de sajna beírta. azt nem tudom már h mi volt a hibakódja de azt tudom h a mért volt érték vagy micsoda a fele kb a normál értéknek. de az az érdekes számomra h a hiba nem folyamatos. általában reggel nincs is hiba. amikor kicsit megyek vele az után jön elő a hibakód és elmegy az erő:S ez így hibásodik meg h egyszer jó egyszer nem? vagy valami kontakt hiba lehet talán?
fog az egyik oldalt a fek? serult vmi a futomuben (pl. golyalab meghajlott) vagy torott volt a kocsi es a futomubekotesi pontjai nem ott vannak ahol lenniuk kene...
ha minden alkatresz jo a futomuben akkor nem lehet vele mit csinalni... doles/terpesztest/utanfutast nem leht allitani csak osszetartast, de rossz összetartassal meg nem huz el a kocsi...
balra huz a kocsi,egyenesen meg jobbra csavarodik,roviden ferde.
mar csereltek
lengokar szilenteket bak es jobb
2 hatrebb levo szilentet bal es jobb
toronycsapagyat jobb oldalt
es futumovet is allitottak 2x
a kereknyomast megneztem,fulytam is a gumikba azzal sincs mar gond a hiba megis megvan
nem tudom mi lehet es mar vinni se akarom sehova mivel utoljara becsuletes szerelo nezte meg akkor kb 2 hetig jo volt.....de ezek utan...... mar nem akarom sehova vinni
a kormánynál én is erre gondoltam h nyomatékszenzor lehet:S
viszont a gázpedálnál azt vettem észre ha reggel indítom első indítás. akkor nincs hiba és tökéletesen megy? ez lehet kontakthiba? vagy nézzek körül a csatik háza táján? vagy esteleg az agr felé? köszi szépen előre is:)
"találkozott-e már valaki olyannal h a gázpedál hibás? szerviz szerint csere mert nem jó benne a potméter. "
nem, es en ugy tudom, hogy a 1990 evek kozepetol mar nincs potmeter benne, hanem Hall jelados, tehat nincs benne ami elkopna
"a vízhőfokmérőm nem megy feljebb mint 75-80 fok"
normal esetben az enyem sem, pedig többször csereltem termosztatot es BEHR (vagy wahler??) kerult bele. ha meleg van akkor felmegy 100-ig es elindul a venti, visszahuti ==> leszarom
"a kormány balra vajpuha (mintha city szervós lenne) a másikba meg normális rásegítésű. tippje van valakinek ill tapasztalat? vagy cserélt-e már hasonló dolgokat? "
nyomatekszenzor halt meg. kb 25-35eFt az alkatresz. vagy meg lehet vhogy mokolni(elcsalni) egy potmeterrel
sajnos a meriva fórum halott:S anno volt c corsám is meg irogattam is ide párszor:) azért írok ide mert a meriva a meg A CORSA C szerkezetileg szinte azonos és hátha tud valaki valami okosat erről lenne 3 kérdésem:
-találkozott-e már valaki olyannal h a gázpedál hibás? szerviz szerint csere mert nem jó benne a potméter. (jelenség: hideg motornál nincs is sokszor hibakód ahogy melegszik úgy jön ki a villáskulcsos ikon és akkor olyan mintha kb még 5 tonna cuccot ráraktak volna)
- a vízhőfokmérőm nem megy feljebb mint 75-80 fok (szerviz szerint ebbe nincs a klasszikus termosztát hanem két szenzor figyeli a vizet. állításuk szerint nem megy a hűtőventilátor ami 3 fokozatu és megfőzhetem a motort akkor miért nem melegszik jobban a víz?)
-a kormány balra vajpuha (mintha city szervós lenne) a másikba meg normális rásegítésű. tippje van valakinek ill tapasztalat? vagy cserélt-e már hasonló dolgokat? a motor x16se 2003as a kocsi.
a segítségeteket szeretném kérni. Van egy 2001-es 1.4 Sport Corsam amivel két problémám van. 1. ha a kuplung le van nyomva és a gáz adás kivételével (kb. a 3. sebesség felett) végig dadog és rángat az autó... benzinszűrő cserélve volt..de nincs több ötletem. 2. ez inkább csak idegörlő probléma, de az ajtóknál a gumitömítés nagyon durván nyikorog..próbáltam már bekenni gumikédereit ápolóval...később szilikonnal...de semmi sem segít. Esetleg valakinek valami más ötlet?
ez a két hiba odavágta az autózási élményemet..így bármilyen segítséget, ötletet előre is köszönök.
Akkor tényleg nem kell több, mint kettő szimpla olajcsere.
Azért kérdeztem mikori a Golf, mert a 3-as-4es szériában még nem gond, ha motor tisztító olaj adalékot burítasz bele, és 10 percig járatod. MAjd leengeded, új szűrő, friss olaj(nek kell hiperszuper), mész vele 1000-2000km-t és megint olajcsere(itt mehet a minőségi olaj). Ennyi.
A motorokban kb 2000-res évek eleje óta használnak speciális bevonatú csapágyat, itt a bevonatot képes hazavágni a motorolaj adalék.
nem összenyomni akarom hanem hogy az olajpumpa forgassa a járatokban közben oldaná a lerakódásokat,és nem hűtővíz hanem az igénytelen olajcsere miatt fekete lerakódás van mindenhol.
én úgy gondoltam feltöltöm egészen a olaj beöntő nyílásig kupakig,hagyom állni néha ráindítok hogy járjon benne ,szépen leoldja a szmötyit mindenhonnan
De általánosságban az adaléknak semmi értelme akkor, ha csak beleöntöd, és hagyod állni.
Ha nagyon gáz a motor, akkor olajcserekor használj mosó adalékot, illetve a benzinbe pedig tisztító adalékot.
Mindent nem old meg. A legjobb tisztítás szerintem, ha az olajba nem raksz semmit, csak gyakrabban cseréled. A petróleum származékos motorolaj adalék egyes bevonatos csapágyakat simán tönkrevághat.
A jobb motorolajok úgyis tartalmaznak minden szükséges adalékot, így ha 10.000-ként lecseréled, akkor tisztul a motor, de nincs semmi káros mellékhatás.
Szerintetek lehet úgy motor belső mosást csinálni hogy tele töltöm a motort valami olajlerakódást oldó folyadékkal állni hagyom majd egy nap múlva leengedem.