Ez igaz, de maga az érintés (jelen esetben a teljesség beállta) egy érdekes esemény csillagászati szempontból. Bringászatiból nem annyira. :-) Lesznek fent amatőrcsillagászok távcsővel, talán lehet kuksolni, de biztosan sorállással. Ezenkívól várható két ISS-átvonulás és talán Iridium-felvillanások is, majd kikeresem a heavens-above.com-ról az időpontjukat (ha valaki meg nem előz).
Egy nagyon jó állapotban lévő monti eladó, szinte bagóért adom. 10-15 ezer forintra gondolat max, nagyon jó állapotban van. Akit érdekel az az attila.ort@gmail.com címre írjon.
Balatonkeresztúr - Balatonberény - Sármellék - Zalavár - Balatonmagyaród - Zalakomár - Galambok (innen megy a régi 7-es valamivel az új mellett) - Zalasárszeg - Nagyrécse - Nagykanizsa.
A zalai szakasz finom huplis... Mármint hullámvasutazás van bőven.
Forgalom elhanyagolható, az út minősége néhány kilométert kivéve jó.
Kár, hogy nem a 125-ikre tetted a teljes holdfogyatkozást, még szebb lenne! :-) A rendkívüli eseményre való tekéntettel megpróbálom ezúttal én is beütemezni a dolgot, de az is lehet, hogy hamarabb felgurulok, mert a teljesség 21:22-kor áll be. Emiatt sok emberre is kell számítani odafent, autósokra is.
Annak idején volt itt egy gyűjtés a meredek utcákból (tán még a boldogult topikhonlapon is), benne volt a Virágosnyereg utca? Brutális. Amióta a legelső Teleholdon részt vettem, ez volt talán a legelső eset, hogy aszfalton toltam a gépet felfelé, mert nem bírtam feltekerni. Lefelé meg nem mertem, talán még rosszabb is volt. A szombati ttúrámról lesz majd beszámoló, ha igaz. Benne volt a Pap-rét is, hogy klasszikus legyen. :-) Többen azt mondták, hogy a Pilis kétszer kicsit durva, mások meg nem is mertek hozzáfogni, pedig simán legyalogolnak 50 killert, és volt, aki azért lépett vissza, mert az eredeti kiíráshoz képest pontosították a szintadatot, és ez már ijesztőnek tűnt (amíg csak az útvonalat látta, addig nem, ki érti?).
Olyan kérdésem van, hogy derékfájás ellen mit lehet tenni? Leginkább akkor jön elő, ha felfele megyek, és tényleg kell tekerni (néha síkon is érzem, de az ritka). Maga a kerékpár elég régi országúti viszont egyenes kormánnyal. Elég magas vagyok, de a bringa mérete még olyan, hogy az ülés magassággal tudom korrigálni. Arra gondoltam, hogy talán a kormány kicsit közel van, és így, ha nyújtott a kezem, akkor túl egyenesen ülök és attól jön elő, viszont az egyenes kormány miatt elég idegen és kényelmetlen, hogy behajlítsam a kezem, hogy jobban bedőljek. Esetleg csak a derekat kéne erősíteni?
Azért lenne jó kiküszöbölni, mert kültéri mozgázshoz igazából ez az egyetlen, amit szívesen végzek, illetve tulajdonképpen ezzel járok mindenhova, viszont gondolom mondanom sem kell, hogyha közben a derekamat érzem az nem túl kellemes.
Tiltott. Pár hete voltam arra, igaz csak a Keresztúr utáni dombig mentem el. Hétköznap kora este elég kicsi volt a forgalom. Fonyód és Máriafürdő között a vasút Balaton felőli oldalán haladtam. Csendes volt, az útminőséggel nem volt gond. Az tény, hogy ha a hetes csendes, akkor ott jobban lehet haladni.
Vki tudja mennyire forgalmas Balatonkeresztúr - Nagykanizsa - Letenye útvonalon a 7-es főút, illetve, hogy nem tiltott-e ott a kerékpározás?!
A határmenti Tornyiszentmiklós faluba mennék majd és azt nem tudom, hogy Balaton után a 7-esen vagy kis forgalmú utakon menjek. Lehet az is, hogy nem jó minőségűek azok a kisforgalmú utak..
Ej-ej! Nem ezt vártam volna. Tessék javítani, mert berozsdásodik Kivi futamidő karbantartó szettje!:-)
Ma Pilismarót felől is felmentem Két-Bükkfára, de valahogy nem volt kedvem azt az időfutamot lemérni. Igaz, addigra már elég sok szint volt a lábamban Csobánkának, a szántói falnak és Két-Bükkfának köszönhetően.
Soha nem szerettem az Esztergom és Pilismarót közötti 11-es utat. Repedt, kátyús és a hegy alatti résznél mindig ki akar vasalni valami sietős autó. Egy ma sem hagyott sok helyet.
Igazából én is gondoltam, hogy túl egyszerű lenne ez a kutas dolog ahoz, hogy működjön, de azért bíztam.
Nem éppen olcsó dolog ez a pumpa ahogy nézem, ezért akkor előszöris ez a szelephosszabbítós dolog érdekelne.Tehát előfordulhat, hogy mégis tud egy átlagos benzinkutas kompresszor ekkora nyomást?
Vagy akkor is más pumpával kell dolgozni, mondjuk azzal a lábbal nyomkodos nyomásmérős
pumpával bele lehetne szuszakolni a kellő nyomást?
A telómhoz találtam egy magyarnyelvű használati utasítást, de az nem túl részletes.
Remélem nem veszitek rossz néven ha ezt a rövid hírt beteszem ide.
Megnyílt a Donovaly Cykloaréna - 230 km új kerékpáruttal. Akit érdekel, itt találhat részletes leírást és térképeket, grafikonokat. http://www.ho.hu/bike.shtml
Manitou Axel-re nem találtam ajánlott hivatalos légnyomást csak egy fórumbejegyzést, ami alapján arra következtetek, hogy valószínűleg hasonló lehet a számolási mód, mint a Manitou Skareb-em esetén (remélem megcáfol egy hozzáértő, ha esetleg mégsem így lenne):
Ajánlott légnyomás psi-ben = testtömeg angol fontban x 0.75
1 kg = 2.20462262 lbs (angol font)
1 psi = 0.0689475729 bar
Egy számolási példa:
72kg = 158,73lbs -> az ajánlott nyomás 119psi (8.2bar)
Két okból nem fogod tudni felfújni a kúton:
- a kút nem tud ekkora légnyomást
- bár valóban sima motorszelep(nek tűnik), de jóval rövidebb annál, nem fog tudni "ráfogni" a normál motorszelepre való pumpafej. teleszkóp-pumpa használata ajánlott