Keresés

Részletes keresés

Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 130
Ez mind így van, csak nem kapcsolódik a témához.
Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 129
Mit?
Fekete János IMF biztossága óta, 1982, hitelből él az ország.
Eddig csak 4 év volt hogy drasztikusan csökkent az adósságunk, 1998-2002 közötti időszak alatt.
GDP arányában 10% csökkent, 53% volt, most 81%.
Más felfogás.Szocik képtelenek alkotni és fejlett társadalmat építeni.
Előzmény: KTTech_ (128)
KTTech_ Creative Commons License 2009.12.15 0 0 128
Akkor indokold is meg.
Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 127
Tipikus szoci felfogás, ez megy már 1980-as évek eleje óta, ha a szocik irányítják az országot.
Hitelből vegetálunk.
Szerintem nincs igazad.
Előzmény: KTTech_ (125)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 126

Úgy elképzelem, meddig hallatszódna a sikonyálás, ha Orbán találna ilyen vereteset mondani.

Előzmény: Törölt nick (120)
KTTech_ Creative Commons License 2009.12.15 0 0 125
Ha a hitelből finanszírozott import termékek fogyasztása csökken az örvendetes.
Ha csökkentik az adó, azaz a bevételt, akkor mégtávolabb kerülünk az eurótól, de az IMF sem finanszírozza.
Az szerintem naivitás, hogy majd beindul a gazdaság és nő a (piacgazdasági) munkavállalók száma. Ennyi az ország szellemi/fizikai kapacitása, meg kell nézni a most nem dolgozók kvalitásait, hiába van 1 millió olyan ember, gazdasági értéket nem fognak teremteni. Plusz a válság miatt ez még továbbra is csak csökkenni fog.
Előzmény: Törölt nick (113)
Ódri Creative Commons License 2009.12.15 0 0 124
Ezek a szocik napról napra hülyébbek lesznek. Sebaj, legalább van min röhögni:)
Egyes! Creative Commons License 2009.12.15 0 0 123
Lehet, azokkal az Eurokkal már legfeljebb erre megyünk:
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 122
Nem is tudom de a gazdaság eddig GDP -7.2% csökkent, a környező országok a 2.-dik negyedévben már nem csökkentek.
Sok az adó és mértékük nagy.
A szocik adtak, majd mindent elvettek, ehhez értenek, de ettől a gazdaság nem indult be.
Élelmiszeriparra és a mezőgazdaságra szartak, a vidék a szociknak nyűg, gond.
Előzmény: Vasgerinc (118)
válságvan3 Creative Commons License 2009.12.15 0 0 121

Mindíg kitalálnak nekem ezek a firnyákos magyar értelmiségiek egy célt, amit el kell érnem. Hááát ki nem szarja le a magyar eurot.

Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 119
Mint már említettem nem az a lényeg, hogy nekünk, vagy a szlovákoknak van-e eurónk, vagy sincs, hanem az, hogy a bevezétésnek a feltételei olyanok, hogy aki azt eléri, lehet tudni, hogy egy bizonyos szinten van a gazdasága.
Előzmény: toloba (114)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 118

Általánosságban egyetértek veled, de továbbra is állítom a felsoroltakra ez kevéssé igaz.

Ezek részben olyan elvonások, amelyek a munkára való hajlamot növelik, ez egyértelműen jót tesz a gazdaságnak.

Másrészt az elvonások olyan krörkből töténnek, akik a pénzüket nem olyasmire költik, ami fellendítené a gazdaságot. Attól, hogy egy kicsivel kevesebb élelmiszer (nem alapvető) meg ruhanemű fogy, nem lesz nagy gáz. A nyugdíjasok a 13. havi nyugdíjukat nem autóra és építkezésre költenék, amivel beindítanák a gazdaságot. Fontos elem az élelmiszeripar, de egyrészt azt nem nagyon rázzák meg az ilyen intézkedések, másrészt pedig nem a gazdaság mozgató rugója.

Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 116
melyik térségben
hol vannak a térség határai ?

3 "térségországban" már van euró, ezen kívül összvissz 1 eu-s szomszédunk van ...
gratianus Creative Commons License 2009.12.15 0 0 115
Kár sokat elemezgetni ezt a nyilatkozatot.
Bajnai egy pofátlan, gátlástalan alak. (Majdnem akkora, mint Gyurcsány)
toloba Creative Commons License 2009.12.15 0 0 114
Amennyire ellenezte a jobboldal sztem nagyobbik fele az ejrót, annyira kapálózik most érte...a szlovákok mán nem szeretik annyira azt a pénzt, mint eleinte gondolták, hogy majd fogják...
Előzmény: Törölt nick (110)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 113
A fogyasztás csökken, ha mindent elvon az állam.
Előszőr az adók csökkenjenek, induljon be a gazdaság, és munkehelyek száma nőjjön, ne csökkenjen, és majd utána lehet elvonni, vagy párhuzamosan.
Jelenleg nem ez történik!53 adónem van jelenleg, az eu-ban a legtöbb, és erre jön még az ingatlanadó.
A kormány fordítva ül a lovon.
Előzmény: Vasgerinc (111)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 112

Mielőtt bármi biztosat mondanék, megvárom a február 10-ét, amikor megkapom a januári bérjegyzékemet. Viszont az idei változtatásokkal a bérem semmit sem változott, ellenben a megnövekedett ÁFÁnak köszönhetően a kiadásaim nőttek. És ha jól értem a múltidődet, akkor te a már megtörtént dolgokra érted ezt. Az pedig nem igaz.

Előzmény: KTTech_ (109)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 111

Általában az adók és járulékok jelenlegi állapota rosszul hat, de amit az olvtárs felsorolt az nem nagyon:

"természetbeni juttatások megadóztatása"

Ez igazán nem veti vissza a gazdaságot, csak igyekszik megadóztatni azt, amit megtettek eddig, és meg fogják ezentúl is. Ezzel együtt a felsorolásból talán erre illik a leginkább, hogy rosszul hat a gazdaságra.

"a kedvezmények megszüntetése"

Nem vagyok teljesen képben azzal, hogy konkrétan itt mire gondolt az olvtárs, de bosszantó, hogy már szinte mindenki kedvezménnyel utazik, kivéve a munksáokat, vagyis akik az ország bevételét adják.

"a gyes csökkentése"

A segélyek csökkentése semmilyen negatív hatással nem lehet a gazdaságra, legfeljebb az életszínvonalra. Igyekezni fog vissza mindenki a munkába, hogy pénzt keressen. Ez jó hatással lesz a gazdaságra.

"a táppénz csökkentése"

Az emberek emiatt igyekeznek majd dolgozni, nem fognak áltáppénzre menni, vagyis termelni fognak inkább, minthogy betegen legyenek.

"a passzív táppénz csökkentéséről"

detto.

"a 13-ik havi nyugdíj eltörléséről"

Szintén nincs jelentős rossz hatása a gazdaságra, csak az életszínvonalra.

Félreértés ne essék, én nem akarom védeni ezeket az intézkedéseket, mert bennem is felmerült a kérdés, hogy miért kell ezeket szigorítani, amikor korábban ezekkel együtt is erősödött a gazdaság és csökkent a GDP arányos államadósság.

Előzmény: Törölt nick (108)
KTTech_ Creative Commons License 2009.12.15 0 0 109
Adó és adó között nagy különbség van, ha a fogyasztást terhelő adó nő, de a munkát terhelő adó csökken, ahogyan kicsit megtörtént, az jó.
Előzmény: Vasgerinc (106)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 108
De, nagyon rosszul hatnak, az adók az egekben.
Előzmény: Vasgerinc (107)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 107
A felsoroltak épp nem nagyon hatnak rosszul a gazdaságra.
Előzmény: Törölt nick (105)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 106
Ezt én elhiszem (ha nem is teljes egészében), de a srác adócsökkentésnek veszi azt, hogy többet kap ki 3 Ft-tal, de amott 5Ft-tal többet fizet be.
Előzmény: KTTech_ (102)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 105
És mi lesz a gazdasággal?
Előzmény: KTTech_ (102)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 104
Csak az általa említett dolgokra szerettem volna reagálni. Nem volt most kedvem egy prózát rittyenteni, pedig lehetne.
Előzmény: nyugatioldal (100)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 103
Bajnai hol él?
Afrikában?
KTTech_ Creative Commons License 2009.12.15 0 0 102
De ez mind jó, ez visz az ERM II tagság felé, csak a most brutálisnak mondott megszorításnál 2-3-szor ekkora kell. Máshogyan nem teljesülnek a feltételek.
Előzmény: nyugatioldal (100)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 101
Nem is az számít, hogy attól jó-e nekünk vagy sem, hanem az, hogy ha be tudjuk vezetni, akkor az azt jelenti, hogy rendben van a magyar gazdaság. Aztán meg ha netán lesz népszavazás róla, szavazhatsz nemmel.
Előzmény: Törölt nick (95)
nyugatioldal Creative Commons License 2009.12.15 0 0 100
A természetbeni juttatások megadóztatásáról, a kedvezmények megszüntetéséről, a gyes csökkentéséről, a táppénz csökkentéséről, a passzív táppénz csökkentéséről, a 13-ik havi nyugdíj eltörléséről is szólhatnál.
Előzmény: Vasgerinc (98)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 99
már ott vagyok.
Előzmény: KTTech_ (96)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 98

Az adók nem csökkennek. A távhő ára csökken, de ez csak a kiváltságosokat érinti, a gázról pedig éphogy elveszik a támogatást, így hiába csökkent a világpiaci ár miatt októberben.

Csak, hogy tisztán láss.

Előzmény: misel5 (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!