Először a műszercsoport csatlakozója volt a ludas, óracsoport ki, egy kis takarítás, érintkező karbantartás, és rendbe jött.
Utána volt egy olyan, hogy egy biztosíték ment ki, de nem emlékszem melyik, az autó nem is indult, illetve a jobb oldali figyelmeztető lámpasor világított.
Arra emlékszem, hogy 5A-s volt a bizti. Csere után minden megjavult.
Szasztok! Megtudná e mondani valaki 2009-es D-s corsaban van e külön motorvezérlő és hol található? Illetve a kormány alatti elektronika biztosítékokkal az pontosan micsoda? Köszönettel. Esetleg elektromos kapcsolási rajza valakinek? üdv
Ugyanis az E85 jól oldja a szennyeződést a tankban, és az bekerül a szűrőbe, amit eldugít. Nekem 110 ezernél kellett.
Amúgy az ok:
Ha már adva van a rendszerben egy szűrő, akkor azt nem véletlenül tették bele. PL azért, hogy a befecskendező, és a magasnyomású rendszer finom illesztésű elemeit védjék.
Nem ártasz vele. Én két évig jártam tiszta E85-el mikor még megérte, átalakítóval, de nem cseréltem. Ez a tétel mindig valahogy lemaradt a szerviznél, pedig filléres. A legutóbbi olajcserekor cseréltem ez 245.000Km-nél volt! A lényeg cseréld le nyugodtan nem ártasz vele az biztos!
Szerintetek lehet úgy motor belső mosást csinálni hogy tele töltöm a motort valami olajlerakódást oldó folyadékkal állni hagyom majd egy nap múlva leengedem.
a segítségeteket szeretném kérni. Van egy 2001-es 1.4 Sport Corsam amivel két problémám van. 1. ha a kuplung le van nyomva és a gáz adás kivételével (kb. a 3. sebesség felett) végig dadog és rángat az autó... benzinszűrő cserélve volt..de nincs több ötletem. 2. ez inkább csak idegörlő probléma, de az ajtóknál a gumitömítés nagyon durván nyikorog..próbáltam már bekenni gumikédereit ápolóval...később szilikonnal...de semmi sem segít. Esetleg valakinek valami más ötlet?
ez a két hiba odavágta az autózási élményemet..így bármilyen segítséget, ötletet előre is köszönök.
Azért egy golf1-et elég nagy merészség összehasonlítani a C corsával. Abban ha kelepelt a dugattyú, is elment a világ végére. Pedig súlyra az is 840kg volt.
1, szedd ki a letört darabot, nehogy kiforduljon es kivagja a gumit (mondjuk kanyarban vagy autopalyan...)
(ha kevesebb mint 1 menet tort ki es kulonben jol felfekszik a rugotanyeron, akkor nem is feltetlen kell cserelni)
2, rugot lehet ujonnan is gyariban (nem er annyit a verda), utangyartottban es bontottban is kapni. utangyartott=minoseg kerdes, de nem kel utanna futkosni, neha jo aron is van (F astra 2 utangyartottat hatra 10eFT-ert vettem
3, csere: kell egy rugoösszehuzo. meg autotol függöen vmi kulcs, amivel a felso anyat ugy ki tudod csavarni, hogy kozben a gatlo szarat ellentartod (altalaban csökulcsot szoktam felbevagni es egy kart rahegeszteni)
egyébként ha megy a motor és leveszitek az olaj sapkát mennyire dobálja mi az olajat a vezérműtengely?b corsámon szórta mint az állat,ezen szinte semmi.
Én még nem is láttam/hallottam olyan Corsát Astrát, aminek azonnal elaludt volna az olajnyomásjelzője. Mentem már vagy 20-al, de 3-4 másodperc mindnél kellett hidegen, mire elaludt. Addig meg csörgés, csattogás, kelepelés.:-)
Ha kitekered az olajszűrőt van középen egy nagy fekete kiálló perforált rúd amire ráhúzod a szűrőt,ennek a talpánál van egy másik kis feketeség ez az olaj visszaeresztő szelep,
ha berakod a szűrőt rátekered a fekete kupakot a szűrő benyomja a szelepet így csak a szűrön keresztül tud áramolni az olaj,viszont ha elkezded kitekerni a fekete kupakot ez hozza magával a szűrőt és és ezáltal nyitja szelepet a szelep az összes olajat vissza engedi a karterbe,na ez a szelep nekem kóricált jobbra balra majdnem ki is esett szinte,közben csak a szűrővel párhuzamos irányba szabadna mozognia ki-be.Így indításnál nincs olaj a rendszerbe mert minden lefolyik és az egész rendszer mire felállt addig zenélt nekem:)