Ha ugyanarra gondolunk, akkor az 5 perc valami költői túlzás lehet.
Az a baj, ha mindenki éevagdossa, akkor az illetékesek azt fogják hinni, hogy Főkert elvégzi a munkáját a pénzéért. Közben meg röhög a markába, hogy a sok hülye dógozik helyette. Persze nekem is volt már ilyen gondolatom az Árpád híd alatti kanyarban, amit akkor nem lehetett egy bokortól belátni az autóból.
Az én bringámon elöl egy egyszerű alsó kategóriás telós villa van, rugós nyereg és rugós nyeregcső. Rossz úton ez is ráz. Teháét ha az orvos letiltja a kerékpározást, akkor fogadd el, és keress más sportot. A szemed fontosabb.
Hétfőn este itt a boltnál vágtam le a sövényt, mert a kanyarodó autóból egyáltalán nem lehetett látni, hogy jön-e bringás. Szégyenszemre én is vészfékezésre kényszerítettem egy bringást a múlt héten, mert hiába toltam csak be centiről centire az autó orrát, mire megláttuk egymást, addigra már bőven féktávon belül voltam neki. Igaz, ő sem annyival jött amennyivel szabadna, de mindegy.
Kedden írtam egy levelet a Főkertnek, válasz még nem jött, de talán levágják a többi sarkon a zöldet.
"te ostoba, olvasd már el az előzményeket is" - Ó, én programszerűen mindig elolvasom az előzményeket, s így jártam el most is. Íme, segítőleg írtam kendnek - mikor kend már belelovalta magát a mások ugráltatásába. Kend viszont az értelmes válaszokat nem volt képes megemészteni, fáradni (telefonálni) meg nem akart. Hát akkor melyikünk az ostoba?
"különben nem is neked szólt....." - Tudja kend, ez itt egy fórum, nem magáncsevej. Itt szabad olyasmire is reagálni, amit nem nekünk írnak. (Mellesleg amit most kend mond, az üti a korábbi mondatát, hiszen az előzmények sem nekem szóltak.) Ha bővebben meg kíván ismerkedni kend a fórumozás mikéntjével, olvasgassa a képernyője bal szélén lévő FAQ-t, vagy a netikettet, vagy kérjen segítséget olyasvalakitől, aki tudja a leírt szót értelmezni, nem csupán sértődötten hisztizni, mint kend Kivinek (aki a maga részéről árnyaltan és segítőkészen írt kendnek): "Na mi van Culumbo, mit derítettél ki, vagy csak okoskodni tudsz?!" Vacak érzés lehet olyan kevésbites, paranoid agyberendezéssel élni, amilyen szemlátomást kendnek van.
Feleségemnek a gerince miatt kell csillapítás, de a "parallel" nyeregcső egész jó. Mondjuk egy képzeletbelis skálán aminek az egyik végén full merev bringa van a másikon sokszázezres össztelós monti, a nyeregre nézve a sima 3k forintos rugózó nyeregcső alig ér valamit, de sajnos még a tesco gazdaságos össztelós bringa sem többet, a rázás szempontjából majdnem a merevnél vannak, mondjuk 1/10-ednél. Egyszerűen meg sem mozdul, csak durva úthibáknál. A parallel nyeregcső viszont állandóan dolgozik. Nem annyira finoman, mint a drága bringák (értsd 350k+), de egész jól, a nyeregre vitt rezgésre nézve én valahova félútra tenném ezen a skálán. Persze csak aszfalton/rossz aszfalton/jó földúton. Terepen felüt hamar, de nem is oda való.11-12e körül van.
En akkor huzodok be kozepre amikor elmulik a csak jobbra zold, hogy addig ne tartsam fel azokat akik jobbra mennenek. Altalaban a sor elso ket kocsija kozott allok meg, igy a masodik biztosan lat es en is latom a lampat. Amugy az egesz leiras nem vilagos. Azt se tudni ki merre ment.
Elég széles gumi van rajta, eddig ügyeltem rá hogy meglegyen a 3.5 - 4 at nyomás, de én is erre gondoltam, hogy ebből jelentősen leadok, + kapná a teleszkópot meg a rugós nyeregcsövet. És ügyelnék rá, hogy a rázós helyeken leszáljak. Talán így minimálisra lehetne csökkenteni a rázkódást. Persze az is igaz, hogy most nem tudnám a legdrágább cuccokat megvenni hozzá. A sors iróniája, hogy 1 éve vettem a vaterán egy Hercules 28-as bringát, agyváltóval, szupervékony kerekekkel, és már előre új kereket építettem agydinamóval, viszont azt 6-7 at-ra szoktam pumpálni, úgyhogy ez a bringa ezt hiszem végleg pihentetve lesz, vagy a fiam megörökli, ugyanis ez akkorát huppan egy úthibánál, hogy a másik szememről is leválna a retina. :-)
Orosházáról Szegedre is autóval vitt a feelségem már a második héten, azt el kellett viselnie. De én is vezetek,ma is azzal jöttem dolgozni. Gondoltam nálam lehet hogy hatásos lesz a teleszkóp, mert sajna a sóúlyom sem kicsit, 115 kg vagyok. :-(
Hát, még egyenlőre nem ülnék rá, csak felkészíteném kicsit a bacajt. Csütörtökön megyek kontrollra, majd megkérdem a dokit. Lehet iagazd van egyébként.
Te jó ég mi van itt! Pár napra kiteszem a lábam, aztán elszabadul a bowdenvég? Vagy ellenkezőleg, a legjobbkor tettem ki pár napra a lábam. :-D
A HHH-ra végül egész napos és megelőző éjszakai munka után nem maradt erőm felmenni, inkább az erkélyről néztem a holdfogyatkozást meg az ISS átvonulását, onnan is tökéletesen látható volt. Viszont kénytelenségből kipróbáltam az öltöny-nyakkendős kerékpározást. Nem olyan nagyon jó, de jó időben olykor elviselhető.