Sikerült!Kösz a tippeket.Elötte is nehezen ment.Rájöttem a megoldásra.Nem kellett leszedjem a lemezt sem.Bekúsztam alá egy lámpával ,és megvilágítottam a zárat.Aztán befűztem a kezemet egy csavarhúzóval.Szerencsére hosszú kezem van.Találtam egy pontot ahonnan jól láttam a zárszerkezetet.Aztán meg tudtam feszíteni hogy egyet kiugorjon,utána már kívülről simán nyitható volt.
Azt már csak finoman jegyzem meg,hogy én hülye kikötöttem a bovdent,mikor elkezdtem nézegetni,mitől nyílik nehezen.Aztán nekiálltam minden másnak,és lehajtottam a tetőt.Eltelt pár hét mire megint odajutottam hogy foglalkozzam vele,közben nem tudom hogy de lezáródott teljesen. Persze ilyenkor szépen könnyen megy a zár.
Próbáld meg úgy húzni a bowdent, hogy valaki közben nyomja lefelé a motorházfedelet a zárnál finoman. Van hogy úgy akad be a zár, hogy kell pici nyomás neki hogy elengedjen.
Ez minden veterán autós rémálma... A Moszkvicsban van egy vészmegoldás erre, ott valahogy az egész bowdenházzal együtt is meg lehet húzni szakadás esetén, és úgy is nyílik. Ha gonosz lennék, mondhatnám, hogy az oroszok sejtették hogy sokat fog kelleni nyitogatni a motorháztetőt :-)
Járt már úgy valaki hogy lecsukta a motorháztetőt,de nem bírta kinyitni?Én sajnos így jártam.A bovden kihúzva,de a zárat nem működteti.Van valami kíméletes megoldás a nyitásra?Próbáltam bemászni,de nem nagyon sikerült.Elérem a zárat de,nem látom mit kell kiugrasztani.
Meg tudná valaki mondani,hogy mikortól került le a dísztárcsa a kerekekről.Ma vettem börzén egy 80-as kezelési könyvet és abban a képek szerint már csak díszkupak volt.De én úgy tudtam eddig ,hogy később változtattak.
A képek alapján nekem egyértelműen műanyagnak tűnik :) A képek néha nem adják jól vissza a színeket, de az is lehet hogy át lett már festve. Akár tök jó autó is lehet, remélem nem a fényképen látható füves részen fog rohadni, amíg a kereslet és a kínálat nem találkozik. Ha beázik, akkor pár hónap szabad ég alatt állás is jelentősen ronthatja az állapotot...
Csak a szokásos "nepper megveszi a bácsitól bagóért aztán felrakja millióért" történet lehet. Az állítólagosan simán forgalomba visszahelyezéssel meg majd szívjon fél évet aki megveszi – persze egy mosás után azonnal vihető OT-ra is, és akkor nem kell visszahelyeztetni :)
Kb. 140-nel vagy felette egesz mas a hangja. Markans, es kezd zummogni, mint egy Simson. Nincs tompa pram-pam. :-) A mostani napok atlaghomersekleten megy a legjobban. Melegebb napokon mar csorgosebb a hangja.
Van egy ismerősöm, aki ugyanezzel érvelt! Azt mondta, hogy neki nem kéne a 4 hengeres kétütemű csónakmotor, hiába igazi ritkaság és 4 hengerrel már alapból tuning a 3-hoz képest. Mert más a hangja! Neki a 3 hengeres hangja tetszik.
Az enyem 80 majusi de luxe, de mar negyzetes pedallal, szegletes fekete muanyag felirattal hatul, krom kilinccsel, es elol a regi szoknyaval. Ez utobbi nekem jobban bejon.