Keresés

Részletes keresés

POLITIKAI Creative Commons License 1999.09.05 0 0 252


content="text/html; charset=windows-1250">




size="7">POLITIKAI ÜLDÖZÖTT WEBOLDALA


width="98%">HAMAROSAN TELJES TERJEDELMÉBEN OLVASHATÓ LESZ AZ OLDALON A CION BÖLCSEINEK JEGYZŐKÖNYVE




valodi Creative Commons License 1999.09.05 0 0 251
Dudának:

KáVé azon felvetésére, hogy miért lopnak a cignyok, hozzám irányítod a válaszért. Mit tudom én?! Nyilván emberenként válogatja.
Gondolom sokan azért, mert ez egyszerűbb, gyorsabb.
Gondolom sokan annyira kilátástalannak tartják az életüket, hogy úgy gondolják: jól élnek legalább amíg élnek és nincsenek börtönben sem.
Nagyon sokan egyszerűen azért lopnak, mert muszáj. Vidéken, ahol még a nem cigányoknak sem jut munka, mégcsak kubikolás sem, gondolom lehetnek egy páran így.
Pusztán annyit jeleznék sokadszor: SZVSZ nem genetikai okai vannak ennek, nem azért lopnak, mert cigányok.
Miért lopnak a többiek? Miért lövöldöznek amerikában jól szituált családok gyerekei a saját osztálytársaikra?

valodi Creative Commons License 1999.09.05 0 0 250
Bocs a hosszúra sikeredett írásért... Cserébe mára abba is hagyom és majd hétfőn visszatérek.
Sziasztok!
valodi Creative Commons License 1999.09.05 0 0 249
Hi!

Szépen sorban menve.

Skorpiónak: Bocs, biztos nem jól figyeltem a szövegre, amikor azt mérlegeltem, kubikolnék-e kevés pénzért. Mert hogy azt akartam írni, kevés pénzért nem kubikolnék (vagy ásnék gödröt, nem emlékszem a példára, mindegy.) Ha az lenne a lehetőség, hogy kőkemény fizikai munka kevés pénzért, vagy lopás, az utóbbit választanám. Mégmielőtt felhörd: azzal értek egyet, aki szerint lopás pl. adót csalni. Eszerint kimennék az USÁ-ba kertésznek, ahol annyit keresnék illegálisan, mint itthon négy-öt tanár együtt. Ez pedig lopás.
Persze, ha valóban komolyan akarok válaszolni (mármint itthon ellopni vkinek a pénzét, betörni vhova stb.), akkor a válasz: gőzöm sincs, mit csinálnék. Szerintem kamu megpróbálni megítélni, mit tenne az ember, ha három napja nem adott kaját a gyerekének.Éppen a hét végén voltam lent a nagymamáknál, ahol a falu szélén a cigánysoron laknak rokonaim, akiknél nemhogy WC nincs, de víz se. Az eső miatt ugyan baromi nagy a sár, de a kölkök cipő nélkül rohangálnak rongyos gatyában meg trikóban. Ahogy ott elnézegettem őket, azt hiszem lopnék. (Kubikolni biztos nem mennék, inkább elmennék pl. újságírónak :)
Ha a kérdést úgy teszed fel, hogy kőkemény fizikai munka nagyon kevés pénzért, vagy a nem sokkal kevesebb munkanélküli segély, akkor az utóbbi. Ha ciki, ha nem.

Dudának:
A szóhasználat bizony bánt. Neked hogy esik, amikor az amerikaiak azt mondják: akinek magyar a barátja, annak nem kell ellenség. Remélem hogy rosszul, mert bizony nekem az is rosszul esik (lévén magyar).
Ugyanígy: nem kedvelem, ha valaki a lopós, hazug, stb. szinonímájaként használja a cigány szót. Én ugyanis cigány vagyok. Az, hogy romának (vagyis ahogy az oláhcigányok nevezik magukat) nevezel-e, vagy cigánynak (ahogy ált. a nem cigányok nevezik a cigányokat), tök mindegy nekem, egyiket se használd valamilyen pejoratív kifejezés helyett.

Hogy kedvellek-e titeket? Nem. Nem is utállak. Így ismeretlenül abszolút semmi. Vannak olyan szerintem sematikus állításaitok, amik bántanak (rossz érzést okoznak). Baromira nem értem, hogy ismeretlenül hogyan nyilatkozhattok pl. rólam. Mert amikor azt mondjátok, hogy a cigányok gyerekcsinálásból élnek meg, lopnak és hajlamosabbak pl. gyilkolni, mint mások, akkor sok más mellett rólam is ugyanezt mondjátok. Honnan tudjátok? Azt esetleg tudhatjátok, hogy azok közt a cigányok közt, akiket ismertek, azok közt sok, vagy kevés a lopós... Hogy ők bvannak-e többségben, szerintem szintén nem tudhatjátok (én nem tudom). Az ugyanis, hogy a börtönökben milyen a cigány-magyar arány, önmagában nem sokat jelent, mivel azt a helyén kell tudni kezelni (mint minden esetben, fontos a viszonyítási alap). Mint már hivatkoztam rá, a cigányokhoz hasonlóan szegények körében pontosan ugyanakkora a bűnözés, mint a cigányoknál (kriminológiai kutatás igazolja, tény).

A segélyeket — úgy átalában — igazságosnak tartom, de szerintem nem jó megoldás. Annó nekem is csak úgy lehetett iskolaköpenyem, hogy a tanács adott segélyt a mamámnak (ez akkor konkrétan eladhatatlan köpenyt, meg mackógatyát jelentett). Márpedig ugye iskolába csak köpenyben lehetett bemenni. Ha nem lett volna, nem járhattam volna iskolába?!
Az egy másik kérdés, hogy olyan is kap segélyt, aki nem szorul rá, illetve semmit nem tesz azért, hogy ne szoruljon rá. Most nem szorulok rá, nem is veszek fel.
A kérdés szerintem tehát nem az, hogy igazságos-e, vagy nem (segíteni a rászorultakon igazságos), hanem jó eszköz-e vagy nem, eléri-e a kívánt hatást, vagy nem.
Nekem volt hogy segített. Ugyanakkor rossz technikával osztják — szimpatikus volt pl. az a technika, amikor vállalkozóknak adták a pénzt, hogy cigányokat alkalmazzanak, és a segély valójában a bér egy része volt. (Igaz, úgy tudom, hogy ezt a vállalkozók egy része kihasználta a zseton lenyúlására, illetve a valós munkáltatók továbbra sem nagyon akartak cigányokat alkalmazni.)

Lenézik-e a magyarokat, mert ők tartják el: szerintem valami nagy sületlenségről lehet szó. Logikusan a cigányok túlnyomó többsége annyira szereti a magyarokat, amennyire a magyarok túlnyomó többsége a cigányokat. Több, nagyon egyszerű oka van ennek. Hogy a lehető leghétköznapibbat említsem, az ember a saját környezetében megszokott viselkedésmódot tartja ált. a normálisnak. Így pl. a cigányoknál van egy magatartás, amit rajnak neveznek. Magyarul nehéz megmondani mi az, de talán nagylelkű, bőkezű, meg hasonló dolgokat lehetne itt sorolni. Pl. ha az osztálykiránduláson az egyik srácnak nincs pénze kajára, nekem meg van, és kifizetem a kajáját, raj vagyok. Semmi önös érdek, meg hogy majd visszakapom... Az oka az, hogy örülök neki, ha a barátom nem érzi szarul magát attól, hogy nem ehet, amikor mindenki más igen. A cigányok közt sok ilyenre van példa, a nem cigányok közt kevesebb ilyet tapasztaltam. (Ha van valakinek igazi cigány barátja, szerintem alá tudja támasztani az előbbi állítást.) Na most a nem rajokat bizony lenézem, pedig lehet, hogy mások azt mondanák, egyszerűen nem szórja el a pénzét stb. Hasonló dolog, hogy a cigányok hangosabban beszélnek, mint a magyarok. Emiatt a magyarok rühellik a "hangoskodó cigányokat". Ez nyilván visszafelé is igaz: a suttogó férfi, aki nem tud rászólni pl. a feleségére, az nem igazi férfi.
Vagyis van egy csomó dolog, ami miatt a cigányok lenézik a nemcigányokat. Van mégtöbb, amikor keresnek valamit, hogy lenézhessék azokat, akik őket lenézik. Aztán van olyan, hogy pl. a vita hevében beszélnek baromságokat. Szerintem az a bizonyos "lenézem, mert ő eltart" valami hasonló ostobaságon alapul, vagy tényleg valami irdatlan gyökér modott ilyet.

Belegondolok-e, hogy amit elvesznek tőlem, azt elosztogatják a cigányoknak: bele. Belegondolok abba is, hogy miért kell nekem fizetnem az ugatós kutyás, a kocsimat mániákusan karcolgató öreglány nyugdíját (felosztó-kirovó rendszer). Belegondolok abba is, hogy a féllábúak orvosi ellátásért is fizetek (képletesen persze), holott nekem nincs szükségem mondjuk mankóra.
Csakhogy erre nem mondanám, hogy nekem van elég pénzem fizetni az egészség- és nyugdíjpénztárat, a szegények és betegek meg dögöljenek meg. Bizony, be kell fizetni a közösbe és nem csak akkor, ha azért cserébe közvetlenül kapok valamit (pl. utat, szennyvízcsatornát). (Kérdés persze, mennyit vesz el az állam, de alapvetően az öngondoskodás és a szolidaritás valamilyen egészséges megosztását tartom jónak.) Ha a pénzt nem jól költik el, akkor nem a felhasználóra, hanem a pénzt osztóra haragszom...
A cigánynak meg nem azért kell segélyt adni, mert cigány, hanem mert szegény. Ugyanígy kell kapnia a szegény magyarnak is, hogy ha nem tud mit tenni, azért ne dögöljön éhen...

Azzal kapcsolatban, hogy talán nem dolgozom eleget: a szó tényleges értelmében egyszerűen vicc amit dolgozom. Figyelem a hírügynökségeket, beszélgetek emberekkel, elmegyek sajtótájékoztatókra, sokat olvasok, kijavítom mások kéziratát, megmondom, hogy az újságban mi hol legyen, meg időnként elvitatkozgatok az adatszolgáltatóval, hogy ugyan legyen szives normális adatokat adni. (Ebből kiolvasható: szerkesztő vagyok egy lapnál.) Ha erre egy bányász azt mondja, hogy menjek a mamámba, bizony igaza van, főkképpen mert vmivel többet keresek nála. Ezzel együtt a hét hat napján bent vagyok, és reggel 10-től este 9-ig tart a munkaidőm amikor szerkesztek. Ált. dög fáradtan érek haza. Nyelvtanfolyamra meg ilyesmikre sem energiám, sem időm nem jut. Gyakorlatilag felkelek, bejövök, hazamegyek, alszom... A pénzt meg amit kapok, nem az államtól kapom, hanem a nyereséges kiadótól. Sok ez vagy kevés?

A szaporodásról: ha lesz rá elég pénzem, remélem 3-4 gyerekem lesz. Egyszeren azért, mert szeretem a gyerekeket és tapasztalatból tudom, hogy baromi jó, ha van az embernek tesója (nekem ugyan két húgom van "csupán", de unokatesóból számtalan, mi meg nem is mondjuk azt, hogy unokatesó, hanem egyszerűen tesó...).
Viszont ha nem lesz elég pénzem, akkor két gyerek lesz, mert a lehető legtöbb lehetőséget szeretném nekik megadni, viszont nem szertném, ha tesó nélküli nőne fel a gyerekem. Lehet, hogy örökbe fogadok...
Ez tehát gazdasági okoktól is függ és — ha hiszitek, ha nem — nem a segélyre gondolok. Viszont el tudom képzelni, hogy ha valakinek az anyagi helyzetét nem rontja komolyan, hogy most 2 vagy 3 esetleg négy gyereke van (mert annyira szegény), akkor tökmindegy alapon inkább a többet választja. (Ezzel együtt: én nem csinálnám meg, hogy bár én is éhezem, végignézzem, hogy a gyerekem is éhezik.)
Ennek szerintem semmi köze ahhoz, hogy cigány vagyok. Ha megnézed, hogy a cigányokhoz hasonló helyzetben élő nemcigányok vajon kevesebb, vagy több gyereket vállalnak-e, nem tudom, hogy találnál-e komoly eltérést — szerintem nem.

Ami azt illeti, hogy még több segélyezendő a több cigány: tán ebben a többségi társadalomnak is van része. Bizony sok cigányt ismerek, aki szeretne dolgozni, de nem kap munkát (és nem azért, mert képzetlen, buta stb.). Erre persze lehet azt mondani, hogy azt mondok amit akarok. Ugyanígy arra is, hogy nekem is volt gondom abból, hogy cigány vagyok (értsd:nem kaptam munkát, mert az unokatesómmal mentem felvételizni). De — és ezt komolyan mondom — ennél többet elárul, hogy ha a Mc-ben egyedül rendelek, tök normálisan szolgálnak ki (vagyis simán húzzák a szájukat és képtelenek normálisan beszélni). Ha viszont a húgommal megyek, úgy néznek ránk, mint akik nem értik, mit keresük ott. "Biztos lopni jöttünk, vagy a rablásból szerzett pénzt akarjuk ott elköltelni." Ha leülünk valahova, a szomszéd asztalnál tuti hogy a szeme sarkából minket figyel az ott ülő... Szar dolog így élni, higgyétek el... (Ajánlat: menjetek ki Kínába és szálljatok fel a buszra. Lesz nagy meglepetés, amikor ujjal mutogatnak rátok és szétröhögik az agyukat rajtatok — nem egy-két ember, hanem mindenki.)

nymannak azzal kapcsolatban, hogy melyik cigányokkal (romungrók, oláhcigányok) van gond: honnan tudod, hogy éppen melyikkel találkozol?

nyman Creative Commons License 1999.09.05 0 0 248
nyman Creative Commons License 1999.09.05 0 0 247
A link helyesen Roma házasodási szokások es bocsesz. Pedig akkor meg nem is nagyon voltam faradt. Delutan negykor keltem.
nyman Creative Commons License 1999.09.05 0 0 246
A link helyesen Roma házasodási szokások es bocsesz. Pedig akkor meg nem is nagyon voltam faradt. Delutan negykor keltem.
Duda Creative Commons License 1999.09.05 0 0 245
nyman! (azer igy hujen nez ki!)

A link nem mukodik. A levelet majd holnap sihten elolvasom.

nyman Creative Commons License 1999.09.04 0 0 244
Hella!

Adalek a roma kulturahoz Roma házasodási szokások
Ilyenek ciganycsoportokra hivatkozik, vannak benne, hogy: olah, magyar ciganyok, csurak, "jo cigany", ezek a muvelt zeneszek, (tenyleg veluk aztan szerintem abszolut nincs problema). Egy ked mondat, ami erdekes.

"Az iskolához való viszonyukban is mások az oláh cigányok: elégségesnek tartják a mindennapi élethez feltétlenül szükséges alapismeretek elsajátítását. Ez azt is jelenti, hogy nagyobb gyermekeiket már nem kényszerítik az iskolai lecke elkészítésére"

"Az oláh cigányok úgy gondolják, ha egy lány nem kerül férjének pénzébe, azt nem is becsülik meg, mert "ami könnyen jön, az könnyen is megy"."

udv
nyman (kisbetuvel)

OFF
Duda! ja en is errefele. Ment egy e-mail is
ON

nyman Creative Commons License 1999.09.04 0 0 243
Hella!

Adalek a roma kulturahoz Roma házasodási szokások
Ilyenek ciganycsoportokra hivatkozik, vannak benne, hogy: olah, magyar ciganyok, csurak, "jo cigany", ezek a muvelt zeneszek, (tenyleg veluk aztan szerintem abszolut nincs problema). Egy ked mondat, ami erdekes.

"Az iskolához való viszonyukban is mások az oláh cigányok: elégségesnek tartják a mindennapi élethez feltétlenül szükséges alapismeretek elsajátítását. Ez azt is jelenti, hogy nagyobb gyermekeiket már nem kényszerítik az iskolai lecke elkészítésére"

"Az oláh cigányok úgy gondolják, ha egy lány nem kerül férjének pénzébe, azt nem is becsülik meg, mert "ami könnyen jön, az könnyen is megy"."

udv
nyman (kisbetuvel)

OFF
Duda, ment egy e-mail is
ON

Duda Creative Commons License 1999.09.04 0 0 242
Zsiragy!

En is ezt mondom, rosszal vitatkozol.

Nyman!

Latom Te is itt. :) Azert az jellemzi a magyar adorendszert, hogy jobban jarok az iden amikor a svedek fele adozom, mint jovore amikor haza. Mellesleg a svedek ugy tunik valamit kapnak is vissza a befizetett penzbol. Itt ugyanis a lakashoz jutas nem olyan megoldhatatlan problema mint nalunk. Mellesleg egy csomo gyerek van, ami azert valamit jelez a tars egeszseges allapotarol (es nem csak feka meg arab, hanem szoke sved is). Ilyenkor komolyan nem tudom hova megy a penzem. Vagyis tudom...

nyman Creative Commons License 1999.09.04 0 0 241
Gombat meg nem lattam szedni oket, de bodzat cseresznyet tobbszor. Egy tori lefele az agakat a tobbi aztan szedegeti le rola a cuccot. Bar nem ez volt a legnagyobb problemam. Erre csak annyit szoktam megjegyezni (magamnak), hogy megsem az iskola melle kellet volna jarni.
lujza Creative Commons License 1999.09.04 0 0 240
Szoktatok ti gombat szedni ?
En igen. Ozlabgombat. Ketfele gombaszedo volt eddig, mifelenk.
1. Aki csak a kalapjat szedi, a szarat otthagyja. (egy bajom van ezzel : valahogy a pasi mindig elottunk er ki az erdobe, s ottan alldogalnak a szarak a gomba kalapja nelkul. :(( )
2. Aki mint mi, kessel levagja szarastul. ( mert megszaritja a szarat, s gombaport csinal belole.)
3. Na, tavaly aztan feltunt a 3. tipus.
Tovestol kihuzgal minden gombat, s aztan ami tul kicsi, vagy tul oreg, szejjelhajigalja. Mondok, csak fussak ossze ezzel a piszokkal! Kivansagom teljesult. Megpillantottam oket. 4 cigany, egy lerobbant zsigulival. Vadul szaggatjak a gombakat. Mondom nekik, szepen, udvariasan, hogy ne szaggassak igy, mert akkor jovore nem no. (meg nekik is rossz, mert foldes lesz a gomba) Ha esetleg kessel vagdosnak...
Aszongya az egyik, nincs nekik idejuk vacakolni. Mondom, nem tart tovabb levagni, mint kitepni. Es akkor lesz jovore is. Nez ram. Szemeben ertetlenseg, megvetes. Hogy en milyen hulye vagyok. Hogy mit torodok azzal, hogy mi lesz jovore. Szo nelkul elhajtottak. Ez tavaly volt. Azota se ertem. :(
nyman Creative Commons License 1999.09.03 0 0 239
OFF
Azert a svedeket ne keverjuk bele. :) Par rovid adat. Jovedelemadokulcsok 30 50 55 %-ek. Egy "kozepkatagoriaju" allassal mar a legfelsoben vagy. AFA (MOMS) 25 es 12 %-ek. A vallalat altal fizetett jaralekok szinten 50%-korul. Hogy mit kapsz vissza? Sokat.
ON
zsiragy Creative Commons License 1999.09.03 0 0 238
Hát bizony van olyan dolog is, hogy munkaerkölcs.

Először is munkából élni jobb érzés, mint segélyből. Általában többet is lehet vele keresni. Aztán sok esetben lehet fekete munkát is vállalni, miáltal a segély meg a kereset összeadódik. Ha az ember nem keres munkát, akkor mire vár?

Természetesen a cigányok nem "per definitionem" munkakerülők, csak több köztük a munkakerülő, feltehetően hagyományok és kulturális okok miatt. Ez empirikus tapasztalat, az enyém és másoké is.

Egyébként vegyes lakosságú vidéken lakom. El kell mondanom, hogy a svábok sokkal jobban dolgoznak mint a magyarok. Ha a gyors és korrekt munkában biztos akarok lenni, akkor svábot keresek.

zsiragy Creative Commons License 1999.09.03 0 0 237
"Magyarán ki az a bolond - függetlenül attól hogy fehér vagy fekete - aki havi 5-10 ezer forintért napi 8 órában 22 munkanapon át dolgozik?"

Ez egy marhaság. A legrosszabbul fizetett kisegítő meló díja legalább 300 Ft/óra. Zsebbe. Ez napi 2400 Ft, havi 48 ezer nettó. Persze ha legálisan akarod, akkor valamivel kevesebb. De ennél jóval többet is lehet keresni.

evil1023 Creative Commons License 1999.09.03 0 0 236
Itt aztán láthatunk szociológiai elmezésektől Alkotmányrészletekig mindent, csak éppe a kérdésre választ legkevésbé. Pedig nem volt túl bonyolult a kérdés: "Szeretitek-e a cigányokat?"
Nem.
Duda Creative Commons License 1999.09.03 0 0 235
KV!

Az eleje kinek szol?

Miert teszik? Szerintem toluk kerdezd, vagy Valoditol ha visszajott.

A javasolt modszert elolvastam: oktatas. Velemeny: nulla.
Mindenki ezzel az oktatassal jon, mintha a ciganyok ki lennenek zarva az iskolakbol. NYilvan minimum feltetel az, hogy tanuljanak, de hogy veszed ra oket? Nem huzza vissza akornyezet? Mi lesz a felnott ciganyokkal akik mar nem fognak tanulni. Szoval ez magaban egy eleg gyenge megoldas, ahol rengeteg penzt lehet onteni feleslegesen a lefolyoba, raadaul csak nagyon hosszu tavon hasznosul.

Amit a nemet mond abban igaza van (azert kerdezd meg, hogy naluk senki se csal adot? Akkor miert van minden nemet hiresseg Monacoban. Meg kerdezd meg, hogy tudja-e hogy a nemet cegek jatsszanak ra legjobban a korrupciora a kenopenzeikkel stb...) Ugyan nem mentseg, hogy fejetol buzlik a hal, es ha a nagypolitikusok mind csalnak akkor a kisember is fog. Meg az se mentseg, hogy magasabb adot fizetunk mint pl. a svedek, mikozben rosszul elunk es abbol az adobol nem sok jon vissza az adofizetore. Mi se vagyunk meg igazan europai gondolkodasmoduak.

Azt viszont megjegyeznem, hogy mi a sajat eronkbol megprobalunk felemelkedni, es szerintem ha osszehasonlitjuk a 10-20 evvel ezelotti onmagunkat akkor sokat fejlodtunk minden teren. Mindez a ciganysagra nem mondhato el.

KáVe Creative Commons License 1999.09.03 0 0 234

Bizony teljes mértékig egyetértek azzal, amit írtál. Am ez azt jelzi, hogy kissé félre értelmezted irományom.

Azonban nem Rólad van szó, hanem a cigányságról. Az ismerosodre ez ugyanugy all. Nekem is van ilyen ismerősöm es hidd el en sem lopok. (az allamot sem)

Kedves Duda,

Harcias kijelentesed aligha hatasos. Ettol meg jo paran lopni fognak. Azt hittem arrol fogunk vitakozni, hogy miert teszik? Illetve, hogy a ciganyok miert teszik?

Kérdés: milyen modszert helyeselek en? Olvasd el megegyszer a levelem…

Azt hiszem a lopas definiciommal nem ertesz egyet. Egy pelda erre: nemet nemet kollegam fel van haborodva, hogy Magyarorszagon a polgarok milyen nagy szazaleka csal adot, es milyen laza az adomoral, illetve a vallakozasi fegyelem. Hm, ez nem lopas? Nem kell elmenni a ciganyokig: VIP hitel nem lopas? Egy allami bankbol egy allami tisztviselo penzt kap? Mi ez ha nem lopas?

Mi ennek a magyarazata? Kulfoldiek emiatt ugyanugy megvetik a magyarokat, (korrupt orszag jellzovel) mint mi a ciganyokat…

A problema ennel bonyolultabb, sok nyugdijas sem tudna megelni, ha nem adozatlan termeket, csempesz kinai arut venne… meg sem itelem el, mert gazdasagilag erre KENYSZERITVE van. A kerdes csak az ciganysag mire van gazdasagilag kenyszeritve es e kenyszer mire jogositja fel. Tovabba a kerdes az, hogy az eltero kulturabol fakadoan milyen lelkiismerettel kezeli ezt, illetve a neveles milyen szerepet jatszik. Ha lop az apa a gyerek erkolcsileg nem fogja megvetni…

meg valami: kivancsi vagyok a véleményetekre, engem meg lehet gyozni, de csak esszel és nem ordibalassal

tisztelettel

Skorpió Creative Commons License 1999.09.03 0 0 233
Kezdö orvos igen keves jattot kap. Azt lenyuljak az öregek.
Duda Creative Commons License 1999.09.03 0 0 232
Ja, ehhez a ~45eFt nettohoz csak annyit, hogy az atlagkereset btto 70eFT, es egy kezdo orvos is ennyit kap boritekba. (az hogy zsebbe meg mennyit az mas kerdes)
Duda Creative Commons License 1999.09.03 0 0 231
KV!

1. A nyugdijminimum ~15eFt. Sokan ennyit kapnak. Megse bunozo minden nyugdijas.

2. Azt mondtam, hogy a lopast mint alternativat mindenki verje ki a fejebol. Akinek nem megy annak szivesen kiverem en is.

3. Egy csomo hablaty a ciganyok magyarsagarol, meg a torvenyenkivulisegrol. A kerdes az volt, hogy miert van, hogy egy csomo magyar el ugyanolyan szegenyen, mint a ciganyok, megis egy ket kiveteltol eltekintve nem alternativa szamukra a lopas. (egy 5 gyerekes cigany any akinek jon a 6. kolok 5*6500 + 15000=47500 Ft-ot kap. Plusz meg 2.2 millio szoctamot lakasepitesre --- csak hogy tudd milyen nagysagrendu penzekrol beszelunk)

4. A ketkezi munkasok tenyleg keveset keresnek ha allami vallalatnal dolgoznak, ez teny. Bert az orvosok is keveset kapnak, ez is teny. De azert latni kene, hogy ehhez az altalad helyeselt modszerek is hozzajarultak.

(meg speakerek cege is, aki vallalkozokent akarja felvenni a munkanelkulit, hogy ne kelljen tb-t fizetnie. Csak kerdem en, akkor az orvos is majd ingyen lassa el?)

KáVé Creative Commons License 1999.09.03 0 0 230
Először is köszönöm udvarias célzásod szellemi színvonalomra...

A hozzászólásodhoz:

- O.K. 5-10 eFt valóban kevés, számoljunk 20-22eFt-tal havonta, az naponta 733 Ft. Hm, ebből szerinted meg lehet élni? Próbáld ki, a többit meg utald át a számlámra... sok sikert. Mellesleg ha lejjebb viszed a segélyt a megélhetéshez szükséges összeget, más – kevésbé törvényes – módon pótolja...

- Nem értem kinek a fejéből akarod a dolgot kiverni? A fejkiveréssel egyszer már próbálkoztak, nem egy demokratikus megoldás... Sőt kinek a fejéből? Elég sok nem cigány van, aki hasonló módon él. Legfeljebb a gyerekmódszert nem alkalmazzák. Ez utóbbihoz egyébként joguk lenne. Nem ismerek olyan jogszabályt, amely korlátozza hány gyerekem lehet. (Kínában van ilyen, talán arra gondoltál?)

- „Mellesleg egy csomo magyar ember van aki szegeny megsem alternativa a torvenyenkivuliseg. (Mert az nem lehet az. Ez ert van a rendorseg, meg a borton.) Aki meg nem ert semmihez, az ne akarjon ugy elni, mint aki tanult, diplomaja van, jo helyen dolgozik, megbecsulik. O fog szarabbul elni es ez igy termeszetes. „

Csomó magyar? A Magyarországon élő cigány is magyar (legalább gondold végig, hogy mit írsz). A törvénykívüliség hülye szó. A törvényeknek személyi és területi hatálya van, a magyar törvényeken „kívül” kb. 5.990.000.000 ember van. Törvényt nem csak az sért aki Tőled lop, hanem az is aki mástól, mondjuk az államtól. Nem értem ez miért kisebb bűn. Egyébként a Btk sem szabályozza külön.

„Aki meg nem ert semmihez, az ne akarjon ugy elni, mint aki tanult, diplomája van, jo helyen dolgozik, megbecsulik. O fog szarabbul elni es ez igy termeszetes. „Ebben igazad van, csak van egy kis probléma. Tekintve, hogy Magyarországon a gazdasági helyzet nem túl jó, nem differenciáltak a béreket, mint Nyugat-Európában. A bérek nagy részét az állambácsi szabályozza, (közvetve és közvetlenül) ő pedig arra törekszik, hogy minél kisebb legyen a bérolló. (Jó öreg egyenlőség elve) Alanyunk nem akar úgy élni, mint aki diplomás. A gond pont az, hogy a diplomás nem tud jobban élni (nézd meg az orvost vagy a közalkalmazottat) Nos, mivel 20 eFt-nél kevesebbet nem fizethetsz (mert nem tud megélni (van ám ilyen, hogy létminimum)) ezért az eltérések sem túl nagyok. Ha nem érted részletesebben kifejtem.

Azért van ahol a kétkezi munkából –ha nem is jahttal – , de tisztességesen meglehet élni. Egyébként a jövőben ezekhez az országhoz akarunk csatlakozni.

Tisztelettel,

Duda Creative Commons License 1999.09.03 0 0 229
Csak ugy tudtok?
Ez az adocsalas bujtatott formaja. Vegyetek fel rendesen!
Skorpió Creative Commons License 1999.09.03 0 0 228
Hat igen. A vallakozo-barat kormany. Eddig egyik sem volt az.
speaker Creative Commons License 1999.09.03 0 0 227
Én nem tudom miért kell például egy szegény munkanélkülinek 15000 Forintot leperkálnia ahhoz, hogy kiválthassa a vállalkozói engedélyt. Egyszerű takaritói munkára kellene ember, de csak úgy tudunk fizetni, ha számlát ad. Ehhez vállalkozói engedély kellene. Egy csomó szerencsétlen ember hiába szeretne dolgozni, nem lehet.
Az önkormányzatok nagyon görények.
Skorpió Creative Commons License 1999.09.03 0 0 226
KaVe !

No ezzel bizots nem fogsz egyeterteni. Ha nekem ket alternativam lenne, azaz dolgozhatnek 20 eFt-ert, vagy ugyanennyi segelyt kapnek es mellette neznem a plafont vagy kocsmaba jernek, nos en az elsot valasztanam. Több okbol is. Egyik ok az önbecsules. Nagyon fontos, hogy nem tart el valaki, azt a penzt EN keresem meg. Aztan ha dolgozok valahol, elöbb-utobb elöre jutok, vagy legalabb is eselyem van ra. Lehet hogy tudom kepezni magam. Lehet hogy olyan informaciohoz jutok amivel valtani tudok. Tapasztalot szerzek - meg trogerolas kozben is.
Viszont pl 5 ev munkanelkuliseg utan, segelyen, szoval minden nap egyre kisebb az eselyem.

speaker Creative Commons License 1999.09.03 0 0 225
A topik címére: ma különösen. Ma délelött temették szegény Csete Ferit Csákváron, akit Zámolyban letaglóztak. Hallgatom délelött a "Cigány félórát" a rádióban, persze egy mukk se róla, semmi megilletődöttség, gyász, helyette csak a szokásos "jadajdaj".
Skorpió Creative Commons License 1999.09.03 0 0 224
KaVe !

Nem nagyon ertelek. Mi ez a 10 eFt meg 20 eFt ? Van egy közeli ismerösöm, elvalt asszony ket nagy gyerekkel, netto 30-t keres. Most akkor menjen lopni ?

KáVé Creative Commons License 1999.09.03 0 0 223
Skorpió,

havi 10 eFt az már rossz???... az napi 333 Ft. Ebből megtudnál élni? 20 eFt-vel számolva még mindig csak 666 Ft
Az egyetemi munkához: nem mindegy, hogy
alkalmilag csinálom vagy a halálomig. Én is dolgoztam az egyetem mellett, de az meg sem fordult a fejembe, hogy azt a munkát egy életen át csinálnám...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!