Keresés

Részletes keresés

sziszasió Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1925

Sziasztok!

Szeretnék karácsonyra ZF utat adni a feleségemnek, de nem tudom, mit foglaljak. Szükségem volna pár tapasztalt utas véleményére!

Érdemes félpanzióval foglalni az utat vagy full ökörség??? Érdekelne, hogy van-e pl bazársor, szupermarket, éttermek stb., vagy mindez csak a szállodákon belül? Azaz van-e lehetőség mondjuk arra, hogy a partról beballagjak a supermarketbe egy sörért, üdítőért, levigyem a partra és jól érezzem magam? Délben egy parti büfében  tudok enni egy pizzát? És mindezt normális magyar árakon?

Igazából az ottani "megélhetés" lehetősége érdekelne, ha nem AI, hanem FP-be mennék!

Köszönöm a segítséget!

marlica Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1924

Szaisztok!Új vagyok ami a hózzászólásokat illeti de gyakran olvaslak benneteket.Zf-on szeretnék élni.Tud valaki segiteni abban,mi ennek a hivatalos útja?Lehet fura ez a kijelentés,de ennél már csak jobb lehet.Ha valaki tud bármilyen infót,irja meg itt.Előre is köszi!

wapepe Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1923

Sziasztok!

Tud-e valaki Zsuzsiról és Leviről, akik az év eljén voltak idvezek Salon?

Januárban ismét megyünk, s szeretnénk tudni, ott vannak-e idén is, s ha igen, mi az elérhetőségük.

Kösz.

paithana Creative Commons License 2010.12.01 0 0 1922

Sziasztok,

Vettem nemrég egy 4G os memoria kártyát, amin egy pár zöldfoki szigeteki nyaralásának a képei vannak.

Elég hülye helyzet, hogy a szép emlékeik nem náluk, hanem nálam vannak és visszaadnám ha a kártyát nem is:), de  képeket mindenképpen

A kérdés: kinek adjam vissza?

Annyit tudok(igen, megnéztem a képeket), hogy a képek idén 07.25 és 08.01 között készültek, a képeken egy köldökpiercinges lány és egy mellpiercinges, jobb vádli tetkós fiú szerepel leginkább, és a Crioula hotelben laktak.

boze Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1921

Még egy"adalék".

Nem neked kell, hogy lelkiismeret furdalásod legyen, hanem azoknak,akiknek ez "érdekük"!

De ez már nem"zöldfoki",hanem más...!

Még van rengeteg élmény, kép,ha esetleg van rá igény,akkor szívesen...

Mert, sok"infot" kaptam a topic-tól, és az a minimum, hogy én is megosztom a tapasztalataimat a többiekkel, az "utánunk jövőkkel".

Üdv'

Előzmény: tirtikka (1919)
boze Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1920

Szia!

Ha nekem"szólt" a dicséret, köszönöm!

Igen,"hátul", nagy a szegénység.

Tudni kell, hogy eleve sok csokit,tollat, egyebet vittünk és a recepción korlátlan ásványvizet kérhettünk-ami itt az egyik legnagyobb"kincs"-.

Amit még nem írtam, a"legfeljebbemelőbb élményem" az volt, amikor egy kb. 13 éves lányka az Óceánban való ruhamosás után ballagott hazafelé-"klasszikus, fejemen hordom a dézsát"-,és én megszólítottam.Mondtam neki,hogy,engedje felkínálni a felesleges ásványvízeket, és a szülőknek a 3/1 Nescafét.Nem igazán értette, de,amikor elfogadta a"hála" a szemeiből, fantasztikus volt.

Kis dolog, lehet, de -talán- neki és nekem is, egy"szép" napot okozott.

Pár kép"hátulról".

"Csak" egy autó

A foci pálya

Hátul

Hátul1

"Kicsit" hátul

Üdv'

Előzmény: tirtikka (1919)
tirtikka Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1919

gyönyörűek a képek. Egyszer ide is el fogok jutni, csak rendezzem itthon a dolgaim. Nem volt nyomasztó a szegénység, ami kölveszi ezt a tájat? Én nehezen tűröm amikor látom, hogy milyen szegény emberek vesznek körül. Ilyenkor mindig lelkiismeretfurdalásom van , pedig én sem dúskálok a pénzben, de nagyon nagy a differencia. Egészen más kultúra lehet, mindenféleképp meg szeretném ismerni.

boze Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1918

"Szubjektív" vélemény:

Hotelek:

1.RIU

2.Crioula

3.Vila Do Farol

4.Djadsal Holiday Club

5.Oa Novorizonte

És még pár kép...

"Csak az "Óceán"

Még egy"picibb"

Michael 20 years

RIU pool bar

RIU fentről

RIU part

SAL fentről

Sófürdő és"lebegés"

Üdv'

Előzmény: hjudit84 (1908)
boze Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1917

Pár Kép...

"Csak" egy "pici"

"Csak" egy naplemente

"Csak" egy dűne

"Csak" kagylók

"Csak" gyerekek

Üdv'

boze Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1916

Szia!

Az "óceáni strand"-igaz pálmafák nélkül-, tökéletes.

Vízhőfok?

Ha láttad volna az 5-10 éves gyerekek szemét, ahogy várták a 24 fokos vízben-persze csak a szélén- a hullámokat, háááát...

Tehát, menni kell!

Üdv'

Előzmény: Törölt nick (1915)
barcaati Creative Commons License 2010.11.17 0 0 1913

Szia!

Nem fogtok unatkozni a szigeten,mi nagyon jól éreztük magunkat,sőt pihizni is pihentünk sokat! :)

Érezzétek magatokat nagyon jól,és ha bármiféle kérdésetek lenne csak nyugodtan kérdezzetek,bár szinte mindent leírtunk itt a topikban! :)

ati

Előzmény: Latka76 (1912)
Latka76 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1912

Sziasztok!

Annyi szépet olvastunk itt tőletek zöldfoki szigetekről, hogy úgy döntöttünk ezt meg kell nézni nekünk is szerencsére tegnap tartott még az az akció, így ki is használtuk a kedvezményt. Van valaki aki Január 29-én indúl ? Valahogy mindig jó érzésse töltött el mikor magyar nyelvet hallottunk külföldön. Eddig mindig többen mentünk nyaralni de idén mindenki lemondta, szóval most csak 2 megyünk párommal. Elég izgalmasnak igérkezik.

vter Creative Commons License 2010.11.10 0 0 1911
sandrej Creative Commons License 2010.10.27 0 0 1910
A cseheket valahogy kibírjuk. Mi utaztunk már Csehekkel és nem volt semmi féle probléma. sőt ....  Amúgy már alig várom a februárt. :)
Előzmény: létrevanhozva (1907)
barcaati Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1909
Szia!
Nászútnak tökéletes hely Zöld-foki szigetek,sokat tudtok majd pihizni,az oceán part meg gyönyörű,bár a nevével ellentétben nem sok zöld van a szigeten,csak a szállodákban,de az is telepített,de kit zavar ha jól érzed magad és kedvedre pihenhetsz vagy a mézes heteiteket tölthetitek egy szép helyen,ugyhogy hajrá menjetek és érezzétek jól egymást és a szigetet!!!! :) ;)
képeket meg tettünk fel ide,és egy csomó leírást is találsz ha visszaolvasol!
üdv
ati
hjudit84 Creative Commons License 2010.10.21 0 0 1908
Sziasztok!

Nászutat tervezünk, remélhetőleg a Zöld-foki szigetek lesz az irány!:D
Nekem nagyon tetszettek a képek, amiket eddig találtam róla! De nagyon szívesen olvasom a tapasztalatokat!pl. melyik utazási iroda, melyik hotel... Ha esetleg valaki tudna képet küldeni, azt nagyon megköszönném!! :D jucus-84@freemail.hu
Hatalmas dilemmában vagyok:) "Férj-jelöltem" egyetlen kikötése a tengerpart:)
Én valami egzotikusat akarok.

Előre is köszönöm a válaszokat!
létrevanhozva Creative Commons License 2010.10.20 0 0 1907
Kivárunk:) Úgy látom, nincs tolongás. Bár ki tudja mi van a cseheknél... Amúgy azok alapján, amit a többiek írtak, a hátam közepére sem kívánom a csehekkel tele chartert. De a párom nem engedte, hogy magam szervezzem. Nem mintha az előzőt "elrontottam" volna :)
Előzmény: sandrej (1906)
sandrej Creative Commons License 2010.10.20 0 0 1906
Igen foglaltunk. Oktober  ig volt 15 % os kedvezmeny. És ti?
létrevanhozva Creative Commons License 2010.10.19 0 0 1905
Igen. Ti foglaltatok már, vagy csupán csak érdeklődés gyanánt kérdezted?
Előzmény: sandrej (1904)
sandrej Creative Commons License 2010.10.18 0 0 1904
Akkor jo. Legalább nem leszünk egyedül :)...  Ti is a Riu- ba köszültök?
létrevanhozva Creative Commons License 2010.10.17 0 0 1903
Szia!

Mi akkorra tervezzük...
sandrej Creative Commons License 2010.10.14 0 0 1902
Sziasztok. Szeretnek érdeklődni nem e megy valaki 2011 feb.12 zöld fok-ra a riu hotelba?
gumimacy67 Creative Commons License 2010.09.28 0 0 1901
.
Dita30 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 1900

Nekem lehet, hogy Thaiföld lesz Zöldfok helyett februárban.

Kicsit beparáztam, hogy hideg a víz...

boze Creative Commons License 2010.08.27 0 0 1899
Sziasztok!
Az ígért beszámoló…
Kétszer voltunk eddig a Zölfoki-szigeteken, Sal-on; 2009 márciusában és 2010 februárjában.
Repülés: első alkalommal a hajnali indulás Pestről pontos volt, viszont Prágában ki kellett szállnuk és várakoztunk a tranzítban kb. 1.5 órát. Második alkalommal 1.5 órát késett a gép, ezért Prágában roppant hamar beszállították az utasokat (mi mardtunk a helyünkön) és már indultunk is.
Kilépve a gépből, az embert „megcsapja” az afrikai „más” levegő. Meleg, de a szél miatt bőven elviselhető.
Érkezéskor elég hosszú sor alakult ki mindkétszer a vízumosztásnál (az ajtón be, majd balra a fal mellett és követni a kötelekkel jelölt utat). Ajánlatos pároknak, baráti társaságoknak összegyüjteni az útleveleket és a Ferihegyen kapott – a gépen kitöltött –adatlapokat, plussz a 25 €/fő vízum összeget. Így gyorsabban halad a sor. Amúgy meg, „No stress”.
A bőröndök aránylag hamar érkeztek és a kijárat előtt várt a két idegenvezető Zsuzsi és Levi.
Ők irányítottak a buszhoz.
Önkéntes „segédek” segítenek, segítenének a bőröndök felrakásában.
Aki elfogadja, honorálja ezt 1-2 euróval.
Mi mindkétszer utoljára szálltunk ki (kb. 45 perc), mivel a RIU szállodában voltunk.
Szálloda:
Első alkalommal a korai érkezés miatt várnunk kellett a szobára, de a check-olás és a karszalag felhelyezése után már fogyaszthattunk bármit, mi azért körbe is néztünk. Másodjára – a későbbi indulás miatt – egyböl mehettünk a szobánkba.
A junior site-ban és a standard szobába is tisztaság fogadott és ki is tartott az ottlétünk alatt (azért a biztonság kedvéért hagytunk a párnán a takarító nőnek/lánynak escudot, 1/3 Nescafét és a végén 2 Eurot).
A szálloda hatalmas ( Garoppa –az újjabb – és Funana egyben ). A méretek ellenére nem igen lehet eltévedni, minden ki van táblázva.
2 medence kb. 22 fokos vízzel. Nekem üdítő volt, a páromnak hideg. Ágyakat korán kell foglalni a medencénél, bár volt olyan náció, akiket nem lehetett megelőzni.
Az óceánpart csodálatos. Finomhomokos, kb 100 méterre a dűnék, emberek széttszórtan, intimszféra biztosítva. Szabad ágyakat midig találtunk. Kb. 5-6 métert lehet a vízbe sétálni, aztán mélyül.
A hullámok csalókák. Igaz, csak egyszer borított fel bennünket (2-2.5 méteres lehetett, mert átcsapott felettem), de kevésbé jó úszóknak érdemes figyelni a szélén is.
A hullámtörés mögött finomakat lehet úszkálni. Először kb. 21, másodszor kb. 24 fokos volt az óceán.
Ellátás:
A két főétteremben a svédasztalon szinte minden. Mindig lehetett találni valami finomságot, persze a beváltakat többszőr fogyasztottuk. Napközben és ebédre a medencék mellett található éttermekben is lehetett enni, itt némileg egyszerűbb (pizzák, tészták, sültek stb.) volt a kínálat.
A téma éttermekből a Cabo Verde-it próbáltuk (ide be kell jelentkezni). Érdekes és finom volt a többfajta (főleg tengeri) étek. Italok rengeteg fajta, koktélok 7-8 fajta (legjobb a Sangria:)), a helyi (portugál) konyak szerintem nagyon finom. A „nemesebb” italok a pult alatt vannak, kérésre adnak. Az ásványvíz pótlása a recepción lehetséges. Este a nagyszinpaddal szembeni bárban keverik a legjobb italokat, de nekem a „kamaraszínház” volt a „törzshelyem” az élő zenei programok (itt kedveltem meg egy Faial Fonseca nevezetű énekes zenéjét, ami a mornára épül-remélem elküldi az új CD-jét:)) és a hangulat miatt.
Személyzet:
Maximálisan meg voltunk elégedve mindenkivel. Pl. a klíma elkezdett csöpögni, szóltunk és 1 órán belül orvosolták a problémát. A kedvenc, hol bár, hol pincér fiú már megismert a fent említett Barracuda bárban és adta/hozta is nekünk a „szokásosat”. Honoráltam az igyekezetét. Az animátorok nem tolakodóan probálták bevonni az embereket a különfajta tevékenységekbe, én hagytam „elcsábítani” magam strandröplabdázni, bár az első blokk után lehet, hogy megbánta az animátor srác:). Az angolt, németet értik, a recepción beszélik is, de hálásak egy-két portugál/kreol szóért.
Fakultatív:
Első alkalommal a szigettúrán voltunk, szerintem ezt ne hagyja ki senki (óvodába, gyerekeknek tollat, csokit, stb. ha tudtok, vigyetek). Másodszor „bálnanéző” túrán voltunk katamaránnal. Ide az menjen, aki bírja a hullámokat. Én élveztem a „nagy” óceán látványát (mivel bálna az nem volt), cserébe viszont láttunk két „lubickoló” teknöst.
Fogora és Boavistára próbáltam szervezni magánútat, de a helyi repülőközlekedés elég esetleges.
Környezet:
Sal alapvetöen kősivatagos táj.
Bejártuk egész Santa Maria-t. Nem csak az elöl lévő „turistarészt”, hanem a hátsó „nyomornegyedet” is. Nagy a kontraszt. Sok helyen épitkeznek, de – gondolom a recesszió miatt – kevés helyen dolgoztak. Félbehagyott házak, hotelek sokaságával találkoztunk.
A stadionjuk érdekes látvány. A sómező és a városka között helyezkedik el.
Az ép kagylólelőhely a városon túl van. Nekünk kb. 1 órás séta volt. A kényelmesebbek mehetnek taxival, Leme Bedje (hotel) vagy Angulo Surfcenter a cél. Itt ér véget az aszfaltozott út. A parton már lehet keresgélni. Mi midig tömött szatyrokkal tértünk vissza, sőt egy helybeli fiú pár escudo-ért meg is tisztította nekünk egy részét.
Emberek:
Másodjára már a Santa Maria-i iskolához mentünk, hogy az itthonról vitt ceruzákat, tollakat, csokikat, cukrokat odaadjuk a gyerekeknek (egy idős bácsitól kérdeztem meg, hogy merre van-amúgy nagyon kevés idős embert látni az utcákon-). Hát volt tolongás. Aztán megjelent egy „mérges” szemű hölgy, de mielőtt verbálisan „megtámadott” volna bennünket, a kezébe nyomtam a dobozban megmaradt dolgokat és „bájos” mosollyal az arcomon mondtam, hogy ossza szét a többit. Valószínű megértette, mert láthatóan megenyhültek a „vonásai”.
Vásárláskor alkudni. Nyugodtan meg lehet sértődni (az eladó is így tesz), és a mondott ár minimum negyedéért, ötödéért megvenni a kinézett dolgot. Mi egy 120€-ra tartott „nagyobbacska” szobrot 20$+20€-ért vettünk. Igaz még az oldalzsebem iránt is érdeklődött, ahol a cigim „domborodott”, de mondtam, hogy mi és rágyújt-e. Aztán mosolyogva kísért ki.
Egyébként határozot nem(ekk)el le lehet szerelni az árusokat.
Érdemes elmenni a vasárnapi misére, bár egyeseknek unalmas is lehet.

Összefoglalva nagyon jól éreztük magunkat. Mindenkinek ajánlom, főleg úgy, hogy megmerítkezik az eltérő kultúrában, és nyitott az odavalósi emberekre, elvégre ők vannak otthon.
Ha bármi kérdés merülne fel, szívesen válaszolok, ha tudok.

Üdv’
István

Előzmény: maya821 (1886)
barcaati Creative Commons License 2010.08.20 0 0 1898
Abban teljesen igazad van hogy ha nem tudsz benne lenni akkor nézni sem jó,de lehet van olyan része ahol melegebb,nemtudom,mindenesetre csak elsőre hideg,utána már megszokja a test! :)
vagy akkor tényleg nézni kell valami melegebb vizű helyet,pl Mauritius?! :) ,Maldív szigetek,nekem ezek az álmaim még hogy eljussak! :)
Előzmény: Dita30 (1897)
Dita30 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 1897

Háát..

Lehet,hogy akkor kimarad ZF!

Sajna hideg vízben nem tudok fürdeni...

A víz nézegetését meg nem szeretem...

Ezért fogadtam meg idén, hogy soha többet nem megyek Horvátországba..

barcaati Creative Commons License 2010.08.20 0 0 1896
Szia!
Nincs mit,de szerintem nem éri el azt a hőfokot! :(
de eltekintve,észre sem fogod venni,mivel az oceán szépsége feledteti majd a viz hidegét! ;) :)
Előzmény: Dita30 (1895)
Dita30 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 1895

Köszi a választ!

Eléri a vízhőmérséklet a 26 fokot?

Nem szeretnék úgy járni mint Horvátországban!Nem tudtam fürdeni a tengerben,annyira hideg volt!

barcaati Creative Commons License 2010.08.17 0 0 1894
Hello!
Az árak változóak,mind irodától függ,melyikkel mentél volna,nagy külömségek szerintem nincsennek,itt azt tudod értékelni hogy télből a nyárba mész pihenni,szerintem! :)
csodásnak tényleg csodás,ha megteheti valaki akkor meg kell tenni az elutazást! :)
kellemes pihit Gran Canarián!
Előzmény: szabcsika000 (1892)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!