Keresés

Részletes keresés

Who111 Creative Commons License 2007.06.29 0 0 352

A második az esetleg.

De az első és vascsövön, az mókusvakítás.

Egyébként a mágnes, mint olyan, hatással van a vízre, ez bizonyított tény.

Ez az (egyik) alapja a Magneto-Hidrodinamikai hajtóműveknek.

(Lásd: Vadászat a Vörös Október-re, bár ott még fikció volt.)

Előzmény: jerk (347)
pint Creative Commons License 2007.06.29 0 0 351
az is paraméterváltozás, ha más a vízkő fizikai szerkezete. ez jól vizsgálható, még ha kicsit időigényes is.
Előzmény: jerk (348)
pint Creative Commons License 2007.06.29 0 0 350
ez igaz lehet nagy cégekre, de kicsikre nem. ráadásul pont a családi bt-k azok, amik nagyon költségérzékenyek.
Előzmény: BarG (345)
jerk Creative Commons License 2007.06.29 0 0 349

hidroFLOW

jerk Creative Commons License 2007.06.29 0 0 348
Hiteles, direkt paraméterváltozási mérés még nincs. Csak az eredményt lehet értékelni/érzékelni.
Előzmény: VEE (346)
jerk Creative Commons License 2007.06.29 0 0 347
Két féle típus létezik:

-kapacitív (E), két nyitott szigetelt tekercs, bármilyen anyagú csőre

-induktív (B), egy zárt tekercs, csak dia-,paramágneses vezetékekre

Előzmény: Who111 (336)
VEE Creative Commons License 2007.06.29 0 0 346

Azt hiszem, hogy a nálunk kapható csodaszerkezeteket mind kicsi cégek gyártják, forgalmazzák. Tehát inkább az a kérdés, hogy ezeknél a tulajdonosok elhiszik-e az általuk mondottakat. Persze ez felmerül a jósok, asztrológusok, csodadoktorok esetében is.

Egy előző hsz-hez:

Ha valaki olyan biztos a dolgában, akkor miért nem igyekszik beszerezni egy hiteles mérési eredményt. Itt - szerintük - nem transzcendentális és világűr méretű, tehát nagyon eszközigényes dolgokról van szó, hanem könnyen mérhető paraméterekről, akkor pedig érthetetlen, hogy meg sem próbálnak - nem saját - laboreredményeket produkálni.

Sokkal kisebb értékű termékeknél is kötelező az objektív minősítő mérés, akkor itt miért vannak kiakadva, ha valaki hasonlót kér számon rajtuk?

Előzmény: BarG (345)
BarG Creative Commons License 2007.06.29 0 0 345

Sajnos sokan azt hiszik, hogy az ipar logikusan, meg ésszerűen működik, pedig ez egyáltalán nem igaz. Minél nagyobb egy cég annál nagyobb a kavarodás benne, sőt egy bizonyos méret felett a cég különféle szekciói egyre komolyabban harcolnak egymás ellen. Ha van egy céged és Te személyesen átlátod az egészet és irányítod, akkor működik úgy, ahogy leírtad. Mihelyt feladatokat kiadsz a kezedből, máris lesznek az alkalmazottaknak külön egyéni érdekei, amik akár teljesen ellentétesek is lehetnek a cég érdekeivel és ha szerencsés a cég, ez az alkalmazott igen komoly károkat okozhat és ha nem vagy benne a napi dolgokban, akkor simán megvezetnek és akkor eszmélsz fel, amikor már rég késő. Amerikában az energiacégek éveken keresztül hazudoztak az éves jelentésekben a tulajdonosoknak, amíg a fejükre borult a bili. Miért hiszed, hogy a magyar cégek jobbak?

Előzmény: pint (344)
pint Creative Commons License 2007.06.28 0 0 344
én figyelek, de nem értem. szabadság van magyarországon. ha nekem van egy cégem, és tudom csökkenteni a gázfogyasztásomat, engem ugyan nem érdekel, hogy az akadémia vagy egy egyetem vagy akárki mit szövegel.
Előzmény: BarG (343)
BarG Creative Commons License 2007.06.28 0 0 343

Elolvastad a 263-at?

Amikor gondolkodás és ellenőrzés nélkül kóklerségnek minősítik a hasonló, nem vizsgált jelenségeket (sőt még a mérésekkel alátámasztottakat is), a legtöbben szóba se állnak az ilyesmikkel kereskedőkkel, aki mégis, az mélyen kussol a dologról, nemhogy referenciának vállalkozik. Az a mágneses társaság se létezik ma már, akivel majdnem üzletet kötöttünk (legalábbis a magyar szekció).

Valahogy nem igazán érzem úgy hogy az iparban lévő hajtóerők, módszerek, folyamatszabályzások túl ismertek lennének.

Előzmény: pint (340)
pint Creative Commons License 2007.06.28 0 0 342
az oldal baromi gyenge, de ez még nem kizáró ok, hogy működjön a dolog ... vagy ha nem, akkor is meg kell magyarázni, hogy miért van kb tucat referenciájuk, aki aláírja, hogy használ.

ha lesz időm, utánaolvasok párnak, de most nincs energiám.
Előzmény: /dev/null (341)
/dev/null Creative Commons License 2007.06.28 0 0 341
Ezenkívül érdemes megnézni a bőséges és szívonalas szakirodalmat:

http://www.reneval.hu/hu/szak.php

és tudományos alapok rendkívül korrekt ismertetését:

http://www.reneval.hu/hu/rm.php

és hogy miért is kapott Oláh György Nobel-díjat:

http://www.kfki.hu/fszemle/archivum/fsz9412/kem9412.html
pint Creative Commons License 2007.06.28 0 0 340
ezt azért ne nagyon hirdesd. bevett szokás, hogy a vevő kap valamennyi kedvezményt, cserébe hozzájárul, hogy referenciaügyfél lesz. ez ennél sokkal érzékenyebb területen is működik.
Előzmény: BarG (337)
pint Creative Commons License 2007.06.28 0 0 339
ha valakinek gondja lenne a megtalálással

http://www.reneval.hu/hu/refviz.php

ez már valami. ugyan mérési adatok nincsenek, de van konkrét cégnév és nyilatkozat a működésről. ez alapján már lehet vizsgálódni.
Előzmény: jerk (335)
Mungo Creative Commons License 2007.06.28 0 0 338

Mérni nem bűn. De ha egy cégnél végezte az ember, akkor az eredménye a cég szellemi tulajdonát képezi, vagyis tilos a cég engedélye nélkül publikálni.

Értem én, hogy a cég engedélye, meg minden...

De: ha van egy termékem, amit el szeretnék adni, plusz vannak ellenőrizhető mérési eredményeim ami a termék jó tulajdonságait, hasznosságát támasztják alá, hát nehéz lenne engem olyan helyzetbe hozni, hogy ne tegyem ki a kirakatba. :o)

Hacsak nem az a probléma, hogy hamisítottam a mérést, oszt jobb az ilyennel nem dicsekedni, esetleg mégsem olyan hasznos ez a termék, mint amilyennek feltüntetem.

Mert a szabadalmi védettség éppen arra való, hogy megvédjen a másolóktól, tehát a méréseim miért is titkolandók?

Előzmény: BarG (337)
BarG Creative Commons License 2007.06.28 0 0 337
Mérni nem bűn. De ha egy cégnél végezte az ember, akkor az eredménye a cég szellemi tulajdonát képezi, vagyis tilos a cég engedélye nélkül publikálni. Ugyanilyen Üzleti titkot képeznek a referencia látogatások és a róluk készült utijelentések. Így megy ez az iparban, meg még ígyebbül, ha van a cégnek Etikai Kódexe.
Előzmény: pint (334)
Who111 Creative Commons License 2007.06.28 0 0 336
Venni kell egyet, 8-10-ért már lehet kapni.
Meg kell nézni jó-e?
Ha nem, akkor vissza kell vinni.
Ha nem veszik vissza, akkor elkapni a fickót, a két drótról leszedni a szigetelést, a
micsodájára csavarni, és bekapcsolni. 1 óra múlva megint megkérdezni...
Aztán beírni ide a topicba, hogy bevált-e.

Én azt nem tudom felfogni, hogy pl. a vascső bármilyen elektromos v. mágneses
teret kiválóan árnyékol. Egyszerűen nem juthat be semmi ilyesmi a csőbe.
És állítólag azzal is működik.
Esetleg, ha nem lenne szigetelt a drót, akkor egy örvényáramú impulzus keletkezne
a csövön. De akkor meg műanyag csőnél nem működne.
Bár lehet, hogy csak túl sokat tudok ehhez az elektromosságról, és ez megzavar
ilyenkor... :-)
Ha asztalos lennék biztosan könnyebb lenne elhinni.
jerk Creative Commons License 2007.06.28 0 0 335
nem tudhatod, hogy miből fakad, de bele megyek, legyen egyszer neked is igazad : reneval
Előzmény: pint (334)
pint Creative Commons License 2007.06.28 0 0 334
szerintem ezt hagyjuk, mert lassan túl messzire mész a te lehetőségeidhez képest (ami nem tudom, hogy miből fakad), de nekem ez még édeskevés ahhoz, hogy megtaláljam.

inkább tényleg azt mondhatnád el, hogy miért titkos az, hogy ki, mikor és milyen módon végzett el egy ellenőrizhető, dokumentált mérést. mióta bűn mérni??
Előzmény: jerk (333)
jerk Creative Commons License 2007.06.28 0 0 333

ette fene, szegedi cég.

Előzmény: pint (331)
jerk Creative Commons License 2007.06.28 0 0 332
értelmezd a 330-at, elégedj meg ennyivel.
Előzmény: pint (331)
pint Creative Commons License 2007.06.28 0 0 331
miért nem? az index tiltja, vagy a cég?
Előzmény: jerk (328)
jerk Creative Commons License 2007.06.28 0 0 330
szöge(t)-szöggel...
jerk Creative Commons License 2007.06.28 0 0 329
v.milyen mérések alapján (hőmérséklet, gázhozam)
jerk Creative Commons License 2007.06.28 0 0 328
A cégről nem beszélhetek. Igen hiteles cégközti jegyzőkönyvek, melyekben a vevő elismeri a kezelés hatásosságát.
Előzmény: pint (327)
pint Creative Commons License 2007.06.28 0 0 327
úgy érted, hiteles mérés, vagy csak említik? melyik az az "egyik" hazai cég? próbáltam keresni "mágneses kezelők"-re, de sok más találat közt elvész
Előzmény: jerk (325)
jerk Creative Commons License 2007.06.28 0 0 326
De volt problémám, a panelben és nem is kevés. Épp ezért, mikor házba költöztem, a lecke már jól meg volt tanulva. Ha a kütyürük nem müködnek, akkor tényleg a vízlágyítást választottam volna (v.legalább polifoszfátozok).
Előzmény: pint (324)
jerk Creative Commons License 2007.06.28 0 0 325
Mérési jegyzőkönyveket halomra találsz egyik hazai cég ( mágneses kezelők ) web-jén.
Előzmény: pint (321)
pint Creative Commons License 2007.06.28 0 0 324
nem tudom, van-e értelme kérdezni, vagy már a b listán vagyok. de lássuk:

tehát ha jól veszem ki, nem volt korábban sem problémád a vízkővel. vagyis nincsen összehasonlítási lehetőség, hogy használt-e a készülék. elképzelhető, hogy amúgy se lett volna semmi gond. igaz ez?
Előzmény: jerk (323)
jerk Creative Commons License 2007.06.28 0 0 323
1.Nekem nincs semmiféle üzletem ebben a témában

2.Pont úgy kételkedtem hatásosságában mint ti

3.Nem is vettem soha ilyesféle készüléket, de mivel érdekelt a téma, olvasni kezdtem erről (neten, könyvekből, stb.)

4.Több rajzot is kaptam, ezek, meg más készülékek jelmérése alapján meg is építettem néhány példányt

5.És felszereltem három kéttekercses (kapacitív) típust, egyet a főtápra, 3/4 collos horganyzott cső, egy-egyet pedig a fürdőszobai, valamint a konyhai tápokra (1/2-es műanyag, 15 mm réz)

6.Vizem mélykútvíz, 18-22-es összkeménységű, tehát nem épp lágyvíz, lehettek volna komoly vízkő problémáim

7.De nem lettek, sőt sem a gáz, sem a villanyszámlám nem változott

8.Nekem sem volt ez elég, üzletet is szimatolva kezdtem keményen „kutatni” a hatásmechanizmus után

9.Négy évnyi „munka” után rájöttem, hogy ezt még senki pontosan nem ismeri, az üzletem elesett, nem mertem fektetni (a netto 200-ad sincs egyelőre nincs veszélyben)

10.Konkrét paramétert mérni sem lehet, csak az említett iszap bizonyította nekem, hogy működött (pintnek- ha tudtam volna rólad, lejegyezem a kért adatokat, a vésés kivételével, arra nem volt szükség, fűtőszál cserére se)

11.Aki nem hiszi, járjon utána, ne csak lökje/nyögje a szót, ennyi idő alatt egyet ki is próbálhatott volna. Ha akarja...

12.Einstein sem volt teljesen tisztában a relativításelmélettel, de attól még a felfedezése létezik/működik.  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!