Köszönöm a választ, de ez nem világos számomra. Én a középső gombra gondoltam, amin a hőmérsékletek vannak bejelölve. Az milyen kompresszort szabályoz, és hogyan?
Sziasztok, megvennék egy nem egészen kétéves, 21ekm-t futott V 220 CDI-t, márkakereskedésből. Outsider-ként kérdezném, hogy van-e valakinek rossz tapasztalata a most futó V-osztályról, illetve a benne lévő 220-as motorról (163LE)? Illetve igaz-e, hogy a 220 és a 250 CDI között nincs hardveres különbség, csak a szoftveres?
Egy kis segítséget szeretnék kérni, van egy c220 cdi autom beindul az autó és kis idő múlva leáll 8-10 perc vagy amikor már kezd bemelegedni.Újra indítok és 2-3 másodperc után ismét le áll.10-15 perces várakozás után ismét elindul.Amikor le áll ki írja epc.
Kollégák, az A osztályban (esetemben 2001-es A170 CDI) a középkonzolon lévő fűtési hőmérséklet szabályozónak mi a működési elve, azaz hogyan szabályozza a befújt levegő hőmérsékletét?
Egy 2007-es CLS-nél a légrugók mennyire tartósak? Hallottam, hogy 200.000 km-nél ki kell cserélni őket de legalább is javítani, sokan mondjak, hogy gyorsan tönkremegy. Ha kicserélem őket valami normál lengéscsillapítóra észlel hibát az autó?
Igen, Zoli550 is lebeszélt róla, meg azóta én is utána olvasgattam Opeles oldalakon, egy élmény volt, ez bizony nem hiányzik nekem és a családnak. Adagoló, 150 ezrenként egy vagyon, meg még ráadásul kettős tömegű lendkerék is van benne, meg porladó vezetékek. Tényleg nem egy kívánatos konstrukció. Valami másfélét keresgélek majd, van idő.
Elnézést ,hogy a csapos közbeszól,de bántja fülemet (szememet) a "vascső"kifejezés.Remélem olyat nem vesztek,mert vascsövet olyan falvastagsággal és olyan átmérőben nem árulnak. Amiről ti beszéltek az "acélcső".
A gépkocsikon vasból többnyire már csak a kipufogó csonkok (van acélból is,hegesztve)ékszíjtárcsák,féktárcsák turbó házak vannak.A régebbieken még van motorblokk is vasból,sőt a még öregebbeken a hengerfej is abból volt.
Vas csöveket kb 150 mm.-es átmérőtől lehetett venni vízvezeték csőnek amit az utcák alatt vezettek.Mára már ott is műanyag csövekkel váltják ki a vas csöveket.
Remélem nem veszi senki kioktatásnak,mert egyáltalán nem volt szándékomba olyat tenni,csak hát a kohász énem nem engedi ,hogy szó nélkül hagyjam egy merci fórumon ezeket a kifejezéseket.
Nekem volt egy 2001-es DTI-s vectrám, Y 20 DTH-s motorral VP 44-es adagolóval. Az adagolónak egy külön vezérlőegysége van (PSG5), ezt állítólag nem lehet javítani, csak csere! Az adagolóra majd egy autó árát ráköltöttem!!! Ha ilyen adagoló van rajta, én messzire futnék tőle...
Nem attól a sráctól lenne a csere, akit mondtam, most engem kerestek meg egy ajánlattal. Nem oroszlános lesz. Vectra 2.0 dti kombi, friss hengerfej, fényezés és lakatolás, 350 ezer km-el+4 kilót még dob rá. Elvileg korrekt,,,de még csak képen láttam, úgy nem rossz, aztán majd kiderül, nem ismerem ezt a típust. Kész lesz az autóm, aztán meglátom, jó -e, nem -e...
Én 6 éve vetten akkor 12 éves c mercit kevés km-el. Tettem bele 100 000 km-et, csak a fékpofak legtömegmérő amit cserélni kellet, viszont ahogy napi hasnálatba került, rozsdásodott rendesen, kapott alváz-üregvédelmet, aztán teljes külső fényezést, így most tip-top, az árát meg még festéssel együtt, is rég behozta.
Köszi, ma megrendeltük. Jövő hét elején lesz kész elvileg, megint várni kell rá.:( Remélem most már más hiba nem lesz, lenne egy csere lehetőség az autómra.
A fémcső toldót használtam már klímacső javításra is. Roppantó gyűrűs megoldás, belemarja magát a csőbe, és elég stabilan tömít. Évekig nem eresztett le a gáz az egykori mazdámból.
Réz csövet én se ajánlanám, gyengébb anyagszilárdsága van, mint a vasnak, kevésbé bírja a dinamikus nyomásváltozásokat. A féknél pedig van.