Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
A fontos kérdés az volt, hogy ha a Chromium is, és a rá épülő Google Chrome a 136.xxxx- verziónál tart, az Opera miért a 134.xxxx verziójú Cromiumra építi az aktuális verzióját, és hogy ez jelent-e vajon nagyobb sérülékenységet.
A Chromium-letöltésnél meg arra gondoltam, hátha van valami olyan letölthető Chromium-Opera frissítési lehetőség, ami az Opera aktuális verziójának hozzáférhető chromium-fájljait lecseréli az újabb verziókra...Ahogyan egy sima Windows update-nél végbemegy. De ez csak egy futógondolat volt, hogy milyen jó is lenne... De ilyen nyilván nincs, az Opera amúgy is eléggé elrejti a frissítéseket meg a verziókat, legalábbis más böngészőkhöz képest... Menüből nem is látható.
"a kérdésem arra vonatkozott volna, hogy miért látok én a legújabb Opera verziónál egy 134-es Chromium verzió számot, amikor a Chrome már a 136-nál tart"
Miért ne?
Két különböző brózerről beszélünk, ugyi! (Sőt, 3-ról az Operával együtt... A Vivaldival meg Brave-vel pedig már ötről. Oszt' mindnek saját verziója van. Mondgyuk 7.4.valami, stb...)
"így nyilván a Chromium is, hiszen előbbi az utóbbira épül, elvileg"
Hogyhogy 'nyilván'? :O
"Lehetséges, hogy az Opera fejlesztői ennyire lemaradásban vannak, és így ebben - a Gogle által mostanában javított - sérülékenység, biztonsági rés még benne lehet?"
Lehet. Az is lehet, hogy nem.
Ezt az adott brózernél lehet esetleg megnézni.
De ha jól látom, ez a cucc most konkrétan csak a gugli-krómot érinti, mást nem.
"Másik dolog, hogy vajon egy ilyen böngészőhöz e lehet tölteni a Chromium legújabb verzióját"
Ezt hogy érted? Persze, a LibreOffice-hoz is le lehet tölteni a Wordöt, de aztán hogyan tovább? =:O
"a böngésző fejlesztői még kalapálnak valamit a Chromium-on, amikor egy új verziót tesznek az Opera alá, és ezért nem lehet csak úgy rátenni egy mozdulattal az újabbat?"
Mármint hogy az Opera fejlesztői? Nyilván, persze hogy kalapálnak, különben nem lenne másik brózer, csak egy skin vagy ilyesmi...
Lehet, hogy ez meglepő, de amit leírok, arról tudomásom is van. Többnyire.
Hogy egészen világos legyen: a kérdésem arra vonatkozott volna, hogy miért látok én a legújabb Opera verziónál egy 134-es Chromium verzió számot, amikor a Chrome már a 136-nál tart, így nyilván a Chromium is, hiszen előbbi az utóbbira épül, elvileg.
Lehetséges, hogy az Opera fejlesztői ennyire lemaradásban vannak, és így ebben - a Gogle által mostanában javított - sérülékenység, biztonsági rés még benne lehet?
Másik dolog, hogy vajon egy ilyen böngészőhöz e lehet tölteni a Chromium legújabb verzióját magánszorgalomból, vagy a böngésző fejlesztői még kalapálnak valamit a Chromium-on, amikor egy új verziót tesznek az Opera alá, és ezért nem lehet csak úgy rátenni egy mozdulattal az újabbat?
a kisebb gond, hogy hiába nyomok a telepítésre, nem csinál semmit, a nagyobb tán, hogy nem tudom kitörölni az említett mappát + de nem csak én, hanem a revo uninstaller, se, pl.?, bármi segítséget aki tud, előre kösz. !