Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.04 0 0 49
Jó hallani, olvasni ilyet :) Én képzeljétek, sosem ismertem Őt, a Nagyapámat, mivel én akkor születtem, mikor ő már nem élt.

Egy dolog azonban még most is él a családban. Egy memória játék, aminek a lényege a szórzótábla megtanulása. Ezt ő csinálta :)
Előzmény: Mav (48)
Mav Creative Commons License 2004.09.07 0 0 48
Szia!
Kedves emlékű nagyapád pálcika emberkéit, míg élek, nem feledem. Ahogy a vetítéseket sem, amiket szintén neki köszönhettünk. Akkor amikor utcánként volt egy TV, ez nagy dolog volt nekünk.
Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.02 0 0 47
Sziasztok, érdekesen találtam erre a fórumra. Én Vigyázó Gábor vagyok, az itt megemlített Vigyázó Ferenc Lászlónak az unokája, ha úgy tetszik az ő fiának, Vigyázó Lászlónak a fia, Vigyázó Gábor :) Hihetetlen.

Nagyapám erről az ágról nagy matek és fizika zseni volt. Részemről 2 alkalommal buktam középiskolában matematikából és egyszer fizikából :)
Előzmény: FürElise (30)
ifjú partizán Creative Commons License 2004.07.21 0 0 46
Sziasztok! '93-ban végeztem a Komjáth-ban (akkor már Lőrinc u.-i Ált. Isk.) Végig z-s voltam, osztályfőnököm Lia néni volt. Kár, hogy csak most fedeztem fel a fórumot, a 120 éves jubileumra szívesen elmentem volna :(
Mav Creative Commons License 2004.06.14 0 0 45
Szia FürElise!

Nem csináltam képeket. Valahogy eszembe sem jutott. (a videókamerát is örökké elfelejtem) Kicsit az én hibám is, hogy nem előbb írtam meg, hogy lesz. A május 6-ai Újpest újságban közölték a hírt, de mivel nálunk némi lakásfelújítás volt, így elkeveredett, és mire utánajártam, hogy mikor is lesz, addigra kifutottam az időből. Volt ott egy ember aki egy komolyabb videó kamerával dolgozott. Szerintem az UKTV-től lehetett. Figyelni kéne a műsorukat, hátha leadják.

Előzmény: FürElise (44)
FürElise Creative Commons License 2004.06.12 0 0 44
Szia Mav!
Nagyon sajnálom,hogy csak ma néztem be a fórumra,de miért is nézegettem volna,hisz hónapok óta nem volt beírás.Kár,hogy nem tudtam az évfordulóról.Biztosan elmentem volna!Csináltál fotókat ? Ha igen,akkor nem tudnád feltenni a net-re ? Szíven ütött,hogy a László Pál meghalt,nem lehetett túl idős.Vigyázó Tanár Úrat is nagyon sajnálom ! Jó lett volna ott lenni !
Előzmény: Mav (43)
Mav Creative Commons License 2004.06.10 0 0 43
Igen, ott voltam.
Osztálytársaim közül csak egy volt ott, de ő "hivatalból", hisz édesanyja is tanár volt a suliban. Sok régi tanár jött el. (a nevekkel gondban vagyok) Ott volt Petőcz (rajz)tanárúr, a volt technika tanárunk és a volt igazgatónk. A hölgyek közül is voltak régiek (is), de például Rácz Ági néni, Klimenth Tiborné, Cseh Mária nem. Sajnos László Pál nem lehetett ott, pár éve elhunyt. Akárcsak a kedves emlékű Vigyázó László. Vittinger állítólag igérte magát, de már nem tudtam megvárni, nem tudom hogy végül volt-e. Minden volt diáknak egy üvegpohárral kedveskedtek. "Pécsi 120"
Főzőversenyt rendeztek. bográcsban főztek különböző kajákat. A programban szerepelt még A zöld lovag című darab előadása is, de azt sem vártam meg. Nagyjából ennyit tudok most elmondani.
Előzmény: Hor Kolos (42)
Hor Kolos Creative Commons License 2004.06.08 0 0 42
Jaj, de kár, hogy csak most olvasom! Így sajnos lemaradtam róla. Szívesen elmentem volna. Szinte senkiről nem tudok semmit, akikkel osztálytársak voltunk - Lázadót kivéve, akivel "összeakadtunk" mindkettőnk örömére; meg egy másik srác kivételével -, és tanárokról sem. Ott voltál?
Előzmény: Mav (41)
Mav Creative Commons License 2004.06.04 0 0 41
F I G Y E L E M !

Talán még nem késő!

120 éves az iskola.

Ebből az alkalomból 2004. június 05-én 15 órától találkozó lesz a suliban.

Aki tud jöjjön el!

FürElise Creative Commons License 2003.11.15 0 0 40
Sziasztok!
Igen,igen Széllné.Az egyik lányát ha jól emlékszem Pálmának hívták.Oroszné? ismerősnek tünik,de nem ugrik be.Miért nem emlékeztek a jó öreg Perlitczi Gézáné kémia tanárnőre ? Óra alatt is dohányzott mint a gyárkémény....No ez nem kritika, mert sajnos én is úgy füstölök mint egy gyárkémény.
Mav!
Nagyon eltüntél ? Engem "iskolalátogatási" szinten érdekelne az a bizonyos buli.Csak énekelni ne kelljen! Tudod én nem Z-s voltam,csak B-s ! A Z-sek voltak az "elit kommandosok" mint zenei tehetségek.Ha tudsz valami konkrét dolgot kérlek írj.Üdv Mindenkinek,ha valami eszetekbe jut gyerekkorunkal kapcsolatban akkor nosztalgiázzunk közösen egy kicsit!Nekem jól esik!És Nektek ?
Előzmény: Mav (38)
Greenbear Creative Commons License 2003.11.13 0 0 39
Sziasztok!

A régi szép idők...
1967-1975-ig én is ide jártam.
Osztályfőnökök: Orosz Zoltánné 1-2.
Széll ?né 3-4. a lányai is a suliba jártak
Niedermayer Kálmán 5-8.
Akikre még emlékszem a tanárok közül: Wittinger Ottmárné-magyar, Novák Franciska-matek, Rácz Ági néni-biológia,kémia

Mav Creative Commons License 2003.11.03 0 0 38
Szia FürElise!
Én a Nádor utca elején laktam, tehát a Templom utca adott volt és természetesen emlékszem a hadirokkant trafikosra. Az üzlet mögött volt egy pici lakása. A piros, meg sárga likőrös cukor, ami olyan volt mint a dianás, csak édes. És az első ciginket is ott vettük, merthogy lehetett szálanként venni. Persze, hogy jártam napközibe. De megint javítanom kell. Sarok épület volt és az egyik fele valóban a Deák Ferenc utára nézett, de a bejárat a Venetiáner utcában volt. Hát a napközi az emlékeimben úgy él, hogy hatalmas udvar, hatalmas vaslépcső vezet az emeletre. De biztos, hogy egész kicsi minden. :)
Az iskola alapjaiban nem sokat változott. Persze a termek "szebbek", de a folyosók ugyanolyanok. :-) Viszont az aula megszünt. Tudod, ahol Komjáth Aladár szobra volt. Az udvar is egész más. Régen eltűntek a zászlótartók, és majd az egész le van aszfaltozva. Dutka Ákosné nevére emlékszem, az arcra nem. (Minden áron egy "kisdutka" név tolakodik az emlékeimbe, de szerintem ő egy Z-s évfolyamtársam volt és tényleg pici. :-)
Állítólag nem sokára lesz egy nagy buli. A jelenlegi igazgatónő (dr. Locsmándiné - Klári néni) szervez egy nagy együtt éneklést, amire várja a régi ének-zene tagozatosokat. Hogy hol és mikor lesz, azt sajnos nem tudom, de majd utánnanézek.
Előzmény: FürElise (37)
FürElise Creative Commons License 2003.11.03 0 0 37
Szia Mav!
Mi az,hogy emlékszem az olajospadlóra!Milyen jókat lehetett rajta csúszkálni!És a vaskályhákra is emlékszel... Mellette a tüzelős faládára!A hetesnek mindig korábban kellett menni és rakni tűzre.Sőt volt egy tél amikor nagyon hideg volt és sokat kellett fűteni.Valószinűleg kevés volt a tüzelő, mert önkéntes alapon kinek fát,kinek szenet,kinek alágyújtóst kellett vinni.A jó "öreg" Kornideszre is emlékszem. 50 fillér volt egy gombóc fagyi.Azóta sem ettem olyan isteni karamell fagyit.Télen pedig a mignyon...Istenem,de finom volt.Nem tudom,hogy Te merre laktál,én mindennap a Templom utcán mentem haza és volt ott egy hadirokkant trafikos.Egy kövér kopasz öregember.20 fillér volt a rumos cukor,40 fillér a diannás cukor és 70 fillér a babás vagy kakasos nyalóka.Hát tudod az ízűk azóta is számban van...Te lehet,hogy én még is csak öregszem!Igen, igen a "kispék" sem volt kutya.A mai napig emlegetem azt a bizonyos kenyérlángost!Imádtam mikor egy kicsit sültebb volt és a köménymag a tetején egy kicsit megpirult.Te jártál napközibe?Én egy rövid ideig igen.Emlékszel a Deák Ferenc utcában volt a napej a mentőállomással szemben.Milyen jókat rendetlenkedtünk az úton és mennyi büntetést kaptunk érte.....Most,hogy így írogatunk a suliról eszembe jutott,hogy egyszer el kellene menni és megnézni,hogy még mindig olyan-e vagy csak az emlékek szépítik meg?Meg olyan jó lenne találkozni a régi osztálytársakkal és a tanárokkal.Persze,lehet,hogy nagyon sok tanár nem is él már.Emlékszel a Dutka Ákosnéra? Ha jól emlékszem Ő volt a csapatvezető helyettes.Na mára ennyit.Beszélünk még ?
Előzmény: Mav (35)
Sztee Creative Commons License 2003.11.03 0 0 36
Sziasztok!

Szintén Komjátos vagyok, kb. 12 éve végeztem. Végig z-s voltam. Voltam kisdobos is, úttörörő is.("1202-es Kafka Margit úttörőcsapat, vigyázz! Zászlóbehozatal, zászlónak tisztelegj!" :))
Osztályfőnök felső tagozatban Majoros Rózsi néni volt. Rácz Ági nénit szintén ismertem.... Nem jut eszembe most hirtelen több név (tanárok), de majd utánanézek :))
Mi többnyire a piacon savanyú káposztát kajáltunk :)

Mav Creative Commons License 2003.11.02 0 0 35
Szia FürElise!
Hogy mikre nem emlékszel?! :-)
Így, hogy mondod, emlékszem Wittinger Ottmárnéra, de csak a névre. Ági néniről én semmit nem tudtam. Ő akkortájt jött a suliba. talán egy vagy két évet voltam még ott. Én csak úgy emlékeztem rá, hogy "az a kontyos nő" aki kémiát tanított. Aztán, hogy a gyerekeim is odajártak, így kicsit jobban megismertem. (lányom osztályfőnöke volt) Cseh tanárnő - földrajz, igen. A hátsó kapu. :-) Na igen, azt én is kedveltem. A közértben mi inkább a fagyasztott szilvára specializáltuk magunkat. És, ha sok pénzünk volt, akkor a vietnámi sósmogyorót vettük. A piacon inkább szotyolát vettünk, aztán felültünk a második emeleten a lépcső tetejére és kellemes kis kukacokat gyártottunk szotyi héjból. :-) Közben jókat dumáltunk. Most eszembe jutott, hogy bizony a mi időnkben még olajos padló volt a termekben. De jókat snurroztunk ott... :-) Aztán nálunk még nagy divatja volt a kispékhez járni kenyérlángosért. (hm., 2 forint volt) De az öreg Kornidesz bácsit is sűrün látogattuk. Na persze, ha volt pénzünk. De egy kis fagyira, habosra (sütemény) gyakran akadt.
Persze, emlékezhetünk, hisz olyan jó visszagondolni azokra az időkre...
Előzmény: FürElise (34)
FürElise Creative Commons License 2003.10.31 0 0 34
Szia Mav !
Igen Héjja Györgyné,jól emlékszel.Az egyik arc neve eszembe jutott,ha jól emlékszem,de tudod a memóriám... törit tanított Wittinger Ottmárné.Furcsa,hogy 1 évvel felettem jártál és nem emlékszel Rácz Ági néni még Szeberényi Ági néni névvel jött a suliba.És Ő a Szeberényi Lehel író lánya.Én is emlékszem a Cseh tanárnőre,ha jól emlékszem földrajzot tanított.
Úgye nem is volt nekünk olyan rossz az általános sulink,ha több mint 30 év után is,ennyi emlékünk van.Ja igen,imádtam a hátsó kapun kilógni a kapu melletti közértbe vagy szembe a piacra lángosért.Emlékszel a Mády Lajos utca sarkán volt egy nő aki kora összel mindig főtt kukoricát,télen pedig sült tököt árult.Mióta felfedeztem ezt a fórumot annyi minden eszembe jutott a gyerekkorommal kapcsoltban.És olyan nagyon jó emlékezni!
Ha nem unod akkor néha még emlékezhetünk....
Jó éjszakát.
Mav Creative Commons License 2003.10.31 0 0 33
Szia FürElise!
Héjja. A névre emlékszem, de többre nem. :-) (Talán Györgyné?) Azt hiszem az egyik "arc"-ban segíthetek. A múltkori levél már elment amikor eszembe jutott valaki, akit szintén nagyon szerettem. Cseh tanárnő. (talán Mária?) Ha megnézed, ő az a nem éppen sovány. :-) Enyedi Janka, igen emlékszem... Ő is azok közé az igazgatók közé tartozott aki név szerint ismerte a mintegy 800 gyereket.
Amúgy, ha jól emlékszem, akkor van nekem valahol egy kiadványom a suliról, amolyan emlékkönyv féle. Elő kéne keresni...
Előzmény: FürElise (32)
FürElise Creative Commons License 2003.10.31 0 0 32
Szia Mav
Mindenben igazad van.Cserben hagyott a névmemóriám,de arra jó volt,hogy előkeressem az 1971-ben végzett 8/b.osztály osztálytablóját.Rajta van Héjja tanárnő (földrajz)Perliczy tanárnő(kémia) Csutka tanár úr (torna) és még vagy három arc csak a nevük nem jut eszembe az istennek sem.Az egyik ha jól emlékszem történelmet tanított,a másik talán politechnikát. Mindkettő nő.És eszembe jutott a régi igazgatónőnk neve is Enyedi Janka.Lehet,hogy öregszem,hogy annyira jól esik visszaemlékezni...Évekig eszembe sem jutottak ezek az évek.De most annyira jó!
Üdv és köszi,hogy kijavitottál.
Előzmény: Mav (31)
Mav Creative Commons License 2003.10.29 0 0 31
Szia!
Ezek szerint te 1971-ben végeztél, tehát pont egy évvel később mint én. Bizony régen volt és ebből adódhat, hogy rosszul emlékszel...
Ha nem haragszol kijavítlak. Szabolcsi Elek - nem emlékszem. Fábián Károlyné - rémlik, de nem tudom. Tombácz Ernőné - nem emlékszem. Szaniszló Elemérné - ha nem tévedek magyar szakos, a lánya a Könyvesbe járt. Ha az akire gondolok, akkor nagyon hálás vagyok neki, mert neki köszönhetem az igényességet a helyes írásra. László Pál - ő a csúcs, számomra a "TANÁR". Vigyázó Ferenc - nos ő nem Ferenc (van ilyen utca az V. kerületben), hanem László volt. Sánta fizika tanár a pálcika emberkéivel. Szeberényi Ági - ő nekem (és a gyerekeimnek) csak Rácz Ági néni, tehát passz. :) Pokornyi Marcell - ő nem technika tanár volt? Pécsi Auguszta, Dr. Kerényi Gáborné - passz. Bognár házaspár - stimmel. (ó azok a béka kiképzések...) Na nem sorolom tovább, csak a tévedést mondom. Petőcz Lajos és nem Antal. Talán egy éve találkoztam vele utoljára. Megviselte a felesége halála. Kliment (és nem Klement) Tiborné.
Hát ennyi. Minden jót! :-)
Előzmény: FürElise (30)
FürElise Creative Commons License 2003.10.29 0 0 30
Sziasztok!Én is régi "Komjátos"vagyok.Nagyon nagyon régi.Szabolcsi Elek volt a felsős osztályfönököm.Az első osztályt Fábián Károlyné vezényletével kezdtem.Utána jött Tombácz Ernőné,majd betesége miatt egy nagyon aranyos öreg tanitónénit kaptunk Szaniszló Elemérnét.Felsőben tanított még László Pál matek,Vigyázó Ferenc fizika Szeberényi Ági néni (Ő Dr.Rácz Istvánné) biológia,Pokornyi Marcell rajz,Pécsi Auguszta ének (az Ő testvére Pécsi Sebestyén orgonaművész) Aguszta néni után Dr.Kerényi Gáborné tanitott a zenére.Bognár József és felesége Ágota néni torna (ott laktak az iskolába,hátul az udvarban) majd Maja néni illetve Györgyi néni szintén torna.Gulyás Imre bácsi technika.Később jött az iskolába Sömjén Vera amikor már nyolcadikos voltam,oroszt tanított.Ugy tudom,hogy fiatalon meghalt.Jaj és nagyon fontos drága jó Petőcz Antal is tanított rajzra.Hát ennyi jut hirtelen eszembe.Nem igaz mert még nagyon emlékszem Klement Tibornéra az 1202.Kaffka Margit uttörő csapat vezetőjére.Istenem de régen volt,és így utólag visszagondolva milyen jó is volt.1963-tól jártam ide 8 évig.Szivesen emlékszem a régi időkre.Ha jár itt a "korosztályom"írjon.
Üdv Mindenkinek
Mav Creative Commons License 2003.10.19 0 0 29
Szia Fodrász!
:-)))
Szerintem én vagyok, mert én évvesztes voltam, te pedig, ha jól tudom, nem. Gondolom manapság már nem snurrozol?! :-)Az minden esetre megtisztelő, hogy emlékszel rám, de mi C-sek voltunk Jancsikám és nem D-sek! :-) /bár elő kéne vennem az osztályfényképet/
Gondolom, már előtted sem titok, hogy én ki vagyok?!
Előzmény: nagyfasz4u (28)
nagyfasz4u Creative Commons License 2003.10.18 0 0 28
nem hiszem hogy te vagy!!...... en 1970 ben vegesztem, 8 D jartam...

it van egy par nev.....dudas-micsonai-geiszler-velovszki eszter-sos kati-kovacs kinga....etc

talald ki en ki vagyok!!!

SORRY...SAJNOS NINCS EKEZET AZ AMERIKAI COMPUTEREN.

SZIA....SO LONG....JL

Előzmény: Mav (27)
Mav Creative Commons License 2003.10.17 0 0 27
Sziasztok!
Végig olvastam a leveleket.
Eddig nem túl sokan jelentkeztek, de talán majd később...
Magamról annyit, hogy 1970-ben végeztem. Tehát - egyelőre - én vagyok a korelnök. :-)
Akkor még Klimenth Tiborné volt a 1202-es Kaffka Margit úttörő csapat vezetője. :-)
lázadó Creative Commons License 2003.10.16 0 0 26
Olvastam.
Előzmény: Hor Kolos (25)
Hor Kolos Creative Commons License 2003.10.16 0 0 25
mail ment!
Előzmény: lázadó (23)
Hor Kolos Creative Commons License 2003.10.14 0 0 24
Amit írtál magadról, az nagy segítségnek tűnik. Még egyet lövök! Mail ment.
Én pedig az vagyok, akinek gondolsz! Pedig azt hittem, már én vagyok nyeregben, és te nem tudod, én ki vagyok. Ilyen az élet.
Most engem esz a fene, hogy az vagy-e, akinek gondollak... Erre mondják, hogy a fagylalt visszanyal...:-)
Előzmény: lázadó (23)
lázadó Creative Commons License 2003.10.14 0 0 23
Kérés nélkül adok egy kis könnyitést.Van egy közös vonásunk.Öcsém nekem is van.És mivel határozottan leírtad ,hogy a te öcséd nem 1-2 évvel fiatalabb nálad , hát ........

Még egy másik.Ha az vagy akire gondolok , akkor talán ez is segithet.Egy egykori osztálytársunk invitálása Te , N.L , no meg én egy rövid ideig cselgáncsoztunk a Dózsában.

Előzmény: Hor Kolos (20)
lázadó Creative Commons License 2003.10.14 0 0 22
Sajnálom , tévedtél.Illetve , mivel az álnevek megszállottja vagyok , félre találtál.Bocsánat !

Viszont , aki bújt , aki nem megyek ! Nekem is van tippem.

Előzmény: Hor Kolos (20)
Hor Kolos Creative Commons License 2003.10.13 0 0 21
De eltűntél!
Megmakrancoltad magad? :-))
Előzmény: MAKRANCOS KATA (13)
Hor Kolos Creative Commons License 2003.10.13 0 0 20
Az öcsém nem 1-2 évvel fiatalabb, mint én! Amikor kijártam a sulit, ő úgy másodikos lehetett. A Láng M. néni osztályába járt.
Még egy nagy segítség: nem laktunk messze egymástól! (Én ugyanis tudom, ki vagy!) Részleteket mailben küldtem.
De azért még érdekes a játék, ha nem tudod ki vagyok, rágd csak a körmödet!
Helló!

Hor Kolos

Előzmény: lázadó (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!