte, hogy tudják, hogy nem csökken majd a forgalom, s azt is tudják, hogy ez nem a kerületnek épül, hanem tranzitútnak. Na, innentől tudom, hogy itt komoly a baj.

 

3. Személy szerint meggyőzhető vagyok az út létjogosultságát tekintve, ha azt alátámasztják friss, és hiteles célforgalomszámlálási adatokkal, és valós környezetvédelmi hatástanulmányokkal. Nem vagyok meggyőzhető a az erdő kettévágásával, illetve a zöldövezeti nyugalom megzavarásával. Lefordítom: ha arra igazoltan szükség van, tőlem épülhet út, 20 m mélyen a föld alatt, a kerület teljes területén, a csomópontjaival együtt. Drága, de ez egy kompromisszum, amit minden további nélkül képviselhet a testület a főváros felé.

 

4. A forgalomcsökkenésről: véleményed szerint hogyan fog csökkenni a KKK hatására az álatalad említett útvonalakon a forgalom, ha:

- az érintett területen felhúzott lakóparkok, társasházak lakói továbbra is azon az útvonalon közlekednek munkába és haza, amelyen eddig lakóporkok és társasházak nélkül közlekedtünk (lefordítom: napi + többszáz autó egy-egy érinett útvonalon, stabilan)

- a kerület egyik szélén van 3 felhajtási lehetőség, a másikon 2, a kerület 90%-a a kettő között van, tehát a felhajtási lehetőségek eléréséért autózni kell, na hol is? Az eddig is zsúfolt útvonalakon.

- a Havanna lakótelepre is hazamegy nap mint nap az a több tízezres autómenniység, amely ott lakik, na hol közlekednek majd, szerinted a KKK-n? Az nem viszi haza őket, vagyis az eddigi zsúfolt útvonalakon.

- Kisz lakótelep ugyanez.

 

5. A KKK támogatottsága a fórumok tanúsága szerint minimális. Kellett volna a népszavazás, sőt - kapaszkodj meg - magam is kértem a polgármestert és az alpolgármestert, hogy legyen. Nem akarják, vajon miért? Talán mert egy közvéleménykutatás maipulálható? Hm..

 

6. Népszavazás. Neked sincs jogod a független magyar bíróság jogerős ítéletét kétségbe vonnod. Ha problémád van, fordulj az Alkotmánybírósághoz, mert ők hozták azt a határozatot, amely kimondja, hogy a népszavazási kérdésnek pontosnak, szakszerűnek és egyértelműen megválaszolhatónak kell lennie. A jogerős bírói ítélet szerint ez a kérdés nem ilyen. Ne 10 magánszemélyre mutogass, hanem verd az asztalt az önkormányzatnál, amely szakszerűtlen, pontatlan és egyértelműen nem megfogalmazott kérdést tett fel.

 

Vagy netán ott dolgozol?  Akkor ezer bocs, hisz mindazt, amit leírtam Te is pontosan tudod..

 

Hja, és akkor esetleg vesd latba befolyásod, hogy tegyék fel pl. a következő kérdést népszavazásra: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a Budapest, XVIII. kerület önkormányzata ne támogassa a Külső Keleti Körút megépülését, illetve ezen körútnak a Budapest XVIII. kerületen való áthaladását?"

Elm Creative Commons License 2008.04.02 0 0 917
Na, ez mar egyenes beszed, ezt szeretem. Holnap irj, hol talalkozzunk pentek reggel delelott tiz ora utan, megtekintenem a gyujtemenyt. Ora indul! :o)
Előzmény: vertikalispupakolo (904)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 916

Na elég volt mára, tanulmányozd szorgalmasan a XVIII. kerület közlekedését, hogy holnapra felkészültebb legyél.

 

 

 

vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 915

Nem csináltam közvéleménykutatást, ki hova akar eljutni a dugóban. Szerintem ki ide, ki oda. Lényeg, hogy a Baross utcán kerülik ki a Méta úti dugót, a KISZ és a Havanna lakótelepiek nagy örömére.

 

 

Előzmény: harzol (913)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 914

Aztán ki építené a felüljárót? Soroksár, Kispest vagy Lőrinc? Mert a KKK-t a főváros fizeti (+ az EU). Honnan veszed rá a pénzt? És mi lesz a másik iránnyal? Átrepülöd a KISZ lakótelepet, Vaskút meg a Petőfi utcát?

 

 

 

 

Előzmény: harzol (912)
harzol Creative Commons License 2008.04.01 0 0 913
Akik a baros utcán kerülnek azok szerinted rákosra akarnak eljutni?

New York lakosságát nem érinti a KKK? Tudod: ők is közlekednek. :)
Előzmény: vertikalispupakolo (911)
harzol Creative Commons License 2008.04.01 0 0 912
Mint írtam:
Építeni kell egy új felüljárót! Akár 2x2 sávosat, nem lámpás lekanyarodási lehetőséggel az Auchan felé.
Persze először a felüljáróval és új csomóponttal kellene kezdeni, mert lehet már az magában megoldaná a problémát.
Előzmény: vertikalispupakolo (908)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 911

Nem tudom hol végeztél érveléstanból, nem is tartozik ide.

Nos ha hiszed ha nem a Havanna telepiek is közlekednek. Ez az egyik. A másik az, hogy a Méta utat nagyon sokan a Baros utcán kerülik ki, ami pedig a Havanna mellet megy el, ha megnézed a Goggle map-on.

 

 

Előzmény: harzol (909)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 910

Arról nem beszélve, hogy a 2X2 sáv pont a KISz lakótelepen szűkülne 1-1 sávra, ami nagy tetszést aratna az ottlakók közt. Ott torlódna a nagy forgalom, ott lenne leg "ózondúsabb" a levegő. Jobbat ki sem találkhattál volna.

 

Előzmény: harzol (905)
harzol Creative Commons License 2008.04.01 0 0 909
Örömmel látom, hogy az anno mindenki által 4-es vagy 5-ös osztályzatra teljesített főiskolai tantárgyamon van ember aki képes lenne megbukni. :)
Elárulom a tantárgy nevét: Érvelés és Tárgyalástechnika

Válaszokat követelsz, amire egytől-egyig megkapod a választ. (havanna-méta-idevonzott forgalom...) Ezekre nem reagálsz, vagy legyintesz, sőt kitérsz.

Ellenben a neked feltett kérdésekre nem vagy hajlandó válaszolni.

Gratulálok!
Előzmény: vertikalispupakolo (907)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 908

Nos az lenne, hogy nem 1-1, hanem 2X2 sávon állna a forgalom, ide vagy oda napszaktól függően. Ezt még a leg tájékozatlanabb útellenző is tudja, ha felkeltik álmából.  A kiszélesítés elméletben is csak a shell kútnál lévő körforgalomtól lenne lehetséges (ami ellen a KISZ és a Glóriett lakótelepiek jogosan tiltakoznának kb 15-20000 ember) a buszgarázsig, ami semmit nem oldana meg, sőt.

 

 

Előzmény: harzol (905)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 907

Tök mindegy ki honnan hova, csökkenjen az elviselhetetlen forgalom a kerület egyetlen keresztirányú útján. Ezért kell, nagyon kell a KKK.

 

 

Előzmény: harzol (903)
harzol Creative Commons License 2008.04.01 0 0 906
Építünk egy új felüljárót!
Előzmény: vertikalispupakolo (899)
harzol Creative Commons License 2008.04.01 0 0 905
Mit hiányolsz arról a fotóról? A zöldségesbódét, vagy a fenyőfaárust?

Tudod te is jól, hogy igen sokat segítene már az is, ha az Ipacsfa utcától 2x2 sáv lenne. Plusz egy normálisabb felüljáró, amire szintén lenne hely, de felőlem akár a Meki-t is kiköltöztethetik.
Visszaduzzasztásról hallottál már?

Nincsenek illúzióim. A Petőfi és A Ráday gondjain ez valóban nem segítene, de a Métán igen!
Előzmény: vertikalispupakolo (897)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 904

Pepin, ma minden ellen és minden mellett lehet aláírást gyűjteni, és alá fogják írni. Két nap alatt összeszedek neked az érintett lakótelepekről 20 000 támogató aláírást.

Úgyhogy ezzel ne kábíts. Engedtétek volna a népszavazást, az megmutatta volna a frankót.

Mondjuk pont ettől féltetek, de mind 1.

 

Előzmény: Pepin (900)
harzol Creative Commons License 2008.04.01 0 0 903
A,
1. Rákoson lakók érkeznek haza nyugatról (M1 és M7...) Jelenleg behajtanak a belvárosba és kibucskáznak a Jászberényi... utakon.
2. Megépül az M0. Örülnek nagyon és egész Ecser-ig hajtanak rajta, majd a Pesti-úton... hazáig gurulnak.
3. Megépül a KKK és a tervek szerinti becsatlakozásai. Rákosi lakosunk levágja a kanyart és nem kerüli meg Vecsést, Gyálat-Ferihegyet, hanem ráhajt a KKK-ra és hazahajtanak. XVI. kerületiek szintén.

B,
Rosszabb esetben ezt megjátssza az is (Kamionos...), aki M1,M7-ről akar átjutni M3-ra, vagy fordítva. Ebben én nem hiszek különösebben, mert a jelzőlámpák... lassítanak annyit, hogy ez ne érje meg. Egy M0-on bekövetkezett baleset esetében viszont remek egérút lenne és tömegével kerülnék ki a KKK-n.
Előzmény: vertikalispupakolo (896)
Pepin Creative Commons License 2008.04.01 0 0 902
Jesszus. Kiszálltam.
Előzmény: vertikalispupakolo (901)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 901

Na mostmár ne idegelj. Bár lenne még több adót fizető multi a kerületben. A mi derék zöldjeink kibulizták annó, hogy ne a XVIII. kerületben épüljön meg a Tesco, az Auchan és a többi, Soroksár meg boldogan beengedte őket. Tele is van lóvéval a soroksári önkormányzat, mi meg hordsjuk nekik oda a pénzt.

Nem mondom, egyre jobb érveitek vannak az út ellen, "ne legyen út mert akkor fejlődne a kerület", bravó!

 

 

Előzmény: Pepin (898)
Pepin Creative Commons License 2008.04.01 0 0 900
Miért is? Nomeg, hogyan lett 40-50 emberből most többezer?
Ezt meg még csak dekódolni sem tudtam. Nem írtam sehol, hogy többezer. Azt írtam, hogy ezer - mely szám hidd el, elég jó becslés. És ez csak a közvetlenül érintett embereket jelenti - ne feledd el, tíz évvel ezelőtt tízezren tiltakoztak, most pedig 4500-on áll a számláló.
Előzmény: vertikalispupakolo (896)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 899

Megnéztem nagyban a piroscsíkos képedet.

 

1: Az ott már Kispest

 

2: Mit csinálnak 20m után a 2X2 sávon ami már nem láccik a képen? A felüljáró ugyanis csa 1-1 sávos. Magyarul, semmi nem változik.

 

 

Előzmény: harzol (894)
Pepin Creative Commons License 2008.04.01 0 0 898
Már ne haragudj, de gondolod, hogy csak azért ide fognak jönni az autósok a KKK-ra, hogy a Te kedvedért forgalmat generáljanak?
Nem az én kedvemért. A ti kedvetekért. Az egyik _bevallott_ cél, hogy fellendíteni a barna zónát, üzletközpontokat, bevásárló területeket létrehozni. Ez pedig szvsz jelentős plusz forgalommal jár - egyébként nem éri meg.
Előzmény: vertikalispupakolo (896)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 897

Wazze, ne egy ezeréves gugle fotóra huzogassál piros vonalat, hanem menj ki a terepre.

 

Na, de mondjuk megcsinálják a 500m-en a 2X2 sávot a Métára, és utána mi van? Lebontod a Vaskút utcai házakat, vagy Glóriett lakótelepet, na meg a Petőfi utcát?

Előzmény: harzol (894)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!