Keresés

Részletes keresés

Hammett Creative Commons License 2001.07.24 0 0 2270
Ez a Fan klub tenyleg jo otlet, ha tudok vmiben segiteni(ez sajna nem valoszinu), szivesen segitek.
Hammett
Előzmény: gudella (2249)
Wankie Creative Commons License 2001.07.24 0 0 2269
még mindig színültig van ilyenekkel a Media Markt... van mindenféle színben.
Előzmény: sarg (2268)
sarg Creative Commons License 2001.07.24 0 0 2268
egy fél évvel ezelőtt tele volt vele a Media Markt. egy telefont megér...
Előzmény: BIBIKE (2266)
sztyepp Creative Commons License 2001.07.24 0 0 2267
Ez engem is érdekelne, meg a "kopasz" CD-k is (hol lehet ilyet venni?). BIBIKE, ha megtudsz valamit, légyszi dobj egy mailt nekem is róla. Köszi.
Előzmény: BIBIKE (2266)
BIBIKE Creative Commons License 2001.07.24 0 0 2266
Annak idején egyszer kerestem CD-tokokat, mivel a kopasz felületű CD-k általában papírtokban van.
Ha jól emlékszem, Pele bácsi mondott valami helyet+árat.
Most ismét aktuális, és nem találok rá sehol:
ki tud CD-TOKOT sokat (min 300db) és occsón?
Uridium Creative Commons License 2001.07.24 0 0 2265
Üdvözlet Mindenkinek!

Bocs, hogy eltérek a témától, de volna egy igen égető problémám: ismeri valaki a Washburn KC40V típusú gitárt? Esetleg tud valaki leírást (képet) adni róla? A segítséget előre is köszönöm!

Üdv!

Uridium

Sveriges fana Creative Commons License 2001.07.23 0 0 2264
Hátizé... szólójátszás szempontjából nekem a Stairway To Heaven szólója vette el a szüzességem, de abban az időben még nem tartottam be a fel-le pengetést, és rögtön a második hangnál a nyújtás után sweep pickinggel pengettem a trillát, szal még nem volt az igazi, dehát elsőre senki sem élvezi, ja és nem is mentem el :)
Napáá:
GG
Ps.: (régi szép idők)
Hamster Creative Commons License 2001.07.23 0 0 2263
Azért ez a "Petrucci bátyó mindenre megtanít" elég durva túlzás, azért van egy csomó dolog, amit tőle nem hallottam, ő csak egy stílus...
Előzmény: sarg (2262)
sarg Creative Commons License 2001.07.23 0 0 2262
Gary Moore : Empty Rooms, és Pokolgép Itt és most.
Hú de rég volt, akkor DT-ről még nem is hallottam.
Azóta piPi-hez hasonló fanatikus lettem, nem is nagyon gyakorlok mást, de hát minek is...? Petrucci bátyó mindenre megtanít...
Egyébként én is próbálkoztam DT lehallgatással annak idején, de azóta inkább begyűjtöttem a kottákat/ MIDI fileokat, sokkal megbízhatóbbnak bizonyultak.
Előzmény: Hamster (2259)
Süket piPi Creative Commons License 2001.07.23 0 0 2261
Az első szóló amit leszedtem az vagy a DT-CHOF elejéről valami bigyó, vagy a DT-Voices elején levő szóló volt. (Öregszem ... nem is tudom már mi volt az ... )
Az első feelinges szóló, hmmm Liquid Tension II-ről egy néhány másodperces bigyó. (ez amúgy a kedvencem, de sajna még mindig nem tudom tökéletesen eljáccani. Petruzzi bácsi még egy kicsit mindig jobb afenébe. )
Hát én teljes számot csak egyet vagy kettőt szedtem le életemben. Az egyik majdnem teljes - DT Ytsejam :)
De életem első ("normális") leszedése DT-CHOF első négy perce. Az biza sokáig tartottttt.

Aki azt mondja DT megszállott vagyok, az téved! ;>

Előzmény: Hamster (2259)
Hamster Creative Commons License 2001.07.23 0 0 2260
Izé, tudom, én nem figyeltem, de akkor ez Vai+Satch+Pöcsruci?
Előzmény: Csono (2258)
Hamster Creative Commons License 2001.07.23 0 0 2259
Nem a papír teszi az embert... Bár bevallom, az első levett szóló nekem is egy Hammett-féle volt (Sanitarium, aztán One), talán azért, mert azt nem volt nehéz? :)) Nagyon élveztem akkor, aztán nekiálltam a Helloween-féle I want out-nak, ami nem hosszú, de legalább feelinges volt végignyomni otthon az egész számot :) Tényleg, kinek mi volt az első ilyen "sikere"?
Előzmény: Incho (2257)
Csono Creative Commons License 2001.07.23 0 0 2258
12/15/01 * Vienna, Austria [Bank Halle]
a G3 fellépése. Végre látjuk Satchot!
Incho Creative Commons License 2001.07.23 0 0 2257

Akkor meg miert nem mutat a tudasabol semmit????
(Bocs nem akartam fikazni, de azert sikerult)
Előzmény: Endgame (2256)
Endgame Creative Commons License 2001.07.23 0 0 2256
Már bocsi, hogy beleszólok, de nem értem ezt a Kirk Hammett fikázást. Akinek mesterfokozata van jazzgitározásból, az csak tud valamit a hangszerről...
sarg Creative Commons License 2001.07.22 0 0 2255
hát az elég vicces lenne, Hammet gitározna versenyt Petruccival, szinkronhibás pentaton skálák bugyognának a wah-pedállal egész este...
bár Satriani tanítványról lévén szó nem lehet kizárni...
Előzmény: Sveriges fana (2253)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.07.22 0 0 2254
vagypedig mi létrehozzuk itt,és most..., és sz@runk a magyar hanglemezkiadókra, meg az itteni mentalitásra...
Előzmény: Music Man (2250)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.07.22 0 0 2253
Szal a Gary Moore-nak azér' fura a pengetési technikája, merhogy balkezes, és jobbkezesen fogja a gitárt...

Azt hallottam nemhivatalos forrásból, hogy a következő G3 turnéra a Kirk Hammettet hívják meg, akit szerintem a legkisebb jóindulattal sem lehetne a G-s nevek közé sorolni, gondolok itt a folyamatos libikókázásra, az állandó tappelésre, valamint a csalásra, amikor milliószor penget pörgetve egyetlen hangot (bár én is Hammetten tanultam, hehe)

(utálom, amikor elfelejtek bejelentkezni...)
tomci!
Megjött a kazi, NAGGGYON ÁLLAT!!!... szólj, ha újra jó az emiled... amúgy te megkaptad má'?

Napáá:
GG

supremacy Creative Commons License 2001.07.21 0 0 2252
Szerintem van remény. Ki kell várni az időt, amikor az igényesebb zenék jönnek divatba, lesznek kultúrsznobizmus tárgyai, stb. Akkor majd lesz elég ember, aki elmegy egy Steve Vaira.
Különben szerintem ez nem igazán függ az emberek mentalitásától. Pl. most volt ilyen Asian Dub Foundation, vagymi koncert, egy nullaszar, oszt a Pecsában voltak. Valakinek azt is meg kellett szerveznie. Azt meg nem tudom elhinni, hogy a G3 tagjait kevesebben ismernék ennél a nullaszarnál. Közönség tuti lenne.
Szerintem ott van a hiba, hogy ebben az országban nincs egy szervező sem, aki ezeket a zenéket preferálná. Szerveznek másodvonalbeli alterzenekaroknak, DJ-knek, MTVmetál és punkoknak, meg mindenféle elektronikus pittyegősnek, de a nagy zenekarok mind elkerülnek minket, néhány szerencsés kivételtől eltekintve. Őszintén szólva nem lenne rossz egy fórum, ahol képviselhetnék az érdekeinket. Menjünk tüntetni a parlament elé!:))

s

Előzmény: ControlDenied (2251)
ControlDenied Creative Commons License 2001.07.21 0 0 2251
Tok jo gondolat, de sajnos egy csomo korulmeny megakadalyozza ezt itthon, hogy a legkezenfekvobbet emlitsem: az emberek (zeneszek, hangszerkereskedok) mentalitasa. Ha nem a penzrol szol, nem foglalkozik vele senki, ha meg a penzrol szol, akkor szarra valik.
Előzmény: Music Man (2250)
Music Man Creative Commons License 2001.07.21 0 0 2250
Az nem lehet, hogy mi lemaradjunk minden jó gitáros koncertről! Ez már egyszerűen nem igazság!

Amikor Vai itt volt az Ultra Zone turnéjával közép Európában, csak Magyarország maradt ki! Volt Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Bulgáriában, csak itt nem játszott, csak az autógram osztás volt! Szerintem ha ezekben az országokban volt fizetőképes kereslet, akkor nálunk is van!

És most megint ez lesz? Ez hihetetlen! Nem hiszem el, hogy nem fogynának a jegyek egy Vai bulira! A idei G3-ra (Vai, Satriani, Petrucci) meg tuti hogy örület lenne! Most volt Bécsben Lukather/Carlton, az ember meg rágja a kefét, hogy idén letudjuk a koncertkínálatot a Tom Jonessal, az Eros Ramazottival meg a Szigettel!

Mit lehet csinálni? Szerintem minden rockgitározást művelő vagy kedvelő ember elgondolkodna vevő lenne pl egy Vai koncertre 5-6 ezerért, amikor már egy csomag húr 2 rugó, egy új cd meg 5!

Arra gondoltam, milyen jó lenne egy gitár fan klub, amibe belépnének a gitározást, a gitárzenét szerető emberek, és egy ilyen szervezet, pár ezer taggal a háta mögött szervezhetne bemutatókat, koncerteket, meg képviselhetné az ezek iránti igényt a koncertszervezők, kiadók felé, stb. pl. hogy gitárosok lemezeit ne külföldről kelljen megrendelni, mert a magyar kiadók "á, erre itt nincs igény" felkiáltással be se hozzák a magyar piacra (tudnék példákat mondani...) Lehetne csinálni egy korrekt hírlevelet a havi aktualításokkal (cd, video, oktatóanyagok, koncertek) kapcsolatosan, készülhetne egy nagy hangszer e-piactér, fórum, adatbázisban nyilvántarthatnánk a hangszerkínálatot, tesztekkel, stb, akár internetes formában megjelenhetne egy magyar virtuális gitár magazin, tippek a hangszerek karbantartásához, zeneiskolák, tanárok ajánlása, fiatal tehetségek, klubzenekarok bemutatása, stb. ami csak most hirtelen eszembe jutott. Mondjátok meg, csak álmodozom? Lenne realítása egy ilyennek nálunk?

gudella Creative Commons License 2001.07.20 0 0 2249
BIBIKE:

Én is Zsoltinál tanulok.

A múltkor épp pickupokról dumáltunk, és mondta, hogy, egyszer játszott EMG-s gitáron. Akkor úgy néz ki hogy a tiéd volt.

Előzmény: BIBIKE (2246)
tomci Creative Commons License 2001.07.20 0 0 2248
Vainak, satrianinak is koncertlemeze jelent meg a közelmúltban. Satriani honlapjáról a Satch Boogie, Vai lapjáról néhány 40-50 mp-es részlet tölthető le.

www.guitarist.co.uk

itt van néhány lecke, de ez akadozik időnként és szerintem a

www.totalguitar.co.uk

oldal leckéi jobbak.

Más. Valaki nem nézett be a Gitármánia táborba? Most lesz vége valamikor.

valleyboy Creative Commons License 2001.07.20 0 0 2247
Steve Vai koncert lesz Bécsben 2001.12.15-én a Gazometer nevű helyen !
BIBIKE Creative Commons License 2001.07.20 0 0 2246
Én is foglalkoztam régen tanítással, szerettem nagyon.Elkezdtem írni egy saját gitársulit, persze mai szemmel elég röhejesnek tűnik. Mindenesetre benne voltak az áétalam használt technikák.

ControlDenied!
Ha megszoktad, hogy lent maradnak az ujjaid (mint ahogy a Horváth Tibi is megszokta), lehet, hogy pergősen tudsz játszeni. De biztos, hogy nem ez a kitaposott út. Bár elég szegényes lenne a gitározás, ha mindenki a kitaposott utakon járkálna, pont az extrém furcsa technikájú emberkék újítottak rajta sokat. Gary Moore-nak pl. nagyon fura a pengetéstechnikája. Ha ismeretlenül beállítana egy tanárhoz, jól le is lenne cseszve. De ahogy megszólalnak a hangok a kezei alatt, az fantasztikus.
Vagy pl. Marty Friedman bácsi pengetéstechnikája sem éppen a szokásos, de ettől függetlenül iszonyatosan nagy spieler...

Tehát nem BAJ, ha így tanulsz, de lehetnek gondjaid vele később...mindenesetre eredeti.

SARG!
Ha találkozol a Zsoltikával, add át neki az üdvözletem: (Wilhelm Tibor - citromsárga EMG-s mestegrigyóval járkáltam hozzá)
Bár tudom a számát, egyszer majd felkeresem, és dumálunk vele egy jót.

Előzmény: ControlDenied (2244)
pele_ Creative Commons License 2001.07.19 0 0 2245
ControlDenied!
DE!
Én régebben tanítottam! :O)))))
ControlDenied Creative Commons License 2001.07.19 0 0 2244
Sracok, hat en is behalok.
En a Horvath-fele videobol egy csomo ideig tanultam (sot ez volt az egyetlen video, amibol tanultam), de egyaltalan nem tartottam rossznak, sot. Egy-ket dolgot furcsallottam, mint pl. amit Bibike is emlitett, hogy az osszes ujjnak a hurokon kell lennie. Errol csak annyit, hogy ram ennek nagyon jo hatasa volt, mert skalazasnal altalaban betartom (legalabbis 3 ujj a hurokon szokott lenni), es igy sokkal pergobb a jatekom; szerencsere birom sebesseggel egy jo darabig, nem kell csalnom. Szerintem teljesen jo arra, hogy beleszagolhassal egy csomo mindenbe, de mondjuk biztos alapokat, meg mely ismereteket nem ad, az igaz. Sajnos meg nem jartam tanarhoz, ezert elkepzelheto, hogy van egy csomo hiba a jatekomban, ami most nem latok, es a Horvath-videonak koszonhetek. Elobb-utobb kiderul...:) Apropo, nem ismertek jo tanarokat?

udv,

ControlDenied

Előzmény: BIBIKE (2241)
sarg Creative Commons License 2001.07.19 0 0 2243
Lehalok Bibike,
a Zsolti halál nagy haver, együtt kezdtünk tanulni a Pavelkánál, és szinkronban nyomtuk évekig.
A Gyuszi zenekarában játszott (Horda) egészen mostanáig, jelenleg utolsó napjait tölti velük. Többször mondta egyébként hogy tanít, elég jó a srác egyébként.
Előzmény: BIBIKE (2241)
AORBandi Creative Commons License 2001.07.19 0 0 2242
Huh! Instrumental heaven. Ma jöttek meg (mind egyszerre):
Dweezil Zappa - Automatic
Tony Macalpine - Chromaticity
Hess - Opus 1
Bjorn Lynne - The Gods Awaken
Chris Poland - Chasing The Sun
Bobby Milford - s/t

Ismertetők nemsokára az aor-europe.com-on. Egyébként az eheti update-ben is lesz egy rakás instrumental anyag, és az elmúlt hetekben is volt.

BIBIKE Creative Commons License 2001.07.19 0 0 2241
A Troy Stetina HM anyag nekem is nagyon tetszett, bár elég szar hangminőségben volt meg a kazi. Nagyon ízlésesen összerakott szólók vannak rajta, ami techniakailag is összetett. (Kedvencem volt pl a Mystic Places, ahol az üveghangokkal és az oktávugrásokkal tök félelmetes hangulatot hozott ki a srác)

Ami gáz: Malmsteen papinak van egy kurva jó videója, úgy be van phászva a csávó, mint a föld, már beszélni sem tud, és persze kurvára nem azt játssza, ami a kottában van.
A narrátor meg védekezik az "Yngwie is improvising a lot..." című dumával.

A másik gáz: Horváth Tibor féle gitársuli. Nem játszik rosszul (bár a vibrátótechnikája szerintem kaki) de amiket mond az helytelen. (fegvés, pótméter, téping, és hasonló főútvonaltól távol eső nyelvi elemekkel tetedobálva)
Egyenesen rossz techikára nevel: legyen az összes ujjad a húron. Pl egy félkromatikus skálánál amikor lefelé jösz, és húrt váltasz, tedd a négy ujjadat egyszerre a húrra...
Az egész egy faszság. Ő lehet, hogy így játszik... de mások játékát nem kéne ezzel megnehezíteni, a legjobb (szerintem) ha éppen egyedül az az ujj van a húron, amivel az aktuális hangot fogod, a többi pedig tompítja a többi húrt...
Nem beszélve arról, hogy kurva sokat csal, amikor elkezd tekerni, alig van pár hang a helyén...

Szóval ebből lehetőleg ne tanuljon senki. Volt hasonló tekerős gitártanárom nekem is, több, mint két évet szenvedetm miatta anélkül, hogy fejlődtem volna, mert egy kurva hangot nem tudtam a helyére tenni, csak csaltam össze vissza. Aztán elkezdtem járni egy másik sráchoz, aki kijavított pár hónap alatt.
de mindent elölről kellett kezdenem, másodpercenként egy-két hangokat pengetve, de azt pontosan. És lett is eredménye. (Ő volt a Sápi Zsolti, ex Eldorádó kb 4 éve, nagyon fasza gyerek, nyomul valamit a Pavelkával is asszem - ezt csak azért írtam lée, mert sokat köszönhetek neki)

Na, ennyit mára...

UI A Satriani kottákból is marha sokat lehet tanulni, én nagyon csípázom az öreget...

Előzmény: pele_ (2239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!