Keresés

Részletes keresés

Sica Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8457
Nufi,
a lányom is ilyen volt, sőt, szerintem mindegyik baba így csinál. Néha én is hagytam, de azért figyeltem rá, hogy ne nagyon csinálja. Domcsinak semmi baja nem volt tőle.
Előzmény: nufi (8455)
Hopihe Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8456
Sziasztok!

Én is a Vanish szappant használom, nagyon jó, vagy van folyékony verziója, azt is szeretem.

Nálunk is apánál hamarabb megnyugodott a lány, mint nálam. Apa 10-15 perc alatt elaltatta, nálam még fél óra altatás után is szopizni akart.

Nekem a Magyar Könyvklub által forgalmazott Első mondókáim című könyv megvan. Kemény hajtogatós könyv, kevés mondóka van benne, de jó színes ábrák.

Ma lett kifúrva a lányom füle, túl vagyunk rajta, de akkor nagyon sírt szegény, nem kezdeném újra.

Hol lehet kapni biciklire 1 éves gyereknek való gyerekülést, amit magad elé lehet tenni?

Sziasztok

nufi Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8455
Sziasztok!

Képzeljétek, ma reggel 1/4 6-ig aludt Gergő. Ilyen kb. egy hónapja nem volt, akkor ui. megtanult átfordulni a hasáról a hátára, aztán szépen minden alkalommal felébredt, akkor meg persze eszébe jutott, hogy akár enni is lehetne, így aztán jött a cicizés. Most végig hason aludt. Tartok tőle, hogy ez csak egy egyszeri eset volt, holnap ismét kelhetek 3-kor.
Si! Az a zöldes színű, ha nem is nyálkás kaka nekem is kérdésem lett volna, ha nem előzöl meg. Tegnap egész nap zöldes árnyalatút, este pedig egyértelműen zöldet kakilt Gergő. Igaz, neki este egy kis hőemelkedése is volt (37,7). Ma már minden rendben van vele. Ja, és ha az megnyugtat, volt hogy már ő is felfelé kakilt.
Én mielőtt a mosógépbe teszem a kakis ruhát, teszek a foltra Clorox kímélőt. Eddig még bevált.
Hú, annyi mindent akartam kérdezni, most meg semmi nem jut az eszembe. Vagy mégis?
Akarok venni mondókás könyvet. Tudtok valami jót?
Mennyi idősen lehet ültetni (ültetve fogni) egy babát, illetve állni hagyni? A kisfiam ugyanis ha - ülök és úgy fogom - leér a lába, egyből kinyomja magát és nekem dőlve ácsorog. Egy darabig hagyom, de sokáig nem merem, végül is még csak 3 hónapos múlt. Szerintetek hagyhatom, ameddig bírja? Nem lágyabbak ilyenkor még a csontjaik? Nem ám meggörbül lába! Ne röhögjetek, ha egy nagy marhaságot kérdeztem!

nufi

Sica Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8454
Szia Quizas,
szerintem nem kell felkelteni a babát, ha alszik. Ha éhes, akkor úgyis kel magától, hidd el. Legalábbis én soha nem keltettem fel Domcsit, hogy egyen.

Apának meg nincs tejcsi szaga, azért nem éhes nála. Neked viszont van, így Nálad eszébe jut az illatfelhőről, hogy éhes! :-)))

Előzmény: quizas (8451)
rgranc Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8453
quizas
Mi arra gondoltunk már, hogy anyáról "feltételes reflexként" a hami jut az eszébe, míg rólam nem. Ezért nyugszik meg gyorsabban apánál... :)
Robi
Előzmény: quizas (8451)
simine Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8452
Mosas: Mi mindig frissen beaztatjuk, csak tiszta vizbe. Ha megis hagytuk beszaradni, vagy tul durva a folt akkor vanish (nem tudom jol irtam-e)szappan. Nagyon bevalt, sosem marad foltos egy ruha sem.
simine
quizas Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8451
Sziasztok,

Nálunk is kiáradt párszor a végtermék, ilyenkor mosószappannal vettem ki a nagyját, frissen. A többit a mosógép.

Fellegh,

A hízási adatok nem erre utalnak, szerencsére. Inkább a levegőbuborékokkal küzd talán, vagy kakálni készül.

Portáska,
Úgy látom, eltűnt az a hozzászólásom, amiben nagy mutatós órát javaslok a pici elé tenni. Kisbulcsú elvan vele egy darabig, pedig ő is a kézben séta nagy barátja.

Kérdés
Kinek mikor állt be rendszeres evésre a babája? Kisbulcsú, aki lassan 10 hetes lesz, napjai valahogy nem 24 órásak és összevissza csúszunk. Ráadásul ha nyűgösködik, szerintem maga sem tudja, éhes-e. Ti hogyan állapítjátok meg?
Tegnap fél 9-kor evett, 11-ig fent volt, akkor elaludt és én ébresztettem 4-kor, mikor álmában tekergett a puppolás közben, hogy talán mégis enni kéne (rosszul tettem?). Aztán déltől ismét öt órát durmolt, utána viszont 3 óra múlva lett éhes. Néha nyekereg, ha akár 40 perc után elveszem a ciciről, amin szinte csak cumizik, és az apjánál elfelejti, hogy ő az előbb még éhes volt. Ez nem ugyanaz, mint amit írtatok, hogy az elejétől kezdve szórakozik.
Mint tapasztalatlan első gyerekes, várom a nálam okosabbak bölcs hozzászólásait. :-)

quizas

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8450
si: volt már, hogy mi is kisLackó hátsó nyakredőiből mostuk, aminek a pelusban kellett volna lennie.. :)
si Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8449
Andrea!
Én is megkóstoltam ezt a mintát, de nekem nem nyerte meg túlzottan a tetszésemet. A színe egy kicsit műpiros, és én az ízén is érzem egy kicsit "műízt". Ilyet biztos, hogy nem veszek. Marad az édeskömény
Előzmény: Andrea-r (8446)
si Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8448
Na, ezt jólesett olvasni, hogy más is hasonló gondokkal kűzd, mint mi.

Védőnénit kérdeztem, azt mondta, lehet attól is, hogy sűrűn szopizott, és nem tudott megemésztődni az előző adag tejcsi. Mondjuk, ebben lehet valami, mert előzőleg tényleg sűrűbben cicizett.

Mosás: Nekem bevált a lovela mosópor, abba áztatom mosás előtt. Esetleg egy kis szappannal bedörzsölöm.

Adri_ Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8447
Igen, nem Apuciról, hanem a piciről volt szó...

teából nekünk bejött a Csipkebogyó (egy kis cukorral ízesítve, illetve a HIPP gyerekteája. Mindkettőt elfogadja a picikénk, bár inkább csak nagyobb melegben itatjuk.

Cár: köszönjük a dicséretet, most éppen egy nagyobb fejlesztés altt áll a honlap, nem sokára az is kész lesz (egy nagy csomó újabb kép).

Adri

Előzmény: Andrea-r (8446)
Andrea-r Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8446
Apici=apuci, nálam is így jött le, de gondoltam, hogy az ő kakilási rendjét nem írnád le. :))))

Egy gyors kérdés (és gyors választ is kérnék, ha lehet)
A múlt havi Kismama újságban volt egy Milupa Gyümölcstea termékminta. Tegnap kipróbltam és Máté babának nagyon ízlett. Szerintetek ez jó? A kétség csak azért van bennem, mert túl édes-ízesített és tele van mesterséges anyagokkal. Próbáljak inkább valami természetesebbet? Pl. csipkebogyóteát? (azért gondoltam erre, mert ez van abban a gyümölcsteában is)
Köszi a válaszokat előre is.

Andrea

cár Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8445
:o)

"apici"-ből hirtelen apucira asszociáltam, és nem értettem, hogy miért ennyi idősen tér át a napi 1-2 kakilásra. Aztán kapcsoltam. :o)

A honlap tök jó és ötletes!

Üdv Cár

Előzmény: Adri_ (8444)
Adri_ Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8444
Sziasztok!

Kaki a háton: erre nálunk nagyon egyszerű magyarázat volt: pelenkázáskor a pici mindig megfeszíti egy kicsit a pociját, így a pelust nem lehet a deréknál eléggé meghúzni. Aztután, amikor kicsit fáj a pocija vagy készül a "termék" a lábát emelgeti, esetleg elfordul az oldalára, és így a kaki ki tud folyni. A kaki színe a gyomorműködésre utalhat, a zöld általában hasmenést jelent, a sárgásbara nálunk jó. Egyébként apici most kezd átállni a napi egy, esetleg két kakilásra. Egyébként nálunk nem is a kikakilással van bajunk, hanem a kipisiléssel pelenkázás közben. Gergő napi két-három rucit használ el, akármilyen óvatosak is vagyunk.
Kaja: tegnap isteni finom zöldbab főzeléket ettem, a picinek semmi baja sincs. Gyümölcsből most több kiló málna, meggy, cseresznye van itthon. Ezek egy részét fagyasztjuk, másik részét pedig apránkat eszegetem napközben. Ugyanis most ismét állandóan éhes vagyok.
Fogás. Tudjuk, hogy még nincs itt az ideje, de azért néhány játékot már a kezei közelébe pakoltunk. Most inkább nézegeti őket, meg boxol feléjük.

Adri, Gergő

fellegh Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8443
sziasztok! Bár az én kislányom, Luca még csak holnap lesz 6 hetes, de már nálunk is volt pelus-gátszakadás! Én Flóraszeptet tettem rá( csak 1 nagyon kicsit, bár lehet, hogy ez a szer nagyon drasztikus?????), utána nagyon alaposan kiöblítettem tiszta vízzel. Egyébként mosószódával mosok, nagyon bevált!
Előzmény: Andrea-r (8440)
fellegh Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8442
off
Köszönöm Szilvásgombóc!!!!!!!!
on
Lovászi Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8441
Egyes számú tipp: azonnal még frissen sima mezei mosószappannal be kell dörzsölni a foltot, és nem árt neki némi idő. Szóval nem kell azonnal berakni a gépbe, ha már rajta van a mosószappan. Én ezzel a módszerrel szedem ki a fiam nadrágjaiból a fű és biciklilánc foltokat is. Nem árt előre gyakorolni :-)))

Tímea

Előzmény: Andrea-r (8440)
Andrea-r Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8440
Sziasztok!

Si!
Máté babámnak meg balra hord a feneke: a bal lábán a bokáig folyik a kaka, miközben a jobb oldalon tiszta marad a pelus. Szerintem, ahogy izeg-mozog kicsit elcsúszik a pelus valamerre és a kaka a szabadságot választja és ott folyik, ahol tud. Egyébként Máté babánál is volt már, hogy a háta közepéig kakás volt. DE ha már itt tartunk: hogyan kell kimosni? Van, hogy egy rucit 2x is visszateszek a gépbe, de csak halványodik, nem jön ki teljesen. Tippek???

Andrea

kriszi Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8439
Si!
Nyálkás nem, de zöld kaki nálunk hosszabb ideig játszott. Kiderült, hogy a Laktoherbtől, de baja nem volt tőle, csak más színe lett. Engem is a gyerekorvos nyugtatott meg. :-)
Előzmény: si (8436)
simine Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8438
Si!

Egy ideig nalunk is ez volt a moka. Neha elvezet volt a csupa kaki body-t az Emese fejen keresztul lehuzni. Nalunk ez egy ido utan abbamaradt es egyre tobbszor maradt a kaki a pelusban. Szerintem ne akadj ki rajta ugyis kifolyik.
Szia
simine

Előzmény: si (8436)
schgy Creative Commons License 2001.06.21 0 0 8437
Azért mert lefelé túl jól zárt a pelenka és nem tudott arra kifolyni. A nadrágtartós nem jó, mert akkor a nyakába fog folyni az egész :-).
A második kérdésre a komolyabb válasz pl. gyorsan leküzdott nátha esetén (volt nálunk egyszer), de egyaktabb választ az orvos tud adni.
schgy
Előzmény: si (8436)
si Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8436
Na, azt mondja meg nekem valaki, hogy miért van az, hogy minden pelenkából, (még a legszuperebből is) hátul, a derekánál folyik ki a kaki?????????
Ma már kiakadtam, mert kétszer öltöztettem át Bencét, a fenti ok miatt. Vagy csak az én gyerekem kakál felfelé?
Vagy várjam meg, míg feltalálják a super, vállon átvethető, nadrágtartós pelenkát????

Ja, és szerintetek mitől lehet egy anyatejes gyerkőcnek nyálkás, zöldes hasmenése?
(semmi olyat nem ettem, és nem beteg, mert a közérzete jó)

Ágibági Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8435
Sziasztok, szia Rgranc!

Esernyőre csukhatót keresetek, vagy sima kétfunkciósat? Nekem az utóbbiból van egy eladóm, még téliesíthető is. Ha érdekel, írj!

Üdv Nektek : Ági

Előzmény: rgranc (8432)
cicó Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8434
Sziasztok!
Andrea, onnan tudod, hogy a hasmenésnek sokkal büdösebb, szúrósabb szaga van.Meg fogod ismerni :-)
Tímea, azt is szokták mondani, hogy öntsük le a bab és tsai első főzőlevét és akkor sem fog felfújni...ez viszont megint csak azt támasztja alá, hogy nem a héjtól van a dolog...áááá kitudja...:-)
üdv.cicó
Előzmény: Andrea-r (8401)
Mrs. Diablo Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8433
Simine, megnyugtatásul:
"A szobanövények által okozott mérgezések viszonylag ritkák ... a tünetek kialakulásához nagy mennyiségű levél, virág vagy termés elfogyasztása szükséges. Kétes esetben azonban mindig orvoshoz kell fordulni."
Előzmény: simine (8423)
rgranc Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8432
Sziasztok!
Új Tali lesz valamikor? Ligetbe sajnos nem tudtunk kimenni múltkor... Börze (börzetali) mikor lesz?

Más: sportbabakocsit vennénk lassan a lánynak, de csak használtat és olcsót, mert pénz híján vagyunk. Tud valaki? Esetleg jó bizományit?
Köszi! Robi

Sica Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8431
Sziasztok!

Szerintem nem igazán lehet általánosítani, hogy melyik gyömülcs allergizál, vagy hogy melyik mit vált ki a babánál, akár csak az anyatejen keresztül. Nálunk pl. úgy volt, hogy az elején nem tudtam, hogy nem a legjobb gyömülcs szoptatás idején az eper. Domcsi hasfájós is volt rendesen tőle. Azért tőle, mert miután abbahagytam az eperevést, nagyrészt elmúlt, de mindenképp sokat javult a helyzet. És Domcsi anno 4 hónaposan megkóstolta az őszibarackot, ízlett neki nagyon, de egész este üvöltött. Nem tudtam, hogy attól-e, ezért mégegyszer megpróbáltam. Végigüvöltötte a délutánt. Viszont a banánt 4 hónaposan már nyomta és imádta! Soha semmi baja nem volt tőle, pedig a védőnő mondta, hogy ők a főiskolán (tavaly végzett) azt tanulták, hogy a banánt csak 10 hónapos kor után szabad adni. Persze a gyerekorvos nálunk is mást mondott. Szóval aki itt szabályt akar keresni, azt szerintem ne tegye :-)

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8430
off
Boldog szülinapot fellegh :))
on
fellegh Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8429
sziasztok! mindenkinek gratulálok a kicsi csodájához! először vagyok itt, és konkrétan quizas-hoz intézném a kérdést. ha jól néztem 05.20-án írtad, hogy a Babácskád tekereg a melleden. Azóta mi a helyzet.? Egyáltalán ez azt jelenti, hogy kevés a tejcsi?????
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8428
Hálás köszönet! Megyek a ládámba...
Előzmény: quizas (8427)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!