Ez a klubtopic Debrecen környéki közösségi közlekedésről szól. Ide csak klubtagok írhatnak. Ha szeretnél klubtag lenni és ezáltal jogot szerezni az íráshoz, akkor kérvényezd a Megbeszélde - TK topicon.
Szerintem ez nem haveri alapon megy. Ha jól tudom, annakidején Miskolc is a lehetséges vásárlók közé tartozott, biztosan azért vendégeskedett ott az 500-as.
Egyébként a bécsi villamosok megvásárlása a kialakításuk miatt (1 vezetőállás, 1 oldali ajtó) szóba sem jöhet.
A villamosok közül nekem a bécsi SGP ULF 197 a kedvencem (ugye milyen szép neve van? :)) Porsche design alapján készült, szerintem istenien néz ki.
De a KCSV-kkel is maximálisan meg vagyok elégedve
Meg mit nem?! :) Esetleg 1 Tátrát is... De komolyan kölcsönadhatna egy E1-est. A nyomtáveltérésben én nem hiszek (meg nem is tudok ilyenről). Bár szerintem Miskolcon is van olyan rész, ahol a nyomtáv nem pontosan 1435 mm...
Ez a megjegyzés tényleg elég durva lett. Remélem buszvezető nem olvassa ezt a topicot. De végülis mit mondhat egy átlag buszvezető:
"Itt van ez a sok szemét utas. Potyázni akarnak, persze ha szólok még nekik áll feljebb. A megállókban öt perc mire felvánszorognak, aztán meg csodálkoznak ha késik a busz. Meg ha gyorsan kanyarodok. Meg hogy hideg van benne. Aztán a buszjegyért is csak 5000-sel tudnak fizetni. Egyesek meg szétrugják a buszt, összefirkálják, szétszedik az üléseket. Mások meg azt akarják megmagyarázni, hogy hogy vezessem a buszt. Aztán meg bejelentenek, mert lemaradt a 10 percenként közlekedő buszról - amit én vezettem. Hát persze, mert húsz méterről rohant, én meg bal oldalra koncentráltam, mert ugye egyik autós sem hajlandó kiengedni. Mert ugye nekik nagyon sürgős dolguk van. Persze rámdudálnak ha kimegyek eléjük. És akkor ezekre mosolyogjak, legyek velük udvarias?"
Nem vagyok buszvezető. Csak az egyik ismerősöm, ő szokott mesélni ezt-azt.
A mondandóm lényege: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Tehát ha így állsz a buszvezetőkhöz, akkor te se várj el mást!!!! (Meg senki más)
Elég érzéketlen volt a megjegyzésed. Nem gondolod-e, hogy azért vesznek fel már 8 általánossal is embereket, mert ilyen alacsony bérért nincs magasabban kvalifikált munkaerő? Egyébként nem igaz a 8 általános, mert középfokú műszaki ismeretek igenis szükségeltetnek.
Nem vagyok naiv, tényleg vannak elég bunkó megnyilvánulások a sofőrök részéről, de a tendencia szerintem javuló. Egyébként kíváncsi lennék, hogy a Hajdú Volán milyen személyiségfejlesztő tréninget biztosít az alkalmazottaknak. Szerintem nem nagyon adnak az ilyesmire, pedig rendkívül indokolt lenne egy ilyen stresszel terhelt szakma esetében.
Remélem, sikerül elérniük legalább a felét annak a béremelésnek, amit szeretnének.
Rendben van, kapjanak egy bőrönd pénzt havonta, mit bánom én, de mielőtt nagyon ugrálnak, esetleg tisztességesen illene dolgozni, ez így európai! Márpedig a volán dolgozók (a sofőrök, a
mogorva, életunt, embergyűlölő emberek az információs ablak mögött, stb, stb) munkamorálja erősen megkérdőjelezhető. No, de, mit is vár az ember: buszsofőrnek nyolc általánossal is felveszik az embert. Ennek fényében mondjuk egész korrekt a mostani fizetésük. Örüljenek, hogy dolgozhatnak! És ezt most nagyon komolyan mondom.
Más. Ma is láttam egy új Volvo-t a városban. Zöld színű, az oldalára fel van írva a típusa elég nagy betűkkel (ha jól emlékszem B10-400). Helyközi kivitelű és az az érdekessége, hogy a 2. tengely után alacsony padlószintű, ezért hátul az ablakfelület hatalmas. Nem tudtok erről valamit? (Biztos, hogy nem a Hajdú Voláné)
A Debrecenben közlekedő buszokat Urban Transit leírta.
Tudomásom szerint a Hajdú Volán Rt. 2002-ben összesen 27 db autóbuszt vásárolt.
Ahova korábban nem írtam darabszámot:
C56 – 3 db
C80 – 3 db
E95 – 3db?
Elővárosi SL 223 - ? db
Amelyekről nem tudunk, azok valószínűleg MAN-ek és helyköziben, vagy más városban helyiben járnak.
P.s: Láttam a helyközi csuklós MAN-t, rendszáma IKV-005.