Keresés

Részletes keresés

beetee Creative Commons License 2016.02.12 0 0 94988

1.0-ás áruk:

Előzmény: beetee (94932)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.11 0 0 94987

Hogyan csinaltad?  Szeretem en is kremleveseket.

Krumplibol meg nem csinaltam - ami kozel van hozza az egy krumpli es kukorica leves, szalonnaval. 

Előzmény: nézek (94986)
nézek Creative Commons License 2016.02.11 0 0 94986

ma sikerült négy  adagnyi  krémlevest főznöm egy igenszép darab édesbugonyából,  internetes útmutatás alapján...  ...hát valami csoda finom...még a nejem is megdícsérte, pedig az nagy szó.

nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 94985

...pár éve, '75-ben Agárdon naponta kétszer, dehát az se tegnap volt...

Hogy szalad az idő... :)

 

Előzmény: tutuuka (94977)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.05 0 0 94984

Mono- and diglycerides of fatty acids (E471) is a food additive used as an emulsifier.

These synthetic fats are produced from glycerol and naturalfatty acids, from either plant or animal origin. E471 is generally a mixture of several products, and its composition is similar to partially digested natural fat.

 

Potassium sorbate is the potassium salt of sorbic acid, chemical formula CH3CH=CH-CH=CH-CO2K. It is a white salt that is very soluble in water (58.2% at 20 °C). It is primarily used as a food preservative (E number202).[4] Potassium sorbate is effective in a variety of applications includingfoodwine, and personal care products. While sorbic acid is naturally occurring in some berries, virtually all of the world's production of sorbic acid, from which potassium sorbate is derived, is manufactured synthetically.

Előzmény: ZsuR (94983)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.05 0 0 94983

Nem tudom - de ez a vesztartalekom... azert megnezem a zacskon mi van.

Előzmény: Bubo.Bubo. (94981)
H_G Creative Commons License 2016.02.05 0 0 94982

Valszeg szárított por a burgonya-része is, meg a tojás is (ha van benne egyáltalán).

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (94981)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.02.05 0 0 94981

a gnocchiról: nálunk is kapni zacskóban, hűtés nélkül, csak úgy a tészták között: hogy a csudában áll el úgy?

Előzmény: ZsuR (94980)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.05 0 0 94980

Es - oh... ezt a mit foztokbe szantam... szoval zolbableves lesz ma es makos teszta.  A levesbe gnocchi lesz... csinos kis csomagolasban aruljak, nagyon egyszeru a hasznalata es finom.

Előzmény: ZsuR (94979)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.05 0 0 94979

Levesbetetnek gnocchit teszek bele - az van itthon, kesz.

tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94978

Sajnos azok...:}}}

Előzmény: ZsuR (94974)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94977

A vejem combos ho-ho-horgász.

Még sose evett halat, igaz keszeget én is Halkergető jóvoltából ( áldom is a nevét, meg szívjóságát) pár éve, '75-ben Agárdon naponta kétszer, dehát az se tegnap volt...

Előzmény: sickamic (94975)
beetee Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94976

Tud valaki esetleg füstölőhöz illő minőségű fűrészport Budapesten, vagy annak közelében?

Hétvégére kellene... de még csak ígéretem van rá.

sickamic Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94975

Nekem is vannak a garázsban bekötött Magyar Horgász évfolyamaim

Előzmény: tutuuka (94973)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94974

"elméleti halak" :))

Előzmény: tutuuka (94973)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94973

Jajj, elméleti halakról beszélünk?

A kecsege is az ?...

 

Jajj.

 

Tudom , a kérész is, a pecások meg tépik a hajukat..

tuutuu

most Elméleti Pecás

P.s.: kb 100 Magyar Horgászt elolvastam, de bot sosem volt a kezemben...:}}}

 

Azt is tudom, a kérész nem, a kárász hal...:}}

Előzmény: öreg_néne_b (94971)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94972

Jelenleg tilos a fogása.

Előzmény: tutuuka (94970)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94971

Írtam, a tokfélék. ;)
Gyakorlatilag a kecsege és a lénai tok (tavakban tenyésztik). Van még sőregtok, vágótok, viza és újabban lapátorrú tok is, de ezekkel legfeljebb elméletben találkozhatsz. 

Előzmény: tutuuka (94966)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94970

Én is '95 után , vagy akörül követtem el, de azóta se láttam étlapon...:{{

Előzmény: tutuuka (94969)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94969

Akkor ezek szerint jól tudtam, csak dülledt szemmel néztem, a Gorsium étteremben, Siófokról hazafele jövet megevett, majd' fél kilós állat(ka) tévesztett meg...

 

Finom volt, dehát gyönyörű hal...

Előzmény: sickamic (94968)
sickamic Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94968

A kecsege porcos, 20-25 évvel ezelőtt jó áron lehetett kapni.

Előzmény: tutuuka (94966)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94967

A cápáról tudok, dehát az nem hazai...:}}}

Előzmény: tutuuka (94966)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94966

Tudatlanságomat csökkenteném: melyik halfajok  a hazaiak közül a porcosak ?

Mintha a kecsege az lenne, egyszer ettem abból (a szerintem legszebb hazai) halból, de emlékeim szerint mintha csontjai lettek volna...

 

Szóval gőzöm sincs..

Előzmény: öreg_néne_b (94963)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94965

Kétségtelen, de a porc legalább annyira kocsonyásít ( szerintem: sőt!) mint akár a csont.

A szegedi típusú halászlé meg talán jobban kocsonyásodik, de bajai típusút nemigen készítek...

 

Az említett kazal csirkefarhát-csont zöme porc volt....

Előzmény: Bubo.Bubo. (94964)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94964

attól tartok, biológus kolléganő most szégyellné magát helyettem is

Előzmény: öreg_néne_b (94963)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94963

A csontos halaknak van csontja. (A hazaiak közül a tokfélék vértes-porcos halak, csont nélkül.)

Előzmény: Bubo.Bubo. (94962)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94962

jó oda a gerince is, ami porc (ha már csontja nincsen, ha jól tudom)

Előzmény: sickamic (94960)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94961

Igen. De az nem csak a bajaiban van benne. :)

Előzmény: sickamic (94960)
sickamic Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94960

A halba is a bőre kell.

Előzmény: öreg_néne_b (94959)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94959

Nem csak a bajai kocsonyásodik meg. :)

Előzmény: Bubo.Bubo. (94958)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!