Off:
Ha valakit érdekel egy BOSS ME-6, dobozban, leírással, megkímélt állapotban, stb. (de tényleg olyan), az please dobjon egy mailt (lukather@freemail.hu). Németben vettem újonnan anno 1998.
Compressor, Overdrive/Distortion, EQ, Delay, Chorus/Flanger, Compressor, 5 bank, 25 preset, nem midizhető, az overdrive/distortion természetesen digitális.
Nem tudom az árakat, hangszerboltban láttam egy erősen használtat 51 ezerért, én 45 ezerre gondoltam.
Előástam pár '98-'99 körüli témát, milyen formátum jó a hallgatásra ott?? mp3-ban van meg néhány kompletten, meg a sequencer formátumában néhány másiknak az alapja.. írjam ki audio-ra? vagy megfelel a winampnak megfelelő formátumban is?
Üdv Pipe!
Mint már jópárszor írtam nekem egy BOSS GT-3 áll a rendelkezésemre, vegyesen használom, hol egy Laney GH-120(full tranyós), hol egy TORNADO P.A.50 (full cső) fejekkel/Marshall 8412 láda...
A gitár egy Craftsman 7 húros, álá Megyó...
Az előző bárdom egy amcsi vasalódeszka volt(Washburn Mercury)...
Sikerült lemodellezni a DT/Take The Time hangszíneit, nos az eredeti az ugyibár MESA, ha tovább is érdekel, akkor szerda magasságában ide karcolhatom a paramétereket...
Átlagban én úgy vettem észre, hogy a MESÁ-knak karcosdabb, érthetőbb hangja van, mig a nagyátlag HR hangzás olyan "krémesebb"...
Bár ezt definiálni legalább olyan nehéz mint a sárgabarack izét(meg szerintem a DSP beállításai miatt van...
Kedves Don Roberto megpróbált felvilágosítani, de én még sötétebbnek érzem magamat, mint előtte.
Nem tudom ugyanis, hogy mit jelent : "gyönyörű, izgalmas hard rock hangja van." A hard rock az a fogalom, amit sose tudtam pontosan kicsoda is.
Léccilécci valaki világosítson fel, hogy mi a különbség egy Mesa és egy hard rokk hangzás között. (sejtéseim vannak, csak meg kellene erősíteni :)
Meg az érdekelne még, ha a van egy multim Amp-simmel, meg van egy csős előfokom (pl. H&K vagy Engl, ADA ), lehet-e Mesa-hoz hasonlo hangzást (szerintetek) kicsikarni belőle.
Előre is köszike a megértést és türelmet sok bugyuta kérdésemhez.
Kedves "gitáristen(?)"
Ezt nem értem...
Mi a bajod a kicsinyitő képzőkkel?
"naeztjólmegaszontad" -ilag meg azt nem, hogy nem lehet véleményt nyílvánítani?
Vagy keressünk rá szinonímát?
Egyébként meg vedd tdomásul nekem van otthon egy
Bibííííííííííí...
Elarulom nektek nekem van egy Mesa Boogie V-Twin elofokom. Anno a neten volt hirdetve. Tehat mar ne is keressetek. (50pizert vettem meg). NAh a hangjarol egy par szot. HAT benne van a boogie hang 100%ig. Mind tiszta, mind torzitott csatornan. Igen nekem is lehetosegem volt kiprobalni a Fejes hangszeruzletben a Triaxis-t es a V-Twin egymas mellett. Ezt ugy oldottuk meg hogy a gitar jelet szetosztottuk, aztan egy stereo (csoves) Marshall vegfokon ket marshall ladat hajtottunk meg. Igazi oriasi egeket vero kulonbseg nincs a ketto kozott. Ezt par gitaros emberke is mondta.
Egyet biztos tudok ettol a kis ekszerdoboztol nem fogok egy hamar megvalni, kiveve ha sikerul lecserelni egy masik Mesa-ra. :)
PiPi kuldj mailt es kitudod probalni ha erdekel a cuccot valahol debrecenben.
Hi SzupraMaci!
Én nem is azt mondtam hogy sz..r, hanem csak annyit hogy a YAMAHA csak a paletta telítése miatt gyárt elektromos gitárokat(vatta!).
A fő profil a nagyzongora, a szintetizátor, az akusztikus gitár és a basszusgitárgyártáson van!!!
Lehet hogy érdemesebb lenne egy olyan márkával foglalkozni amelyiknek NEVE van a piacon és a gitárgyártáson van a hangsúly...
(pl. az Ibaneznek is vannak ilyen kitjei)
De ebben a kategóriában előzetes próbálgatások nélkül -márkától függetlenül- egyik hangszer mellett sem tenném voksot.
Üdvi
Music Man : A rack-es Tubeman Plus-hoz 38 rugóért lehet midi bővítést rendelni. De az előfokot már csak használtan lehet beszerezni, mert ha jól tudom 94-ig gyártották. De a midi bővítés most is kapható újonnan, met más H&K cuccokba is az való.
Írtad, hogy hajlasz az Engl cuccok felé. Az öcsém Engl előfokot és végfokot használ, gyönyörű, izgalmas hard rock hangja van. Ha vonz ez a hangzás, jobbat nem nagyon tudok ajánlani, de ha Mesa-jellegűt szeretnél (azt írtad, hogy mesés), akkor ez rossz irány. Azt a fajta direkt hangzást Engl-ben nem találod meg.
Nem akarok okoskodni, nem is vagyok gitáros, csak konkrétan ezt a két cuccot hasonlítottuk össze egyik próbán (a gitárosunknak Mesa-ja van) ugyanazokkal a gitárokkal (Ibanez JS 1000, Ibanez Jem, Ibanez 7-húros), és ugyanazokkal a hangládákkal (Mesa ElektroVoice).
Mint írtad, a Mesa cuccok szinte megfizethetetlenek, H&K-ban hallottam olyat (nem tudom a nevét), ami hangra nagyon Mesa jellegű volt, árban meg kb. a fele.
A gitáromon a Pick-up -on a hurok alatt lévő csavarokat hogyan kell beállítani, hogy a cucc a legjobban szóljon? Valamilyen műszerrel hogyan lehet ezt mérni ?
Mitha a Madarász kezében valamikor Yamahát láttam volna. De az Ákosnál pl. tuti.
Én egyébként fogtam már Yamaha Telecastert, csak úgy erősítés nélkül, szóval a hangja nemtudom milyen volt, de a bundok, fogólap, húrok távolsága mind nagyon rendben voltak. Ez egy 50 rugós gitártól szerintem elég szép teljesítmény.
Jaja! Egyetértek. Bár a multim 880 DM lett volna + utiköltség, Fejeséknél meg megkaptam 127-ért. Nekem nem érte meg, hogy a fél világot beutazzam, szívja, ha garanciális probléma van. Ezenkívül az idő pénz.
Az meg tényleg nagyon bosszantó, hogy egy ADA MP1-es (sőt, szerintem minden cucc) használtan irreálisan drága Magyarországon. Mindig azt kérdezem magamtól : Ha megveszem 120-ért használtan, és kinyiffan? Ráköltök 20-30-40 ezret, és ott vagyok, hogy vehettem volna újat + 1 év gar.
Szerintem németajkúék földjéről csak akkor éri meg behozni, ha 200 eFt fölötti cuccot veszel + a Mehrwehrsteuer visszajön => kis szerencsével nyertél 10 eFt-ot + megvan az utiköltség. DE ráment min. 1 napod, és a Mehrwehrsteuer nem biztos. (Állítólag Sopronnál éri meg behozni, mert ott távol van a magyar és az osztrák határ, és a magyarok nem veszik észre, hogy beugrottál a Mehrwehrsteuerért ...)
A cső őrültségről : én is sokat nézegettem csöves cuccokat. Eredmény : a Marshall JMP-1-est drágának találtam. (a nevet kell főleg megfizetni) A Mesa Boogie iszonyat drága. (megfizethetetlen) Amit vennék, ahol kijön a Mesás (mesés:) hangzás , az 400 pénztől kapható. Szóval kiejtve. A V-Twin pedál meg kb. 150 ezer. Tehát marad az ADA, H&K, Engl. Már-már hajlok arra, hogy egy Engl Tube Tonert vegyek. Németben kb. 100 eFt, és midizhető, négy csatornás, 2xecc83, 10 memóriahely, pedállal egybeépítve, 2x1,5W gyakorlóerősítő is van benne. Szerintem jó cucc, csak kis hazánkban nem lehet kipróbálni, mint ahogy a legtöbb valamire való cuccot. Így kénytelen vagyok leírásokra hagyatkozni, meg arra, hogy Ritchie Blackmore is Engl cuccal nyomult...
H&K rackes Tubemannal meg még nem találkoztam sehol.
ADA? hmm jól hangzik, csak hol vegyek.
Pyramyd mondott egy Rocktron Voodoo-t, ami jól hangzik. Még filózok rajta.
Röviden elég rossz a helyzet errefelé zenei tekintetben.
Elvileg Németországban 600 dajcsmark, ami ugye kb. 90eFt lehet, de ugye a Mehrwehrsteuer beficcen, ami asszem 14% körül van, az akkor már csak 75 körül van.
A Tubemanból készült rackes kivitel néhány éve, az lehet, hogy midizhető?
Én is cső őrült vagyok, mint sokan a topikban, szóval keresgéltem már ebben a témában... Szóba jött ADA mp-széria, Marshall JMP-1, illetve ideiglenesen HK Tubeman, Tubefactor, esetleg a Mesa Boogie V-Twin, Ibanz Tube King, Tube Works cuccok... De hát nehéz ügy, ha valamiből nem nagyon van itthon, mert ki kell próbálni, mielőtt az emner a kasszához fárad...
Ebay-t állandóan nézem, az MP1/MP1 Classic 100 dolcsi körül mozog, 150 dollárért már ADA footswitch-el nyomják. Nem akarom senki bizniszét rontani, de mondjuk 150 dollár az mégiscsak 45 ezer, erre még fizet az ember 15% vámot, ha 25% ÁFÁ-t, az még mindig csak kb. 65-70 ezer, és behoztad rendesen, nem sumákoltál a vámolásnál (tehát jól alszol... :)
Na mostan nálunk elkérnek 100-110 ezret egy MP-1-ért, amihez a 4 gombos "footswitch" használtan belekerül 25 ezerbe, a nagy meg vagy 40-be...
Szóval ha az ember szembeállítja a kettőt, akkor az USA-ból féláron itt van, szépen, rendben.
Tudom, hogy "a samick gitárokat nem szeretjük" (nekem sem voltak eddig kedvező benyomásaim), viszont az új Greg Benett szériáról több helyen dícsérő véleményeket. Ti mit gondoltok?
Miki
Hát engem nagyon érdekelne, de sajna egy kumma vasam sincs.
O.tb
Megnéztem, jó kis gyűjtemény. (OFF Az mitől van, hogy nem nyílik fel az extra popupja, mikor megnyitom az oldalt? ON)