Hű, gondoltam a bringások összetartanak és minden baleset felkerül valahova, erősítitek egymást.
Nem nem érdekel a sorsa, azért írtam itt, hátha valaki hallott valamit, meg a mentő elé sem azért ugrottam ki, hogy siessenek, elütöttek ott egy lányt...... ha Te olyan profi vagy nyomozd már ki ennyi infó alapján: tegnap du. az Újbuda mellett, bordó taxi, halásznadrágos biciklis lány. Várom az infót!!!!!!!!
Büszke éppen nem vagyok, de haza kellett jönni valahogy. Amúgy elég hamar levontad a konzekvenciát. Meg se kérdezted, hogy pl. sötét volt-e. (Ja, és csengőnk se volt, majd elfelejtettem.)
Ebbe már bele se akartam menni. Én pl. az első Gázlómat 2 sörrel fejeztem be, egyiket Vinyén, a másikat Bakonybélen ittam. Nem érteztem, hogy ezzel bárkinek ártanék (magamon kívül, mert mint kiderült, nem nyerő sportital, azóta kólázok).
Még a 90-es évek végén egy, a Parlamentet fényképező turista (talán japán) hátralépett, és épp egy be bringás elé. Ütköztek, és olyan szerecsétlenül verte be a fejét, hogy később meghalt.
Még jó, hogy direkt kértem... :) Persze, minden előfordul, bizonyára ütközött már két gyalogos is fatálisan, sőt, szoktak emberek csak úgy meghalni ütközés nélkül is. Erről mindig az Én kis falum orvosa jut eszembe: "Ha nem vigyáz, egyszer csúnyán végzi, doktor úr! Csak úgy mint mindenki, Pávek."
Csekket leszarom. Múltkor Velencén ittunk egy sört, aztán mentünk rá a hetesre. Gondoltuk is, hogy fasza lista lesz: világításunk nincs, tilosban hajtunk, plusz még a sör is. De nem voltak éberek a rendőrök.
Pedig másképp nehezen fog menni a dolog, ha csak pont nem olvassa az index fórumot a mentős, vagy valamelyik egészségügyi dolgozó, aki foglalkozott Vele............
A mostani első kerületi újságban két bringás jellegű hír volt, az egyikben erre utaltak.
A másik közleményben a Tabáni Gyaloglók Köre közfelkiáltással ezentúl péntekre helyezi a túráit, mert hétvégén nem tudnak nyugodtan kirándulni a kerékpáros forgalom miatt.
Amúgy meg a kocsmába biciklizés szerintem a vidéki kultúra része.
Ez aztán érv... Igen, szoktak is elcsapni embereket így este.
Bringával marha nehéz valakit úgy elütni, hogy akár csak súlyosan sérüljön, pláne, hogy meghaljon.
A Batyin haltak már meg emiatt.
Amúgy meg teljesen mindegy, az ittasan tilos vezetni. Az áprilisi razzia során ha elkaptak volna piásan a rendőrök, akkor magyarázhattad volna, de hogy hát kérem szépen a kultúra része, attól még a csekket megkaptad volna.
Azért a kettő között van egy el nem hanyagolható különbség: az ittas kerékpáros elsősorban önmagára veszélyes (kb. mint a részeg gyalogos). Bringával marha nehéz valakit úgy elütni, hogy akár csak súlyosan sérüljön, pláne, hogy meghaljon. (Nem, ne mondjatok ellenpéldát, biztos akad, kb. annyi, mint az erkélyről leeső cserepes muskátli áldozatainak száma.)
Amúgy meg a kocsmába biciklizés szerintem a vidéki kultúra része.
Javasolnám a széles gumi, alacsonyabb nyomáson megoldást, az tompítja legjobban az út felől érkező ütéseket. Gondolom terepre úgysem akarsz menni, ahol ez esetleg gond lehetne
Már bocsánat, de ha a kerékpár jármű, akkor ittasan ugyan úgy nem kéne vezetni. Függetlenül attól hogy autót vagy kerékpárt vezet az illető... Mert akit emiatt elcsap és meghal, attól már hiába kér bocsánatot...
Hát az építő jellegű értelmet már én sem fedezem fel. Még az első hozzászólásban véltem valamit felfedezni, de lehet, hogy nem láttam még eleget... :) Menjünk inkább bringázzunk egyet. otyik olvtársnak is ezt javaslom.
Nem tudom milyen mértékű rázkódás az, amit még büntetlenül elvisel a szemed, de azt tudni kell, hogy a teleszkóp nem csinál sima utat, csak a nagyobb döccenőket tompítja egy kicsit. Akárcsak a rugós nyeregcső. Ha autóban vagy buszon utazol, az a rázkódás még elmegy?
Egy elég speciális kérdésem lenne, remélve hogy tudtok majd tanácsot adni. 3 hete volt egy súlyos retina levállásom, egy igen bonyolult szemműtétem volt emiatt. A lényeg , hogy nem elég hogy súlyt nem emelhetek, nem hajolhatok, azt mondta a doki nehogy eszembe jusson kerékpárra ülni , mert az nagyon ráz, és pont az ilyesmitől kell óvakodni, újra leválhat tőle a retina. Van egy régebbi 26-os Swin Csepel bringám , arra gondoltam hogy utólag kicserélem a merev villát teleszkóposra, és az ülést is lecserélem egy rugós nyeregszárrúra. Sajnos most annyi pénzem nics, hogy lecseréljem az egész bringát összteleszkóposra. Az lenne a kérdésem , próbált már valakki így utólag enyhíteni a rázkódáson, mennyire hatásos, főleg a rugós nyeregszár érdekelne ér-e valamit. (Az első teleszkóp talán egyértelműbb.) Persze tudom hogy így is vigyázni kellene, de talán kevésbé volnák veszélynek kitéve.
Én csak arra reagáltam, hogy ez a kerékpárút állítólag jó minőségű.
Attól sem kell tartanod, hogy az említett útszakaszon engem kell kerülgetned, mert ismerem a SZABÁLYOS alternatívákat erre az útra.
Nem tudom milyen képet vársz a megszólításomnál, ha jól értem olyamit, amikor egy autó használja a bringautat...
Ez esetleg jó lesz, szintén az említett útról? ;)
Én ezzel az útszakasszal kapcsolatban nem szidnék se bringást, se autóst.
A hibát az követte el, aki erre az útra kijelölte a Bringakörutat. Hacsak nem itt is az volt a helyzet, hogy bringaút címén építettek egy járdát mert az utóbbira nem volt támogatás.
Mégicsak kellett a csipsz meg a kóla. Nem akartam beírni mert az első pár vélemény után és a személyeskedő fröcsögő utálattal és indulattal teli hozzászólásokat nem is szeretném kommentálni.
Normálisan szerettem volna valamit megbeszélni. Ott basztam el hogy túl hosszú volt a kérdés, és pontatlan, ezzel megadtam a lehetőséget a sok rosszindulatúnak hogy minden egyes szavmba belekössön. Olyanba is aminek semmilyen jelentősége nincs de félre lehet magyarázni.
csak egy dolog: páran azért kapisgálták a "nektek építettük" az mi mindannyian vagyunk, Ti bringások, a geci autósok rokkantak hívők és nem hívők. Mint ahogy az autóiuat, sztrádát és alagutat is mi építettük együtt, egyiket az autósok használatára a másikat meg a bringásoknak. van ami sikerült van ami nem, és szar minőségű. akkor én is menjek néhol a bringaúton, mert az út, kicsit lejjebb teljesen fel van marva az autóúton? /JKF, kép??? :-)))))/ menjek, mehetek???
Akkor milyen felháborodás van ha valaki tényleg szerintem is köcsög autós ráparkol a bicikliútra? Hűha.
De ezt nem magyarázom tovább. Lényeg nézzétek meg csak ezt a képet.
Sokkal jobb minőségű az autóút?? Nincs ott két rohadt nagy kátyú? Kinek kell nagyonbb szintkülönbséget ugratni? Ja, és ha felfelé jön mondjuk egy bringás az autóuton a kresz szabályait betartva, akkor honnan kerüljem??? .-)))))) ezen legaélább tudtam nevetni, de ez vicckategória nem kérünk rá választ. /tudom tudom a párhuzamos közlekedés, itt ezen a fostalicska úton?/
nyilván contador nem menne végig a bicajával a bringaúton.
Ez is szar az is szar de talán odfigyelhetünk egymásra, gondoltam én, mert látszik hogy milyen széles az út, és a táskával megrakott biciklit Vettel sem tudja az úton kikerülni, ha meg elsodorja az mindekinek rossz, ugye? nyugi, mindenki ki fogja kerülni a bicikliúton ezután is. /ne köszönjétek meg.../
Srácok, előre mondom hogy Nektek ne kelljen, a kurva édes anyámat, a köcsög gyerekeimmel együtt és a rohadt autómmal, amivel a falu egyetlen beton útjára rámegyek, és elmegyek apósomékhoz vagy a barátainkhoz. menjek a picsába hogy feltettem egy ártatlan kérdést, és normális hangú választ vártam a legnagyobb biciklis fórumon.
Tudomásul vettem, nem tudtam hogy abstart ekkora a feszültség a két tábor /ez is röhej/ között.
nem tudlak Titeket tovább olvasni, köszönöm mindenkinek a választ, én nem szidom senki anyját, nem viccelődök a gyerekeivel, és külön köszönöm annak a kevésnek aki megpróbált normálisan válaszolni. A félreérthető szavakért elnézést.