Már bocsánat, de ha a kerékpár jármű, akkor ittasan ugyan úgy nem kéne vezetni. Függetlenül attól hogy autót vagy kerékpárt vezet az illető... Mert akit emiatt elcsap és meghal, attól már hiába kér bocsánatot...
Hát az építő jellegű értelmet már én sem fedezem fel. Még az első hozzászólásban véltem valamit felfedezni, de lehet, hogy nem láttam még eleget... :) Menjünk inkább bringázzunk egyet. otyik olvtársnak is ezt javaslom.
Nem tudom milyen mértékű rázkódás az, amit még büntetlenül elvisel a szemed, de azt tudni kell, hogy a teleszkóp nem csinál sima utat, csak a nagyobb döccenőket tompítja egy kicsit. Akárcsak a rugós nyeregcső. Ha autóban vagy buszon utazol, az a rázkódás még elmegy?
Egy elég speciális kérdésem lenne, remélve hogy tudtok majd tanácsot adni. 3 hete volt egy súlyos retina levállásom, egy igen bonyolult szemműtétem volt emiatt. A lényeg , hogy nem elég hogy súlyt nem emelhetek, nem hajolhatok, azt mondta a doki nehogy eszembe jusson kerékpárra ülni , mert az nagyon ráz, és pont az ilyesmitől kell óvakodni, újra leválhat tőle a retina. Van egy régebbi 26-os Swin Csepel bringám , arra gondoltam hogy utólag kicserélem a merev villát teleszkóposra, és az ülést is lecserélem egy rugós nyeregszárrúra. Sajnos most annyi pénzem nics, hogy lecseréljem az egész bringát összteleszkóposra. Az lenne a kérdésem , próbált már valakki így utólag enyhíteni a rázkódáson, mennyire hatásos, főleg a rugós nyeregszár érdekelne ér-e valamit. (Az első teleszkóp talán egyértelműbb.) Persze tudom hogy így is vigyázni kellene, de talán kevésbé volnák veszélynek kitéve.
Én csak arra reagáltam, hogy ez a kerékpárút állítólag jó minőségű.
Attól sem kell tartanod, hogy az említett útszakaszon engem kell kerülgetned, mert ismerem a SZABÁLYOS alternatívákat erre az útra.
Nem tudom milyen képet vársz a megszólításomnál, ha jól értem olyamit, amikor egy autó használja a bringautat...
Ez esetleg jó lesz, szintén az említett útról? ;)
Én ezzel az útszakasszal kapcsolatban nem szidnék se bringást, se autóst.
A hibát az követte el, aki erre az útra kijelölte a Bringakörutat. Hacsak nem itt is az volt a helyzet, hogy bringaút címén építettek egy járdát mert az utóbbira nem volt támogatás.
Mégicsak kellett a csipsz meg a kóla. Nem akartam beírni mert az első pár vélemény után és a személyeskedő fröcsögő utálattal és indulattal teli hozzászólásokat nem is szeretném kommentálni.
Normálisan szerettem volna valamit megbeszélni. Ott basztam el hogy túl hosszú volt a kérdés, és pontatlan, ezzel megadtam a lehetőséget a sok rosszindulatúnak hogy minden egyes szavmba belekössön. Olyanba is aminek semmilyen jelentősége nincs de félre lehet magyarázni.
csak egy dolog: páran azért kapisgálták a "nektek építettük" az mi mindannyian vagyunk, Ti bringások, a geci autósok rokkantak hívők és nem hívők. Mint ahogy az autóiuat, sztrádát és alagutat is mi építettük együtt, egyiket az autósok használatára a másikat meg a bringásoknak. van ami sikerült van ami nem, és szar minőségű. akkor én is menjek néhol a bringaúton, mert az út, kicsit lejjebb teljesen fel van marva az autóúton? /JKF, kép??? :-)))))/ menjek, mehetek???
Akkor milyen felháborodás van ha valaki tényleg szerintem is köcsög autós ráparkol a bicikliútra? Hűha.
De ezt nem magyarázom tovább. Lényeg nézzétek meg csak ezt a képet.
Sokkal jobb minőségű az autóút?? Nincs ott két rohadt nagy kátyú? Kinek kell nagyonbb szintkülönbséget ugratni? Ja, és ha felfelé jön mondjuk egy bringás az autóuton a kresz szabályait betartva, akkor honnan kerüljem??? .-)))))) ezen legaélább tudtam nevetni, de ez vicckategória nem kérünk rá választ. /tudom tudom a párhuzamos közlekedés, itt ezen a fostalicska úton?/
nyilván contador nem menne végig a bicajával a bringaúton.
Ez is szar az is szar de talán odfigyelhetünk egymásra, gondoltam én, mert látszik hogy milyen széles az út, és a táskával megrakott biciklit Vettel sem tudja az úton kikerülni, ha meg elsodorja az mindekinek rossz, ugye? nyugi, mindenki ki fogja kerülni a bicikliúton ezután is. /ne köszönjétek meg.../
Srácok, előre mondom hogy Nektek ne kelljen, a kurva édes anyámat, a köcsög gyerekeimmel együtt és a rohadt autómmal, amivel a falu egyetlen beton útjára rámegyek, és elmegyek apósomékhoz vagy a barátainkhoz. menjek a picsába hogy feltettem egy ártatlan kérdést, és normális hangú választ vártam a legnagyobb biciklis fórumon.
Tudomásul vettem, nem tudtam hogy abstart ekkora a feszültség a két tábor /ez is röhej/ között.
nem tudlak Titeket tovább olvasni, köszönöm mindenkinek a választ, én nem szidom senki anyját, nem viccelődök a gyerekeivel, és külön köszönöm annak a kevésnek aki megpróbált normálisan válaszolni. A félreérthető szavakért elnézést.
Majd megfontolom, a Crosskovira még nem is neveztem. Azért a terepet gyakorlom, tegnap is belefért egy kicsi, amikor a HHH bunkerektől mentem le a Szépvölgyi végéhez a sziklakerten át (outival persze, mert az fejleszti az ügyességet, segít megtalálni a kövek közti optimálisan sima utat).
Tényleg az a szomorú, hogy ebből pontosan látszik, hogy a bácsinak fogalma nincs arról amiről beszél, és ha visszaszólak neki, akkor még ki is kéri magának :(
Az szép, hogy legalább te ápolgatod azt a távoli időfutam pályát. Megyek majd én is, csak ne jöjjön szemből ismerős:-).
Berci fiam este tízkor jelezte, hogy felmegy a HHH-ra holdfogyatkozást nézni. Azt hittem, hülyéskedik, de nem.
Kezdhettem felszerelni az erősebb fényű lámpám, meg hátra a villogóját és tényleg elindult haverjával. 11-kor még a ház előtt voltak, mert a haver első lámpája lötyögött. Éjfélkor a hegyen beszélgettek és valamikor egykor jött haza.
Teleholdas előtt bemelegítettem, ez nálam szokatlan, mondhatni.
Útbaejtettem a Pilismarót-futamodat is, a tavaly júliusi felmérőmhöz képest több mint egy perccel voltam gyengébb. Na nem baj, most kezdődik a maraton-szezon, innen már csak javulás következhet.
A Batthyányi térig 93km-re 28 feletti átlag jött ki, hát jól elfáradtam, még azon is gondolkoztam, hogy felmenjek-e a társasággal holdazni a HHH-ra. De aztán annyi ismerős jött össze, hogy belevágtam.
Így a reggeli munkábamenéssel együtt 123km, 5ó20p jött össze, szerintem benne van pályafutásom top 5 napi távolságában.
Kíváncsi vagyok, vajon két pihenőnap elég-e a szombati Crosskovácsi-ig, mert a múlt vasárnapi Dobogóköves 75km után nem volt elég annyi.
Látom már, hogy ma ell kell zarándokolnom erre a hírös Árpád utcára.
Amikor legutóbb arra jártam, akkor még egy eléggé lepukkant kis utcácska volt, évek óta a közepén felmart és helyre nem állított autóúttal (gáz/villany/telefon/szennyvíz, ki tudja mi okból), elhanyagolt bicikliúttal (kavicsok, sóderhalmok, kukák - mikor mi a divat). Teljesen meglep a tény, hogy ott még útpadka is van állítólag, ráadásul szintkülönbséggel (a déli oldalán talán, de az északin abszolút nem rémlik). Ezek szerint rendberakták volna végre az az utcát?
Viszont való igaz, amit bátyó ír: kötözni való bolond, aki arra bringázik, amikor két kedvezőbb alternatíva is ajánlkozik:
- 71-es főút a sima utak kedvelőinek (nincs tiltó tábla)
- gyerektáboron keresztül, azoknak akik nem szeretnének rengeteget mászni hegynek felfelé
- tankol havi 50ezerert, azzal befizet evi kb 300ezer adot
- teljesitmenyado mennyi is? legyen evi 30ezer
- negyevente vesz egy ujautot, annak az araban afa meg regado osszesen mondjuk 2.5 milla, az evente kb 600ezer
hat ez mindosszesen evi max egy milla, es mindenutt fole becsultem. erre veri a nyalat? es azok a bringasok mit csinaljanak, aki ennek tobbszorose adot fizetnek evente? azok bringazhatnak autopalyan?
Csak szólok, hogy itt mindenki melózik, fizeti a járulékokat a jövedelme után, és nagyrészünk jogosítvánnyal, saját autóval rendelkezik.
És a legfontosabb, hogy nem kötelező autót fentartani, autóval járni, tankolni, és fizetni az autózás költségeit, senki ne hivatkozzon erre, mert mi kerékpárosok, senkit nem kértünk/köteleztünk erre.