A gélpasztával mennyire könnyű dolgozni?Simán kenhető mint mondjuk a struktur paszta?Utólag akár akril festékkel is festhető?A többit én nem akarom kipróbálni de erre lehet benevezek:-)))
nna, kipróbáltam a pentás 3D-ket, a képek kissé bénák (villanyfény), de talán látszik.
klassz a gélpaszta és a repedőpaszta is.
a gélpasztát patináztam, a repedő is szépen működött, nekem kicsit túl rücskös lett, lehet, rossz tehnikával kentem. van belőle zöld és piros, ezekből barnát lehet keverni, plusz sötétíteni feketével. a fehéret is lehet színezni. utólag már nem nagyo lehet sztem, mert eltüntetheti a repedéseket, csak max. patinázni.
vannak még kisebb, nagyobb és még nagyobb golyócskák, a legkisebb, majdnem por alakú olyan végeredményben, mint a struktúrpaszta, csak nem olyan rücskös, a köv. 2 méret pl. hópelyhek utánzására jó, a legnagyobb meg... egyelőre nem tudom, mire. :-)
a pasztára és a golyókra nagyon jó leírások olvashatók Bryell blogján.
Szerintem meg nem. Benne van a nevében, hogy paszta. Anno üvegfestésben használtunk ilyet csak az ferrario volt és tubusos. Kinyomta az ember, elkente vagy cuppogtatta és akkor úgy maradt. Olyan felületeket lehetett vele létrehozni mint a katedrál üveg. És lehet utólag festeni vagy anyagában szinezni.
Én használtam a Gélpasztát, ez más mint a 3D kiemelő. Ez tulajdonképpen egy paszta, mint ahogy irtad. Ha sablonba kened szépen 3d mintát lehet a felületre rávinni. A csőrős kinyomóval szépen lehet vele kontúrozni és írni. Üveg felületen nagyon jól mutat. Ha összekeverjük valamilyen akril festékkel még több a lehetőség. Érdemes kipróbálni. Ha csak úgy sruktúráltan felkenjük érdekes hatásokat lehet elérni. A vaspaszta és a viaszpaszta mellett ő is a kedvenceim közé tartozik.
ha tényleg a kék az elsö szin akkor kezdd azzal a maszatolást aztán jön a zöld és a barna.... ahol zöld és a barna többletbe kerül a kéken ott lesz a penészes hatás...
Igen, szerintem is, olyan mint az ekszerlakk. Amit nem értettem miért hívnak úgy. Olyan lakkszerű anyag, ami nem folyik el, domború hatást ad. Minnél többször viszed fel a kívánt felületre, (persze megkötés után) annál domborűbb.
Mondjuk az ékszerlakkal nem lehetett csőrösbe, mintát rajzolni. Az jó lehet.
Még mindig nagyon keresem az alábbi rizspapirt, esetleg ha valaki tud egy honlapot ahonnan rendelhetnék.....
A másik kérdés valaki használta már ezt?Mintha lett volna már 3d-s kiemelő termék régebben nem?Vagy azt nem lehetett festeni?Még az is lehet van itthon a régebbiből ,megkeresem kipróbálom:-))
Gélpaszta: - kb. 1 mm vastagságig üvegszerűen áttetszőre száradó paszta - mindenféle akrilfestékkel színezhető - strukturált felületek létrehozására, érdekes 3D hatások elérésére alkalmas - minden, megfelelően előkészített felületen megtapad - sablonba is kenhető - csőrös flakonba töltve különböző 3D minták rajzolására is alkalmas
egyszer már kiprobáltam ezer éve.. a leirást a neten találtam, de akkoriban kis vinyó és formázások.. sajna nincs meg a leirása..a cserepem viszont nemrég eltörött...csak arraemlékeztem,hogy három szin t kell maszatolni..
utána kifejezetten jól esett, egy sima elefántcsont alapba belenyalni a szalvétát...
Excuse me I didn't write for a long time, but I don't speak english. (Fortunately I found help) Thanks the laud. Your boxes are beautiful. Your other works are beautiful too. Congratulations!
Nagyon jókat csináltatok. Szeretem a kégiesített dolgokat.
Nekem is bejön a csíkos alsórész. Még fokozza az ankit hatást. Gondolom, az papír, mert talán a szalvéta meggyűrődhet és az egyenes, máris nem egyenes.
Hópihe, nagyon jó lett a dekoszolásod. Szép dobozkád lett!