Remélem nem veszitek rossz néven ha ezt a rövid hírt beteszem ide.
Megnyílt a Donovaly Cykloaréna - 230 km új kerékpáruttal. Akit érdekel, itt találhat részletes leírást és térképeket, grafikonokat. http://www.ho.hu/bike.shtml
Manitou Axel-re nem találtam ajánlott hivatalos légnyomást csak egy fórumbejegyzést, ami alapján arra következtetek, hogy valószínűleg hasonló lehet a számolási mód, mint a Manitou Skareb-em esetén (remélem megcáfol egy hozzáértő, ha esetleg mégsem így lenne):
Ajánlott légnyomás psi-ben = testtömeg angol fontban x 0.75
1 kg = 2.20462262 lbs (angol font)
1 psi = 0.0689475729 bar
Egy számolási példa:
72kg = 158,73lbs -> az ajánlott nyomás 119psi (8.2bar)
Két okból nem fogod tudni felfújni a kúton:
- a kút nem tud ekkora légnyomást
- bár valóban sima motorszelep(nek tűnik), de jóval rövidebb annál, nem fog tudni "ráfogni" a normál motorszelepre való pumpafej. teleszkóp-pumpa használata ajánlott
Manitou Axel 100 Super TPC taleszkóp van a bringámon és egyik napról a másikra felpuhult, végül "leeresztett".
Mindez javarészt aszfalton történő "normál" használat után.A telón nem vettem észre semmi extrát.Nem sérült, jól néz ki, szimeringek jónak tünnek.Motorex - PrepM teleszkóp zsírral folyamatosan karban és tisztán tartott szárakkal.Bár már nem új, de ránézésre abszolút újszerű, most tölti a 3. évét.
Tavasszal jött a a használtan vásárolt bringámmal, gondolom ráférne már egy komolyabb karbantartás is azért.
Első ötletem az lenne, hogy a levegő tünhetett el belőle, és csak fel kell pumpálni.Legalábbis nagyon bízok benne.Sajna a neten nem találtam adatot arra, hogy hány bárra fújjam .Jó lenne, ha meg tudnátok mondani!
Illetve a bal száron felül a szelep, abszolút úgy néz ki, mint egy sima motor szelep.
Így csak annyi lenne a dolgom, hogy elmegyek a kútra, és felpumpálom a kompresszorral a megfelelő nyomásra?
Biztosan lehet, hisz ott vannak az utak. De gyanítom téged inkább az érdekel, hogy szabad-e... Inkább csak autóval jártam ezeken a szakaszokon, így nem nagyon figyeltem, de az biztos, hogy egyes településeken vannak bringaútnak csúfolt járdák, de a települések között nem rémlik tiltás.
Már többször bejártam idén a pályát, hátha megint jön valami hülye vihar és lezárják az utat fél évre. Kedvenc nyolcasomat jártam be egyébként (Pap-rét - Hegytető - Lepence - Visegrád - Hegytető - Dömör-Kapu).
Akartam ma országútival Dobogókőre menni (a szokásos évi menetre), de karbantartós kedvem volt és mivel a terepezések miatt volt két igen görbe küllőm, gondoltam cserélek.
Pótküllőim ugyan voltak, de küllőkiszedés után derült ki, hogy túl hosszú a pótlás. Így ugrott az út, mentem boltba helyette.
Szerintem arra a brutál hupplira, ami a vasúti átjárónál van. Az egyszer engem is megtréfált, amikor a lejtő felől 25+-sszal fékezés nélkül hajtottam át rajta úgy, hogy szemből jöttek. Teljesen beleolvad a koszos környezetbe. :)
Nekem is XM-L lámpám van, de csak 1x18650. Van egy olyan érzésem, hogy fogsz látni ezzel :))
Más. Találtam egy dunakanyar túrát neten és kérnék egy kis megerősítést aki járt arra mostanság. Holnap készülök egy Sződliget-Zebegény-Sződliget túrára. Jól járható az út? Végig van kerékpáros út tényleg?
Ezért szeretem a Megyeri út - Baross utca - Reitter F. utca útvonalat. Ezeken hosszú, egyenes szakaszok vannak. Persze eszem ágában sincs harmincas átlagra hajtani, de 27-ig már jutottam a belváros első lámpájáig. Onnan meg lötyögés.
Sőt, én sem bírok városban 30-as átlaggal haladni, de még a 25-ös átlag is csak úgy jönne ki az útvonalamon (egyébéként nem szokott), hogy itt-ott 35-40 az utazó. Sok a kanyar, fékezés, várakozás. Amikor 23-24 feletti az átlag, az már brutál. A szokásos a 19-20-as átlag, mondjuk ez tényleg max. 100-as pulzus.