Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Calliope Creative Commons License 1999.03.25 0 0 64
Csak semmi pánik!
Anno én sem remekeltem pl. sávváltásnál. Féltem, én sem láttam elég nagynak a másik sávban lévő lyukat, pedig a kocsi kétszer is elfért volna. Aztán az oktatóm leállt egyszer velem. Nézzek ki a külső visszapillantóban egy pontot, ami a legközelebb van hozzánk. Kinéztem egy táblát. Akkor most nézzek hátra, milyen messze van. Rohadt messze volt! Tehát sok hely van. Viszont holt tér, amire oda kell figyelni.
Szóval ne pánikolj, csak nézz mindig jó alaposan körül. Később megjön majd a bátorság is. (Nekem kb. jogsi után 3-4 hónappal alakult ki. Hehe, most fél éves...)
Sok sikert!
Előzmény: csinnnKA (63)
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.25 0 0 63
Aurora!

"Én azért féltem,mert élesben nem tudott senki belefékezni,ha kellett."
És mennyi idő múlva múlik el ez a félelem???
Én technikailag már teljesen oké vagyok, csak még egy csomó olyan forgalmi szituáció van, amelyben egyszerűen béna vagyok, tehetségtelen vagy mittomén. Pl. képtelen vagyok sávot váltani, nem látom meg a "lyukat" az oktatóm szerint. Mi lesz velem, ha egyedül leszek, ha nem hibázhatok?! :-\

TI HOGY ÉLTÉTEK TÚL EZT AZ IDŐSZAKOT???

Előzmény: aurora (56)
Samuka Creative Commons License 1999.03.09 0 0 62
jééééé,nekem is Kiss Attilla volt a kék unoval:)))
engem azért meglepett hogy a rutin úgy nézett ki,hogy én kormányoztam ő meg vezetett a rutinpályára+vissza:))
de én nagyon utáltam ha belefékezett,hogy mit huzatom 1-esbe 20-ig:)))
de tényleg jó a pali, azóta lett egy Astrám és gond eddig egy száll se:))
Előzmény: KTMSzepy (61)
KTMSzepy Creative Commons License 1999.03.09 0 0 61
Udv

Nekem mar 3,5 eve van jogsim, azota eltelt mar vagy 50-60 ezer kilometer a volan mogott, de azert meg vannak emlekeim. 12-13 eves korom ota vezetek, foleg ha lementunk videkre, a kb 500 lelkes faluban gyakorolgattam a mikrobuszunkkal. Azota sem vezettem praktikusabb autot - a parkolast leszamitva :). Szoval baratkoztam mar koran az autokkal, es ez rengeteget segitett a vezetesben. Szerencsere edesanyam mindenben tamogatott, es egybol rambizta magat :). Mielott vezettem volna, ket teljes hetveget toltottem egy pestkornyeki kihalt helyen egy Fiat Unoval gyakoroltam az alaplepeseket. Kesobb kiderult, hogy az oktatomnak is az volt - igy mar elso alkalommal is a forgalomba vezettem - Bp. Ulloi ut delutan nyaron - volt is cidri rendesen. Piszok jo oktatom volt, egybol ratapintott a lenyegre, eppcsak megmutatta a rutinpalyan a teendoket, es miutan mindet vegigcsinaltam, a rutinoraimat is forgalomban toltottem. Valoszinuleg ennek koszonhettem, hogy bar belehuztam a "legjobb" utvonalba - belvaros, korut+rakoczi ut + tarsai, csont nelkul atmentem. Szo sem volt boritekrol - bar teny, hogy azota sok minden valtozhatott. En egyebkent az Arany Janos u. metromegallonal talahato autosiskolaban voltam, es ha jol emlekszem az oktatomat Kis Attilanak hivtak - bar ez eleg halvany emlek. Szoval legfontosabbnak azt tartom, hogy az ember mar joval az elso hivatalos vezetes elott baratkozzon meg az autoval valamilyen elhagyatott helyen, kesobb epp eleg lesz, ha a vezetotarsaival es a forgalommal kell baratkoznia :)
Es ami a legfontosabb - legyetek magabiztosak. Bar ezt a legnehezebb megtartani :)

money Creative Commons License 1999.03.09 0 0 60
Mivel nekem 2 hetes a jogsim friss híreim vannak.Közlöm,hogy most emelkedtek az árak.A forgalmi órák nálam 1400 Ftra emelkedtek.Az elméletet nem tudom pontosan mert csak kérték egybe a lóvét és kész.Annyit hallottam még hogy a kresz pótvizsga 1400ra emelkedett,A forgalom pótvizsga 2900 ft.Nekem 62000 forintból megvolt az egész,bár 2x megvágtak forgalmin.Ja és az elsősegély már megvolt régebbről.De elvileg 70000 ből megvan.Bár lehet hogy kicsit több.Nekem pont a felénél emelték az áraikat.
Előzmény: Planney (58)
Calliope Creative Commons License 1999.03.09 0 0 59
Hát, én a tavaly nyári árakat tudom mondani, más tanárnál sem lehet sokkal másabb, bár azóta biztos emelkedtek az árak.
Az elméleti oktatás (kresz+műszaki+ilyesmi) vizsgadíjjal-óradíjjal együtt 10.000, a rutinpályás/forgalmis órák darabja (45 perc) 1200, az első sikertelen vizsga után 1400. Vizsgadíjakra nem emlékszem... (van valamennyi). Elsősegély: ?. De azt magad is intézheted az autósiskolától függetlenül.
Planney Creative Commons License 1999.03.05 0 0 58
Koszonom a hozzaszolasokat. Mennyibe kerul mostanaban egy jogositvany megszerzese? Oradijak, stb.?

Planney

Calliope Creative Commons License 1999.03.05 0 0 57
Nekem fél éve van jogsim, forgalomban/rutinpályán tavaly nyáron bénáztam, 35-40 fokban, füstben-bűzben Budapesten... :((
Viszont nagyon kedves és türelmes oktatóm volt, minden fontos dologra felhívta előre a figyelmemet, mindent elmagyarázott, megmutatott, és ha hülyeséget csiná7ltam, akkor vagy csak halkan tett egy megjegyzést, vagy ha nem volt olyan vészes a hiba, akkor rámhagyta, és megvárta, hogy rájöjjek magamtól. Ha óra végéig nem jöttem rá, akkor szépen elsorolta, hogy itt-meg-itt-meg-itt nem így kellett volna.
Kezdetben iszonyú tanácstalanul üldögéltem a kocsiban (jó ez így?, vagy hogy kéne?, á, ezt most elszúrtam, jaj, kinek is van most elsőbbsége?, aha, nekem, akkor gyerünk...), később sokat javult a helyzet.
A vizsgáztatóknak egyiknek sem adtam pénzt, na ja, elsőre meg is vágtak a forgalmin (az oktató belelépett a fékbe, szerintem nem egészen jogosan...), aztán másodszorra sikerült. Persze ekkor még korántsem tudtam vezetni, de legalább a papír megvolt róla. A forgalmitól pedig ne reszkess, csinálj mindent úgy, mint órákon, és menni fog (persze könnyű ezt mondani, én is sokkal bénább voltam a vizsgán, mint egyébként, az oktatóm meg is jegyezte a vizsga után).
Friss jogsival, ha tartasz egy picit a forgalomtól, ültess be valaki nyugis embert magad melllé, aki ismeri a forgalmat, jól vezet, és nem dumál folyton bele, csak ha kéred. Engem az apám v. a kedvesem jelenléte mindig megnyugtatott. Később, amikor már egyedül kocsikáztam, és idegeskedtem, bekapcsoltam a rádiót, és az megnyugtatott. Ma már kimondottan élvezem a vezetést, még a városban is.
Ja, és szerintem jobban jársz, ha Budapesten tanulsz meg vezetni. Pláne, ha egyébként is itt fogsz közlekedni a legtöbbet. Több ismerősöm is van, aki vidéken tanult vezetni, azt szokta meg, és Bp-en szabályszerűen fél.

Ja, és az oktatóm:
Rácz István, ürömi illetőségű, de Újpesten szokta tartani az elméleti előadásokat, és ott van a rutinpálya is.
Ha valakit érdekel közelebbről, előásom a telefonszámát.

aurora Creative Commons License 1999.03.05 0 0 56
Szerintem természetes ha valaki bizonytalan.De egy idő után,úgyis elmúlik.Én magamon veszem észre,minél többet vezetek,hogy egyre bátrabb vagyok.Én azért féltem,mert élesben nem tudott senki belefékezni,ha kellett.
Előzmény: csinnnKA (55)
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.04 0 0 55
Olyan jó érzés olvasni másokról, akik velem egy cipőben járnak/jártak!
Forgalmi vizsga előtt állok, kresz-műszaki-rutin elsőre, ahogy kell, bár rutinnál kis híján elszúrtam a balra-hátra kapubeállást. Azóta levezettem cváncigezer órát forgalomba, a technikám tökély, de reszketek minden olyan forgalmi szituációban, ami csak egy kicsit is kockázatos (mellékutcából kijönni a Nagykőrösi útra, ahol ezerrel húznak el mellettem a hatalmas kamionok... vagy pl. sávot váltani csúcsban). Az oktatóm szerint kicsit bizonytalan vagyok, ennyi az egész. De én úgy érzem, hogy magam vagyok a megtestesült bénaság. Elmúlik ez valaha is? Mikor lesz így jogsim? Egyre bizonytalanabb vagyok. :-(
Az oktatóm már vinne vizsgára, én meg halogatom, mert a forgalmi vizsga puszta gondolatától is "ökölbe szorul a gyomrom".
Ijesztgetők/bátorítók/vígasztalók/tanácsadók 5leteit várom! :-)
aurora Creative Commons License 1999.03.04 0 0 53
Kedves Planney!Nekem most lesz 2 hetes a jogsim.Nekem eleve kikötötte az oktatóm,hogy nem fizethetek a vizsgáztatónak.2 szer meg is vágtak ennek örömére.Viszont amin meglepődtem,hogy a többi ismerősömmel elléntétben mind a 2x 2-2 vizsgabiztosom volt.
fargo Creative Commons License 1999.03.04 0 0 51
Bevallom töredelmesen, engem elsôre megvágtak: épp egy jobbos utcához értem, ahol megálltam, elengedni a jobbról próbálkozó ifjú hölgyet, aki alindulásnál lefulladt. Látom, hogy nyílik a motorháztetô, és fickó akar kiszállni a bal elsô ülésrôl, ezért elindultam. A lány ekkor indította a kocsit, csak sebességben felejtette, ezért az megugrott, mejdnem összecsattantunk, az oktató belelépett a fékbe. Naná, hogy megbuktattak.

Tanulság: vizsgán mindig el kell engedni a jobbról jövôt, még ha ô int, meg leáll akkor is...

Degeczi Creative Commons License 1999.03.04 0 0 50
Ez vizsgaztatotol fugg: en a gyakorlopalyan is, a forgalomban is lenduletesen csinaltam mindent, de szo nem volt megvagasrol.
Igaz, meg az atkosban tortent, es hivatasos jogsiert.
Előzmény: igazi hős (49)
igazi hős Creative Commons License 1999.03.04 0 0 49
Egyetértek: a legjobb Pesten tanulni és vidéken vizsgázni. Emlékszem az oktatóm arcára, amikor (első és utolsó forgalmi) vizsgán ugyancsak lendületesen vettem egy balkanyart, tuti bukás. De a végén a vizsgáztató megjegyezte, hogy igen nagyjából így kell forgalomban vezetni, de nem a vizsgán!, mert a tanuló legyen óvatos. Ezzel összhangban egy ismerőst viszont azért húztak meg ugyanezen az útvonalon, mert a forgalmas 2x2-es úton két zöld alatt sem tudott/mert átmenni. :-(
Előzmény: gabek (45)
Samuka Creative Commons License 1999.03.04 0 0 48
ahogy nagytudású barátom mondta: rutinon csak a balf*szok fizetnek a forgalmit 1szer meg kell próbálni,aztán másodikra csak a balf*sz nem fizet:))
Előzmény: Morticia (47)
Morticia Creative Commons License 1999.03.03 0 0 47
Én most tanulok autót vezetni Bp.-en. Megvan már a KRESZ-, az elsősegély- és a rutin vizsgám. Ez utóbbi csak a 2.-ra sikerült, de én csináltam hülyeséget. Viszont eszembe se jutott pénzt csúsztatni a vizsgabiztosnak. A pár hét múlva lévő forgalmin se fogok adni.
Az iskolával teljesen meg vagyok elégedve, az oktatóm baromi türelmes, nyugodt, nem dohányzik, nem káromkodik. És nem akar "aláíratni" kifizetett órákat, ami pedig szokás. A Kresz-tanfolyam 2 hétvégén volt. Halálra untuk magunkat. Egy öreg pasi durrogtatta a béna poénjait.
Ha valakit érdekelne, ez a No1. Autósiskola, a XI. kerületben. Kicsi, de jó.
robicsek Creative Commons License 1999.03.02 0 0 46
hát, az má igen rég volt, hogy én vizsgáztam.
Viszont, az Autó és stílus topicban többször volt szó a Gödöllői mesterkurzusról. Amikor én voltam ott, volt ott egy Köves Szilárd nevű tag, aki mellesleg oktat is kezdőket is, ha jól emléxem.
Nekem tetszett a srác hozzáállása.

A tanpálya telefonján tán meg lehet találni

gabek Creative Commons License 1999.03.02 0 0 45
Hmm... Hát nem is tudom... Ha valaki a délutáni csúcsban tanul vezetni Bp.-en, az biztos szerez némi előnyt a helyi közlekedésben. Más kérdés, hogy egy kicsit macerásabb lesz levizsgázni.

Ha bővebben érdekel, arénázz és sok szépet tudnék mesélni erről a témáról (e-mail, chat)

Előzmény: Planney (44)
Planney Creative Commons License 1999.03.02 0 0 44
Koszi a valaszokert, megfogadom alkalomadtan.
Videkkel nekem csak az a bajom, hogy joval kevesebbet vagyok ott, mint Bp-en. De allitolag itt aztan igazan megtanul az ember vezetni. (Az igaz, hogy halalrasz*patjak, de az mas kerdes).

off: Nem tom ki az amugy helyes leanyzo, a nyelvkioltes volt vele a szandekom. :))))

Előzmény: gabek (43)
gabek Creative Commons License 1999.03.02 0 0 43
Válaszok:

1, Szerintem 5,000 Ft- alatt kár beülni vizsgázni az autóba. Ezt Budapestre értem. Sok ismerősöm tanult itt vezetni. Részemről otthon tanultam (Sopron) és úgy érzem, jobban jártam.

2, Szerintem vidéken nagyobb eséllyel indulhat az ember.

Kérdés:
Ki a képen látható hölgy?

Planney Creative Commons License 1999.03.02 0 0 42
Gabek,
Eloszor is gratulalok a "Je, egy o-as"-hoz, ezt itt a jutalmad.

Nocsak, ez tenyleg igy mukodik? Mekkora az a cimlet? ;-)
Amugy szerintetek hol erdemesebb nekikezdenem? Budapesten vagy videken (Debrecen)?

Planney

Előzmény: gabek (41)
gabek Creative Commons License 1999.03.02 0 0 41
Csak egy rövidke, általános meglátás... Q*va jónak kell lenned ahhoz, hogy úgy merj viszgázni, hogy nem lapul egy megfelelő címletű bankjegy a személyidben, amikor a vizsgabiztos kezébe kerül. Ja és ez autós iskolától független dolog...
gabek Creative Commons License 1999.03.02 0 0 40
Puff....
Mondhatni:
"Jé, egy 0-ás!"
Planney Creative Commons License 1999.03.02 0 0 39
Hasonloan a Menjunk fogorvoshoz! topic-omhoz, ezt is abbol a celbol nyitom, hogy tajekozodjak a (lehetoleg) budapesti helyzetrol a temaval kapcsolatban.
Keresem az optimalis autosiskolat, amiben szerintem nagy segitsegemre lehet a kedves Torzsasztaltarsak velemenye/tapasztalata.
Szoval hova menjek? Mennyit adjak erte?
Johetnek az oktato fikazasok/dicseretek, hogy buktam meg, mire figyeljek, barmi...

Koszi,

Planney

PS: A "Je, egy nullas" jatekosoknak is jo szorakozast kivanok. :-)

Gorcsev Creative Commons License 1998.09.25 0 0 38
Úgy,úgy! Üveghang rulez!
Cak aztán bírja a gíp :))
1dam Creative Commons License 1998.09.25 0 0 37
k.istyu

Teljesen igazad van! Amikor hármasban 130-al tépsz, az az igazi élvezet. Éppen a kézi váltó nyújtja az autózás igazi élményét.

KillerJack Creative Commons License 1998.09.23 0 0 36
k.istyu,

már hogyne tudna olyat egy automata
addig pörgeti amíg nyomod neki, ha meg picit felengeded akkor meg felvált

Rigoletta Creative Commons License 1998.09.23 0 0 35
k.istyu: Porschéd van?

Egyébként örökké hálás leszek Édesapámnak aki nem engedte, hogy automataváltós kocsit vegyek. Ugyanis elég nehezen tanultam meg vezetni( annál jobban megy most :-))), és főleg a kuplungolással voltak bajaim.

Most viszont nem jelent problémát ha be kell ülnöm egy másik autóba.

Amerikában csak automata kocsit vezettem. Nekem kényelmesebb volt, nem vagyok egy huzatós fajta, sajnálom a motort :-)))

Szlartibartfaszt Creative Commons License 1998.09.23 0 0 34
Well, hogy az eredeti témához szóljak hozzá:
Ajánlom a Sipi Motoros és Autósiskolát. Én is ott "végeztem", egy kedves hölgy volt az oktatóm. Akit érdekel emiljen.

Üdv!

tec1 Creative Commons License 1998.09.22 0 0 33
Úgy látom sikerült egy eredetileg offtopic dologgal felkorbácsolni egy kicsit a kedélyeket! Pedig nem akartam semmi rosszat mondani, csak jót akarok magamnak és másoknak, mikor azt írtam, hogy sok embernek át kellene ülni egy automata autóba. Természetesen az itt előttem szólókra ez nem vonatkozik.
Nekem volt lehetőségem több típust is kipróbálni és kialakult egy véleményem a dologról:
Az automata váltó elönyei:
Kényelem, Jobbkéz szabály megadása (csak elegánsan), kíméli a motort, csúcsforgalomban egy áldás ...
Hátrányai: túlfogyasztás (csak városban jelentős), síkos úton tud meglepetéseket okozni (ajánlatos téli gumi használata) nem elég sportos ...

istyu!
egy automata autót is lehet kipörgetni, csak ügyesen kell használni a gázpedálra szerelt kick down kapcsolót (remélem elég szakszerű voltam!)

egyébként a legújabb automata váltók (pl Mitsubishi Carisma) már öntanuló elektronikával vannak ellátva és ezekkel lehet motorféket használni is!

tec1

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!