A 'nektek építettük a bringautat' számomra egyáltalán nem kompromisszum, hanem bunkóság a javából. Ezzel helyből valami szülő/gyerek (felsőbb/alárendelt) viszonyba próbálja helyezni a kapcsolatot, amiért helyből megérdemli, hogy elküldjék a francba. A többi innentől már lényegtelen.
Ráadásul teljesen korrekt választ is kapott, amelyet aztán lazán figyelmen kívül hagyott, pedig akár azon a szálon is továbbmehetett volna. Nem tette, így viszont nem hiszem, hogy megértette volna az érveket, mert nem értette meg.
Szerintem is normálisan írt, viszonylag, de most őszintén, mit várt? Ezen a fórumon látatlanban 10ből 10 ember a bringások pártján áll, és ha 10ből 9 bringás az autóúton megy, akkor lehet, hogy nem ők a kretének - na persze nem biztos - hanem a bringaút vacak. Szóval szerintem otyik bement a kocsmába, és barátságosan megkérdezte, akar-e valaki pofozkodni. Ezek meg itt ilyen népek, akartak :)
kompromisszum? az hogy beszól a bringásoknak, hogy miért nem mennek a kerékpárúton, meg padkán előzi őket úgy, hogy a gyerekei sem számítanak, hadd ébredjenek fel?
nekem ez nem tűnik kompromisszum keresésnek.
ja és még ő is bevallja, hogy "igaz néha babakocsikat tolnak ott", de akkor is használjuk. pfff.
Azért otyik barátunkat sikerült a jó búsba elküldeni, úgy látom, pedig az első és még a második hozzászólása is kompromisszum kereső volt!
Igaz, hogy tele volt sztereotípiákkal, szokásos-bosszantó megfogalmazásokkal (autóút, építettük, nekünk), de lássuk be, hogy normális kérdésre kapott itt hideget-meleget. Kár volt, ő megértette volna az érveket :(
nem tudom milyen út ez, de nem hiszem el, hogy egy kerékpárost úgy kell kerülni, hogy lemegyek a padkára.
érdekes módon én ezt még mindig meg tudtam oldani az aszfalton, még igen szűk utakon is. de biztos csak túl komolyan vettem a gyakorlati tanfolyamot autóvezetésnél. :))))
btw
lehet nem jól értettem a beírást, de ez most tényleg egy jobbról előzés volt????
124. telehódas HHH Hely: Budapest Dátum: 2011. június 15. (szerda) Időpont: 21:00 Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyőgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók. Program (Extra): Rekettyés, zsíroskenyér hagymával, üdítő hozott anyagból, miazmás. Kötelező kiegészítők: lámpa előre, hátra!!
Ajánlott kiegészítők: bukó, pulóver, bundabugyi, stb. Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Értelmi szerző: robi
Szervező: esetleges, alapjáraton dhpage
91. Sijófoki Telihold Túra Hely: Siófok
Dátum: 2011. június 15. (szerda) Időpont: 21:00 Találkozó: a Víztorony melletti parkolóban Program (Classic): végig aszfalton kirándulás a balatonvilágosi Panoráma kilátóhoz. Program (Special): a balatonvilágosi Panoráma kilátó megközelítése autópályán (matrica kötelező!). Program (Extrém): Közlekedés céljára a Balaton felületének igénybe vétele(vitorlások előnyben, de a dombra cipeléshez külső segítség nem vehető igénybe). Ajánlott felszerelés: bicikli, bukósisak, első-hátsó lámpa, strandpapucs, fürdőlepedő, napszemüveg, strandlabda, jókedv, kacaj, langyos tea, stb. Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: bátyó
96. Telehódas Bazita Hely: Zalaegerszeg Dátum: 2011. június 15. (szerda) Időpont: 21:00 Találkozó: bazitai elágazó, Csiszárkútnál Program (Classic): a Becsali felöli úton a TV torony érintésével fel Bazitára a helyi műintézményhez (kocsma). Vissza: TV torony érintése után a Panoráma úton le Alsóerdőig, majd a bicóuton be a városba. Program (Extra): "hozott anyagból" Ajánlott kiegészítők: bukó és aLÁMPA!! nagyon fontos, mert felfele forgalom van. A lefele az elzárt rész, de ott meg világítás nincs! Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: Pinye(?)
A következő telehódas túra időpontja: 2011. július 14. (csütörtök) 21:00 óra.
"és persze, eddig is kikerültem minden bringást a bicikliútra hajtva, ezután sem fogok senkit sem elbaszni."
Azt hiszem mindannyiunk nevében megköszönhetem a kedvességet.
"ki lehet kerülni persze, akár a másik irányba is az árokban, de nem érzitek kicsit furának?"
Nekem mindig furcsának hat, hogy valaki nem tud lelassítani és megvárni míg lesz helye előzni. Egy ismerősöm ezt autósokra morogva is mondta, azzal támasztva alá hogy a lassítás-gyorsítás iszonyat összeget vesz ki a zsebéből fogyasztás címén.
Két éve gurultam lefelé Vászolyról rajta, akkor a fenti erdős részen elég nagy kátyúk voltak. Ahol kiért a szőlők közé, onna már jól lehetett gurulni a 71-esig. Az Akali-Dörgicse-Vászoly-Pécsely szakaszt vasárnap tettem meg, az egy egész jó útnak mondható magyar viszonylatban, mondjuk felfelé pofaszélben nem száguldoztam rajta :)
Hamár útminőség. A Balatonudvari - Vászoly közötti utat járta már valaki? Milyen az? Nem kérek részletes helyzetjelentést, csak mondjuk aszfalt van-e rajta? (Ugyanis turistatérképen nem annak jelölik.) Röviden: országútival nagy szívás, vagy csak kicsi?
Viszont lásd a jószándékot, szerettel meghívlak a már hagyományossá váló öszi Balatonkörre (siófoki indulással)
Szépen körbebiciklizzük a Balatont, ahogy már évek óta tesszük (igaz a romló körülmények miatt egyre kisebb lelkesedéssel) és mindenhol értelmesen, építő jelleggel elmagyarázzuk neked, hogy ott az adott helyen miért van tele a répánk a szerinted jóminőségű, használható (szerintünk kritikán aluli, balesetveszélyes, és teljesen felesleges) úgynevezett "kerékpárúttal", majd természetesen szívesen meghallgatjuk a Te álláspontodat is a dologban. Hidd el nem kicsit másként néz ki a pálya onnan nézve, mint a kényelmes autóban ücsörögve.
Ez a 'nektek csináltuk, építettük' kitétel helyből hazugság (hacsak nem vagy útépítő szakmunkás, ez esetben pedig ezért megfizettek, és csak a munkádat végezted).
Pont annyira építetted/építettétek nekem/nekünk a kerékpárutat, mint amennyire én/mi neked/nektek az autóutat. Ugyanis mindkettő közpénzből, végső soron adóból készül. Így mindenki, aki adót fizet, részt vesz a finanszírozásában, adónemtől függetlenül. Tehát nem 'ti' építettétek 'nekünk', hanem mi építettük magunknak (a mi fogalmába téged is beleértve, de engem is). És nem jófejségből, hanem azért, mert az adózás állampolgári kötelezettség.
"És mondjuk ha tekersz az autóutón és van karnyújtásnyira Tőled egy méteres sáv néhol táblák és sárga felfestés, akkor lehet hogy gyanússá válik, hogy basszameg, ez nem egy bicikliút itt nekem????"
De pont ez tortenik!
Tekerek az autouton, meglatom hogy nemaa, itt egy bringaut. A kov keresztezodesnel/kapubejaronal felmegyek (mert padkara ugrani nem tudok), megyek rajta, es 200meter utan vege van. Visszamegyek az utra.
Aztan egyszercsak meglatom hogy nemaa, itt egy bringaut. A kov keresztezodesnel/kapubejaronal felmegyek (mert padkara ugrani nem tudok), megyek rajta, es 200meter utan vege van. Visszamegyek az utra.
Aztan egyszercsak meglatom hogy nemaa, itt egy bringaut. A kov keresztezodesnel/kapubejaronal felmegyek (mert padkara ugrani nem tudok), megyek rajta, es 200meter utan vege van. Visszamegyek az utra.
Aztan egyszercsak meglatom hogy nemaa, itt egy bringaut. Es leszarom.
Hallottál már pár árnyalt véleményt, én most megpróbálom egyszerűbben megfogalmazni: amit te ott látsz jó mimnőségű bicikliutat, az az autóból nézve jó, de a kerékpáros számára gyakorlatilag használhatatlan. Ezért nem használja 10-ből 9 kerékpáros. Érted? Rossz rajta biciklizni, mind a kialakítása, mind a nyomvonala, mind a rajta bóklászó gyalogosok miatt. Ez a válasz a kérdésedre.
Mind a 2 út minősége közelebb áll a rosszhoz mint a jóhoz. Amiért én pl az utat választom OTT (is) az azért van mert szélesebb és jobban el lehet rajta kerülni a kátyúkat/úthibát, nem lóg be faág, nem máskál rajta gyalogos/kutyás/babakocsis, stb...
Akkor ne közlekedjetek bicikliúton, akkor sem ha van. De ne is követeljétek. Sőt bringázzatok a sztrádán, meg az Andrássy úton középen.
Én meg majd lemegyek a sztrádán a lehajtóig, ahol mindig vár a bickili és az egész családomat csak biciklin viszem be a faluba, szigorúan az autóúton és ha egy köcsög - mert csakis az lehet aki valaha autóba ül - bemerészkedik azt leküldöm a picsába a bringaútra.
Észlény...
Biztos vannak normális kerékpárosok, velük szerettem volna ezt a dolgot megbeszélni.
De igen, furcsának érzem azt, hogy akkor, amikor meg akarom kerülni a Balatont, az ésszerű választásnak tűnő úttest helyett fel kell mennem egy hol ilyen, hol olyan sz@rra.
Nem a szomszéd faluba akarok menni, nem le a partra (lásd Csopak és társai), hanem egyszerűen csak körbe. Tudom olyan biztosan tartani a kormányt, hogy egyenesen tekerjek, nem jelentek nagyobb veszélyt az autósokra, mint ők egymásra. Sokuk ezt be is látja, mert eszébe sem jut szóvá tenni ottlétem, de egy-egy kör alatt néhány - hozzád hasonlóan - méltatlankodik, nyomja a dudát, integet.
1983-ban bicikliztem először a Balaton mellett. Híre hamva sem volt kerékpárutaknak, mégis eljutottam Keszthelyig, meg vissza. Keskenyebb lett most a 71-es, hogy le kell kotródnom róla, vagy mi a bánat van?
Sok boldog kilométert kívánok neked a Balaton körüli "jóminőségű" kerékpár úton, amit ti építettetek nekünk élősködőknek a pénzetekből, adótokból önzetlenül, mert annyira aggódtok értünk. (de főleg azért, hogy húzzunk a francba az utatokból, ahol a drága pénzen fenntartott autótokkal annyi a siettek a Balaton körül)
Menj ki az autópályára (amit a mi adónkból is építettek nektek) és ott siess barátom......
ne utálkozzatok. Tényleg én is szoktam és tudom hogy néhol nem tökéletes a táblázás /almádibnál is van egy ilyen például/, de speciel itt kurva nagy táblák mutatják hogy kerékpárút, tihany.
És mondjuk ha tekersz az autóutón és van karnyújtásnyira Tőled egy méteres sáv néhol táblák és sárga felfestés, akkor lehet hogy gyanússá válik, hogy basszameg, ez nem egy bicikliút itt nekem????
Ne hozzunk csipszet, csak akkor beszéljünk róla ha értelmes magyarázatot tudtok adni.
ja, és persze, eddig is kikerültem minden bringást a bicikliútra hajtva, ezután sem fogok senkit sem elbaszni.
ki lehet kerülni persze, akár a másik irányba is az árokban, de nem érzitek kicsit furának?