Keresés

Részletes keresés

bekecselo Creative Commons License 2022.10.06 0 4 333

Azt tudjuk, hogy Vámos Petra mire képes.

A kérdés az, hogy ezt a pályán miért nem látjuk tőle.

Abban van igazság, hogy tőle már vezérszerepet kellene látnunk, de azért Planéta és Kácsor harmatos átlövőjátéka ellenére is partyban volt a Debrecen.

Jezsikava árnyéka régi önmagának, ahogy Hornyák Dóra is.

Ami szívfájdalom még, hogy a 2 válogatott beálló milyen hibaszázalekkal lőnek.

Támadásban egy biztos: Kovács Anna kreativitása nagyon hiányzik.

Megjegyezném annak ellenére, hogy se a tulajdonos nem én vagyok, se nem a szponzor, de Jezsikava és Planéta helyett kellene 2 minőségi átlövő, beállóba Pásztor Noémi Tóvizi helyett. Így lenne teljes a keret.

n2p2g2 Creative Commons License 2022.10.05 0 7 332

Én nem gondolom, hogy negatív értelemben ki kellene emelni Vámost vagy Szabó Ninát. Mivel támadásban Töpfner kivételével mindenki hibázgatott rendesen, eladott labdák, technikai hibák, ziccerek kihagyása stb...stb.. Szilágyi jól fogalmazott, hogy "kishitűek" voltunk a kapu előtt. De a védekezés az jó volt, Gabriel szintén. És a hibák ellenére masszív tartásunk volt. Ez jó jel lehet az EHF kupa mérkőzésekre. Grat a lányoknak!

Törölt nick Creative Commons License 2022.10.05 0 3 331

Szilágyi Szabót preferálta, pedig sorra jöttek a szokásos túlpörgései. Vamosz jó meccshajrában. Ezt már tudnia kellene az edzőnek a két percei ellenére. Amikor kellett, megérkezett a helyzetekre a szokásos sebességén.  A többi nem csak rajta múlik. Azt meg ne rójuk már fel hibának, ami gól lett.... még ha a huga lőtte is be. Hosszú még a szezon, de fájóan közel voltak... megint.

Tomasz42 Creative Commons License 2022.10.05 -2 1 330

Én nem láttam feltétlenül rossznak Vamosz játékát (igen, a "jó" jelző egy kissé elfogult túlzás...), inkább a szlovén meccseken nyújtott játékát illetném kritikával. Kétségkívül, a vébén sokkal jobb formában volt. Igen, azt az extrát amit ő tud, ma hiányoltam, és persze a többi meccsen is a bajnokságban. Ha ezt nyújtotta volna, győzelem is lehetett volna ma belőle. Mírának is kipasszolt szélre szinte tiszta ziccerhelyzetből... Testvéri szeretet, aranyos önzetlenség, de az nem lesz jó, ha kapura kevésbé aktív. 

Persze nagyon távol áll tőlem, hogy őt hibáztassam. Az is zavart a mai meccsen, sok lövést rontott Gréti, Szimó is, meg a kétes ítéletek is a 2. félidőben halmozódtak a csapat ellen. Ezt egy extrát nyújtó Petrával talán elbírtuk volna egy közepes napot kifogó, 2 alapemberét nélkülöző Győrrel szemben, de így nem. Ha Szimóék koncentráltabban játszottak volna, egy kevésbé gólerős Vamosszal is meglehetett volna ma a győzelem.

fulees Creative Commons License 2022.10.05 -2 1 329

"Vamosz szintén jól játszott"

Legyünk tárgyilagosak... Vamosz ma borzalmasan játszott... Kapura az idén teljesen impotens, sajnos :( Remélem ez csak átmeneti nála, mert sok múlik az ő jó játékán az idén is. Ha úgy játszott volna ma, mint tette a VB-n, akkor ezt a meccset simán behúzzuk több góllal... A két kapus előtt le a kalappal, mert kiválóan védtek mindketten! Ma az a csapat győzött aki kevesebbet hibázott...

Előzmény: Tomasz42 (328)
Tomasz42 Creative Commons License 2022.10.05 -1 3 328

Gratulálok a lányoknak a helytállásért! Több volt ebben a meccsben...Sajnos az átlövőink - kivéve Szanit - most nem fogtak ki olyan jó napot, a gólok pedig megoszlottak a lányok között. Gabriel nagyot védett, de persze sajnos Solberg is. Eleinte a bírók egy-egy ítélettel az ETO-t is sújtották, de a 2. félidőben egyértelműen hazai pályát fújtak. Töpfner Szani mások által említett esete, elmaradt győri büntetések, stb.

Nina játéka tetszett ma is, noha a lövései nem sikerültek, agilisen, vagányan játszott. Vamosz szintén jól játszott, a második kiállítását túl szigorúnak vélem...A védekezés tetszett, támadásban tudunk és fogunk is javulni.

RnD Creative Commons License 2022.10.05 -1 3 327

Gratula a Debrecennek, 45 percen át teljesen egyenlő erők küzdelme volt ez a meccs. Gabriel fel volt spannolva abszolút, az ő védései nélkül 'ez nem jöhetett volna létre'...

A 49. percben Töpfnernek befújták a vonalat ami nem volt vonal, és aztán egy perccel később kihagyott egy ziccert szélről. Ha nem fújnak vonalat akkor mindkettőből gól lehetett volna, így azonban maradt a 20:18. És itt kezdett elmenni a meccs...

RnD Creative Commons License 2022.10.05 -4 6 326

Tóvizi.....az abszolút ziccert sem tudja bedobni:S

RnD Creative Commons License 2022.10.05 -1 4 325

Szabó Nina: első gól (átlövésből) az 52. percben. Utána viszont gyors labdafelhozatalból eladja a labdát a Debrecen.

Koninál most két technikai hiba rövid időn belül: ilyenre sem emlékszem korábban...:S

22-19 (54'14")

codi1993 Creative Commons License 2022.10.05 -2 2 324

Elotte Hornyak Dora 2 perce sem volt az. 

Előzmény: RnD (323)
RnD Creative Commons License 2022.10.05 -3 5 323

Töpfnernek befújtak szélről egy vonalat amikor az nem is volt vonal. De így persze nem lett gól. 20-18

RnD Creative Commons License 2022.10.05 -1 6 322

Vámos Petra most b2 nem ment be hanem leadta balszélre a labdát Mírának......aki belőtte a labdát a kapuba, bár joggal orrolhatna meg a nővérére mert a könnyebb helyzetből passzolt neki 14-14

RnD Creative Commons License 2022.10.05 -1 3 321

Planéta a szünet utáni első két percben: technikai hiba (passzt nem tudja elkapni), kapusba lőtt labda átlövésből és aztán j2 hosszú passz balszélre Vámos Míra lábára (ezt nem fújták be).

Hmmmmmm......

Tomasz42 Creative Commons License 2022.10.05 0 1 320

Ha nem lett volna a sok rontott lövés, még szebb is lehetne az állás. A Loki védekezése elég jó.

objektív3 Creative Commons License 2022.10.05 0 3 319

A bírók megfújják a hazai pályát, rá is szorul a Győr...

fulees Creative Commons License 2022.10.05 0 2 318

Az első félidő alapján, ebből a meccsből még bármi kisülhet... Az ETO nem annyira acélos, mint amennyire szokott lenni, mi viszont rengeteg támadást elkótyavetyélünk... Már vezethetnénk...

Vándor777 Creative Commons License 2022.10.05 0 3 317

Eddig csoda a javából! Higgadtabb ziccerétékesítés, akár vezethetne a Loki. Van kurázsi a lányokban, nem az ellenfelet akarják lassítani, hanem felvették a Győr BL tempóját. Ma meg lehet fogni az ETO-t, ha nem sikerülne, de a játék minősége ilyen marad, már az is dícséretes.

fulees Creative Commons License 2022.10.05 0 0 316

Elvileg az M4Sport adja...

Előzmény: azértmertcsak (315)
azértmertcsak Creative Commons License 2022.10.05 0 0 315

Lesz ma valamiféle közvetítés a győri meccsről? 

n2p2g2 Creative Commons License 2022.10.02 0 6 314
RnD Creative Commons License 2022.09.26 -3 6 313

'Ami nem tetszett:

-Első 20 perc úgy, ahogy van....'

Ez volt az első komoly meccs a szezonban, és a stresszt a csapat nem bírta. Az elején teljesen lefagyott mindenki (pláne h most először a kapus sem védett semmit...) 

Totál ugyanaz mint tavaly novemberben az EL-kupameccsen. A Móvár szerencsére nem Magura Cisnadie, második sora nincs, védekezésben jóval gyengébb. Ezzel szemben a Lokinak viszont vannak nagyon jó cserejátékosai, elsősorban Szabó Nina és Hámori Koni. Ők ketten fordították meg a meccset effektíve, Nina az első félidő végén, Koni a második félidő első tíz percében. Utána már nem volt probléma, csak be kellett húzni a hajót....:)

De ennek a tízperces lefagyásnak azért van szerintem tanulsága a jövőre nézve. Például januárban az EL-meccseken nem lenne jó ha ez ismétlődne....

Előzmény: Tomasz42 (309)
fulees Creative Commons License 2022.09.26 -1 3 312

"Egyvalami bántja megint a szemem. :)"

Ne bántsa a szemed! :) Én ilyen vagyok. A kritikát, még a kedvenc csapataimnál is megfogalmazom, mert túlzottan maximalista vagyok. Már gyerekként is ilyen voltam. Valamit, vagy csinálj 100%-os erőbedobással, vagy ne csináld sehogy sem. Középút nem létezik számomra. ;) 

"Ettől függetlenül is nagyon kevés esélyt látok arra, hogy a Győrt otthon elkapjuk."

Egyébként, a Győrt pont most lehetne elcsípni, mert jelenleg nem olyan acélos, mint amilyen szokott lenni. Zoli, nagyon jó taktikát talált ki, már a legutóbbi meccsünkre is a Győr ellen, csak akkor a keret vékonyabb volt a mostaninál és nem mindent tudtunk belőle végrehajtani, ezért is nem tudtunk nyerni. Én hiszem, hogy a lányok megtudják fogni most a Győrt... Lehet az optimizmusomon nevetni, de akkor is így gondolom :) ...

Előzmény: Hanulu (310)
n2p2g2 Creative Commons License 2022.09.26 -1 5 311

"Ebben kurva nagy segítség Szilágyi, nem nyomja őket agyon ekkor sem."

Hú ezzel nagyon egyetértek, szerintem is ez Szilágyi egyik óriási erénye, hogy ez pedagógiai érzék a részéről azt nem tudom, de azt tudom, hogy a játékosok szeretnek vele dolgozni és ez kulcskérdés.

Egyébként az aktuális "Csak a Loki" műsorban beszél erről Koni, ha valaki nem látta a műsort akkor itt visszanézhető (a műsor második fele szól a kézicsapatről): https://dehir.hu/dtv/csak-a-loki-2022-09-23/

Előzmény: Hanulu (310)
Hanulu Creative Commons License 2022.09.26 -1 5 310

Nagyon jól összefoglaltad. Egyvalami bántja megint a szemem. :) Hagyjuk már ezt az ez és az ellen ez nem lesz elég/nem fog beleférni. Ez és az ellen másképp készülünk, megyünk fel a pályára, játszunk. Ettől függetlenül is nagyon kevés esélyt látok arra, hogy a Győrt otthon elkapjuk.

Amit Tomasz írt az viszont örömteli. Látszik a csapaton, hogy van tartása, ha szarban a haza, akkor sem pánikolnak, hanem szépen lassan felépítik magukat. Ebben kurva nagy segítség Szilágyi, nem nyomja őket agyon ekkor sem. Amit Costa mondott a sajtótájékoztatón, hogy azt mondta Zoli időkérésnél, semmi gond, ne kapkodjatok, lépésről lépésre jöjjenek vissza. Megtették. Ami még fontos és ez már tavaly is így volt. Megtanultak nyerni. Mert lehetsz te jó erőkből álló csapat, ha nem tudsz nyerni. Ezt is meg kell tanulni.

Előzmény: fulees (308)
Tomasz42 Creative Commons License 2022.09.25 0 4 309

Nagyon örülök, hogy a lányok egy borzalmas kezdés után is fel tudtak állni a padlóról és egy jó csapat ellen elég simán tudtak nyerni. Ez a csapat tartását dicséri. Ami tetszett:

- Torda Vani remek védései

- Nina bátor, elszánt játéka. Már hetek óta jól, stabilan játszik.

- Vamosz ezúttal is jól irányított és szép gólokat lőtt. Az ellene elkövetett szabálytalanság csúnya volt és méltán eredményezte az ellenfél egyik kulcsemberének kipirosozását.

- Szimó támadásban nyújtott gólerőssége és a váci lányok, Gréta, Koni villanásai. 

- Costa remeklése, már ideje volt...

Ami nem tetszett:

-Első 20 perc úgy, ahogy van. 

- A beállós játék kevésbé hatékony. 

- A balszél most nem volt igazán eredményes. 

-Gabriel nem fogott ki jó napot.

fulees Creative Commons License 2022.09.24 0 5 308

A tegnapi meccsről dióhéjban:

- Az első 20 percben, azt sem tudtuk milyen rendezvényen vagyunk... Így nem lehet egyetlenegy meccset sem kezdeni! (Ez a Győr ellen nem fog beleférni)

- A beállók elleni védekezést meg kell oldani akár zónázva is (Mert minden eddigi meccsünkön ez volt a legnagyobb problémánk)

- Nina egyre stabilabb játékot hoz, hétről hétre! (Nagy pacsi neki. Remélem az idén belenő ő is abba a kabátba, amit neki szántunk)

- Costa, elolvasván, hogy itt mi őt "cinkeltük", csattanós választ adott (Az a bevetődős labdaszerzés a második félidőben... Na az klasszis megoldás volt)

- Szimót támadás specifikusan kell játszatni, mert úgy sokkal többet ér a csapat számára...

- Ki kellene találnunk direkt játékokat a két válogatott beállónkra, akár 2 beállós játékokat is lehet csinálni (Mert az ok, hogy jól védekeznek, de eddig a támadásokban nem sokat tettek hozzá a csapat játékához)

- Vaniból egyszer még nagyon jó kapus lesz (Sőt már most is jó) :) (Tegnap is nagyon jól szállt be a meccsbe)

n2p2g2 Creative Commons License 2022.09.24 0 4 307

Sajnos így van, halvány a beállós támadójáték. Hozzáteszem labdát is keveset kapnak. Annyi vigasztal, hogy nemrég egy interjúban Szilágyi Zoli is elmondta, hogy itt van hiányérzete, ami a támadójátékunkat illeti. Magyarul látják az edzők és remélem, hogy javítunk ezen. Pásztor Nonó pedig már többször bizonyította, hogy lehet rá számítani ilyen téren. Egyébként gratulálok mindkét csapatnak.

Előzmény: bekecselo (306)
bekecselo Creative Commons License 2022.09.24 0 4 306

Pásztor Noémi megette a debreceni beállókat reggelire. Egy Tóvizi Pásztor csere remek lenne a Lokinak és a magyar válogatottnak is.

RnD Creative Commons License 2022.09.23 -1 3 305

Múlt héten az 'M4 Sport Kézi élő' a Youtube-on élőben adta az Újváros elleni meccset.

A mai meccset adják vajon....? Vagy este 20h lehet majd nézni a DVSC Youtube-on...

RnD Creative Commons License 2022.09.23 -4 6 304

Utoljára a témában én is:

1. Arany Rebi kölcsönadását február közepén jelentették be, nyilvánvaló h a tavaszi meccsek ezt a döntést már nem befolyásolták. Rebi lövőstatja februárig, az első 13 meccsen - illetve 12 meccsen mert a Fehérvár elleni meccs elmaradt - 21/35, Costa esetében 14/23. Rebi 60% Costa 61%.

2. Az ETO ellen januárban AR 1/2, Costa 0/0. De a visszavágón, az utolsó bajnoki meccsen AR 0/0, Costa 0/1. Most ebből vonjunk le következtetéseket....? Köztudomású h a szélsők ki vannak szolgáltatva az irányítóknak/lövőknek, akik néha félórán át nem adnak nekik ziccerbe helyzeteket.

3. 'Védekezni, akkor sem tud, ha te 16 éve figyeled...'  Tényleg? És ez miből derül ki? Szerintem nem számoltad te azt h mennyi gólt lőttek róla és Costáról. Tény viszont h up-korában az egyik legjobb védekező játékos volt, meglepődnék ha elfelejtett volna azóta védekezni.

4. '"Nézd, én leírtam amit erről a témáról ki lehet következtetni" Jól írod. A következtetésed! A Tiéd! Saját magad forgatod be, saját magad égeted....A tényeket ezzel kapcsolatban már leírtam. Fachinello nem volt sportigazgató, mikor Arany sorsáról döntött a szakmai stáb.'

Már elnézést, miért 'égetném' én magam? A következtetéseimet megindokoltam, ezeket te nem cáfoltad csak összevissza minősítgetted. Te mondtad h amikor a kölcsönadásról döntöttek 'Fachinello még a kanyarban sem volt' aztán kiderült h a kanyarban már bőven ott volt. Azt meg én is tudom h akkor még nem volt sportigazgató, de ez nem jelenti azt h sportigazgatói kinevezése előtt jóval már nem terveztek vele. Te jelen voltál amikor a döntéseket hozták vagy csak szimpla szurkolóként mondod amit mondasz? Mert ha utóbbi akkor te is csak következtetsz. (Mert az is következtetés h Fachinello csak akkor került képbe amikor aláírták a kinevezését.)

Arany Rebi lövőstatja a tavaszi félszezonban, február közepétől tényleg nagyon gyenge, de ez szerintem azért van mert miután megtudta h kölcsönadják maga alá zuhant. Remélem nagyon h Újvárosban újra a régi lesz...

Előzmény: Hanulu (299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!