Izé, lehet, hogy egyedül leszek ezzel a véleménnyel, de szerintem ez nem egy szép gitár, az arányai nem illenek a zenéhez, olyan technós, tökre el tudom képzelni egy kopasz tucctuccdiídzsé kezében :)) Vagy csak én ragadtam le az Ibanez UV-nál?
"Szerintem azért, mert macerás átszokni...
Komoly elhatározást igényel... "
Miert szerinted Vai meg Petrucci nem eleg komoly ahhoz, hogy atszokjon????
Vai neha haromnyaku gitarral szokott rohangaszni, szoval neki a 7dik hur nem kotyanna meg, arrol nem is beszelve, hogy tobb mint 10 eve 7hurossal nyomat, szoval volt ideje megszokni.....
Petrucci is amit muvelt mult nyaron koncerten az Acid Rain-ben, az sem arrol arulkodott, hogy meg nem szokta meg:-)))
Szoval tovabbra sem tiszta a dolog szamomra:-(((
PS:"Hangzatépítés szintjén 7-es hangzatig tudsz elmenni (ezek az ún. 13-as akordok) és
hat húron meg nem fogsz eccere 7 hangot semmiképp...
Tehát kell a 7 húr!!!"
Ahhoz sajnos het ujj is kellenne.....nembaj majd azt is kitalaljak:-))))))))))))
No igen, a kis kitérőmben én is +említettem, hogy aki a 6 húron már ottvan és tud mit kezdeni 1 7.-el is, annak mindenképpen OKs :))
Mi többiek + igyexünk a 6-on :)) nekem személy szerint elég... bár a 7 húrost tényleg nagyon durván + lehet szólaltatni...
Nem azt mondtam, hogy tiszta sznobéria, hanem hogy van benne némi sznobéria :) Amúgy akkor te valahol a Vai-féle héthúrtól vágysz rá, tehát nem azért, mert láttad, hogy az van John Petruskának, és most azon akarod nyomatni az Enter szendment :))
Nálam kb. 12 évig tartott a csöpögés, egy héthúros után...
(Főleg azóta amióta rájöttem mmit is lehet vele csinálni...)
A 30. szülinapomra megleptem magam vele...
Szerintem nem sznobéria, hanem a lehetőségek kiszélesítése!!!
Más:
Urakok!
Egyelőre úgy néz ki, hogy kevesebbet leszek itten megtalálható...
Aki meg akar találni, az dobjon mélt...
Azt azért nézni fogom (remélem!)...
Az az utolsó mondat megnyugtatott, mert már épp meg akartam kérdezni, hogy szép az a hét húr, de mitől van, hogy a gitárművészet legnagyobb darabjai ezzel együtt hagyományos, hathúroson játszódtak :)) Szerintem a héthúros terjedésében némi sznobéria is van, látták, hogy a DT-ben is az van, akkor azt hiszik az a progresszív, ha van mély H is :)
Kell a 7 húr.
Persze, aki tud mit kezdeni vele, annak kellhet :) akinek még a 6 is sok néha, annak már nem biztos, hogy annyira kell :) persze, lehet hogy az a tuti, ha valaki egyből 7 húroson tanul...
Nekem mindenesetre az a véleményem, hogy nagyban függ a gitárválasztás, mind típusban (Les Paul vagy Strato, stb.) mind a húrok számában attól, hogy az ember milyen zenét szeretne jáccani. Szerintem a 6 húr azért sokmindenre elég :)
Szevasz Bibike. Kösz a hozzászólást, megszívlelem. Igazából a Strato csak másodmegoldás lett volna, de ugy néz ki több szempontból is az LP mellett fogok dönteni. Egyébként a stilus az blues lenne, de a jazz is érdekel. (Bocs, ha ez nagyképűen hangzik.) Az még odébb lesz, mikor én jazz-t játszok. :( Továbbra is szívesen veszem értékes hozzászólásaitokat.
Azé mer zúzósabban szól...
Nem kell új hanxert venni...
Nem kell átszokni...
Nem kell másképp gondolkodni...
Szal...
20 év után nekem is szopacs volt átállni 7húrra...
Nevetni fogtok, de a 6 húros gitár zeneelmélet-összhangzattanilag "tökéletlen" hanxer...
Vai papa is azé akart 7 húrost hogy "tökéletes-teljes" legyen a gityó...
Hangzatépítés szintjén 7-es hangzatig tudsz elmenni (ezek az ún. 13-as akordok) és
hat húron meg nem fogsz eccere 7 hangot semmiképp...
Tehát kell a 7 húr!!!
Nem lehet, hogy az üres húrok használata miatt?
Egy 6 húroson is máshogy szól a hang az üres A húrt megpengetve, mint "ugyan az" a hang az E húron az ötödik fekvésben.
Szerintem azért, mert macerás átszokni...
Komoly elhatározást igényel...
Nekem is kellett vagy 2 hónap hogy teljes biztonsággal tudjam kezelni...
Eleinte nagyon el tudtam tévedni...
Kicsit másképp kell gondolkodni...
De szerintem err már Te is rájöttél...:o))))
Szal jó sokat kellett gyűrni, hogy "vakon" tudjak játszani rajta...
De mostmár nincs gond...
Egyrészt annak örülök, hogy bővül az elektromos gitárosok tábora, másrészt meg annak, hogy elég jól látod: elsőnek túl gyagyesz hangszert nem szabad venni, mert nem is szól jól, meg játszani sem lehet rajta rendesen...
Az Epiről: kicsit lutri a dolog, elég nagy szórások voltak (vannak) ugyanazon modellek között.
Annak idején rengeteget javítottak a cimboráim, vannak tapasztalataik.
DE! A Fender sajnos semmivel sem különbb. Szedtünk szét USA stratót (akkor volt 200 körül 3éve) és a nyakmerevítése egy szar alumínium sínben egy gagyi pálca volt, aminek a menete az első állításra elszállt, és a pálcát könnyedén el lehetett hajlítani, sőt, úgy is maradt...
Ezt látva azt mondtam, hogy nem szabad a többletpénzt kifizetni az amarikai modellekért, egyszerűen a nevet fizettetik ki veled, és nem adnak érte túl nagy minősége. (Mondjuk egy 400 rugós modellre ez már nem biztos, hogy igaz...)
De ez így van bármelyik hangszerrel: a leredukált gyártástechnológia miatt nagy a szórás, válogatni kell.
Nézd meg az Epit, amit 97-ért hirdetnek, vedd figyelembe a fáját, a kidolgozottságát, hallgasd meg a tiszta hangját mindenféle erősítő nélkül, érezd, hogyan rezonál, stb...
És ha tetszik, alku nélkül hozd el, mert megéri!
Szerintem jó kis hangszerek.
De a dolog attól is függ, hogy milyen zenét akarsz játszani, ha nincs határozott elképzelésed a hangszerrel kapcsolatban, akkor nézz kürül jól, próbálj ki sok márkát, minőséget, lehet, hogy találsz olyat, ami sokkal jobban tetszik (Neked!) mint egy strat, vagy egy LP fazon.
Pyramyd meg a tobbi 7huros fan: Lenne egy 100forintos kerdesem: (lehet, hogy csak koltoi)
Miert van az, hogy a nagyok (Vai, Petrucci sot meg Madi is) tok kiralyul hasznaljak a 7huros gitart, de csak a szamaik 10%-ban. Miert hasznalnak d-re vagy c-re lehangolt 6hurost, ha egyszer a durva hangzasra a legjobb megoldas a 7huros???
Vagy miert nem tudjak a normails csak 6hurra megirt szamokat 7huroson eloadni???
Nem hiszem hogy zavarna oket a 7dik hur.
Elore is koszi!!!!
Bárcsak neked lenne igazad Blindmouse. Én lennék a legboldogabb. Csak azért feltételeztem, hogy egy 95K-s Gibson LP Studio le van lakva, mert az új ára 425K. De mint emlitettem én nem vagyok ebben jártas, ezért is fordultam hozzátok. Ha ilyen ajánlatotok van, irjatok...please. Nagyon megköszönném. Z
Nem feltétlen lehatcolt az állapota...
Rengeteg dolg van "elfekvőben" már rég nem aktív zenészeknél...
Illetve vidéken néhány helyen azt sem tudják hogy miis van a tulajdonukban (főleg öreg vendéglátós zenészeknél)...
Pyramyd: Köszi a címet. Megcsörgetem a srácot. Ha 150-ért találsz Gibson LP-t akkor az nagyon le lehet lakva. De köszi a sgítséget előre is. Egyébként pillanatnyilag a 150 a plafon. De az már nagyon plafon. Most sajnos csak ennyire vagyok konkrét. :(
GIBSON EPIPHONE, LES PAUL sz. gitár nagyon jó állapotban eladó! (modell: LP 100, 2000- ben lett vásárolva, családi okok miatt sürgősen eladó, megegyezünk ha komolyan érdekel)
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Feladó: Károly József
Telefon: 06-20-439-0265
Ár: 97.000
Szerintem ne ragaszkodj az újhoz!!!
Várj egy kicsit...
Magánba meg dobj egy mélt, hogy meddig (árban) nézzek neked hanxert, mer' nem lehetetlen hogy akár 150 Ft környékén találok Gibson LP -t !!!
Csaktudjam mennyire vagy konkrét!
Bocs, de ez olyan kérdés, mint hogy az egyik cukor mennyivel édesebb a másiknál. :-) Szal, természetesen nem olyan a minősége, mint egy Gibsonnnak, de viszonylag elérhető áron egy nagyon korrekt gitár. Kb. harmadannyiba kerül, mint a Gibson. Amit érdemes venni sztem, a Studio és a Standard, 150 és 200 között megkapod.