Természetesen sorbanállhatsz a rózsaszínemért, de he akarod próbálkozhatsz magad is, szívesen adok máris belőle, ha ki tudjuk találni hogyan. Sajnos az indexre beírt címemhez nem tudok hozzáférni, sem megváltoztatni nem tudom, és az indexesek sem tudtak ezen segíteni, ezért abbahagytam a buzerálásukat.
Nálam már a harmadik eresztés jön, némelyiknél. Remélem én is, hogy még marad egy kicsit a meleg, és akkor kinyílnak még. Amit Te hoztál, a mégsem Goldener Olymp, dugig van bimbóval:))
Idén nem bántam olyan jól a rózsáimmal mint szoktam, meg a hideg tél is megviselte őket. Ezért mostanra tért magához sok közülük, úgyhogy a bimbókból ítélve lesz még egy nagy virágzás nálunk, ha kisütve marad a nap.
De az egyébként is maradjon, hogy beérjenek a fügéink.:-)
Ezt a sárgát(képet) viszont találtam, idén nem virágzott még.
Igen nagyvirágú teahibrid volt. Sajnos nem találtam képet. Elég gyengécske volt, max 15 virágot hozott egyszerre. Gondolhattam volna hogy jobban kell rá vigyázni.
A kiállítástól nem voltam elájulva. Lehet, hogy a hazai kissebb, de sokkal mutatósabb és többet adnak a dekorációra. Az osztrák szerintem inkább vásár mint kiállítás. Érdekes, de nekem az itthoni jobban tetszett. De ha kimész ne hagyd ki Tulln várost! Csodaszép kertjei vannak és rengeteg rózsás kert a Duna parton. Nekem nagyon megtetszett, főleg a rendezett kert és tiszta város... :o)
Pár díjat már bezsebeltek a szép kertekért... :o)) Sajnos a páromnál volt a fényképezőgép, és idehaza vettem észre, hogy sajlálta a képeket a rózsás parkokra... :o(
Be szeretném mutatni nektek az egyik kedvenc angol rózsámat. Hoztam régebben is képet rólla. De nem tudok betelni vele. Nem olyan tömött és a szirmai is kicsit kuszábbak, de folyamatosan virágzik és finom illata van.... A neve Eglantyne. Ajánlom mindenkinek... :o)
Mert sajnos nállunk nem tartják tiszteletben ezeket a kerteket vagy mert odakint már rájöttek arra, hogy a kerteket esténként zárni kell és felügyelet alatt kell tartani.