Csevegés bármiről, ami a tisztelt olvasót érdekli, és ami nem ütközik az index szabályaiba és előírásaiba, :). Valamint az OFFolás ideális színhelye a Nagyágyúsok számára, :).
csokolom. jottem es kozlom,h szerelmes vagyok johnny kalozollokezuwillywonka depp-be. kit erdekel? hja, engem sem. csak gondoltam berakok ide egy kepet es majd megnezem naponta 200millioszor.
A hsz-okból leginkább az jött le, h minden szar, mert csak a negatívumot ontottad ;)
Azért nem szerencsés összehasonlítani egy nyugati országgal a hazánkat, mert teljesen eltérő a történelmi múltunk. Ez kábé olyan mint amikor azt mondják, de hát nyugaton is többet fizetnek a gázért, de könyörgöm mennyiből???!
Az eü hatalmas átszervezésre szorul, ez igaz, nagyon nagy káosz, de ahogy egy kolleganőm mondta a Hírtv-ben a Gyógyhírekben, hogy az építést nem a tetővel kellett volna kezdeni. És már benne is vagyunk a káoszban. Nagyon sok embert kéne felelősségre vonni, a mi kórházunkat azt tette tönkre ( gazdasági igazgató ), aki előtte a csepelit- Mikor odakerült már tudtuk, nekünk is annyi, és be is jött. :S
Szánt szándékkal süllyesztették a mocsokba minket (is).
Mindketten tudjuk, hogy két gyerek esetén a 100ezer alatti fizetés kevés. Szóval tök mindegy, hogy 50 vagy 66. Akkor is megdöbbentő, hogy még nem jojóztál be, és szépen, tisztességgel neveled a gyerekeket.
Családi pótlék...hát, igen. Jó, hogy az van legalább. Nálunk is fillérre le van osztva, melyik pénzből mit fizetünk.
Most olyan szívesen beraknék fotót a gyerekeimről, hogy megmutassam, miattuk megéri spórolni magamon, de a hülye index még mindig vacakol ezen a fórumon. Mindegy, tudjátok milyen szépek :)))
Mindenesetre fura,h neked csak rossz élményeid vannak. :)
Mondtam én ilyet?
és az általánosításnál
Hol általánosítottam? Én mindössze annyit mondtam, hogy bizony az orvosok szintjén is van min javítani. Ezt az állításomat továbbra is tartom.
Vagy egyszer megsérültél, elláttak, és Te ebből levontad,h húúúúúúú ott minden frankó. Mert nem hiszem, gondolom függött a biztosításodtól is.
Azért jó összehasonlítási alap, mert pontosan ugyanolyan sérülésről van szó (ugyanaz a vállam ugrott ki ugyanúgy). Nem azt mondtam, hogy ott minden frankó, hanem azt, hogy lehet a magyar ellátásnál olcsóbban dolgozni. Mindezt példának hoztam arra, hogy hogyan lehetne az orvosok szintjén is javítani a helyzeten. Lehet, hogy ez az egyetlen baleseti sebészet, ami nem túl hatékonyan működik, azt nem tudom.
Akkor őket is szidd, ha megkérhetlek.
Szidom őket is. Igen, a XXI. században nevetséges, hogy a betegnek kell vinnie a leleteit az egyik orvostól a másikig, ezen is kellene javítani és még különösebben sokba sem kerülne.
Csak halkan jegyzem meg: ha külföldön minden olyan nagyon rendben van, akkor miért van az, hogy a politikusok ott is kígyót-békát kiabálnak egymásra, méghozzá mocskos módon (tudom, olvasom a brit lapokat és nemcsak a bulvárt), és például Franciaországban szinte minden hónapban van valamilyen sztrájk, tavaly elég szép gyujtogatós balhé is volt, ha emlékeztek az összecsapásokra, és ott is most szorul az egészségügy reformra? Mondom, csak kérdezem.
És nem azért mondom, mert szeretem Lucit, hanem azért, mert az igazságérzetem így tartja helyénvalónak: jártam sokat kórházban is, háziorvosnál is, és 29 évem alatt 1 azaz egy rossz tapasztalatom volt, a többi jó, és ÉN SEM ADOK HÁLAPÉNZT, mert nekem is rohadtul megalázó, meg annak is, aki kapja. És valahogy mégis működött a dolog. Jó, kétszer adtam, a szülés ugyanis annyira bizalmi dolog, hogy azt akkor is adnám, ha a doki visszadobná. De nem dobta vissza, és meg is értem.
Ez az egész reform nagyon elkapkodott volt, és sajnálom, hogy bárkiben is felmerül, hogy az eü-sök a felelősek érte.
Ami pedig az 50ezer forintból két gyereket felnevelést illeti: csodállak, Luci!
Angliába is keresnek, tudom, de két gyerekkel ezt én már nem vállalom be, eggyel még megpróbáltam volna, mert amig kint megvetném a lábam, addig anyuékhoz adnám, de az az igazság is, h én olyan hülye vagyok, aki annyira szereti a hazáját, hogy nem tudnék hosszú távon máshol élni. :S
Nem akarok észt osztani...beleszólni sem nagyon, mert éppen ma van két éve, hogy nem élek Magyarországon - csak még mindig érnek meglepetések...
Luci! Nemááááááá, ez mekkora szemétség, hogy nektek is fizetnetek kell a vizitdíjat!! Teljesen egyetértek, a buszos, vasutas miért kapja, ha ti nem????! Mármint, a kedvezményt. És mondom mindezt úgy, hogy az egész családom vasutas, 26éves koromig ingyen utaztam vonaton - de attól még nem érzem fairnek, amit veletek csinálnak. Az sem volt semmi, amikor a szolgálatban lévő tűzoltókkal fizettettek...
Vizitdíj Az egész biztosítási rendszert kellene átalakítani, gyökeresen. Nem akarok amerikai példával jönni, mert Amerika messze van, tudom, de inkább fizetem mindenkor a vizitdíjat, mert tudom, hogy mire fizetem, inkább fizetem a kezelés díjat, mert TUDOM, hogy mire fizetem. Luci! Gyertek ide! Komolyan! Itt megvesznek a képzett nővérekért, nálunk ellakhatsz a gyerekekkel, amíg találsz valami albit! Komolyan!!
QKUC! Most írtam a nőnek a Roy dvd-d ügyben, ugyanis ő már április 10-én feladta, de még mindig semmi nem ért ide. Nem előszőr történik ez, hogy Kanadából jön valami és nem ér ide. Ugye, Gergő? :D)))) Az előző cucc, ami Kanadából jött, visszament, hogy nem talált meg engem! Aztán az eladó küldött másikat helyette, az csodák csodája megtalált! Úgyhogy most várunk....
Ha jól tudom, a 7% amit tőled vonnak, annak semmi köze a mi fizetésünkhöz, az a Tiéd olyan szinten, hogy "ingyenes" orvosi(eü) ellátást kapsz. Na ezért nem korrekt a vizitdíj például.
Amiből mi kapjuk a fizetésünket(OEP) az a munkaadóktól levont járulékok.
olaszországi tapasztalat negatív: egy volt osztálytársam csaknem ott halt meg az egyik olasz kórházban, mert kétnapi masszív hányás után sem jöttek rá igazán, hogy perforált a vakbele, csak az utolsó pillanatban- ellátták, abban nem volt hiba, de majdnem meghalt. OK, itthon is biztos van ilyen (csak ne velem legyen:D), viszont ez egy ellenpélda a nagy külföldi viszonyokra is.
Mindenesetre fura,h neked csak rossz élményeid vannak. :)
És a saját tapasztalataidat akkor is elnagyoltnak érzem, tudnék én is mesélni az agybeteg, csakéncsakén, gizstustalan módon viselkedő betegekről, mert azt kéne megérteni, sokfélék vagyunk, és az általánosításnál talán a hazugságot utálom a legjobban.
Én spec látom mindkét oldalról az eü-t ( hibáival együtt), mivel szültem gyereket, és nem kaptam semmiféle pluszt, mert az eü-ben dolgozom. De türelmesebb is vagyok, mert tudom mi van a dolgok mögött. Türelmem egyedül a minisztérium felé nincsen, akik cinikusan pofátlanul belemosoglyák a képünkbe, h ha lehet ne legyünk betegek. Ez aztán a hozzáállás.
Olaszországban Te évekig éltél,h ekkora tapaszatalattal bírsz?Vagy egyszer megsérültél, elláttak, és Te ebből levontad,h húúúúúúú ott minden frankó. Mert nem hiszem, gondolom függött a biztosításodtól is.
Fizetsz Tb-t, persze, de ne hidd, hogy az a mi fizetésünkre megy. Tőlem is vonják, ahogy mindenkitől. És tudod mit, nem hajtom ki a belem ilyen megalázó fizetésért, mert nekem is fontos a saját egészségem. Mikor meló közben az alapvető szükségleteimet nem tudom kielégíteni.
Ja ami még egy pofátlan dolog a kormányunktól, h ha teszem azt a BKV-nál dolgozol, akkor nem kell fizetned a jegyet, vagy a MÁV-nál. De mi még azt sem kaptuk meg,h a vizitdíj alól felmentsenek minket. Persze az egész vizitdíj egy újabb, gusztustalan kizsákmányolás. Csak a hozzáállást próbálom érzékeltetni.
A média spec nem a te élményeidnek szóltak, de tapasztalható,h az emberek többsége inkább hisz mátébárdosszellőhetihetes gárdájának, mint a saját szemének. Ez meg az én tapasztalatom.
Az adatbevitel, talán ha emlékszel, akkoriban(mikor beteg voltál) változtatták át az egész háziorvosi rendszert, megnehezítették, bonyolították az egész adminisztrációs rendszert.
Persze, direkt csinálta az orvos, sőt le is akart ütni, csak éppen lehajoltál és elvétette. :) Tudom, mi is így csináljuk.
És nincsen közös adatbázis, még mindig nem érted,h gyógyárura nincsen pénz???
Leselejtezett, szar gépekkel dolgoznak a legtöbb rendelőben, kórházban, a legpocsékabb programmal, amit nem szaksegítséggel dolgoztak ki a programozok. Akkor őket is szidd, ha megkérhetlek.
Egy példa: Mi is szeretnék azt,h az elkészített leletekért ne kelljen bejönnie a szerencsétlen Pest megyei emberkének a fővárosba, hanem ha neten továbbíthatnák a körzetinek. Szerinted erre van pénz?
Természetesen nincsen.
A malmozó asszisztensről csak annyit, mint már írtam régebben is, persze vannak olyanok, akik nem valók az eü-be, talán máshova sem. De ezért nem kell párhuzamot vonni a többiekkel, mert hidd el többen vannak olyanok, akik tisztességgel, becsülettel végzik ezt a csöppet sem könnyű munkát. És szeretik is, mert ki az a hülye, aki ennyiért dolgozik, csakis az, aki szereti. És talán ezt az egyet tiszteld.
Az állatorvos teljesen magánúton megy, ezt ne keverd az állami szervekkel.
Ez egy elnagyolt, igaztalan és csúnya megjegyzés volt.
Már elnézést, de a saját tapasztalataim az enyémek. Nem azt mondtam, nincs, hanem azt, hogy én nem látom. Az eredeti állításomat továbbra is fenntartom: láttam, hogy egy ugyanolyan kezelést hogyan végeznek Olaszországban és Magyarországon, az olasz szemre jóval olcsóbbnak tűnt. Kevesebb kötszer, kevesebb röntgenfelvétel, nem kellett visszamenni másnap (kevesebb idő). Arról nem is beszélve, hogy az olaszoknak volt annyi eszük, hogy a sebészetet (ahova néha mennek begipszelt lábú emberek is) a földszintre tették, nem az első emeletre vagy az alagsorba, mint nálunk.
Ja, és mit gondolsz a bankos alkalmazott miért hajtott? A pénzedért, a számládért. Nem a két szép szemedért.
Fizetek elég TB-hozzájárulást, hogy az én pénzemért is hajtsanak.
szomorú, h már vagytok olyanok akik azt látják, h már erről is mi tehetünk.
Tenksz média!!! Maguk nagyon jól dolgoznak!
Nem is tudtam, hogy az ismerős saját tapasztalatai a médiából jönnek... A tapasztalat: December-januárban kicsit betegeskedtem, 3x kellett elmennem a körzeti orvoshomhoz. Az elso két esetben helyettesítették, mindig más orvos. A beteg-adataim nem voltak meg neki, még azt sem tudta megnézni, milyen gyógyszert kaptam elötte (másodszor már rutinosan vittem a gyógyszeres-dobozt). Mindkét esetben úgy ment az adatfelvétel, hogy kedélyes jópofázások közepette a személyes adataimat az asszisztens diktálta az orvosnak, aki egy ujjal gépelve vitte fel az adataimat, úgy, hogy két beviteli mezo között hosszasan gondolkodott. Kint közben tömeg, magam is 3 órát álltam sorba. Direkt csinálta, közben még politizálni is próbálkozott. Muszály így intézni? Nincs közös számítógépes adatbázis, leglább egy rendeloben? Az orvosnak kell az adminisztrációt intézni, míg a vizsgálat alatt az asszisztens csak malmozott. Szóval, tényleg rossz a rendszer, de a baj jó része azokkal van, akikkel közvetlen kapcsolatba kerülök.
Még annyit tennék hozzá, hogy amikor vittem a kutyámat oltatni, akkor előre bekérték az oltási könyvet, mire bejutottam a kutyával, az összes könyveléssel készen voltak, ott tudták párhuzamosítani a feladatokat.
Ilyen hozzáállás nyomait sem láttam a magyar egészségügyben. Mondjuk lehet, hogy az a baj, hogy nem adok hálapénzt.
Ez egy elnagyolt, igaztalan és csúnya megjegyzés volt. A hálapénzest én spec kikérem magamnak,de azt látom,h Te lazán átléped a többi dolgot, amit írtam
Nem baj, én hálisten talákoztam, találkozom olyan betegekkel, akik szeretnek és megbecsülnek minket. És belőlük van több, a tisztánlátókból.
amikor bankban át kellett telepíteni a számlát, eltartott háromnegyed órát (mint később kiderült, ezt az egy funkciót nem tudta a rendszer), de zárás után negyedórával még mindig ott foglalkoztak velem, eszükbe nem jutott elküldeni, hogy majd holnap jöjjek vissza.
Kérlek, ne vonj már párhuzamot, egy kapitalista életszemlélettel dolgozó, és egy államilag lelázott fizetésért gürcölök között.
Néha nekem is béka segge alatt van a hozzáállásom, főleg a fizetési papírom láttán.
Ja, és mit gondolsz a bankos alkalmazott miért hajtott? A pénzedért, a számládért. Nem a két szép szemedért.
nem dolgoznak hatékonyan, mert így kitűnően a reformokra lehet fogni az összes problémát
ez, komolyan nevetséges, és szomorú, h már vagytok olyanok akik azt látják, h már erről is mi tehetünk.
De hidd el Te is, nem azért nem hívtak be, mert szívatni akartak.
Nem a behívással volt a gond, mert bent üldögéltem a sarokban, amig a dokik és a nővérek trécseltek. Aztán megszánt az egyik nővér és áttolt röntgenre. Lehet, hogy nem szivatni akartak, de van egy olyan érzésem, hogy azért nem dolgoznak hatékonyan, mert így kitűnően a reformokra lehet fogni az összes problémát.
És a Te életed csak kellemetlen élményekkel van teli az eü-vel kapcsolatban, mert ezt nem hiszem.
Magával a hozzáállással van gondom: amikor bankban át kellett telepíteni a számlát, eltartott háromnegyed órát (mint később kiderült, ezt az egy funkciót nem tudta a rendszer), de zárás után negyedórával még mindig ott foglalkoztak velem, eszükbe nem jutott elküldeni, hogy majd holnap jöjjek vissza. Ilyen hozzáállás nyomait sem láttam a magyar egészségügyben. Mondjuk lehet, hogy az a baj, hogy nem adok hálapénzt.
Nem akarok észt osztani és beleszólni, de nevelj Te két gyereket indulat nélkül 50ezer forintból. Én tudom, mert láttam, nem egyszer, hogy Luci milyen türelemmel viseli ezt; ez nem NAR ellen, nem szól senki ellen, csak ha indulatból írna, az nem így nézne ki, hidd el nekem.
Másrészt azt is megértem, mert tapasztalom én is, amit NAR ír; csak mindig mindenki a saját szemszögét tartja a legfontosabbnak. Vannak köcsög dokik, köcsög sofőrök, köcsög pincérek, ez is tény, de azt is megértem, ha Lucinak kinyílik a bicsak a zsebében, ha az EÜ-s dolgozókat fikázzák, akik mocskosul alacsony bérért végzik a melót, ami gyakorlatilag az, hogy nekünk segítenek.
Tudom, fájdalmas. De hidd el Te is, nem azért nem hívtak be, mert szívatni akartak.
Az a doki, meg gondolom meg akarta menteni a fogadat, mert lehetséges, persze ez nem kellemes dolog. Nem mentegetni akarok én mindenkit, mert van nálunk is olyan, aki nem az eü-be való.
De találkoztam én már magánorvosnál súlyos ezreket lepengető beteggel, akinek egy SZTK orvos mentette meg a fogát.
És a Te életed csak kellemetlen élményekkel van teli az eü-vel kapcsolatban, mert ezt nem hiszem.
Bunkó pincérrel, paraszt polgármesteri hivatalnokkal stb nem találkoztál?
Én igen, de nem általánositok, nálad ezt érzem, és ez az ami zavar.
Azok a járulékok meg nem oda folynak, ahova szánják, nézzünk körül az OEP fejesek és társaik háza környékén. Lopnak, lopnak, és lopnak!
Nagyrészét kificamodott vállal. Ami "kissé" fájdalmas. Most lehet, hogy a ti osztályotok különleges, de én azóta nem járok SZTK fogorvoshoz, mióta a doki a korábban gyökérkezelt fogat akarta újra gyökérkezelni (az előző SZTK-s dokinak a fájdalomcsillapítás okozott megoldhatatlan gondot, "vicces" így elviselni egy fúrást+tömést). Ez 8 éve volt, nem mostanában. Most arról nem is beszélve, hogy a nyugdíjas körzeti dokinak és az asszisztensének sem sikerült vérnyomást mérnie rajtam, szóval oda sem szívesen megyek.
Tudod mennyiből kell gazdálkodnia egy rendelőnek.
Én csak azt tudom, hogy mennyit vonnak le a fizetésemből: ha jól látom, 7%-ot. Ami valahova elfolyik, pedig nagyon nem kevés pénz.
NAR, én az eü-ben élek, dolgozok, úgy vélem jobban ismerem a gondokat, mint Te, aki ezekből azt vonja le, h igenis az ottaniak tehetnek arról, h Te bő másfél órát vártál. Ez sajnos szomorú, de a szavaid szűklátóságra vallanak.
Elmondanám Neked,h nekünk meg volt olyan betegünk, akit szó szerint pofán basztak Amszterdámban, majd az orvosi vizsgálat azt hozta ki, h semmi baja, pihenjen, jegelje, sétáljon nagyokat. A pasi haza jött, és a lepukkant Rókusba jött(hozzánk) és az elfertőzödött mandibula(állkapocs) törését a mi pletykás személyzetünk megoperálta, még gyorsan április elsejéig(két nap volt hátra), h segíthessünk. Olyan orvos, akinek 10 éve ment most a kukába, mert nem tudja a szakorvosiát letenni, mert a mi osztályunk volt az egyetlen Arc Állcsontsebészet az országban, ahol ezt megtehette rezidensként. A rezidens képzés ezennel bezárult nálunk eme szakmában.
Vigyázz mostantól kerékpározás közben, mert most ha arcra essel, és eltörik, akkor készülj fel rá, h egy orr fül gégész fog megoperálni, persze ha beférsz a Klinikákra, mert átvették a mi körzetünket(Pest megye) is, cirka másfélmillió embert, és hetente volt, h 5 törést operáltunk, de heti egy-kettő tuti volt.
14 éves munkaviszony után 8 órás melóért bruttó 87ezret kerestem, ebből 22ezret vontak le, nem hiszem hogy ezt kommentálni kell.
Én megúsztam a kirugást, mert tekintettel voltak arra,h egyedül nevelem a két kisfiamat, és volt lehetőség, mert a kolleganő elment szülni, átraktak a szájsebészeti SZTK részbe, de hat órába BRUTTO 78EZER FT-ért!!!!!!
Aki itt szégyellje magát az nem én, és nem a kollegáim.
Beszélgettek közben, na bumm, te nem szoktál meló közben?!
Elláttak?
Elláttak!
Tudod mennyiből kell gazdálkodnia egy rendelőnek.
Én 60ezret kaptam, egy fecsi 8 ft, egy tű 5 ft, a nem steril kesztyű darabja 9, a steril 48. Szerinted hány kesztyű fogy egy szájsebészeten????A fertőtlenítőszer másfél kiló 4400 ft. Egy ambuláns napló 2500 ft, egy igazolás 5 ft. . Ezzel azt akarom érzékeltetni,h nemcsak a gyógyáruért kell pengetni a keretből.
Lidocain nem volt már az országban!!!
Erről nem pofáznak a kormánybarát médiumok!
Elmondanám Neked, h én egy beteg után kábé 10 percet adminisztrálok, és e közben még menjek asszisztáljak egy műtéthez, majd mosogassam, fertőtlenítsem el a műszert stb. Nincs időm enni, inni, sőt pisilni sem, mert 6 órás rendelés alatt cirka 40 beteget látunk el a szájsebészeti szakrendelésen ( és ennek a háromnegyede bölcsességfogak kioperálása, és gyökerek kibányászasa, azaz egyik sem 5 perc)
És közben mosolyogjunk miközben kiraknak az utcára.
Nem tudom Te mit dolgozol, vagy hogyan élsz, de úgy érzem nem vagy nagy reális a honi helyzetben, és rögtön elnézést kérek a szavaimért, de hónapok óta dühös vagyok azért amiben élünk.
h nem hangsúlyozták ki eléggé, h kik miatt vannak ezek az állapotok
Múltkor bő másfél óráig tartott, amíg a kificamodott vállamat helyrerakták (Olaszországban ugyanez 20 perc alatt lement, pedig ott 2500 méterről kellett lehozni). Az idő legnagyobb része azzal ment el, hogy a dokik egymással pletykáltak arról, hogy ki kinek fog asszisztálni, illetve a nővérek arról beszélgettek, hogy hol lehet olcsón ollót venni. Arról nem is beszélve, hogy sokkal több kötszert használtak el itthon, valamint háromszor annyi röntgenképet csináltak, mint Olaszországban. Nekem is vannak ötleteim, hogy miért nem elég az a 7%-nyi egészségbiztosítási járulék, amit fizetek.
ne is mondd az utána lévő sztk riportot, mert én iszonyatosan felhúztam magam rajta, főleg,h nem hangsúlyozták ki eléggé, h kik miatt vannak ezek az állapotok
szóval elmehet a TV2 oda ahova godnolom*nagyon mérges, öklét rázó szmájli*
Őszintén szólva ezt a muksót is meg kéne kicsit fojtogatni, csak a film értékéért, hogy igazán valósághű legyen a műalkotás ... Csak az a baj, hogy a büntetés súlyoságga elég csekély, szinte semmi. Persze nem várható el a halálbüntetés, de elég nevetséges mértékkel dolgozik a rendszer.
Tegnap a Naplóban volt a kórházas sztori, hát azon egyszerűen kiakadtam. Nagyon köszönöm, hogy ez a sok okos ember eltalálta, hogy így legyen. Itthn megszűnik a Repülőkórház, igaz civileket iskezeltek, de ugyan, hát nem kell az, így most a megyeiben nem lehet tenni egy léépést sem, mert ugye a másikból is oda szállingóznak az emberek. Tanulság, ne legyünk betegek, mert amire bejutnánk a kórházba, addigra úgyis feldobjuk a talpunk. És ez nem a kórház hibája, hanem a rendzseré. Az meg még cikibb, hogy a 300 forintok nem gyógyszerekre költődnek, hanem papírok tömkelegére, meg nem jól működő automaták javítására.