Gumiméret segítséget kérek. Az autómhoz kaptam 195/55/R15 nyári gumikat (ez volt a gyári) és 185/65/R15 téliket. A nyári szettem megérett arra, hogy darálékként aszfaltban, vagy hőerőműben végezze, ezért új szettre van szükségem.
Eleve furcsa volt, hogy a téli szett 65-ös, a nyári gyári pedig 55-ös és egyébként 20e Ft különbség (4 db esetén) van az 55 és 65 ös gumik között.
A téli és nyári között annyi különbséget tapasztalok, hogy a nagyobb télivel kevesebbet forog a motor adott sebességen (cserébe a fürgesége csökkent), meg talán jobban fogyaszt.
Kérdés:
Vegyem meg nyugodtan a 195/65/R15-ös nyári szettet, vagy maradjak a gyári 195/55/R15 méretnél?
Esetleg jó ár/érték márka tapasztalat? Én Barum Brillantist nézegetek...
Sziasztok!A múltkori villamossági problémám megoldódott a műszerfalban össze-vissza olvadtak a kábelkötegek csatlakozói !Most új problémaként merül fel,hogy felmelegedett motornál 1.6 16V alap járatonn összevissza jár a motor ,valamint néha teljesen leáll nincs alapjárata!Valakinek valami ötlet esetleg?A gyertyák nem túl öregek,motordiagnosztika is világít,bár azon már meg sem lepődök :-)
Azért egyszerűbb úgy elolvasni egy emailt/SMS-t, hogy csak rá kell böknöm az ikonra a tartóban lévő telefonon, nem kell előpecázni az övemen lévő tokból... A konzolt nem kellett ehhez sem megbontani, olyan jó erős ragasztócsíkot adtak hozzá, hogy tökéletesen elbírja a tartót-telefont - magam sem hittem. (Mondjuk én nem cipelem a kihangosítót, mindig ugyanazzal az autóval járok.)
Viszont ha nem tölteném folyton a telefont, bajban lennék napközben; annyit használom, hogy egy fél nap alatt le tudom meríteni az akkut (iPhone).
Tényleg nem tölti, azt USB-ről oldom meg. E-mailt, sms-t gondolom ugyanúgy nézünk meg. Azért döntöttem emellett, mert nem kellett megbontani a konzolt. Amúgy én is ilyesmit nézegettem. Ez egyszerübb, meg kézzel kell lehalkítani a rádiót, de nekem bejött. Meglepően jól bírja az akku is.
Ezzel az a baj, hogy nem tölti a telefont. Nomeg én szeretem látni a készüléket (pl. ha csörög, tudom hogy ki az; vagy el tudok olvasni pl. egy SMS-t). Néha - egy piros lámpánál - rápillantok az emailjeimre is.
Nekem sedanom van, abban másképp néz ki a középkonzol. Használaton kívüli bankkártyával pattintottam ki körbe a konzol takaró műanyagot. Nekem a teljes lejön a szellőző rostélyokkal 1ütt...
Vettem AUX kábelt a gyári rádióhoz & szuperül működik (2300 Ft volt ha valaki más is filózik rajta). A középkonzolt kicsit nehéz volt lebontani, de 20p alatt a helyén volt.
Megvolt az első útszéli szerelés is, igaz csak egy H7 izzó csere volt. Viszont egy órán keresztül emlegettem az összes koreai kollégát, akinek köze volt a lámpa tervezéshez, mire sikerült a lefogató "rugót" a helyére tennem... :) 1984-ben Csehszlovákiában nem volt kihívás normális lámpát tervezni. Veterán Skodámon a csere 5 perc szívás nélkül és nem is lehet 1 lapon említeni az öreg lámpáját a Lacsival, mert nagyságrendekkel jobban világít.
Ismertek olyan fejegységet, ami kompatibilis a gyári kormányvezérléssel? A gyári Blaupunkt helyett kellene valami jó kis usb-s esetleg bluetooth-os cucc, viszont annyira megszoktam a kormánytávot, hogy hiányozna...
"AC házán van az érzékelő. Ha jól emlékszem egybe van a szint jeladóval. Elvileg lehet külön is rendelni (a szintjeladót biztosan), nem kell az egész AC-t cserélni. Vagy bontó. Mondjuk abban nem bíznék meg (az enyém sem jó ).
Tehát AC ki/be szerelés a lényeg. Ha már kint van az AC a jeladó nem nagy mutatvány."