Üdv! Nem találtam alkalmasabb topicot, itt tenném fel a kérdésem. Agydinamóról oldottam meg a világítást a bicón, a 6 V váltóáramból meg van oldva egy usb kimeneten az 5 V egyenáram. Az lenne a következő lépés, hogy a dinamó és a világítás közé egy 5 V-os akkut helyezek, így álló helyzetben is tudok világítani, menet közben pedig jó lenne ha a világítás is és a töltés is a dinamóról történne. Ehhez kéne nekem egy kapcsolási rajz. Van valakinek valami ötlete?
Tegnap délután a Baross utcában mentünk el egymás mellett - szó nélkül.:-) Még utánad néztem, de úgy suhantál, hogy nem hallottál volna meg. Legközelebb hol lesz ilyen?:-)
Ha igen, légyszi jelezze már, mert lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban, csak nem írnám le, míg nem tudom biztosra, mert elég nyakatekert.Kb mint az előző mondat, csak sokkal hosszabb.:)
Az biztos, csak a kocsmánál nem szabad megállni! :-)
Alsószentkirálytól meg szinte nyílegyenesen el lehet jutni Nyárlőrinre és még edzőtársak is szoktak lenni. Nyárlőrinctől már csak egy ugrás Bankfalu, onnan meg Csongrád csak 20 km.
Viszont van egy kis probléma. A megye legmagasabb pontja Öttömös mellett van, ami még ide is cca 60km.:-)
De ha már eljutottunk odáig, akkor onnan csak egy ugrás az ország legmélyebb pontja.
A 3 alföldi város Cegléd, Nagykőrös, Kecskemét már évszázadok óta verseng egymással. Hol finoman, hol kicsit durvábban. A kőrösieket csak uborkásoknak hívták a kecskemétieket barackosoknak, Ceglédnek nem volt semmilyen jellemző terménye, igazából amíg vasúti csomópont nem[...] Bővebben!Tovább »
Azt nem írtam, mert viszonylag köztudott, hogy Nagykőrös a kerékpárosok városa, itt '90 körül volt valami felmérés akkor 1,7 körül volt az egyfőre jutó kerékpárok száma a városban (főleg a lopások miatt). Minden húsvétkor a mi városunkat mutogatják a tévében a részeg kerékpárosok miatt, ha elmegyünk vidékre és két bringást látunk egymás mellett tekerni akkor tudjuk, hogy ők Nagykőrösiek. Persze nem csak negatívumok vannak, Az Aranykerék túrakerékpáros egyesület országos hírű és a helyi túrakerékpáros találkozó is minden évben színvonalas, népszerű rendezvény túrázók körében. Pap Zsoltot is gyakran látni a nagykerekű bringájával a médiákban.
Van kerékpárút, vannak jó bringák, jó bringások és mióta kész a kerékpárút Kecskemét felé, azóta nagyon sokan bringáznak, a múltkor Kecskemétre mentem amikor mérték a bringásokat a kerékpárúton, gyanítom ott inkább a kismotorosok és az elektromos bringások miatt.
Tatabányán készült rólam kép, de ezt csak utólag tudtam meg, egyszer megállítottak mert halványan világított a hátsó lámpám (volt tartalék elemem) akkor kérdezték, hogy szoktam-e az egyik lakótelep melletti lejtőn járni, van egy fényképük egy őrült bringásról aki 65-tel előzgeti a kocsikat.