Schwalbe (kiejtve "svalbe", nehéz szó? :-) a neve. Az egyik legnagyobb nevű kerékpárgumigyártó cég. Viszont meg kell védenem a Kendát is, egyrészt az is egy normális gyártó (ha nem is akkora név mint a Sch.), de nem jellemző rá az a hiba, hogy ne fogná meg a folt. Valószínű inkább peches voltál.
Mint ahogy Schwalbe belsővel is szívtak már emberek (pl. gyárilag "perforált" volt), de ettől még a márka nem rossz.
Nem tudom észrevetted-e, hogy a fólia középen be van vágva. Amikor már a helyén van a folt, akkor kicsit törd meg, egyből látni fogod hogy kell lehúzni. Tehát az a lényeg, hogy a fóliát a folt közepétől kifelé kell húzni, és nem a szélénél fogva. Úgy valóban fel tudja húzni a viszonylag friss ragasztást.
Ez simán lehet, hogy nem a belső hibája, én 20 kmen belül 2 belsőt nyírtam ki.
Mint kiderült, nem volt eléggé felfújva a kerék és a BB7 kicsit megfogta a felnit - annyira, hogy elfordult rajta a gumi, és egy idő után kitépte a szelepet a belsőből.
... vagy előtte kell levenni a fóliát, mint ahogy én szoktam. Ehhez nem árt egy kés, mivel az elején szeret eltompulni az elvékonyodó perem (hozzáragad saját magához).
Legutóbb két hete kellett defektet javítanom, nejem sikeresen felütötte a vékony gumiját a járdaszegélyen melóba befelé jövet... pedig mondtam neki előző nap, hogy fújjon délután a gumiba, mert nekem kissé puhának tűnik, de azt hitte, hogy csak a sebességre van hatása a guminyomásnak és elnapolta a fújást... :-X
Még így is beértünk időben, az egész szerelés 10 percig tartott.
Megneztuk a Giro 13. szakaszat, van errol kis video is. Elotte nagy nehezen felkuzdottem magam a Besucherzentrum Fr.Josefs-Höhe-ig (cca 2360m-en van). Montival voltam slick gummakkal, igy is necces volt. Lefele lefogytak a fekpofaim (kb 1000m-en volt a szallas).
Én három hete szívtam hasonlóképpen Dobogókőn. Esztergomból visszafelé mentem fel, Pilismaróttól, amikor a szentkereszti elágazás előtt valamivel leesett a láncom. Trimmelni szerettem volna, de nem jött össze. A műanyag, aminek meg kellett volna akadályozni, hogy a lánc leugorjon, azt akadályozta meg, hogy visszarakjam. Az imbuszkulcs rövidebb volt a kelleténél, így meglazítani sem tudtam. Évek óta nem káromkodtam annyit mint akkor. 20 perc alatt valahogy sikerült visszaraknom végül (teljesen leszedtem a láncot, és elfordítva sikerült benyomnom). Felszálltam a kerékpárra, és azonnal elkezdett zuhogni az eső. Gondoltam, most már csak felmegyek Dobogókőig, ami pont elég volt a teljes elázáshoz. Lefelé Pomázig viszont teljesen meg is száradtam.
Eszméletlen, hogy hetek óta, minden hétvégén pocsék az idő. Múlt héten már úgy elkeseredtem, hogy vasárnap, bánatomban futni mentem.
Nem hiszem. Házi készítésű pizza várt itthon, azt meg csak frissen szeretem.:)
Ma viszont megnyugtató távolból szemléltem a Kő-hegy és a mögötte lévő hegyek felett feketéllő égboltot.
Egész jó ez a tartalék bicikli, csak az a baj, ha sokáig ezt használom, még elpuhulok, mert a virsli gumik nagyon könnyen - szinte maguktól - gurulnak.
Keresek koskormányt Shimano 2x8 vagy azzal kompatibilis fékváltókarral ingyér vagy attól olcsóbban! Na lehet kicsit drágább is, de most készült el - félig - a bicajom, erre már nem futotta, ha valakinek van használt olcsóért szívesen venném!