Én meg legközelebb előbb olvasok, aztán írok. Ha integrált hajtókar megy bele, akkor még a tengelyhossz sem számít, a hajtókarhoz jönnek majd alátétek, azokkal kell beálltani a láncvonalat. 68mm-hez jobbra kettő, balra egy alátét kell.
Sima angolmenetes csapágyháza van, tehát 68mm. Ha olasz lenne, akkor 70mm lenne. Nincs semmi trükk, arra kell figyelni, hogy a hajtókarhoz passzoló hosszúságú legyen a középcsapágy tengelye.
"De nekem tök furcsa, hogy fórumokban keresik az emberek a választ, hogy az (adott területen) szakértő "jót" mondott vagy nem. Ilyenek az autószerelős, de még az orvosos(!) topicok is."
Ennek az lehet az oka, hogy a "szakértő" is idézőjeles. Kedvencem a dagadt dietetikus meg a dohányzó kardiológus. :-)
Mint kiderült, csak a vezető ül rajta szabályosan, az mehet tovább, a többiek meg szálljanak le, és egyenként jöjjenek be hozzám egy kis nevelő célzatú elbeszélgetésre (na jó, a méreten aluli gyalog továbbmehet).
Miért, mi lehetne még, mint utas? Vezető nem lehet, ezt szerintem az előbb már beláttuk. (Fékezni, kormányozni nem tud, csak gyorsítani. De ha a vezető szerint nem kéne gyorsulni, akkor a vezető simán fékezhet, és akkor hiába teker.)
Érdekesebb kérdés lehet, ha az utas nem a kerékpáron, hanem a vezető nyakában/hátán ül pl. :) Na az már eléggé joghézag szerű helyzet. :)
Az autószerelőknél aljasabb, simlisebb banda nem sok van, tisztelet a kivételnek. Nem hiszem, hogy van olyan autótulajdonos, akit még nem vertek át. Nem jut el az agyukig, hogy az elégedett, visszatérő és esetleg másokat is hozó ügyfél többet ér, mint az, akit egyszer lehúztak, és többet eszébe se jut odamenni.
Ha meg valami komoly betegségről megkérdezel 3 orvost, lesz legalább ötféle vélemény. Nem csoda itt sem, hogy fórumokhoz, rosszabb esetben pedig kuruzslókhoz fordulnak az emberek.
Nem olyan furcsa dolog ez szerintem. Természetesen bizonyos szintig, lásd nem végzek otthon vakbélműtétet magamon egy netes orvos tanácsára (mondjuk másmilyen orvos tanácsára sem:) ), de bizony sokaknak (nekem is), vannak rossz tapasztalatai, és ha valamilyen területen szerzel ilyen tapasztalatot, akkor már más területen is óvatosabb vagy, és legalább egy megerősítés jól esik, hogy nem vágtak át.
Saját szakmámból is tudnék olyat modani aki szemtelenül nagy pénzeket kér, nagyon kevés munkáért. Az etikus viselkedés nem mindenkinek van a vérében, sőt valaki megtanulni is képtelen.
Igen, ebben igazad lehet. De nekem tök furcsa, hogy fórumokban keresik az emberek a választ, hogy az (adott területen) szakértő "jót" mondott vagy nem. Ilyenek az autószerelős, de még az orvosos(!) topicok is. A legtöbb kérdés arról szól, hogy ezek és ezek a panaszok, a szerviz/orvos ezt meg ezt mondta, szerintetek igaza volt? És gyakorlatilag simán meg lehet őket győzni bármiről, még az orvos ellenében is...
Lehet, hogy neki is van olyan tapasztalata, mint az ismerősömnek, akit tavaly elvittem hozzád. Tudod, akinek a frissen vett, alig használt, jó állapotú biciklijére egy szervizes azt mondta, hogy atomjaira kell szedni, hogy minden szart megnézhessen, megkenhessen és beállíthasson, és ez lesz 12 000 Ft. Te meg megnézted, hogy igazából mit kell tenni és mit nem, és kihoztad 3000-ből.
Azt nem tudom, szabálysértési feljelentés esetén is van-e hamis vád.
Én is gondolkoztam ilyen szituáción, és szerintem elmondanám neki, hogy az OK, hogy ő feljelent, de ha aztán én megtámadom a határozatot, és végül találkozunk a bíróságon, akkor a felettesei nem fogják megdicsérni, hogy nem ismeri a KRESZ-t (elvileg paragrafusszámokkal együtt is tudniuk kell), és kínos helyzetbe hozza a rendőrséget.
Ez csak akkor igaz, ha a szabályokból egyértelműen kiderül, hogy a hátsó ember szállított utas. Ha nem, akkor a tandemes egy joghézagban biciklizik, van ilyen. Azért érdekesen nézne ki egy próbaper azért, mert valaki tandemezett...
Milyen folyadékot,frissítőt érdemes vinni a kulacsban hosszabb távon? Gondolom víz, de legutóbb limonádéval próbálkoztam, hát sajnos eléggé szeretik a darazsak is. :D
Ha a szerviznek nem akarsz hinni, akkor nekünk miért hinnél?
A láncot és a sort együtt cseréljük, mert összekopnak. A kopott sorra új láncot tenni nem jó megoldás.
A hátsó váltódat azért kellene cserelni, mert a régi váltó még nem úgy voltak kitalálva, hogy együtt tudjanak működni a mostani fékváltókarokkal. Egyszerűbben fogalmazva: nem annyi bowdent húz a fékváltókar, mint amennyi a hátsó váltónak kell, hogy egy fokozatnyit elmozduljon.