Keresés

Részletes keresés

Pyramyd Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1999
izé bocsi...
kitsit feledékeny vagyo...

ftp://gitarmania@tar.hu/kep/

Előzmény: Süket piPi (1995)
Süket piPi Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1998
Bocs a logó miatt, csak kísérleteztem, hogy kell hivatkozni a letöltéshez a fájlra. Én még ilyet nem láttam! Case sensitive a fájlnév/útvonalra!!

Épp most töltöttem le én is a Malmsteen oktatót :) Mégicsak jó könyvtárba rakta valaki.

A linkeket megnézted? Műxik?

(Ha nem tetszik, akkor az index.html-ből csak két sort kell kitörölni. Van még egy zenek.html ebben vannak a linkek. Máshoz meg nem nyúltam. )

Előzmény: Pyramyd (1996)
pele_ Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1997
Pyramyd
!!!!!!!
Lenyúltad a 2000-es hozzászólást! Grrr!
Pyramyd Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1996
Hát a képtárban Y.J. Malmsteen oktató mpg van fenn épp a Rising Force -t nyűvi...
Az irattárban meg valami mérökirada gagyi logoja...

Előzmény: Süket piPi (1993)
Süket piPi Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1995
Basszus! Ez olyan zagyva volt, hogy még én sem értem ...
Tehát ha jól tom, az üveghangok a húr 1/2, 1/4 ... részeinél képződnek. ( valami állóhullámok vagy mik ) Tehát a pickup elhelyezése szerintem a húrral párhuzamosan számít (nem a merőleges mért távolság). De nem vagyok benne biztos, hogy a pickuptól néhány centin belül megpengetve sokkal hangosabb lesz. (azaz én pl. túlnyomórészt a nyakpickuptól 10 centire szoktam üveghangozni, nem 3-4-re)(elvileg a pickup a húr másik végén is lehetne, és szerintem nem az üveghang képződésének a helyétől való távolság miatt lenne halk ( akarommondani az állóhullámok a húr másik végén is ugyanúgy jelen vannak ), hanem a nagy távolság miatt elvesző energia miatt. Az meg tény hogy egy jó picup nem árt. Az én instrumentemben pl. a nyakpickup kétszer jobban hozza a hangokat, mint a híd. Szerintem ez relative ritka tulajdonság. Ha nem akkor hurrogjatok le. ( A régi gityómon pont fordítva volt, de hallottam már olyan gityót is hogy csak zajt hozott ki a picup üveghag helyett )

Ha még mindig érthetetlen, akkor meg se szólaltam.

Előzmény: Süket piPi (1994)
Süket piPi Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1994
Ha jól tom, az üveghangok a húr 1/2, 1/4 ... részeinél képződnek. ( valami állóhullámok vagy mik ) Tehát a pickup elhelyezése szerintem a húrral párhuzamosan számít. De nem vagyok benne biztos, hogy a pickuptól néhány centin belül megpengetve sokkal hangosabb lesz. (elvileg a pickup a húr másik végén is lehetne, és szerintem nem az üveghang képződésének a helyétől való távolság miatt lenne halk, hanem a nagy távolság miatt elvesző energia miatt. Az meg tény hogy egy jó picup nem árt. Az én instrumentemben pl. a nyakpickup kétszer jobban hozza a hangokat, mint a híd. ( De a régi gityómon pont fordítva volt. )

Ha sok zagyvaságot hordtam volna össze akkor lépjetek az arcomra :)

Előzmény: Sveriges fana (1990)
Süket piPi Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1993
Na akkor kapsz egy kis tök szubjetkív véleményt :
1. Nem mindent hallottam rendesen, mert egy kicsit "recsegett" a felvetel :( (túlvezérlés?)
2. Lehet hogy emiatt, de az első 50 másodperc nem túl érthető. A 47-61. másodperc az bejött, mert már "értettem".
3. Ha jól hallottam, tremoló volt az egyik ritmusgityón (a mélyebbiken). Na ez a gityó egy kicsit talán elnyomta a másikat. (mj. lehet hogy a fejhallgatóm a bűnös, mert nagyon kihozza a mély hangokat)
4. A második perctől kezdve nagyjából minden bejött nekem :)
Kicsit más zenéhez vagyok szokva, de tetszett. Szívesen meghallgatnám kicsit jobb minősében is.

MÁS:
Hozzápiszkáltam a
http://www.tar.hu/gitarmania
-hoz. Lécci nézzetek már rá! Megcsináltam, hogy lehessen sima böngészővel is letölteni (nem túl profi, de műxik). Így nem kell küszködni az ftp-vel, jelszó, meg ilyenek ...
Designban nem vagyok profi. Ja, és a linkekért nem vállalok felelősséget :) Ha elcsesztem volna, akkor lécci javítsa ki valaki!
Ja és valaki a képtrárba rakott fel valami zenét, és nem tom, hogy lehet elérni. Nem nyúltam hozzá.

Előzmény: Pyramyd (1985)
Pyramyd Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1992
Izé ezt a két-három újnyi távolságot nem értem...
én pl. bárhol bepengetek-beütök üveghangot...
tény az is hogy nem mindegyiket lehet könnyen előcsalni...
Előzmény: Sveriges fana (1990)
Pyramyd Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1991
Abban a dologban igaza van , GuitarGod-nak, hogy minnél hátrébb van a hanxedő annál több magasat vesz, az meg erőteljesen beleszámít az üveghangokba...
Tény az is, hogy egy állat pickup megdobja a hanxert...(pl. a Vai modellemben Dimarzso Evo-k voltak, és nem volt pardon a mexólalásnál, úgy szólt ahogy "kellett").

Felkay mester is használ egy N2-est, és tudomásom szerint teljesen megvan vele elégedve...

Kavaró ügyben szerintem nézz be a Tajti -hoz...
De ha ráér, szerda magasságában megyek hozzá, akkor rá tudok kérdezni hogy mije van mennyié....

Előzmény: BIBIKE (1989)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1990
Kösz a tippet, de szerintem van összefüggés, mégpedig: mivel tudjuk, hogy a harmonikus üveghangnál nem csak az számít, hogy milyen hangot fogsz le, hanem az is fontos, hogy konkrétan hol pengeted meg a húrt, ezen belül is a piköptől le-föl két-háromujjnyi tartományban érdemes, ti. itt szól a legerőteljesebben, vmint nem hal el hamar. Nomármost, ha a két piköp túl közel van (N2) , akkor az alsó és fölső piköphöz tartozó tartományok átfedik sgymást, ami a minőség rovására megy. Ha egy kicsit távolabb rakják (Ibazez, Jackson, Washburn N4), akkor jól elkülöníthető, és te határozod meg, hogy konkrétan milyen felhangokkal akarod gazdagítani a játékodat, és konkrétan hogyan szólaljon meg a harm. üveghang. Persze azér biztosan jobban szólna az általad javasolt piköpökkel, de én most a fizikai oldaláról közelítem meg. Nem véletlenül preferállják a gityóvisíttatós metálosok a fent említett Ibanezt, Jacksont, stb.
Amúgymeg úgy tudom, hogy a Bettencourt N4-est használt, de ennek majd utána kell járni...
GG
Előzmény: BIBIKE (1989)
BIBIKE Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1989
GuitaríGod !

Nem sok összefüggést látok a kártyalap pick-up és nyak közé helyezése, meg a harmonikus üveghangok között, mivel a pick-up fizikailag minimum 3,5cm széles tartományból szed jelet a húrról, vagyis ha ott egy akármilyen rezgés, azt meghallja, függetlenül attól, hogy esetleg fél mm-rel közelebb tették a nyakhoz, vagy nem. (Lásd az utolsó bund utáni fogólap hossza: ha így működne, akkor a gagyi cégek krva rövid fogólapot hagynának, és odatennék a pickupot mögé.)

A megfejtés: Hátul az OBL XL-500, elöl pedig a Seymour Duncan '59. Illetve a nyak profi illesztése a testhez, ami elég egyedi módon van megoldva.

De ha beledobod ezeket a pickupokat egy N2-esbe, hasonló hangot kapsz féláron. (Ugyanaz nyilván nem lesz) A mi gityósunknak N2-ese van, asszem, és gyárilag benne figyel egy OBL hátul. Szól is, mint egy ház.

MÁS: Nem tudtok véletlenül egy kb 2-4 csatornás marha egyszerű kis keverőpultot? Örülnék, ha azért jó minőségű lenne: gain, eq min 3 sáv, esetleg aux., szimmetrikus bemenet, stb.
Énekkontrollhoz kéne, meg próbára.
Köszi!

Előzmény: Sveriges fana (1986)
tomci Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1988
A Roy és Ádám-os Nagy Ádám pl. Washburn N4-et használ (többek közt).
Előzmény: Sveriges fana (1986)
tomci Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1987
Jó néhány éve jártam ott, de találtam egy utcát amiben végig hangszerboltok voltak. Napokig csak oda jártam! ;o)))
A címre sajna nem emlékszem, de én pl. akkor voltam ott először (és egyelőre utoljára), mégis ráakadtam. Kérdezz meg egy taxist v. nézd meg a telefonkönyvet.

Az árak nem alacsonyabbak mint itt (igaz a viszzajáró forgalmi adóról mg ilyenekről semmit nem tudok) viszont a választék sokkal nagyobb (volt). Főleg a kisebb, nálunk nem ismert, angol cégekre gondolok, akik remek minőségű hangszereket készítenek. Én pl. ott láttam először Eaggle(?) gityókat. A készítőjük az a Patrick E. aki mostanság a gyönyörű, remek MXG gitárokat jegyzi.

Előzmény: da Silva (1975)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1986
Hát sajna a washburn (mármint az n2-es) nem éppen a pikupjairól híres, azonban azt mondják, az n4-esnek, (amiből egyébként kis hazánkban még nem sokat láttam, mondhatni egyet sem) már sokkal jobb, értem ezalatt azt, hogy a felső pickup és a nyak közé ép hogy csak be tucc tenni egy kártyalapot, és ugyanez igaz a hídnál is, ennélfogva olyan harmonikus üveghangokkal lehet sivíttatni azt a gitárt, hogy lehidalunk, vagy mi. Nem beszélve arról a kétnyakúról, amit a bettencourt használt. Namindegy. Amúgy azok áránál fogva nem hiszem, hogy különösebben lenne kereslet rá Magyarországon...
Napáá:
GG
Jaés a húrokat meg úgyis te választod...
Előzmény: Törölt nick (1969)
Pyramyd Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1985
Ápropó, közös tárhely...
Lécci MEO-zzátok (minőség ellenőrzés...) má le amit feltettem musax-ot...
Vagy említésre se méltó?
Előzmény: tomci (1984)
tomci Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1984
Akkor játssz fel valamit a közös tárhelyre!

Jó, hogy örülsz, mi is! :o)))

Előzmény: sztyepp (1983)
sztyepp Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1983
Gyerekek!
Nagyon atom az új Epiphone-om! :))
tomci Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1982
Gyönyörű!
Előzmény: Törölt nick (1970)
Pyramyd Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1981
Tsá 'mouse...
Nos 2 dolog lehet...
Vagy nincs má olaj a házban, vagy nézd meg a klucs tetején az tsavart, lazíjja meg kissé, oszt talán...

Ya, mindkét nótában lesz mély B húros rész...:o)
Majd hívlak...

da Silva:
Hát Jacksonilag én is hozzá tudok szólni egy "kicsit", én spec azt vettem észre hogy az alsóbb kategóriás hanxerek kevésbé vannak kidolgozva, s a Seymourt kispórólják belőlük, x noname "jackson" pickupokkal...
De mivel ez volt a dolgom tanusíthatom, hogy nem olyan gáz bedugni ugyanabba a cájgba egy PS szériás gitárt, egy Custom Shop -os után...
A cikcakkos formájú neve (Randy) Rhoads modell...
Blindmouse -nak van egy ilyen eladó öléggé baráti áron...
Szerintem egyeztessetek...

Incho
Üdvi, a klubban... :o)

Incho Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1980

Elegge Off, de mindegy....

Szoval 7vegen egy Ibanez 7 huros (RG7620) boldog tulajdonosava valtam!!!!!!

Most orulok, mint allat:-)))))

Hammett Creative Commons License 2001.07.01 0 0 1979
Nem vagyok (teljesen) hulye, hogy magamnak valaszolok, csak ugy gondolom igy tudjak azok akikre gondolok, hogy nagy orulok a tanacsoknak, es koszonom szepen a segitsegeteket. Bocs Pyramyd, nem akartam finnyogni, csak elsore is ilyen valaszt szerettem volna kapni. Megegyszer koszonom mindenkinek, hogy segitett. Azert keslekedtem halam kinyilvanitasaval, mert nem neteltem mostanaban.
Kosz
Hammett
Előzmény: Hammett (1935)
Blindmouse Creative Commons License 2001.07.01 0 0 1978
Vallasd már ki mit csinált a kulcsokkal.. köszi :)

Nekem bejött a Jackson. volt már a kezemben több kategóriás is belőlük. a PS-2-től kezdve a Custom Shop-ig.. érezni a minőségi különbséget kategória és kategória közt.. de a kategóriákon belül benne van az élvonalban mind..

da Silva Creative Commons License 2001.07.01 0 0 1977
köszönöm :)
Előzmény: petttya (1976)
petttya Creative Commons License 2001.06.30 0 0 1976
Szia!

Nekem egy Ps-2 es Jacksonom van, ami japán gyártány; középút az amerikai és a koreai.. között. A nyaka nem "neck-thru", ami ebben az árkategóriában érthető. Elektronika csere volt benne, így, EMG -kel (2db szimpla, egy 81 es) a hangja is olyan vad, mint ahogy kinéz ;-].Egy rossz szót nem tudok rá mondani, az igényeimet eddig tökéletesen kielégítette, nagyon kényelmes, gyors nyaka van.
A következő gitárom is biztos Jackson lesz, mondjuk egy szép festésű Soloist ;-). Én igazábol rosszat a professional sorozaton felül még nem hallottam roluk, batran ajanlom...

Pettya

da Silva Creative Commons License 2001.06.30 0 0 1975
Üdv!
Egy kedves ismerősömnek is Jackson gitárja van, ugyan nem Kelly, hanem az a cápafarkú (fog. sincs mi a neve), de ő is mondta, hogy szorult minden a húrozásnál. Azért megoldotta :)))

Egy kérdésem lenne még:
tudja valamelyikőtök, hogy Londonban hol érdemes gitárt nézni? Jövő vasárnap utazom 2 hétre, és gondoltam körülnézek. Mennyivel olcsóbbak/drágábbak kint a gitárok? Megéri kint venni? Kell utána vámot fizetni? Egyéb?
Ja és még valami! Akinek Jacksonja van, jók a tapasztalatai? Elég elmarasztaló véleményt kaptam róluk nemrégiben. Nekem nagyon tetszenek, sz'al hajlok feléjük, de érdekelne a ti tapasztalatok is.
Köszi, üdv:
da Silva

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.30 0 0 1974
Ez viszont $2600 ba kerul. Ez az egyik legdragabb Gretsch
Előzmény: Törölt nick (1970)
Blindmouse Creative Commons License 2001.06.30 0 0 1973
Pyramid. na nézelődtem kicsit.. 649$ most a gitárom újonnan.. megtudtam ezt is..

És utánanéztem amiről beszélgettünk.. szóval csak VOLT 7húros ebből.. 2001-ben már nem gyártották, csak 2000-ben.. szerény 895$-ért

Más.. miközben áthúroztam Kellyt lett gyanús a kulcsok viselkedése.. mintha meg lenne szorulva némelyik. lehet ezzel valamit kezdeni, vagy kuka?

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.29 0 0 1972
A hurral csak hulyeskedtem, de szerintem is valoban fontos a gitar kinezete, sot talan egyenrangu a hangzassal. En rockabillyt is jatszom gyakran, es igen is aggoz szukseges a gitar image, mert a latvany, a stilus, ugyan ugy kiegesziti a prukcito, mint a hang, foleg ha az jol illeszkedik a zene hangulatahoz, korahoz, stilusahoz. Arrol meg nem is beszelek, hogyha a zenesznek teteszik a hangszere kulseje, orul, ha ranez, akkor jobban megy a gyakorlas is, es jobban erzi magat a szinpadon, es megtobb idot tolt a hangszerrel.
Előzmény: ggaabboo (1971)
ggaabboo Creative Commons License 2001.06.29 0 0 1971
Persze, hogy fontos a pickup es a hur, de en ugy vagyok, hogy jo legyen ranezni a gitarra is.
A gitarod nagyon szep.
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.29 0 0 1970

Nekem ilyen van. Hogy tetszik?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!