Keresés

Részletes keresés

Pyramyd Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1819
tomci
örök hálám, máris röppent be a kedvencek közé...
Előzmény: tomci (1814)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1818
#4:

Van egy cimbim aki kicsit fintorgott, hogy milyen is lehet, nos Ő tipikus maximalista, hát a sound meggyőzte (meg olyan aranyosan méregette, hogy odaadtam neki egy kicsit, -pedig gitárt egyébként soha, olyan mintha a nőmet adnám kölcsön,- és pozitívan nyilatkozott róla!)
Szal nem értjük hogy miként hoz ki a Megyó 110 ropiból egy ilyen minőségű hangszert...
DE nem is ez a lényeg...
Örüljünk neki...

Crafty igazi "társ" lett, egy cseppet sem bántam meg, hogy így döntöttem!!!
Nálam spec annyira bejött, hogy áttállok teljesen a Craftsmanra...
Most spec 7 húros arpeggiókat "írok"..., meg "A Change Of Seasons"
Nagggyon RULEZ!!!

Előzmény: Pyramyd (1817)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1817
#3:

Fontosnak tartom megemlíteni: DEAN MARKLEY Blue Steel -t használok, a 8-as készlet van megfejelve egy 46-os húrral...(Oroszlánéknál hál' istennek lehet kapni darabra Blue Steelt!!!).
Eredetileg "hajókötelek, zongorahúrok" voltak rajta...
Hát amit én használok mély B (B7) húrnak az vékonyabb, mint ami rajta volt E6-os!!!

A kar megbízható, ezt merem állítani, aki ismer az tudja hogy nálam a gitár ott kezdődik hogy Floyd Rose!!!

Szal ami döntött:

- megbízható Floyd Rose,
- a hang mindháromnál egyformának tűnt (nem kizárt hogy ua. noname van benne!)
- a próbálgatások során nekem a Craftsman nyaka tűnt a legkényelmesebbnek,
- ráadásul kinézetre Crafty veri a többit,
- és árban is a legjobb...

Előzmény: Pyramyd (1816)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1816
#2:

Megyó 110 ropi itt csak pácolt megypiros létezik (mármint a Floyd Rozsdás verz), meg van fixhidas sunburst...
Kinézetre a Craftsman jött be, mint No.1.
Hangra nincs különbség a 3 megfizethető hangszer közt(Ibanez, Washburn, Craftsman)...
A nyakat illetően nekem Craftsman-é jött be...
(erősen oda figyeltem hogy azé nagyjából hasonlítson az addig megszokottra, mert egy "brand new" balkéztartás az legalább fél év szopacs, bár így is kellett egy jó hónap, mer állandóan eltévedtem amikor vakon játszottam).

A hangját illetően meg vagyok elégedve, harap, rendesen jönnek rajt az üveghangok, clean hangszíneknél pedig közép állásban (a 2 db hangszedő fele-fele szól)használom,
Nyak pozícióban szépen szólnak az arpeggiók, sőt van magastartomány, elő lehet itt is csikarni üveghangokat...
Persze majd kicserélem benne a pickupokat EVOLUTION7-re.
Mer' alapjában véve EVO párti vagyok!!!

Előzmény: Pyramyd (1815)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1815
Bocsi de PIX hegyek mögött ülök...
Kénytelen leszek több részletben...

#1:
Szóval nagyonsok minden döntött amikor megvettem...
Persze én is egy 7 húros Vai modellre vágyom (ráadásul amit én szeretnék, azt már nem is gyártják UV77MC).
Szal körbe jártam minden lehetőséget, próbálgatás hegyek, érdeklődés, meg minden...
Már kezdtek hülyének nézni...

Az Ibanez 7 húrosok 240-től indulnak felfele...
Ráadásul nincs nagy választék a színeket illetően...
Az "ocsó" hangszerben noname pickup van... (info by Oroszlán)

A Wasburn 7 húrosok 157 ropiért kaphatók, a forma like as Ibanez, szín antracit (nem!), jewel blue (az nem olyan rossz)...
Fibernare 340 ropi, nem néz ki rosszul (pácolt fa), de nekem már panaszkodtak erre a márkára, ja és qrva nehéz(mármint a súlya!)

Előzmény: Incho (1811)
tomci Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1814
Pyramyd
Láttad már?
http://www.7string.org
tomci Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1813
Incho - meg akit érdekel

A http://www.richiekotzen.com

oldalról letölthető teljes egészében Kotzen "Slow" című nótája. (Tipikus R. K. dal, ronda "pattogó tűz" /??/ szóló hangszínnel a'la Yamaha DG-1000 preamp.)

Incho Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1812

Bocs, RG7-620 vagy RG7-420 -ra gondoltam......
Előzmény: Incho (1811)
Incho Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1811

Nem tudja valaki, hogy mennyi mostanaban egy Ibanez 7huros (RG620 vagy RG420) Oroszlaneknal?????

Pyramyd:
Milyenek a tapasztalataid a Megyesis 7hurosoddal?????

Incho, a 7hurosfan:-)))))

Pyramyd Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1810
nos, midi , mp3 támogatás adott...
wav dettó,
álltalában cakewalk pro9 -est használok,
majd megoldjuk a fájlkompatibilitási problémákat...

Szerintem hozd az összes rendelkezésre álló anyagot, oszt mazsolázzunk!!!

Előzmény: Blindmouse (1808)
Music Man Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1809
Off:
Ha valakit érdekel egy BOSS ME-6, dobozban, leírással, megkímélt állapotban, stb. (de tényleg olyan), az please dobjon egy mailt (lukather@freemail.hu). Németben vettem újonnan anno 1998.

Compressor, Overdrive/Distortion, EQ, Delay, Chorus/Flanger, Compressor, 5 bank, 25 preset, nem midizhető, az overdrive/distortion természetesen digitális.

Nem tudom az árakat, hangszerboltban láttam egy erősen használtat 51 ezerért, én 45 ezerre gondoltam.

Blindmouse Creative Commons License 2001.06.18 0 0 1808
Előástam pár '98-'99 körüli témát, milyen formátum jó a hallgatásra ott?? mp3-ban van meg néhány kompletten, meg a sequencer formátumában néhány másiknak az alapja.. írjam ki audio-ra? vagy megfelel a winampnak megfelelő formátumban is?

ja, és mikor vigyem le?

Előzmény: Pyramyd (1804)
Süket piPi Creative Commons License 2001.06.18 0 0 1807
Hmmm :):) megjegyeztem :):) BOSS GT3 :):)
Előzmény: Pyramyd (1806)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.18 0 0 1806
Üdv Pipe!
Mint már jópárszor írtam nekem egy BOSS GT-3 áll a rendelkezésemre, vegyesen használom, hol egy Laney GH-120(full tranyós), hol egy TORNADO P.A.50 (full cső) fejekkel/Marshall 8412 láda...
A gitár egy Craftsman 7 húros, álá Megyó...
Az előző bárdom egy amcsi vasalódeszka volt(Washburn Mercury)...
Sikerült lemodellezni a DT/Take The Time hangszíneit, nos az eredeti az ugyibár MESA, ha tovább is érdekel, akkor szerda magasságában ide karcolhatom a paramétereket...

Átlagban én úgy vettem észre, hogy a MESÁ-knak karcosdabb, érthetőbb hangja van, mig a nagyátlag HR hangzás olyan "krémesebb"...
Bár ezt definiálni legalább olyan nehéz mint a sárgabarack izét(meg szerintem a DSP beállításai miatt van...

Előzmény: Süket piPi (1805)
Süket piPi Creative Commons License 2001.06.18 0 0 1805
Kedves Don Roberto megpróbált felvilágosítani, de én még sötétebbnek érzem magamat, mint előtte.
Nem tudom ugyanis, hogy mit jelent : "gyönyörű, izgalmas hard rock hangja van." A hard rock az a fogalom, amit sose tudtam pontosan kicsoda is.
Léccilécci valaki világosítson fel, hogy mi a különbség egy Mesa és egy hard rokk hangzás között. (sejtéseim vannak, csak meg kellene erősíteni :)

Meg az érdekelne még, ha a van egy multim Amp-simmel, meg van egy csős előfokom (pl. H&K vagy Engl, ADA ), lehet-e Mesa-hoz hasonlo hangzást (szerintetek) kicsikarni belőle.

Előre is köszike a megértést és türelmet sok bugyuta kérdésemhez.

Előzmény: Don Roberto da Capo (1793)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.18 0 0 1804
Blindmouse!
Szerintem egyelőre rakjunk össze valamit ketten + Comp, azt ha valami konkrétat tudunk mutatni, akkor EDÉ -zzünk...

Előzmény: Blindmouse (1800)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.18 0 0 1803
Kedves "gitáristen(?)"
Ezt nem értem...
Mi a bajod a kicsinyitő képzőkkel?
"naeztjólmegaszontad" -ilag meg azt nem, hogy nem lehet véleményt nyílvánítani?
Vagy keressünk rá szinonímát?

Egyébként meg vedd tdomásul nekem van otthon egy "kicsi pijos 7 húroskám!!!"
Bibííííííííííí...

Előzmény: Sveriges fana (1802)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.06.17 0 0 1802
Kéretik kerülni az olyan szavakat, és kifejezéseket, mint emberke, gitároska, naeztjólmegaszontad, stb.
Megértésüket előre is köszöni:
GuitarGod
Előzmény: NagyKrisz (1801)
NagyKrisz Creative Commons License 2001.06.16 0 0 1801
Szasztok Kedves Hurnyuvok!

En is egy debrecen kornyeki gitaroska lennek.

Elarulom nektek nekem van egy Mesa Boogie V-Twin elofokom. Anno a neten volt hirdetve. Tehat mar ne is keressetek. (50pizert vettem meg). NAh a hangjarol egy par szot. HAT benne van a boogie hang 100%ig. Mind tiszta, mind torzitott csatornan. Igen nekem is lehetosegem volt kiprobalni a Fejes hangszeruzletben a Triaxis-t es a V-Twin egymas mellett. Ezt ugy oldottuk meg hogy a gitar jelet szetosztottuk, aztan egy stereo (csoves) Marshall vegfokon ket marshall ladat hajtottunk meg. Igazi oriasi egeket vero kulonbseg nincs a ketto kozott. Ezt par gitaros emberke is mondta.
Egyet biztos tudok ettol a kis ekszerdoboztol nem fogok egy hamar megvalni, kiveve ha sikerul lecserelni egy masik Mesa-ra. :)
PiPi kuldj mailt es kitudod probalni ha erdekel a cuccot valahol debrecenben.

Bye!

Blindmouse Creative Commons License 2001.06.15 0 0 1800
Mármint Edével együtt, vagy csak úgy? nemtom, nekem jó a jövőhét nagyjából.
Előzmény: Pyramyd (1797)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.15 0 0 1799
Ne otthon akard megcsinálni, vidd el valamelyik gitár "guruhoz" (Bíró Ádám, Megyó), mert a mágnes
hamiskássá teszi a húrokat, ha sz..rul állítod be!!!
Előzmény: exax (1790)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.15 0 0 1798
Hi SzupraMaci!
Én nem is azt mondtam hogy sz..r, hanem csak annyit hogy a YAMAHA csak a paletta telítése miatt gyárt elektromos gitárokat(vatta!).
A fő profil a nagyzongora, a szintetizátor, az akusztikus gitár és a basszusgitárgyártáson van!!!

Lehet hogy érdemesebb lenne egy olyan márkával foglalkozni amelyiknek NEVE van a piacon és a gitárgyártáson van a hangsúly...
(pl. az Ibaneznek is vannak ilyen kitjei)
De ebben a kategóriában előzetes próbálgatások nélkül -márkától függetlenül- egyik hangszer mellett sem tenném voksot.
Üdvi

Előzmény: supremacy (1789)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.15 0 0 1797
Legyen...
meeting előreláthatólag mikó?
Előzmény: Blindmouse (1788)
tomci Creative Commons License 2001.06.15 0 0 1796
Örülök, hogy tetszik! Én szúrtam be anno... :o)
Előzmény: Süket piPi (1785)
gudella Creative Commons License 2001.06.15 0 0 1795
Music Man : A rack-es Tubeman Plus-hoz 38 rugóért lehet midi bővítést rendelni. De az előfokot már csak használtan lehet beszerezni, mert ha jól tudom 94-ig gyártották. De a midi bővítés most is kapható újonnan, met más H&K cuccokba is az való.
Előzmény: Music Man (1794)
Music Man Creative Commons License 2001.06.15 0 0 1794
Most láttam, hogy az Ibanez milyen frankó kis help oldalt állított össze az alapvető beállítások elvégzéséhez:

http://www.ibanez.com/2001/support/helppage/helppage.html#

Don Roberto da Capo Creative Commons License 2001.06.15 0 0 1793
Írtad, hogy hajlasz az Engl cuccok felé. Az öcsém Engl előfokot és végfokot használ, gyönyörű, izgalmas hard rock hangja van. Ha vonz ez a hangzás, jobbat nem nagyon tudok ajánlani, de ha Mesa-jellegűt szeretnél (azt írtad, hogy mesés), akkor ez rossz irány. Azt a fajta direkt hangzást Engl-ben nem találod meg.
Nem akarok okoskodni, nem is vagyok gitáros, csak konkrétan ezt a két cuccot hasonlítottuk össze egyik próbán (a gitárosunknak Mesa-ja van) ugyanazokkal a gitárokkal (Ibanez JS 1000, Ibanez Jem, Ibanez 7-húros), és ugyanazokkal a hangládákkal (Mesa ElektroVoice).
Mint írtad, a Mesa cuccok szinte megfizethetetlenek, H&K-ban hallottam olyat (nem tudom a nevét), ami hangra nagyon Mesa jellegű volt, árban meg kb. a fele.
Előzmény: Süket piPi (1784)
Don Roberto da Capo Creative Commons License 2001.06.15 0 0 1792
A gitárosunk éppen árulja a Rocktron Voodoo-ját 120 ropiért. Ha érdekel, dobj egy mailt!
Előzmény: Süket piPi (1784)
Patkó Creative Commons License 2001.06.15 0 0 1791
Szóval srácok volt már valaki személyes kontaktusban VG8-assal? Nagyon kiváncsi vagyok rá azom túl amit a Roland katalógusokban találni róla.
exax Creative Commons License 2001.06.14 0 0 1790
Hi !

Nálam bölcsebbektől kérnék útmutatást.

A gitáromon a Pick-up -on a hurok alatt lévő csavarokat hogyan kell beállítani, hogy a cucc a legjobban szóljon? Valamilyen műszerrel hogyan lehet ezt mérni ?

Köszi Axel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!