Bocs, de ez olyan kérdés, mint hogy az egyik cukor mennyivel édesebb a másiknál. :-) Szal, természetesen nem olyan a minősége, mint egy Gibsonnnak, de viszonylag elérhető áron egy nagyon korrekt gitár. Kb. harmadannyiba kerül, mint a Gibson. Amit érdemes venni sztem, a Studio és a Standard, 150 és 200 között megkapod.
Csak amiatt tetszik ahogy kinéz, vagy a hangja miatt? Mert mindkét gitár legendás hírű, de teljesen más karakterű a hangképe. Ha nagyon tetszik a Les Paul, akkor szerintem érdemes Epiphone-t venni - nemcsak azért mert nekem is Epiphone-om van :-) - ami majdnem ugyan az, mint a Gibson (ráadásul a Gibson gyártatja, csak Koreában), túl sok különbség nincs, tulajdonképpen a Gibson kistestvére.
A Strato soundja sokkal vékonyabb, csilingelősebb, tulajdonképpen minden stílusban használható (jazzre annyira mondjuk nem)hangszer. Elég sok helyen lehet kapni Pesten (pl. Coda), de Fehérváron a Bauer Sound-nál is (HU képviselet). Szerintem megéri válogatni köztük, mert jelentős különbségeket lehet találni ugyan olyan modellek között is. Egyszer pl. egymás után kipróbáltam egy USA, meg egy kínai Stratót, és a kínai sokkal jobban szólt, meg kényelmesebb is volt.
Igazából az LP az, ami tetszik, de az pillanatnyilag számomra elérhetetlen. Járok egy sráchoz tanulni, aki a Strato-t javasolja, de nem kizárólagosan. Igazából ezért kérdeztem.
Biztos Strato kell, vagy csak a hírneve miatt? Mert szerintem a Strato és az LP elég messze áll egymástól, bár nagy léptékben nézve mindkettőn láttam-hallottam én már mindent eljátszani :)
Ezt most komolyan kérdezem: ha nem műanyag, akkor mi? Próbáltam én is fémpénzzel pengetni, mint Brian May, de nem jött be, azóta is a vastag plasztikot szeretem...
Én is normál hangolás mellett csináltam, na meg néha ejtett D is volt, harcos volt, de akkor éppen nagyon zekkvájldos voltam :) Amúgy utálom áthangolgatni a gitárt, mindig elgondolkozom, hogy miért nem szoktam játszogatni magamnak Ozzytól a Shot in the darkot, aztán rájövök, hogy mert hangolgatni kéne. Nem fogok többet satus gitárt venni, azért kérdeztem az LP-t :)
A tanácsotokat szeretném kérni. Székesfehérvárról irok, ahol tudniillik nincs nagy választék gitárboltokban. Legalábbis szerintem. Gitárvásárlás előtt állok, és ami nekem tetszene, az egy Gibson Les Paul. Erről gyorsan le kellett tennem, ugyanis iszonyú ára van. A Fender Stratocastert (mexikói) javasolták, ami már barátibb árral rendelkezik. 135.000 HUF körül. Nem vagyok profi, eddig akusztikus gitáron tanulgattam. Nincsenek (még) nagy igényeim, de gagyi cuccot sem akarok venni. Mit javasoltok? 100 ezer körül kéne hogy megálljon a mutatvány. Tudom nem egyszerű. Szóval Pesten hol lehetne Fender Strato-t venni? Lehetőleg újat...
Zolach
U.I.: Ha van időtök akkor mail-t irjatok légyszi, mert nem mindig tudok a forumba benézni, de azért igyexem. Köszi.
Udvozlet sracok!
Voltam a Hard Rock Cafeban es le vagyok fenykepezve eccsomo szepseges gityoval :))))
Holnap megyek keresni gitaros utcat!
Udv,
da Silva
Fú, valahonnan nekem is van Slide-om.. fémből.. de baromira nem tudom már hogy honnan, egy biztos.. hogy nem vásároltam.. :)))
szerintem találtam valahol. :)
Tényleg, mostanában milyen pofátlan áron adják a Dunlop picks-et? tudja valaki? csak érdekel, eszemben sincs benni, de valami 150 forintra emléxem utoljára darabonként? mondjuk ez 2 éve volt, akkor mondtam köszönöm szépen, és hozattam 50db-ot inkább egy floridai ismerőssel :)
"...maradtam hát a "gagyi" (biztos az) Fendernél :)"
Na pontosan ilyen van nekem is! Csak éppenséggel nem vagyok vele megelégedve, jó lenne kipróbálni másféléket is. Egy időben eredeti Stratovarius pengetőt használtam (jó, az is műanyag volt), ez eléggé bejött, csak sajnos elhagytam. :(
Tehát még mindig várok tippeket, hol tudok venni sokféle pengetőt, hol van gazdag kínálat! Kösz.
Hát üvegcse is meg "fame" is :o)
a fém belül elkezdett rozsdálni... :o(
Az üveg meg kb 1 havonta előkerül...
Egyébként van valami okító vidióm is, egy bungyurhajú fickó csinál mindenfélét...
Az viszont veszedelmes amikor már standard hangolás mellett is szlájdol mint a gép...
meg csinyál valami üveghangos trükköt (nemsikerált mögfejteni hogy mitis, de úgy szól mint a hawaii gitár... Hmmm...)
Egyszer vettem egy nagyon szép kék üvegszlájdot. Próbálkoztam vele egy kicsit, aztán behelyeztem a puha gitártokom felső fiókrészébe, ott volt néhány évig használatlanul. Egyszer borult egyet a gityóm és kiskanállal kellett kiszednem a tokból a szlájdot. :-(
Na mink kéremszépen olyannal nem élünk, pedig igény lenne rá :) Tényleg, slide-dal vannak tapasztalataitok? Anno volt egy üveggyűrűm, de mielőtt még megszoktam volna, elhagytam...
Hm, gondolom nem jó a műanyag szar, valód szar kell neki :) Egy időben gyűjtöttem a pengetőket, aztán rájöttem, hogy a folytonosságnak is vannak előnyei, de azért azt el lehet mondani, hogy millió fajtát lehet kapni... Érdekes módon nekem a Dunlopok nem jöttek be annyira, az Ibanez Paul Gilbert modell bejött volna, csak sajnáltam, hogy lekopott róla a festék, maradtam hát a "gagyi" (biztos az) Fendernél :)