Keresés

Részletes keresés

rowena Creative Commons License 2009.06.05 0 0 16831

A gyereket azért hoztam fel példaként, mert annak is van mozgásigénye és friss levegő iránti igénye és tényleg nem lehet őket bezárni. Ha meg a saját kertben vannak, akkor nem csak a te kerítésed sem jelent semmit nekik, hanem a sajátunk sem! Úgyhogy meglehetősen nehéz azt követelni egy macskatartótól, hogy ne engedje ki a macskát és aluminium kerítéssel vegye magát körbe, de vagy két méter magasan, mert akörül nem megy ki a macska.

Anno - talán két hónapja - mondtam, hogy tüskés ágakkal (akác, szeder, bármilyen hosszabban tüskés ág) el lehet riasztani a macskákat a kerttől - én ki is próbáltam a másoktól hallott tanácsot. A konyhakertem meglehetősen jól növekszik, pedig aztán egyik macska se tartóztatta meg magát, csak óvatosan lépdeltek és nem átrohantak rajta többé. Szóval nekem ez bevált.

Előzmény: juhászné (16828)
juhászné Creative Commons License 2009.06.05 0 0 16830
Ez egy kicsit erős volt, és nem én hasonlítgattam, tudsz olvasni?
Előzmény: Törölt nick (16829)
juhászné Creative Commons License 2009.06.05 0 0 16828
Nem gondolom, hogy az én gyerekem összeszaladgálja a te kertedet, főleg úgy, hogy én ezt még meg is engedem neki.
Előzmény: rowena (16826)
Balogharti Creative Commons License 2009.06.05 0 0 16827
Nem közfelháborodást szerettem volna kelteni, hanem arra szerettem volnakérni ezzel minden macskatartót hogy figyeljen a macskájára és legyen jó kapcsolata a szomszédaival. Nagyon kevés dolog zavar itt a lakóparkban köztük a szemetelés és a járdán parkoló autók.
Még egyszer elnézést kérek.
Mára kevés munkát szép hétvégét.
Előzmény: rowena (16826)
rowena Creative Commons License 2009.06.04 0 0 16826

Nos képzeld el azt a helyzetet, hogy gyereket a lakásban tartanál és nem engednéd ki, mert hát összeszaladgálja a kertet... vigyázzon rá az anyukája, ha már megszülte... ugye milyen abszurd?

Én az eddigi összes macskámat befogadtam. Megjelentek vagy hozták őket és onnantól kezdve ott éltek ahol én. Egyet sem vásároltam. Ezt csak úgy megjegyzem... mert hogy macska az általában jönni szokott, valahogy kerül... a fajmacskákat vásárolják. De ez a téma szempontjából mellékes.

Még egy tanács: a virágcserepek köré pedig rakj citrom vagy narancshéjat a párkányra... utálják a citrusfélék illó olaj szagát. És a vizipisztoly sem utolsó lehetőség...

Előzmény: Balogharti (16823)
broflovskik Creative Commons License 2009.06.04 0 0 16825

Elárulod akkor, hogy milyen lakásokban is laktál eddig és merre, hogy még nem találkoztál macskával? Meg szomszéddal, aki bosszúból tart pl. macskát ... vagy kutyát ... amit direkte brúgat, meg átkerget hozzád, hogy jól bosszantson...

Kutya nem zavar? Az ugat. A lakásból is kihallatszik. Szomszéd tvje? hifije? gyereke? sóhajtása?

Ha ezek mégis zavarnak, költözz nagyobb lakásba. Nagy kertben elvész a sok macska. Fel se tűnik. távolabb lesz a szomszéd ... nem hallod a zajokat ... annyira... vannak megoldások...

Macska meg nem azért van kiengedve, hogy ott vadásszon és amit talál azt egye. A macskákat a gazdáik etetik, sőőőőt, drága pénzen még almot is vesznek neki, hogy abba végezze a dolgát.

Próbáld kérlek megérteni, hogy a macsak nem azért vadászik, esetleg lop el valamit az ablakból mert éhes... Már legalábbis egy HL tipusú lakóparkban élő macska...

Javasolnék esetleg az öregedő lakóparkokba majd teknőst ... azt legalább utoléri a gazdája ... még öregebbeknek csigát...

Előzmény: Balogharti (16823)
rowena Creative Commons License 2009.06.04 0 0 16824

Haat! Le a kalappal az etológiai fejtegetéseddel. Felterjesztelek "Arany mancs" fokozatra a makkáknál.:-))

Viccet félretéve - én is örülnék, ha a macskáim nem vadásznának madarakra és pockokra, és nem is kóricálnának el, de tényleg nem lehet őket bezárni. Egy lehetséges megoldás van még, amit Angliában bőszen alkalmaznak - csengőt szerelni a macskára - mert az a madaraknak segítség.

Másfelől pedig az a gyanútlan madár, amelyik nem néz körül, az az evolúció során sem maradt életben, mert hát megette pl. egy héja. A madarak ugye el tudnak repülni, a macskákkal ellentétben, úgyhogy az előny náluk. Sokszor látom a macskáimat, ahogy válogatott szitkokat szórnak maguk elé kaffogva az előlük elrepülő madarak felé.

Sajnos ez az élet rendje, mármint hogy a ragadozók ragadozzák a gyanútlan áldozatot.

Sajnálom a kis madarat, de sajnos ez van. Sajnos nála nincs olyan, hogy legközelebb majd vigyáz.

Előzmény: Törölt nick (16822)
Balogharti Creative Commons License 2009.06.04 0 0 16823
"Arany Csillagaim!
Alapvető etológiai tényekkel nem vagytok tisztában.
A házimacs mindenféle emberi szelidítési kísérlet ellenére megmaradt annak, ami volt."

De lehet kordában ill, lakásban tartani- VIGYÁZNI rá ne kóboroljon el ha már az...

"Örökmozgó éber VADÁSZ, aki nem azért gyilkol, mert éhes, hanem mert macska. A legkevésbé sem hatódik meg a kerítéstől, a bezárt ajtótól sem. Ha menni akar, megy.
Nem az a szemét szomszédod uszítja rád, hanem minden igyekezete ellenére ösztöneinek engedve megy árkon, bokron át.
Azért, mert vadász"

Azért kell VADÁSZ-at helyett a lakásban tartani ha már arra lett vásárolva és nem szabadon kószáltatni "egyél amit találsz"....

"Ennek ellenére csak azért megölni, mert ilyennek teremtetett, csak egy lépéssel előzi meg a "más" emberek üldözését és legyilkolászását."

Én sem akarom legyilkolászni, csak mint sokan már gondoltam rá...
Amúgy az ember, ha jól tudom a tápláléklánc csúcsán az aki ugyanúgy a VADÁSZAT miatt öl.... Hát igen, megint bunkóztam de nem szándékosan

"És persze bűntett is, amit persze bűntetlenül lehet űzni, mert az "áldozat" nem fogja tudni elmondani, hol és ki lőtt bele, hol etettek vele mérget."

És azt sem hogy miért sz@rt az udvarba, és azt is tudom hogy nem mentség és ezért nem is csinálnék ilyet...

"Vissza lehet költözni a panelba, ott csak csótányok lesznek."
Mutasd meg milyen, mert még nem voltam panelban, sajnos a munkám miatt kellett költöznöm mindig...

Utolsó mondatomban elnézést kérek mindenkitől akit vérig sértettem, csak fel szerettem volna hívni a figyelmet eme égető problémára.
Részemről ennyi, egyenlőre.
juhászné Creative Commons License 2009.06.04 0 0 16821
Tudna valaki klímást ajánlani? Az évi karbantartás/tisztítás erejéig lenne rá szükségünk.
Balogharti Creative Commons License 2009.06.04 0 0 16820
Én is szeretem az állatokat: akváriumom van kb 10 éve.
Nem mászkál a szomszéd udvarába, nem veri le a szomszéd virágait, nem sz@rik és pisál a tuja tövébe.

Ezeket a házi macskákat vízzel már nem ijeszted el (a szomszédom több mint 10 ezerért sípoló macskariasztót vett de a macskákat ez se érdekli szó szerint lesz@rják :-))
Sajna nem fogadom el, hogy a virágaimat tönkreteszi, hogy belelépek a macskasz@rba és bűzölög a cipőm vagy a gyereké aki persze be is tapos vele a lakásba stb.....

Én eddig jó néven vettem de már lassan a pohár tele van, és nem csak nekem is...a környező szomszédoknak is...és sajna nem csak egy-két macska van a házikó környékén, hanem a szemben lévő házból is átlátogatnak....

Ha bunkó lennék azt mondanám, hogy ennyi erővel a kutyákat se tartsák lakásban, engedjék szabadon őket kertjeikben az emberek és megláthatja mindenki az eredményt.........de szerintem nem ez a megoldás.

Ha kiengedi valaki a jószágot akkor vigyázzon rá a saját portáján ha már nem lakásba való....és estére vagy amikor nincs otthon zárja be mert elkóborol és lehet hogy nem jön vissza......

(Na ezért se fognak szeretni sokan :-) )

Előzmény: **Viki** (16819)
**Viki** Creative Commons License 2009.06.04 0 0 16819
Amikor gyerek voltam, éppen ezért utáltam a macskákat. Folyamatosan kinyirták a madarakat. Akkor még nem értettem, hogy ez igy van rendjén (sajnos). Ja, és a saját hörcsögömet is kivette a helyéről a saját macskánk!!! De elvettem tőle, és épségben megúszta a höri:)

Egyébként meg a macska nem lakásba való, nem lehet bezárni.

Ma már ltp-eken is sokan tartanak macskát (egyáltalán nem helyeslem), kertes övezetben meg pláne. Ez ezzel jár.

Most sem a macsek a kedvenc állatom, de sosem tudnám őket bántani. Na jó, gyerekkoromban szőlővel dobáltuk őket, de mivel iszonyat jó labdajátékos vagyok, igy sosem találtam el:) Na meg a szőlő nem sok bajt okozott volna. Viszont azt mondják, ha néha lefröcskölöd egy kis vizzel, egy idő után nem megy arrafelé. Talán ez a legjobb megoldás.
De szerintem el kell fogadni, hogy együtt éljünk velük. Azért tudnak édesek is lenni. :)

Megértem, hogy dühös vagy az általuk okozott kár miatt, de ők nem tudják, hogy ez neked rossz. Ha tudnák, biztos nem csinálnák. :)

Egyébként nálunk a család összes tagja szeretne macsekot, de én nem, éppen ezért, mert tele vagyunk olyan szomszédokkal, akik ezt nem vennék jó néven, én meg nem akarok konfliktust. Bááááár múlt héten majdnem belementem a dologba...
Előzmény: Balogharti (16815)
cohibeo Creative Commons License 2009.06.04 0 0 16818
Ez melyik utca?

Igen, régebben több betörés volt. Egyébként tavaly elég sokszor lehetett rendőrautót látni errefelé, mintha idén kevesebbszer járnának erre. Viszont a múltkor egy nagy dzsippel a polgárőrök is cirkáztak, nagyon helyesen.
Előzmény: Macska80 (16809)
cod sniper Creative Commons License 2009.06.04 0 0 16817
Igen, a biztosítás nagyon fontos. Ha már megtörtént a baj, akkor legyen valaki/valami, aki segít a kár megtérítésében, elrendezésében, adjon tanácsot, stb. Erre való a biztosítás, amely egyébként egy jó dolog: a biztosítás egy olyan gazdasági, pénzügyi szolgáltatás, mely a meghatározott veszélyközösség tagjainak (biztosítottaknak) díj ellenében a jövőbeni, felbecsülhető, véletlenszerű károsító események folytán keletkező szükségleteit, a kockázat felosztás illetve elporlasztás módszereivel kielégíti (biztosítási védelmet nyújt). Vannak esetek, amikor nem muszáj, hogy káresemény legyen; lásd pl. az életbiztosításoknál az elérési biztosításokat, pl. valaki eléri a 75. életévét, kap x összeget).

Ne utólag legyünk mérgesek, hogy a "szemét" biztosító nem fizet. Nem fizet, mert a biztosítási feltételek szerint ekkor és ekkor nem fizet, ill. nem annyit, amennyit elvárnánk. De ez nem a biztosító hibája, pontosabban a legtöbb esetben nem (gondolok itt arra, hogy a szerződéskötéskor nem kellően tájékoztatják az ügyfeleket az üzletkötők). A biztosítási feltételek pontosan tartalmazzák, mikre kell figyelni. Ettől a biztosító nem térhet el, mert neki pl. ez alapján kell sok mindent számolnia (kárhányad, kárgyakoriság, IBNR, kártartalék), és ez alapján kell a viszontbiztosító (a biztosítók is biztosítva vannak) és a tulajdonos, valamint a PSZÁF felé jelentenie.

Szóval nekünk, mint mezei ügyfélnek el kell olvasnia a feltételt, ami egy lakásbiztosítás esetén 20-30 oldal is lehet. Kisbetűs feltételek már nincsenek. Ezt meg kell érteni, és ha valami nem tiszta, kérdezni kell a biztosítótól, lehetőleg maradandó módon, pl írásban, faxon, mail.

A feltétel tartalmazza, hogy pl. itt:
- milyen vagyontárgyakra kell/lehet kötni (ingatlan, ingóság, kiemelt értékek),
- mik a biztosítási események (tűz, villám, beázás, betöréses lopás, üvegkár, stb.)
- kiemelt értékeket hogyan kell feladni biztosításra, mik a limitek, hogyan kell tárolni (pl. ált. készpénzt x összegig, de azt is, ha külön a MABISZ által besorolt értékmegőrzőben tárolják)
- milyen biztonságtechnikai megoldások esetén mik a térítési limitek (pl. egy 10 mm-es oldalfalú faháznál természetesen nem annyit térítenek, mint egy 38 cm-es téglafal, biztonsági ajtó, rács, riasztó mellett)

Nagyon fontos az alulbiztosítás kérdése. A biztosító nem jön ki, ezért nekünk laikusnak kell felmérni, mennyit érnek dolgaink. Ez alapján kerül a díj is megállapításra, de ez alapján térít a biztosító is.

Egy 60-80 nm-es, átlagos felszereltségű lakás bizt. éves díja kb. 20 e Ft. Tehát a havi max. 2000 Ft szerintem nem sok. Egyébként nem feltétlenül szükséges, hogy biztosítót váltsunk, mert egy biztosítónak több terméke, és ehhez több kiegészítő szolgáltatása van általában.

Előzmény: Balogharti (16813)
Ricorichard Creative Commons License 2009.06.04 0 0 16816
Sziasztok!

Keresek egy 40-60nm 10-15M ftig olyan lakást ahol egy 80éves néni jol érezheti magát.
kb két honapja 11.9M láttam kiragasztva a buszmegállora is, de az már elkelt.
ha hallanátok ilyenről vagy tudtok ilyenről kérlek irjatok a ricsikee@yahoo.com -ra

Köszönöm szépen!
Balogharti Creative Commons License 2009.06.03 0 0 16815
Már megint utálom a macskákat:-(

Volt egy házi madárkám aki a kerítésen és a párkányon énekelgetett reggelenként.
Szándékosan múlt idő, mert a csúnya rossz macs elkapta (közben levert egy rakat virágot imáron harmadszor a héten és a rózsatövemnek is annyi) :-( valamint a kerítés falam és a párkányom már tiszta macskalábnyom amit csak súrolva lehet letisztítani.

Szomorú vagyok.......
Pedig szóltam a szomszédnak is hogy ne nagyon engedje ki (remélem nem is teszi).....hanem más macskája jár ide.....remélem.

De szeretném ilyenkor fogni az íjamat, a vadászhegyet becsavarni a nyílvesszőbe, beöltözni álcaruhába és csendesen várni.........

Ha egy házimacska idegenben vadászhat (és nincs bezárva mint minden normális háziállat)..... akkor ahova betéved talán számolhat egy kis morcosságra.

(Most megint nem leszek népszerű sokak szemében.... )
juhászné Creative Commons License 2009.06.03 0 0 16814
Nekem ez se működik :(((.
Előzmény: játszócsoport (16812)
Balogharti Creative Commons License 2009.06.03 0 0 16813
És mindenki nézze v nézesse meg a lakás v a társasház biztosítását mert a kölcsönfelvételnél sokan (köztük én is) a legolcsóbb legegyszerűbb biztosítást kötötték (tem). Ha valami baj történik akkor döbben rá az ember mikre nem figyelt....
Volt olyan akihez betörtek és alig fizettek neki valamit mert nem volt körültekintően biztosítva (pl kp., éxer, stb ) csak az alap.
Én már váltottam biztosítót :-)
És a társasházra is érdemes-kell kötni mert bármi gond-baleset (viharkár a közös v saját részen álló faházikón, házon tetőkár stb) történhet akkor be van biztosítva a ház.
játszócsoport Creative Commons License 2009.06.03 0 0 16812
Sziasztok!

Én vagyok a hibás!!!!! Ezer bocsi. Az e-mail címem aláhúzásos és nem pontos (az a hotmail-es). Ezer bocsi!!!!!!!!!
Tehát ingyenes angol játszócsoportra jelentkezni a judit_weiszatyahoo.com-on lehet!
Még van hely, bár már nem sok, siessetek!
Judit
identicalmcqc Creative Commons License 2009.06.03 0 0 16811
Nézd meg, mi az e-mail cím a kontakt adatoknál. Nem egyezik a megadottal mert pont helyett alulvonás van, ha jól emlékszem.
Előzmény: nyicsevo78 (16808)
identicalmcqc Creative Commons License 2009.06.03 0 0 16810

Ez sajnos egybeesik az eddig tapasztaltakkal... :o(

Igaz, jó egy éve nem olvastam itt róla.

Szerencsére, egyre kevesebb a beépítetlen terület...

Macska80 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 16809

Sziasztok,

A lakóparkban lakom két és fél éve. Nem tudom, hogy mennyire jellemző a betörések, lopások száma, de én sajnos áldozatául estem, nem is olyan régen. Utcafrontól az ablakon simán bementek úgy, hogy senki nem látott semmit.

Javaslom, hogy figyeljünk oda egymásra és járjunk nyitott szemmel, főleg azokon a részeken, ahol építkezések folynak. 2,5 éve lakom a lakóparkban, de éppen most törtek be, amikor szemben építkezés folyik. Hatalmas bakancs nyomok voltak a kertben és tiszta sár volt az egész lakás, szóval no comment.

Kérlek Benneteket, hogy próbáljuk meg egymást azzal segíteni, hogy nyitott szemmel járunk. Köszönöm.

Üdv.

P.

nyicsevo78 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 16808
Írtam a megadott mail címre, de azt a választ kaptam, hogy nem a cím tulajdonos írta be a játszócsoport ötletet. Valószínű elírás történt.
Lehet tudni a jó címet, mert érdekelne a dolog?
köszi
Előzmény: játszócsoport (16807)
játszócsoport Creative Commons License 2009.06.01 0 0 16807
Ingyenes angol játszócsoportot indítanék a Helikopter lakóparkban 2-3 éves gyerekeknek!
Akit érdekel, írjon a judit.weiszatyahoo.com-ra!
Judit
Shiro Creative Commons License 2009.05.31 0 0 16806
:o)))
Előzmény: isukim (16805)
isukim Creative Commons License 2009.05.30 0 0 16805
a 8-as,a lila?

:)
Előzmény: Shiro (16804)
Shiro Creative Commons License 2009.05.30 0 0 16804
Minek, ha úgyis kijön ide a metró?

;o)

S.
Előzmény: valdez (16803)
valdez Creative Commons License 2009.05.29 0 0 16803

Kéne még elé egy buszmegálló. Vagy inkább egy végállomás ;)

Előzmény: juhászné (16800)
KocsisA Creative Commons License 2009.05.29 0 0 16802
Gratula:)
Előzmény: Nikiker (16801)
Nikiker Creative Commons License 2009.05.29 0 0 16801
Köszi szépen, siker! :-)
Előzmény: KocsisA (16790)
juhászné Creative Commons License 2009.05.28 0 0 16800
Jó kis meglepetés volt ma, mikor jöttünk haza. Gyorsan ki is próbáltuk :).
Előzmény: valdez (16782)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!