Szerintem azok a homlokfali kijelzők mehetnének troliba / buszba, a belsőknél kb. mindegy. Ha már hozzányúltak, és ha már egységesség. Nem tudom mennyibe kerülne ez a buli, de szerintem sokkal jobban néznének ki. Vagy a külsők ezeken a kocsikon lehetnének zöldek. Akár FOK-GYEM homlokfali kijelzők 415.04 vagy 435-ből.. (128x16 px)
Látóidegeket kiégető narancs fény?! Végre messziről is látszik a viszonylat! Az is vicc, hogy a K-kban nem cserélik az homlok- és utastéri kijelzőket...
A "kátráknak" kb. a kétharmada futáros. Ha nem látsz rá az oldalán a látóidegeket kiégető narancs fényre, akkor a homlokfalon, a rendszerbe fektetett bizalom jegyében elhelyezett hosszúkás iránytábláról ismerhetők fel a futáros kocsik.
Az oldaltáblák ugyan akkorák. Amúgy meg minden kocsiszínben van nyomtató, egy A4-es lapra egy nagy 1-es, meg még cellux is talán akad, és készen vagyunk. Aki akarta szerintem meg tudta oldani ezt a kérdést. Én is tudok 41-es táblát szerezni (ha valamelyik valamelyik ksz-t érintem), ha pótolni kell menni. Ha meg mégse, még a táskámban mindig van laminált tábla, bár ez egy átlag járművezetőtől nyilván nem elvárható.
Nem tudom, hogy a Tátra tábla ugyanakkora-e, meg ráadásként kettő (kettő és fél) kocsiszín adogatta össze a kocsikat, úgyhogy a nagy meló nem a táblák kiosztása, hanem a beszedése. Sajnos önmagában egy normál munkanapon sem tudni egy kocsiról, hogy annyi (és olyan) táblákkal ment-e ki, mint amikkel visszajött. Így felelősen nem lehet dönteni meglátásom szerint.
Kérdés az, van-e hely a Vultronban és ha van, miért nincs benne az összes TW-s viszonylat, igazából "népszerűbb" csonkákkal együtt?
Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de szerintem beszél az rendesen. A 4-6-os program tuti beszél, de játszottunk szerintem az egyessel (és 17-essel!) is. De most már tök mindegy és a vizuális problémákon ez nem segít :-)
Döbbenten olvasom, hogy még az 1-esen közlekedő Tátrákra sem jut elegendő tábla. Esetleg abból a kevésből egy belszolgálati jármű az Angyalföldi kocsiszínből mégiscsak hozhatott volna a besegítő villamosoknak. Nyomtathattak volna egy jó nagy 1A-t is egy A4-esre. Akár a vidéki villamosüzemek is küldhettek volna 1-eseket:)))
De elfogadom, "nem adhatom oda, tyúkok ülnek rajta":))).
Végülis a villamosvezetők a kezükkel is tudnak egyeseket mutogatni, (lájkolnak), meg egyébként sem jár ott másik villamos.
Na de azt az 51-est nem lehetett volna valahogy leszedni???
Ahogy emlékszem, az 1-esen alapból nem hallhatóak a megállók. Szerintem többet ért volna (főleg 51 helyett), ha kívül látható a valós járatszám. Ha valaki felszállt, akkor valóban jobb, ha hallotta a megállókat, ha már olvasni nem lehetett.
A Futáros Tátrás sztorinak volt bármilyen akadálya? Elvileg lehúzta volna az összes hangot megállót stb, és minden szuper, nem?
Gondolom nem merték kockáztatni :) Egyébként mehettek volna a Futáros Tátrák a környékről, és Vultronos TW-k, amelyek legalább egy 1-est ki bírtak volna tenni..