Keresés

Részletes keresés

craf7 Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1912
Igazából az a jó, hogy 12-13 év gitározás után nem igazán érez az ember különbséget a acc. és az electr. gitár között. Ha mégis, akkor baj van!! :)
Előzmény: pele_ (1911)
pele_ Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1911
a klasszikus gitár és az elektromos gitár két külön hangszer. Elvileg tudsz játszani az egyiken, akkor azt a másikon igen korlátozva fogod lejátszani és nagyon szarul.
Szóval mindkettőn kell gyakorolni és nem helyettesítik egymást.
Hiába a sokéves klasszisozás, ha átváltasz elektromosra első nap után vizholyagos lesz az ujjad.
Blindmouse Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1910
Na jah.. az a kelly elég gagyi.. az enyém sokkal xebb!!
most má nem XL-ként fut hanem talán KE2? nem is tom..

Ahhoz nem tudok hozzászólni hogy mikor érdemes váltani.. én úgy kezdtem hogy összekuporgattam kemény 25000 HUF-t és lementem az osroszlánbarlangba.. megvettem egy gitárt ami kijött abból (nem is volt rossz ahhoz képest.. valami Shadow, vagy mi volt a neve) hazamentem.. és elkezdtem pötyögni.. és szívtam magamba a gyakorlati tudást az ismerősöktől..

mondjuk megvolt enneka hátránya is.. kábé annyira értek a zeneelmélethez mint Pyramid a webdesignhoz :)))

Acoustic után mindenképp könnyebb lesz kavarni a villanygitáron.. arra készülj fel. :)

Előzmény: da Silva (1887)
Exile Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1909
pyramyd...
nem kéne egy kicsit visszafogni a dolgokat?
máshol is lehet html-t gyakorolni ;)
Előzmény: Pyramyd (1904)
NagyKrisz Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1908
Hella!

En is letoltottem a szamokat. Nekem a serenity cimu szam fogta meg a fulem. Bevallom libaboros lett a hatam tole. Ez csak jot jelent, nalam legalabbis. Szeretnem megkerdezni, hogy ki kovette el ezt a szep notat?
Tovabbi jo szamolgatast.
Bye

craf7 Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1907
Cső, mindenkinek!

Én is letöltöttem ezt az 3 "számot", de én nem voltam ennyire lepadlózva tőlük. Szerintem nem ártana egy kicsit dobgépre vagy metronómra gyakorolni. Ha valami nem pontos, az hallatszik a legjobban, érdemes figyelni erre. Egyébként ügyes megoldás felrakni néhány dolgot, így legalább ki tudjuk elemezni egymást.

Craf7

Előzmény: pele_ (1899)
tomci Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1906
Kösz Pyra! Épp bőszen töltögetek.
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1905
Előzmény: tomci (1900)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1904
Nos urakok úgy gondoltam, hogy gyártok egy oldalt ahová bárki felteheti a saját musax-át!!!

Egy kikötés van csak:

A fájl nem lehet nagyobb mint 7 mega!!!
Tegyetek fel minnél több musaxot!!!

http://www.tar.hu/gitarmania

username: gitarmania

password: gitarmania

Pyramyd Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1903
qrva,qrva kacsacsőr!!!

Nos urakok úgy gondoltam, hogy gyártok egy oldalt ahová bárki felteheti a saját musax-át!!!

Egy kikötés van csak:

Szal itten van link oda:

username: gitarmania

Pyramyd Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1902
Qrva kacsacsőr!!!

Egy kikötés van csak:

Szal itten van link oda:

username:> gitarmania

Előzmény: Pyramyd (1901)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1901
Egy kikötés van csak:

Szal itten van link oda:

username:> gitarmania

tomci Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1900
Te Zakk ez nekem nem jön le. A GoZillának vmiért nem tetszik. (Azt írja 401 unauthorized) nem lehet vhogy máshogy letölteni?
Előzmény: Törölt nick (1888)
pele_ Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1899
Zakk!
Nagyon tetszik amit felraktál!
A Latin kifejezetten jó a torzítos hangszín nem a legszebb, de úgyhallom vonalból szól és nincs hangfalszimulátor, úgyhogy értehető az ok.
Elég jól kiismered magad a hangeszeren és a Latinban hallatszik, hogy élvezed a muzsikálást. A másikban én inkább csak a szándékot éreztem.
Valahogy a tiszta hangszínnel biztosabban játszol.
Egyébként gratula!

Pele

Pyramyd Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1898
A hathúros időszakból majd felteszek valamit a napokban...(A nem titkos 7húros témákra még kell várni egy kicsit, de ha nagyon akarjátok fel játszhatok valami DT egyveleget...)
A gáz az, hogy lehalt a deckem és nincs minden kiírva cédeszre...

OFF OFF OFF OFF OFF
ja, apropó tud valaki 20 ropi körül valami normális decket?...
nincs kedvem 50 -ért újat venni...
Annyié már DAT-ot is lehet szerválni...
ON ON ON ON ON

Előzmény: tomci (1896)
tomci Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1897
No tessék, elfelejtettem lezárni a második dőltbetű jelölést!
tomci Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1896
Nemrég Miskolcon jártam. Helyzetjelentés:

7 húros, új Fender Squier Strat (Indonézia) 1hb, 2s pu; vintage trem, sunburst - 99.000 Ft.

Kicsit volt módom próbálni egy H&K Attax 80-ba kötve. Nem vagyok se profi zenész, se szakértő, de szerintem ezért az árért remek. Stratósan, de a hathúrosoknál melegebben, telten szól. Kényelmes jól játszható a nyak (legalább is Ibanez RG-hez szokott kézzel).
Próbáltam ugyanott egy Epiphone Les Pault is (mahagóni test, habos jávor fedlap, ragasztott nyak, nagyon szép - 154.900 Ft) de az sokkal kevésbé volt meggyőző (szerintem). Gyengébb, vékonyabb volt a hangja.

7 húros, új Ibanez RG (típusszám nem ismert)japán(?), fekete, LoProEdge tremoló, 2hb pu, szerelvények grafitszürkék - 220.000 Ft.

Ez csak ala natúr (erölködő nélkül) próbáltam. Remek! Állítólag külföldről hozták a tulajnak, akinek nem kell!! Azt tudnám nekem miért nem hoz ilyet vki!

Egyébként nagyon rokonszenvesek nekem ezek a héthúrosak, utána fura is volt a hathúrost kézbe venni. De a'sszem én pl. nemigen tudnék kihasználni egy ilyen hangszert. (Ja meg szerintem nem árt, ha az erősítőt is héthúroshoz tervezték. A H&K pl. kicsit meglepődött.)Hm. kicsit csapongok.

Más.

Pipi. Én is meghallgattam és kb azt gondolom amit Pyra mester (csak én nem értek hozzá ennyire). A riff nekem tetszik, viszont azt gondolom hogy sokkal egyértelműbb témát (dalt!) kellene írnod. (Világos persze hogy impró volt, de ha már mindenki elemezgette...)

Zakk, a tieidet most töltöm...

Pyra... örülök, hogy te is értékeled Madit/a Mexet. a másik srácot nem tudom ki lehet. ja és én is szívesen hallanék a te zenéidből vmit!

Pyramyd Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1895
Ha nem jönnél rá hogy miről is hablatyoltam az elébb(PLS, ne ítélj elsőre...(nemsoká jön az új design!)

SoundCheck stúdió

Előzmény: Pyramyd (1894)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1894
Hát a mai Pyramydok(né má' királyi többes), mostanában rendszergarázdaként tengetik az életüket...
Tanulgatják, a HTML, a VRML, a JAVASCRIPT, a FLASH felhasználását...
Oszt ha elkészülnek a megfelelő referenciák(uram adj sok szabadidőt!), akkor majdan csak ebből, meg a saját hangstúdiójukból élnek majdan...
remélhetőleg...
Szal ennyi...

PLS, ne ítélj elsőre...(nemsoká jön az új design!)

Mond pipe Te miben prog?

Előzmény: Süket piPi (1893)
Süket piPi Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1893
Sajna nem egyszerű az én helyzetem sem, de tény, hogy mindig lesz napi 4 órám gitározni, és emiatt szerencsésnek mondhatom magam. De nemigen lehet megélni a gitározásból, így maradok programozó is nagy valséggel.
De Te se csak gitáros vagy, ha nem tévedek (Mr. webdesigner :)
Milyen mesterműveket csinálnak a mai Pyramidok?
Előzmény: Pyramyd (1892)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1892
Asszem irigyelhetünk téged...
Tök jó lenne "visszavonulni"... :o)
Előzmény: Süket piPi (1890)
pele_ Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1891
zakk wylde !

www.petolevente.hu

Süket piPi Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1890
Köszi a hozzászólásokat mindenkinek.
Pyramidnak külön köszi a tippekért, kipróbálom (reverb, visszhang). Amúgy nem jártál messze az igazságtól Pyramid bátyó, télleg csak hirtelen fellángolásból jött az ötlet. A szóló csak féligmeddig volt kitalálva. De sajna sosincs elég időm finomítani a dolgokat. (egész életemben két számot vettem fel így dobbal, meg ritm. gityóval)
Remélem egy-két hónap múlva megmutathatom a végleges verziókat. ( ugyanis abbahagyom a melót, és időmilliomos leszek :)
És lenyomok mindenkit ;>
ControlDenied Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1889
Csá zakk!

Nem is rossz, amit feltettél, főleg a tiszta hangzás tetszik! A torzítos dolog a "feeling"-ben elég "mohásan" szól, a mélyek elég rosszak, de amúgy tetszik. Ez utóbbiban milyen gitárt/effektet/beállításokat használtál a tiszta hangzásnál?

üdv,
ControlDenied

Előzmény: Törölt nick (1888)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1888
Süket Pipi!
Naggggyon jó ötletnek tartom, hogy demó anyagodat feltetted, s ezen felbuzdulva én is felbénáztam 3 db mp3-at az ftp://guitarplayer:1100ti@ftp.x3.hu.
oldalra. A highwaystar-ban az alapszólamot próbáltam (sorry richie) pluszba feljátszani, a másik két számbam akkordkörökre megy a szóló persze sok hibával. A demóddal kapcsolatban az az érzésem, hogy elkapott a lendület és egy nagy szólót akartál imprózni, de ugye belátod ezt még sokat kell finomitani.

Pele! Szivesen meghallgatnálak, ha beirnád az URL-edet.

da Silva Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1887
na igen, az Oroszlánbarlangban egy kezdetleges Kelly japán kiadása 150.000 Ft. Nagyjából a fél életemen át kéne spórolnom a zsebpénzem, hogy megvehessem... Van 1-2 csinos BC Rich is, de azok is dög drágák.
Másik probléma: majdnem-kezdő vagyok. Fél éve tanulok klasszikus gitáron játszani, előképzésem 7 év zeneiskolai zongoratanulás.
Télleg, mennyi idő tanulás után érdemes beszerezni egy elektromos gitárt? Egyéb gyakorlati tanácsoknak is nagyon örülnék, mert komolyan gondolom, hogy szeretnék elektromoson játszani. Az őseim szerint még korai lenne venni egyet.

na helló,
da Silva

Előzmény: Blindmouse (1859)
user_af Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1886
Hátha érdekel itt valakit:
Most lesz Velencén (július 16-21., hétfőtől szombatig), Andrásik Remo vezeti, és kezdőknek, haladóknak egyaránt lesz okítás, délelőtt rendszeresített tanárok, délután a szakma hazai nagymenői, este koncertek, mellette hangszerkiállítás egész nap. Lehet demót is készíteni, aki akar, és nem csak gitár, hanem dob, basszusgitár és szinti is "oktatva lesz", akit az érdekel.
1 hét teljes ellátással 15 000 Ft (2x meleg kaja, szállás, oktatás, kiállítás), aki kajára nem tart igényt, úgy 10 000 Ft.
Érdeklődni lehet: 06-30-966-5142
ControlDenied Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1885
Csá BassBased!

Hát akkor válaszolnék, bár nem vagyok egy elismert szaktekintély, csak egy lelkes amatőr. :)

1. Van basszeros topic is, érdemes lesz azt is végigolvasnod szerintem.

2. Autodidakta tanulás: Legtöbben maguktól tanulnak (nagyrészt én is), de a kezdeti időkben mindenképpen járj el tanárhoz, ha teheted, hogy ne legyenek olyan rossz berögzült szokásaid, amit később csak kínkeservesen lehet kijavítani; másrészt így gyorsabban haladsz; harmadrészt hamarabb és könnyebben rájössz, mit is szeretnél, milyen stílus fekszik neked stb.

3. "Egyesek szerint nem lehet elektromos gitáron kezdeni"
Ez nyilvánvalóan hülyeség, és szerintem ezzel mások is egyet fognak érteni. :) Bár az igaz, hogy jó, ha van tapasztalatod klasszikus gitáron, márcsak azért is, mert az is gyönyörű dolog, és más hangulat...

4. Balkezesség: Na ez nehéz ügy. Én is balkezes vagyok, gitározom, méghozzá egy áthúrozott Epiphone SG-n, ami szimmetrikus lévén megkönnyíti a fordított játékot. Jól gondold meg, hogy balkézzel vagy jobbkézzel játszol (mondjuk ez így hülyén hangzik, mert 2 kézzel játszik az ember :)), én nem bírtam volna jobbkézzel pengetni, kipróbáltam. :) Balkezes (basszus)gitárt elég reménytelen dolog vásárolni kishazánkban (tapasztalat), de az áthúrozásnál basszusgitár esetén szerintem kevesebb probléma lép fel, mert nem szokás a felső bundokon virtuózkodni. :) De basszerhoz nem sokat értek, szóval azt tanácsolom, hogy hallgass meg egy csomó embert, lehetőleg zenészeket, ismerősöket, barátokat, és jól fontolj meg minden véleményt, mert semmi sem szentírás.

Már van gitárod, vagy még előtted a vásárlás?

üdv,

ControlDenied

Előzmény: BassBased (1883)
Pyramyd Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1884
Ennyi komplexust egyszerre!!!

Hát ha még nem tudsz játszani semennyire, akkor először azt teszteld, hogy a bal- ill. jobbkezes kéztartás kényelmesebb számodra...(Gary Moore is balkezes, azt mégis egyéb okokból jobbkezesen játszik)...
Azt ha ezt eldöntötted, akkor húrozd annak megfelelően a hangszert (E-A-D-G, fölülről lefele vékonyodjon!)...
Ha van némi zenei előképzettséged az nem árt, úgy könnyebben megfogosz tanulni játszani, de nem előfeltétel...
Legelőször tanuld meg behangolni a hangszert, majd ritmusgyakorlatok, és skálagyakorlatok következzenek.(ezt így leírva tök könnyűnek látszik, de ha van egy kis tehetséged hozzá, akkor kb 3 hónap után, ha találsz megfelelő mentort már tudsz mit mutogatni)...
Jó dolog az autodidaktizmus, de kell külső kontroll, és motiváció.
Ráadásul szükséged lesz némi zeneelméletre is!

Ha tényleg meg akarosz tanulni játszani akkor két dolgot kell isméteni a végtelenségig:
tanulni-gyakorolni, tanulni-gyakorolni, tanulni-gyakorolni, tanulni-gyakorolni, tanulni-gyakorolni...
Nem lesz könnyű menet, ezért rendkívüli kitartást kívánok hozzá!!!

Előzmény: BassBased (1883)
BassBased Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1883
Hali!!Micsoda mázli hogy találtam egy gitáros topicot!Jómagam is gitározom, méghozzá basszuson, közel 24 órája:-)))Soha nem tanultam játszani rajta, csak nemrég jött a nagy elhatározás.Szeretném 1-2 hozzáértő segítségét kérni, ugyanis nem tudom hogy fogjak hozzá a tanuláshoz.Nem tudom mennyire jó ötlet önképzően tanulni?Kell-e előtte klasszikuson játszani?Egyesek szerint nem lehet elektromos gitáron kezdeni.És végül:balkezes vagyok, nem tudom hogy ez mennyire nehezíti meg a dolgot.Át kell húroztatni?Lehet jobbn kézzel is játszanom?Előre is kösz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!