Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1470
Beethoven hetedikjében a 3. tétel szól a legnagyobbat, de csak akkor, ha a 2. után jön. A hatodikban pedig minden tétel egy újabb csoda.
Előzmény: tnsnames.ora (1458)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1469
http://www.quart.hu/cikk.php?id=3298

közben megjalant a VDGG kritika a Quarton. (nem olvastam, csak rátaláltam)
PETYUS Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1468
Ezt a hozzászólást nem olvastam végig, de azért válaszolnom kell.
Újvilág 2. tétel.
Példálóztam olyannal, hogy énekegyüttes is birtokba vehet szimfonikus művet.
Ezt hallgassátok meg!
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1467
Schubert VIII.-ja szerintem úgy tökéletes,ahogy van, nekem nem hiányzik folytatás hozzá. Akkoriban azt hittem, azért befeljezetlen, mert meghalt közben... :)
számomra csak akkor nem fejeztek be valamit.
Nem is értettem később, hogy, ha megtehette volna, hogy befejezi, akkor miért is nem, és végül arra jutottam, hogy nem is kell ennél több belőle:))), így tökéletes.
Előzmény: tnsnames.ora (1462)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1466
Nem lecseréltelek...rosszabb ;)
félretettelek :)

De már ismét itt vagyok.

Mellesleg ezt is fel lehetne venni, és bármikor megnézni, sőt szoktam is ilyet. Főként 'telereklámos' filmekkel, amit utána lehet tekergetni...
Viszont pl. sportot élőben jobb nézni, mint felvételről, főként, ha közben megtudom a végeredményt.
Előzmény: tnsnames.ora (1463)
PETYUS Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1465
Én egyszer láttam a Pécsi Balettet Verdi Requiemet járni.
Nagy élmény volt, amit rontott némileg a selejtes hangtechnika.
Előzmény: tnsnames.ora (1445)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1464
Ez is egy érv a tévé ellen egy dvd javára. A dvd-t akkor nézel meg, amikor csak akarod, a tévé műsoridő meg akár gúzsba is tud kötni.
Előzmény: Foeniculum V (1461)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1463
Lecserélni engem egy Poirotra.... :o(
;)

Előzmény: Foeniculum V (1461)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1462
Na most képzelj Schubert Befejezetlenjéhez mondjuk egy scherzót. ;) Pedig tudtommal voltak kísérletek a szimfónia befejezésére, de biztosan eléggé hamvábaholtak voltak, ahogy én ezt most jelenleg gondolom.
Még leginkább Dvorak VIII./3.tétel típusú/megközelítésű tételt tudnék leginkább elképzelni, de negyediknek aztán végképp semmit. Annyira folytathatatlanul kerek egész az eredeti kompozició.
Előzmény: Foeniculum V (1460)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1461
Egyelőre elköszönök.
Poirot-t nézek. Ha vége, még visszanézek kicsit, ha itt leszel még egyáltalán...pááá
Előzmény: tnsnames.ora (1459)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1460
>>>. Schubert a VIII.szimfóniáját például - lehet, hogy mindezt megérezve - már a második tételnél abbahagyta... ;)

és milyen jól tette... anno egyik kedvencem lett...
Ráadásul úgy, hogy Beethoven 5.-jét vettem Bernsteinnel, és a másik oldalon ez volt, meghallgattam, "ha már megvan", és rájöttem, hogy csodaszép. Főleg az a kicsi dallam...
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1459
Nagyon tetszik! Nagy öröm ám ez nekem, és persze a bőség zavarával küzdök. A DVD-t még nem is néztem végig, mert állandóan vissza-visszatekerem. :o)
Előzmény: Foeniculum V (1457)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1458
Na örülök neki! :o)

>Figyelted már, hogy mondjuk ha egy szimfónia tételenként van fölrakva, akkor az elsőt nézik meg legtöbben, majd egyre csökken a nézettség?

Huhhh! Ez nagyon jó téma. :o) Remélem a további soraimat nem olvassa más, főleg Petyus nem... :o) Csak neked mondom, mint laikus a laikusnak. ;)

Ami először eszembejut az Dvorak Új Világja. Arról tanítják, hogy mennyire nagyszerű az első tétele, hogy befolyásolja/alapozza meg az egész szimfóniát, még ha a negyedikért is van oda a világ. Ebből levezetve én érzek valami olyasmit, hogy az első tételek azok lehetnek némileg relevánsabban kvintesszencia-jellegűek...

Az általad megfigyelt statisztikának valszeg más motivációi vannak alapvetően. Lehetséges magyarázat az első tétel előbb van mint a második, és felgyorsult világunkban kinek van ideje egy második netán harmadik tételre. Hogy a negyedikről már ne is beszéljünk. Schubert a VIII.szimfóniáját például - lehet, hogy mindezt megérezve - már a második tételnél abbahagyta... ;)

Én viszont sokszor a negyedik tétellel nyitok. Vagy a scherzóval. Úgy érzem, onnan mindig könnyebb a megszeretés, onnan a legnagyobb esélyű. Ha valaki egy jó zárótételt nem tud írni, akkor milyen lehet az egész mű? :o) És a lassú tételt szoktam érezni a legkritikusabbnak, arról gondolom, hogy azt a legnehezebb írni, épp azért, mert sokszor túl könnyedén jön. Ez most így egy oximoron, de azért talán érthető.
Előzmény: Foeniculum V (1455)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1457
És ez hogy tetszik?
Szerintem ez is fantasztikus:)http://www.youtube.com/watch?v=HHaN-qzWNMU&feature=related
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1456
Abszolút jogos felvetés. Ez egyúttal maga után von egy erős Crying-kritikát is (részemről): hogy ennyire hagyták az eseményeket sodródni. Sőt miután én a próbákon is ott voltam (lehettem), bennem még súlyosabb érzések fogalmazódtak meg, mint a csak koncertet látó rajongóban.
Előzmény: Foeniculum V (1454)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1455
Igen, valóban tetszik.
Épp néztem, hogy nincs nagy nézettsége, de csak decemberben tették fel. Viszont legalább a 2.-at is nézték annyian, mint az elsőt.

Figyelted már, hogy mondjuk ha egy szimfónia tételenként van fölrakva, akkor az elsőt nézik meg legtöbben, majd egyre csökken a nézettség?
Mi lehet az oka?-megunják?....
Előzmény: tnsnames.ora (1451)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1454
Különben nem tudom, hogy működik az ilyen, de, ha megbízást ad valakinek, azt 'át kell venni', ellenőrizni, és jóváhagyni...szerintem. És csak ezek után engedni műsorra (használatba).

Legalábbis én így csinálnám. Persze, erre illik megfelelő időt biztosítani, és, ha nem megfelelő, el lehet küldeni, mást keresni, vagy megbeszélni a problémát.
De valahol csak a beleegyezésükkel történt a dolog(?)
Előzmény: tnsnames.ora (1449)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1453
Na egyedül ilyenkor sajnálom, hogy nincs tévém. Amit írsz, arra pedig bekapcsolnék és megnézném. Különösen, hogy lenne, hozzá hangulatom is. Persze mikor nem vagyok fogékony Dvorakra. :o)))
Előzmény: Foeniculum V (1448)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1452
Akkor a "pedig" zavart meg engem...
Előzmény: Foeniculum V (1450)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1451
Most nézem a Trans Siberian Orchestratól a The Ghosts of Christmas Eve DVD-jüket. Elképesztően nagyszerű, szerintem. Zeneileg, képileg is, koncepcióilag is, angolilag is. Szerintem te is szeretnéd (ha tetszett az alább általam és általad linkelt videó).
A youtube-n fenn van majdnem az egész (a 3-as kivételével: azt most hirtelenjében nem találom)

http://www.youtube.com/watch?v=osfJ4Odjuk8&feature=related (1)
http://www.youtube.com/watch?v=qC1lQd0P_P8&feature=related (2)
http://www.youtube.com/watch?v=oiXyC9vFjww&feature=related (4)
http://www.youtube.com/watch?v=HVCEB2Y0dXI&feature=related (5)
http://www.youtube.com/watch?v=QqZYXdmx0sc&feature=related (6)
Előzmény: Foeniculum V (1440)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1450
...én pedig olvastam... ;)
Előzmény: tnsnames.ora (1449)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1449
Írtam, hogy "fantasztikus cuccon". Nem a cuccal volt a baj, hanem az "alkotó zsenikkel", akik kezelték.
Előzmény: Foeniculum V (1447)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1448
És....tudod-e mit adott az előbb a Mezzo?????

Dvorak 7.-jét.

(ja és nem ma, hanem holnap este lesz a balett)

Most pedig az egyik hülye új csatornán épp "Beugró-maraton" megy. Még a TV2 ismétlések.
Előzmény: tnsnames.ora (1446)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1447
Pedig a MűPanak nagyon színvonalas berendezései vannak. Mikor a Budapestbár előadáson voltunk, érdekes képi effektek voltak; ráadásul épp a műszaki berendezés mögött ültünk, még azt is láthattuk, ahogyan készül.
Különben az sem volt tökéletes: 30-as évekbeli dallamhoz 50-es évekbeli képanyagot válogattak össze, ami azért elég zagyva hatást tudott kelteni. :)
Előzmény: tnsnames.ora (1446)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1446
Abszolút a szívemből szóltál. Már a Beethoven-Ötödiknél éreztem, hogy nagyon odafigyelnek a fényekre is, és ebben is nagyon ötletesek.
A Crying például legutoljára a MÜPA-beli szimfónikus koncertjén nagyon meg- de nyugodtan mondhatom leégette magát az ügyben, azzal a fertelmes társasággal, akit megbízott, hogy csinálja a fényjátékot. Fantasztikus cuccon, sikerült kvázi hányingerkeltésig irritálni a Cryingra kiváncsi közönséget.
Előzmény: Foeniculum V (1444)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1445
Hát bevallom, így végignézve, hogy egy kicsit idegen ez nekem számomra.
Viaskodik bennem két érzés:
- attól, még hogy zene valami, nem feltétlenül táncolható, koreografálható
- nehéz elképzelni, hogy requiem típusú spirituális élményt, hogy lehet táncba önteni, mert attól, még hogy van aki ezt megteszi, ez még kérdés (nálam).
Előzmény: Foeniculum V (1443)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1444
Van ott még több felvétel is, csak egyik sem tökéletes, ennek viszont tetszett a képi hatása. :)
Előzmény: PETYUS (1442)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1443
http://www.youtube.com/watch?v=yIrlSA7G9w4
Csak, mert a múltkor elcsodálkoztál, hogy "Requiemre" hogyan lehet 'balettet' táncolni....

Valójában nem ezt akartam mutatni, ugyanis ma este a Mezzon Mozart Requiemjére Jean-Charles Gil koreográfiáját adják.
(valójában azt kerestem, de mást találtam helyette: ami viszont azt jelenti, hogy nem csak egy ilyen készült már)
PETYUS Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1442
;O)
Kár, hogy a szomszéd buli hangja ennyire bezavar.
Előzmény: Foeniculum V (1440)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1441
Igen, rájöttem aztán, hogy az első nem a legjobb választás, azért kerestem meg ezt.
Előzmény: tnsnames.ora (1439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!