Pedig az lenne logikus, hogy 15 bar-ig kisfokozat, afelett (16 bar felett) nagyfokozatot kapcsol. Csak valahol le is kéne tiltson, ha túl nagy a nyomás, de ekkor a klímát nem engedi elindulni.
Küldök levelet Vojnónak, hogy nézze meg ezt a nyomáskapcsolós dolgot.
Saját tapasztalatom ellene mond ennek, mikor a kisfokozatom ellenállása kimúlt, a nagyfokozat nem kapcsolt be, pedig már sikított az ékszíj, olyan nagy volt a nyomás a kompresszor után.
így van...kutya a ház köré való az udvarra,se kocsi se lakás...tiszta büdös,igénytelen lesz minden tőle...eggyik barátomnak a szavaival élve... mi ez a kutyafasszag???????? ::DDDD
Folytatom a matrixot. :)) (klímaventi, az előző magyar tulaj és aranykezű szerelőjének művei...). Mindegy, meg kell oldani.
Ma tapasztalt jelenségek:
- kiveszem a relét, mármint a nagyfokozatét, le is áll a venti, de erre elindul a klíma...
- ha a hűtőn lévő hőgombánál stekkert levéve rövidre zárom a nagyfokozatot (s el is indul a nagyfokozat) akkor bekapcsol a klíma. Nem kéne. Ha kiveszem a két pólus összekötését, leáll.
- ha klímát bekapcsolom, bentről a műszerfalról, nem indul el a kisfokozat, csak be-be kapcsol a nagyfokozat, egy idő után leáll. (ezt eddig nem is vettem észre, mármint, hogy a kisfokozat nem dolgozik, s mivel ugye múlt nyáron derült ki (megfelelő feltöltött gázmennyiségnél), hogy nem jó, ahogy megy.
Piri. A vezetékeket a nyomáskapcsolónál megnéztem. ( Az autó jobb oldala tudom, hogy törve volt, ezért is tervezem tavaszra a zárhíd cseréjét és a környék teljes rendbetételét. )
Vélhetően a nyomáskapcsoló vagy az egész egység cserélve lehetett, mert abból 4 vezeték jön ki. ÉS ITT JÖN a gányolás...A 4 vezeték színe: zöld, kék, fehér és fekete.Vastag kábelek. (közvetlenül a nyomáskapcsolóból, a kábelek tövénél nem láttam, hogy mi jön ki, lehet, hogy időközben lettek ilyen színűek).
Namost. Két stekker van, amelyek a nyomáskapcsolókból kijövő vezetékekre kapcsolódnak, de "átalakulással". Egy fehér és egy fekete stekker van, 2-2 vezeték megy beléjük, onnan is két-két kábel jön ki.
A nyomáskapcsolóból kijövő zöld és kék vezetékek mennek a ->FEKETE stekkerbe, ott is azon belül így
zöld kábel->szürke-fekete kábel lesz a stekker után
kék kábel -> szürke-fekete- sárga jelölésekkel
a nyomáskapcsolóból kijövő
fehér kábel -> barna lesz a csati után
fekete kábel -> fekete szürke lesz a csati után.
Namost ezek vagy rosszul vannak bekötve, vagy nemtudom. Azt gondolom, hogy a nyomáskapcsolóból szerintem nem ezeknek a színeknek kéne kijönniük...Nem túl BMW-s kinézetük van. Nem zöld/kék/fehér/fekete egységnek, hanem vélhetően a fenti csati utáni színeknek kéne lenniük.
Ezt most kicsit szégyellem, hogy az autómon az első ilyen elektromos gányolást megtaláltam, de sztem ez az egyetlen is :)) Ezt kell most megfejtenem. Ehhez kérem törjétek ti is a fejeteket :)). Köszi.
Ati én elhiszem h a Te autód patika!és nagyon tetszik is,érzem h az lett volna az igazi,de sajna elég makacs büszke gyerek vagyok..:Sés már csak dacból se veszem meg!sajnálom h ez lett így ami volt,nagyon ideges voltam akkor rád,azér is írtam azokat amiket írtam..valamilyen szinten ha nagyon akarom megtudom érteni a Te nézeteidet is,de ezzel h így álltál a dologhoz meglett a véleményem.Tudom h nem Téged veszlek meg hanem az autódat,de aki így áll hozzám nekem attól nem kell semmi!Ha híbázok ezzel,akkor se!és tudom sajnos h hibázok.............
az elvárásokról meg még annyit.hogy ha veszek az enyémnél egy újabb 3 zor annyioba kerülő autót,sztem nem nagy elvárás h jobb legyen annál mindenféle szempontból,vezethetőség,müszakilag,külsőleg minden szempontból!sztem ez nem akkora elvárás,és így h ez még azt se tudta mint az enyém,azér elég necces:Spedig nem hibátlan db az én e34em se...eljött az idelye a futómű felújításnak,meg pár kopó dolog de még így is többet ad nekem mint az adott..pedig az hibátlannak van beállítva!nem tudom pl h ez a servotronic mit jelent pontossan,de ennek a kormányát rendessen izomból kelett tekerni,az én megítélésem szerint ennek ugy kénelennie h mikor parkolásnál szarakodok rásegít jobban,és olyannak kéne legyen mint a vaj,de lehet rosszul gondolom.....ma autóztam barátom 535djével ott érdekes azt éreztem mint az enyémbe.könnyen fordult puha élvezhető nagyobb sebességnél meg keményedik,én nem várom el h az e39 is ilyen legyen mint ez az aktiv kormányos meg minden féle földi jóval ellátott 535,de ne azt érezzem már h még rásegítés sincs:D Te bíztos még emlékszel h nálatok h működött sztem nem így ahogy leírtam!
Sziasztok!Nemrég vettem egy e30-at egy m30b35 , 3.5 -es mocival.Az lenne a kérdésem hogy ezek a motorok gyárilag lambdásak voltak vagy volt lambda nélküli moci is mert az enyémbe nincs és rendesen bir zabálni .Köszi a helpet!
Hát, lehet, hogy mgagasak az elvárások, de tényleg szomorú, hogy ez így leamortizálódott.
Szóval Gábor mesélte, hogy amikor eladta annó, régesrégen a tds-ét, nagyon toppos állapotban volt. Aztán 1 év múlva sikerült visszavásárolnia egy véletlen folytán, és 1 milliós motorgenárral kezdte... elképesztő... Ennyi múlik a gazdán. És sajnos, sok hanyag ember van. :(
hát nem tudom..mind2 oldalon rozsdás volt ott felül.nem hinném h csak a kutya,mer a fekete müanyagok is fehérre kopva szinte,pl a váltóboxnál oldalt meg ilyen helyeken,olyan mintha sose lett volna ápolva..a tulaj egy olyan ember aki leszar mindent,őt az érdekelte h milyen jó kiállású milyen szép az m packettel meg milyen szép fekete:D szóval a külsőségek miatt van bmw je...egyszerüen fogalmazva faszrázásér.....kutyát ott helyszínen megdudtam volna ölni,akkor is ott volt vele és be akart ugrani..pedig szeretem az állatokat!az ülés is olyan szinten szarrá volt ülve h miután beültem az én combtámaszos ülésembe itthon,azt hittem h kagylóülésbe ülök:DDDkavicsok is megvannak még ugyan ugy ahogy mondtad:):( a sárvédőn is az a tenyérnyi lakk kopás,telle szeméttel a fénybe...van szegény megboldogult öregapámnak:( egy 30 éves volvoja az garázsba állt mindig!abba bele lehet nézni h milyen belülről,milyenek a kárpitok,az üllések,a fény stb.Pedig rendszeressen használta,megjárta svédországot,csehországot stb...én nem kétlem a Te szavad!De amit láttam az szörnyű volt,bár lehet nagyok az elvárásaim én már nem tudom..:S
Aki 2001-ben behozta kintről, garázsban tartotta, és kozmetikába hordta, saját kezével sosem mosta. :)
Nálunk végig garázsban állt, persze voltak olyan napok, hogy nem, de ha az ember használja, és dolgozni is jár vele, fater rendszerint napi 8 órában min. használta, és akarva akaratlun is munkában kint áll. A kalaptartó színe mindegyikben megkopik, csak a szürkén nem látszik annyira, ez önmagában semmit nem jelent. Ebből nem lehet következtetéseket levonni. :)
A B oszlop teteje érdekes, hogy rohadhat, ott tuti megsértült, mert magától nem kezd el a kint állástól rohadni ... durva, hogy le lehet amortizálni egy autót minimális idő alatt :(
szerintem autóban kutyát tartani mérhetetlen igénytelenség, a lelakotzt belsőt én ennek tudom be... képekről sok jelentőséget nem tulajdonítottam neki, de ezekszerint a hatása nagyobb, mint gondoltam. És akkor ez elmond a tulajról is néhány dolgot.
Mégegyszer sajnálom, hogy így jártál vele, ebbe én is belefutottam volna, mert ha most kerestem volna ilyen tipust, széles vigyorral mentem volna le vásárhelyre, hogy visszakerüljön a régi jó ismerős. Valószínüleg a földre ültem volna, akárcsak te. Az itthoni autóvásárlást ne add fel, vannak itthon szép, jó autók, amik ráadásul eladók, persze lehet, hogy nemtalálsz 5 napon belül. Kérdezd meg pl. Radyus-t milyen 19 éves E34-et vett néhány hónapja...(!) És anak első forgalombahelyezése is otthon volt. :)
b oszlop tetejénél volt rozsdás,azt mondta szerelőm h azért mer kúrva sokat álhatott kinn,és ezt bizonyította a kalaptartó is ami anno fekete volt,most majdhogynem fehér..e39.hu.......................végig olvastam mindent töviről hegyire!már egy élő kalendárium lettem:Dcsak az a baj h ez amit megjegyeztem onnan,ez elmélet de attól még tapasztalatom nincs benne,nem tudok viszonyítani stb...amugy beírtam oda is,azzal voltak elfoglalva naggya részt h ott benne a kutya és h milyen jó riasztónak...:S:D egy két válasz volt h a váltótól ne féljek,meg h a bal oldalát jól nézzem meg..be is igazolódott:)józan paraszti ésszel abba a tévhitbe voltam, h ez a legdrágább 528 ak közül,talán ér is annyit h így fenn van az ára...hát kúrva nagyot tévedtem:S na mind1 elkezdtem nézegetni a mobilét:)csak ne lenne ez a kúrva regadó.....
ha látatlanba elmondtál volna dolgokat anno............eleve nem hódmezővásárhelyre indulok hanem hozzád...amugy én is erre jutottam,CSAK kintről, ebből a putriból soha!vagy ha idővel megtehetem újat,használt nekem innen nem kell....