Sziasztok! Lehet, hogy nem ide kellett volna, de fontos! 2011. május 28-án, Kaposvár belvárosából lopták el! Adatok: - váz Trek SLR 54 cm, Kék (Farady-s matrica is van rajta) - Campagnolo hátsóváltó és fékváltókar - Miche fékek, hajtókar, kerekek - Specialized ülés (Rival 130) Elérhetőség: 70/292-44-80
Ma reggel 110 km-t bicikliztem az ötös úton. Volt útközben közúti ellenőrzés- engem nem állítottak meg- és elkerült pár rendőrautó is. Ők sem foglalkoztak velem.
Igen, egy következő mondatban, mintegy magyarázatképpen. Nem igazán egyértelmű, lehet így is, úgy is érteni, mindenesetre ha erre a peremfeltételre gondolt, akkor azt az állításba kellett volna belefoglalni.
Vagyis ha nem menekülök le az árokba a velem szemben előző marha útjából, akkor én is hibás vagyok a balesetben? Remélem, ezt azért nem gondoltad komolyan.
Jogi szempontból a biciklis a hibás. Ha arra kerül a sor, nyilván őt marasztalja el a bíróság. Más tészta, hogy nem büntethető, mert gyerek.
Hogy a gyalogos vétlen-e, az egy másik kérdés. Közlekedési baleseteknél ritkán van "vétlen" fél. Vétlen legfeljebb a buszmegállóban álló tömeg, akik közé behajt egy őrült. Vagy vétlen az, aki megáll a piros lámpánál, és úgy, álló helyzetében áthajt rajta egy vasaló.
De pl. egy szabálytalan előzésnél, ami frontális ütközéssel végződik, vajon vétlen-e az, akit előznek, meg az, aki csak szabályosan szembejön? Olyan úton, ahol akár 4 jármű is elfér egymás mellett. A "vétlenek" közreműködése nélkül ritkán jöhet létre egy ilyen baleset: "nehogy már lehúzódjak, hadd dögöljön meg a másik, ha már ilyen hülye", nem? Meg a "jajistenem, az ott szembe jön, most micsinájak?". Viszont jogi értelemben csak az marasztalható el, aki szabálytalanul előzött, és az a hibás, aki szabályt szegett.
De itt megint valami fogalomzavar támadt: egyik kérdezett, mellesleg jót; másik válaszolt, mellesleg jól; harmadik közbeszólt, aminek köze nincs a kérdés-felelethez. Nevesítve: Ki keresett itt felelőst? Szerintem senki.
Ez a tegnapi nagyon jó kis zúzós pálya volt a HHH lábánál.
És főleg szintes, amit szeretek (fel is és le is). Nem raktam bele túl sok felesleges szintet, 620 m jött össze 18 km-re.
Egy rész volt, amit nem ismertem, ez a 7-es pontra menet, eggyel az Oroszlán szikla alatt menő út.
Két nagyobb hibám volt.
Az egyik egy pont nemtalálás (5-ös a Fenyőgyöngyénél).
A másik a 8-as, ahol egy fa menetirány szerinti túloldalán volt a bója. A távolság becslés alapján már kellett volna jönnie, de nem láttam meg, jócskán túlmentem.
Egyébként ez a 7-8 átmenet halál volt, defektet is szereltem. Egy küllőlyuk széle miatt hasadt ki a belső.
A menet közbeni előre térképezés egész jól ment, leginkább a távolság becslést gyakoroltam. Alapvetően jól megy, csak hajlamos vagyok a térkép 3 centijét 4-5-nek saccolni.
Legfiatalabb gyermekemmel utána még rábeszéltek egy rövid körre is, bár itt-ott lógott a nyelve, de eléggé élvezte a srác.
Volt pár első részidőm is, ebben természetesen a befutó őrült száguldása is benne van (bár az holtverseny volt).
én csak a kérdésre válaszoltam, hogy kresz szerint a bringás. természetesen nem gondolom, hogy most büntetni kellene bármiért is, mert valóban gyerekről van szó.
Literálisan talán igen, de szerintem meg nem kell minden esetben a felelőst keresni. Közönséges gyermekbaleset volt, pont mikor az egyik ráejti a másik lábára a homokozólapátot. Pech.
Én is a járdán bringáztam kiskoromban és a gyerekeimet is kategórikusan erre köteleztem sokáig. Csak mostanában kezdenek elég jól mozogni ahhoz, hogy kimenjenek a forgalomba.
most már lemértem mennyi a minimum távolság a felfogatási pont és a köpeny felső pontja között, szombaton úgyis BPen járok úgyhogy megnézem, jól megmérem a felső lap és a felfogatási pont távolságát (mert a fene megeszi sem a blakburn lapján, sem a bike positive-nél méreteket nem találok) és ha elég akkot az MTB-hez valót veszem, vagy ha találok állíthatót ilyen könnyűt akkor azt, a vízszintes tartót meg csinálok alu csőből, ha rövid.
Azért akadékoskodok annyit, mert ha az acél csomagtartót a felső állásban felteszem (ami elvileg a trekking méret) akkor majdnem 10cm van a gumi és a csomagtartó között. Ez zavar. Ezt akarom elkerülni.