Mind a Da Vinci kód, mind az Angyalok és démonok egészen elképesztően ostoba könyv, persze ezért is sikeres, hiszen így mindenkinek megadja az aha érzést, amikor átéljük, hogy milyen zseniálisak vagyunk, hiszen mi - az elmúlt évszázadok lángelméivel ellentétben - simán megfejtjük a kódot.
A filmeket ezek után nem néztem meg és a legkevésbé sem vagyok kíváncsi arra, hogyan butította le Dantét a földig egy ostoba amerikai. Finoman szólva érdekesnek tartom, amikor valaki nagy hangon műanyagoz mindenkit, akinek ezek a kicsit sem színvonalas művek...
ezt nem filmkritikusok mondták, csak poénból merült fel a film kapcsán, mi is szoktuk ezt emlegetni baráti társaságban a trójai vírus meg az atom mellett.
Tegnap elkezdtük a Dr House-t az elejéről és mindjárt az első részben előjön a kérdés, hogy ki zsidó és ki fekete és mit tudnak egymásról. Erről eszembe jutott, hogy mi ugyan olykor röhögünk ezen, de totál kívülállóként, mert idehaza se a feketékhez hasonló státuszú kisebbség, se nyilvános vallásgyakorlás nincsen. Se zsidó, se más. Pl a Discovery aranyásós sorozatában az egyik társaság rendszeresen együtt kéri az Úr áldását, ami mai magyar szemmel nem kevésbé fur sa, mint hogy az ID4-ben az öreg zsidó előhúz egy kippát. Gyerekkoromban kórházban voltam és az egyik kisebb srác bőgni kezdett lefekvésnél, gondoltuk hogy hiányzik a család, aztán kiderült hogy este imádkozni szokott és most is akart, de vércikinek érezte - alig tudtuk megnyugtatni. Szóval lehet hogy vicces a kényszeres fekete / kínai / zsidó szereplő, de az amerikai társadalomban még mindig sokkal normálisabb helye van az ilyesminek, mint a magyar filmkritikusok közt.
Egyáltalán nem volt rossz könyv az Inferno. Sőt, agyatlannak se mondanám, mert éppenséggel volt benne gondolkodnivaló is. Remélem, a filmváltozat az Angyalok és démonok adaptációjának a nyomdokain halad majd (azaz nézhető lesz) és nem A Da Vinci-kódén (ami nagyon gyenge volt).
Érdekes, hogy ha Harrison Ford szerepelne egy közeli filmben, akkor alighanem totális elélvezés lenne belőle. A Rogue One főszereplőjével készülő filmen meg csak picsognak a műanyag emberkék.
Közben úgy döntöttem, hogy az Érkezést is felveszem a megnézendő filmek listájára. Ebben Forest Whitaker lesz benne, valamint az az Amy Adams, aki simán jobb Organa tábornok lenne Carrie Fishernél.
én egy indiai klasszikot néztem végig, krikettmeccs az angolok ellen, tét a dupla adózás
naiv volt, de azon kívül hogy pökhendinek ábrázolták a brit katonákat egészen korrekt képet festettek róluk
pl a bíró is angol volt és az őslakosoknak ítélt egy vitás, döntő szituban, és a katonatisztek nem hisztiztek
(mondjuk ha veszítenek a helyiek akkor éhen halnak :D)
kicsit bánom hogy az SW nem lép ki a fekete-fehér jó-rossz felosztásból, bár a Birodalomnak így is több hc rajongója van (na jól személyenként a bikinis Leiának lehet, hogy van annyi mint a névtelen rohamosztagosnak)
Kétségtelen, hogy Luke hamar átlépett Owen bácsi és Beru néni halálán. Persze ha folyamatosan lőnek az emberre akkor lehet, hogy ez a normális reakció.