Keresés

Részletes keresés

tomci Creative Commons License 2001.08.01 0 0 2300
Ja!

GG írtad, hogy az N2-t már nem gyártják. De kapni még lehet itthon új modellt.

Viszont:
-a Tajtinál 145 eFt-ért láttam és a híd pu nem Bill Lawrence, hanem Washburn.

- ehhez képest az Eldorádóban(!!) 139 eFt, Bill Lawrence híd pu-pal (ha jól láttam)!

Tanulság: vásárlás előtt alaposan nézzünk körül!

Előzmény: Sveriges fana (2297)
tomci Creative Commons License 2001.08.01 0 0 2299
ControlD, Pipi!

"Miben jobb az RG570 technikailag?"

Nem egészen értem a kérdést. A lényegesebb különbségek:

RG320 - test: hárs, kőris borítással; pu.: 2 humbucker (Powersound), trem: LO-TRS, nyak: WizardII, kapcsoló: 5 állású /bidge, bridge+neck felezve, bridge+neck, neck felezve, neck/

RG570 - test: hárs/mahagóni borítással, pu: hb-s-hb (DiMarzio Breed bridge - Ibanez S1 - DiMarzio ProTrack), trem: Lo-Edge, nyak: Wizard, kapcsoló: 5 állású (mint a stratókon, 2-4 állásokban felezi a humbuckereket)

Amit tudnotok kell: Az ez az RG320 kínai, japán szerelékekkel. /Ezt a modellt (a test fa kombinációjára gondolok) egyébként nem találtam az Ibanez honlapján/. Pipi: elhiszem, hogy kételkedsz, de kipróbáltam, tényleg nagyon szépen, tisztán, zajtalanul (HB állásban) szól ez a hangszer (persze ez ízlés dolga is)

Az RG570-em nem mai modell, kb. 8 éves lehet. A hangszedőket én cseréltem ki benne, mert használtan vezttem és nem is az eredeti Ibanez pu-ok voltak benne. /A nyaknál a ProTrac szimpla méretű HB/

Összefoglalva: a játékérzet (a rövid próba alapján) hasonló, de a két gitár a pu kombinációk miatt (is) meglehetősen eltérő karakterű hangzást produkál. (Hozzám az 570-em, a stratós hangzások lehetősége miatt, közelebb áll.)

tomci Creative Commons License 2001.08.01 0 0 2298
Hehehe

Az emilem már jó, csak nem voltam itthon. A kazettát megkaptam, köszönöm! Nem egészen az én ízlésem, de ezt nem tudhattam, amíg nem hallottam. Viszont örülök, hogy neked tetszik Guitars... A többit emailben.

Előzmény: Sveriges fana (2297)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2297
apropo:megújult a washburn honlapja... őőő. nincs valakinek kölcsön 2000USD-je? Egy Wasburn N4-esre kell,...őőő.... hónap végén megadom...
GG
Sveriges fana Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2296
hi tomci!

Mint megtuttam: Dweezil Zappa & Nuno Bettencourt: "Confessions".
Hogy teccett? Jó már az emiled?
GG

Süket piPi Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2295
bocsi az angol szövegér'

Amúgy én még csak 503-assal találkoztam élőben közelről ( ha jól emlexem a számra - ez egy már kifutóban lévő olcsó (167eFt) japán széria ). Nekem bejött a kinézete, meg arra emlékszem, hogy ha megvettem volna, akkor The 1. thing : pickuptsere - Di Marzio Tone Zone.

Tom hogy szubjektív kérés, de az olcsóbb RG szériás japán gitárokban levő pick-upok jól szólnak? (zaj, a hangtartomány, tisztaság, stb.)

Előzmény: ControlDenied (2293)
Süket piPi Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2294

Nézelődtem a weben és :
http://www.geocities.com/xcvxcv65 (itt vannak ibanez leirasok is)
Még egy használhatónak tűnő leírás :
http://www.music-n-sound.com/guitars/ibanez/ibanezRG5.htm

The Ibanez RG570 is equipped with the original Edge tremolo, V7/S1/V8 pickups and the bubinga-reinforced 17mm Wizard neck with a rosewood fretboard.
The Ibanez RG-320 model is available in GP (Gray Pewter) features two PowerSound high output pickups, Wizard II necks, original LOW-TRSII locking tremolo, The Ibanez special 5 way switching system and chrome hardware.

Ha segít valamit ...

( Mj.: Az RG320 japán? A POWERSOUND-H pickup kétségeket ébreszt bennem ...)

Csak egy eggyessel kell elírni a 3200 nevét és máris jobb a véleményem :) 3120 :) :) (régen erről álmodoztam)

Előzmény: ControlDenied (2293)
ControlDenied Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2293
Haliho!

Ha mar emlitetted, hogy RG570-esed van, milyen kulonbseget fedeztel fel a 2 gitar kozott? Miben jobb az RG570 technikailag?

kosz,

ControlDenied

Előzmény: tomci (2291)
Süket piPi Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2292
Hi Ti Gityar Fanatikusok!
Szal olvastam az előbb, hogy valami gitáros oldalt akartok :) Tetszik az ötlet...
Ha az ötletből esetleg kezdeményezés is lenne, akkor szívesen segítenék.
De azér' lécci valaki erősítse meg : Egy gitáros "portálról" lenne szó, amiben mindenféle gitárral kapcsolatos dolgok lennének. (pl. tesztek, kották, gyakorlófeladatok, stb...)

Még valami : http://integrity.datanet.hu/cegek/quart/index.htm
( egy hasonló, sajnos elhalt kezdeményezés )

tomci Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2291
Jackson Pro Artist PC3 - www.jacksonguitars.com Ezt a gyönyörű Jackson PRO Series PC3 (PC=Phil Collen - Def Leppard) néhány napja láttam az Oroszlánbarlangban, de már rajta volt az "Eladva" cimke. (260 eFt-ért vitte el egy pécsi/?/ zenész.)

Ha már ott voltam, megnéztem azt az Ibanez RG320 gitárt is, amiről a Zenész az előző számban írt. (Én pedig titeket kértelek, hogy próbálja ki valaki.) Képzeljétek az Oroszlánok (pontosabban György/?/) első szóra odaadták, hagyták hogy ÉN MAGAM próbáljam ki! Ezt korábban nem gondoltam volna! (Igaz azért előtte megemlítettem, hogy nem olyan rég vettem tőlük két DiMarzió hangszedőt...) Sz'al tudom, azt tartjuk a Zenészről, hogy óvatosan kell a tesztjeit fogadni, mert "reklámújság"; de amit erről az Ibanezről írt Szabó Sándor, egy az egyben alátámasztom. Valóban gyönyörű, változatos tiszta hangokat produkál a gitár, és torzitottan is erősen, harapósan szól. (Egyedül Strat jellegű hangot nem tudtam előcsalni belőle, de ez talán nem meglepő egy "mindössze két" humbuckerrel szerelt gitárnál. ;o) ) Amit azért megemlítenék: ennek az RG320-nak valamelyest vastagabb a nyaka - és talán kicsit más profilú - mint pl. az én RG570-emnek. De ezt igazából csak akkor érzékeltem, amikor kézbe vettem, két perc játék után már nem tűnt fel. (Az Ibanez honlapja szerint a különbség 2mm - ennyivel vastagabb az RG320-as Wizard II típusú nyaka.)

Egy kapcsolódó kérdés: jobb az Edge tremoló, mint a Lo-TRS? Ha igen miért? Ránézésre én annyi különbséget fedeztem fel, hogy a TRS-re csavarozni kell a tremolókart (én az Edge "jackes" megoldását jobban szeretem), a TRS talpa vékonyabb, illetve a finomhangoló csavarok nem a húrrögzitő satu csavarjára támaszkodnak, hanem egy külön kis karra. (De ez így van a Lo Pro Edge tremolón is.)

Üdv: "tesztelő-tamás"

tomci Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2290
Amennyire tőlem telik teljes melszélességgel támogatom az oldal megvalósítását. Már csak azért is, mivel magam is akartam hasonlót csinálni. Sajnos az ötletek 99%-a csak papíron vagy a fejemben maradt nem került fel a netre, mivel hiányzik a megvalósításhoz szükséges idő (+idő, eszköz).

Az én oldalam neve: Gitárbarát (lett volna). Nem túl dögös, de nem akartam angol nevet (pl. guitarfan) és szerettem volna ha minndenkihez szól, akit bármilyen módon érdekel a gitár.

Szóval mindent bele, szólj hogy miben segíthetek. (Esetleg a tartalomra vonatkozó ötleteimet is megtárgyalhatnánk emailben - csak hogy ne lőjük le előre a poént.)

Üdv: T.

Előzmény: pele_ (2285)
pele_ Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2289
www.ugysetanulszmeggitaroznivazzeg.hu
ControlDenied Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2288
Néhány ötlet:

www.gitarfanclub.hu
www.gitarmania.hu
www.gitarportal.hu
www.gitarsite.hu
www.fullgitar.hu
www.gitarrules.hu
www.gyeregitarozzavazzeg.hu

a gitar persze lehet guitar is.

Előzmény: pele_ (2283)
Pyramyd Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2287
Barre!!! (mármint fogás, akár hüvejk újjal is...)
Előzmény: Incho (2214)
StratoFan Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2286
Már én is láttam gitárt, gyerekként mondjuk 6-8 évig volt a kezemben, csak nem tanultam. Kb 12 éve viszont egyáltalán nem volt a kezemben hangszer, és most is csak nosztalgiázni szeretnék, nem szeretnék zenész lenni, ha már eddig nem lettem az :). Csak a jó érzés miatt akarom. Nekem azt mondták fogadnak totál kezdőket is.
Előzmény: lordofthechicagoblues (2282)
pele_ Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2285
tomci!

Persze, hogy múló hóbort.....
Akik itt vagyunk évek, évtizedek óta keresünk érdeklődünk, tanuluk. Normális segítséget sehol nem kapunk.
Ha ma egy ifjút érdekel a gitár, nem tudja mit vegyen, hol kezdje,stb. A kiváncsiságon kívül túl sok motíváció nincs mivel, ha elmegy potmétereket huzogatni (DJ) , akkor ma nagyobb zenésznek számít.
Azokat a dolgokat szeretném összefogni, amiket amúgy is keresünk. Egymás tanácsait, tippjeit.Végülis ennek a Fórumnak a funkcionalitása formába öntve.
Egyébként szeretnék gitárversenyt is, úgyhogy gyakoroljatok. (Ne aggódj!)

tomci Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2284
MM!

Az ötlet remek - problémák a következőek:

1. Bár a gitár szerintem a legnépszerűbb hangszer, sokaknál inkább csak kamaszkori múló hóbort, szerintem keveseket érdekel igazán. (Nézd meg, hány ember tekinthető törzstagnak a topickunkban! Egy ilyen szervezethez biztos kevés! Vagy a Gitármánia tábort. Idén nem /sem/ voltam, de úgy tudom ott is kb.100-150 fő a max létszám.)

2. A gitárral eljátszható zenék stílusa rengeteg, nehéz lenne minden tag elvárásának megfelelni.

3. Ahhoz hogy teszteket, lemezbemutatókat írj meg kell a hangszereket, lemezeket kapnod a forgalmazóktól, kiadóktól. ha úgy érzik ebben nekik nincs elég reklám, nemigen fogják odaadni.

4. Ha csak nem a saját szerezeményeidet akarod oktatásra használni (de még akkor is) rögtön szembe kerülsz egy csomó szerzői jogi problémával. Ezek megoldásához (jó sok) pénz kell, no meg sok utánajárás.

5. A 4. gond egyaránt vonatkozik a hírlevélre és a neten való megjelenésre.

6. Persze a felsorolt célok megvalósítására létre lehetne hozni egy pl. egyesületet (lásd pl. a Tatabányai Zenészegyletet) de aki ebbe belefog, elfelejtheti a gitárját, mert - ha komolyan akarja csinálni - a fentiek miatt, minden idejét és energiáját el fogja vinni a szervezés.

De: esetleg meg lehetne keresni a Tatabányiakat, nem lenne-e kedvük felkarolni az ötletünket, hisz ők évek óta foglalkoznak ilyesmivel. (Bár így fennáll a veszély, hogy kisajátítják?)

Ötleteket, tanácsokat, teszteket amíg mindez megvalósul azért továbbra is írhatunk pl. ide a fórumba.

Persze, ha mégis megvalósulna az ötleted, örömmel csatlakozom, és ha tudok, segítek.

Előzmény: Music Man (2250)
pele_ Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2283
Üdv mindenki!
Egyik felem örül a másik meg nagyon!
Szóval pont pár hete kezdtem el szervezni egy gitárosokat összefogó kezdeményezést.!!!!
Először nem akartam szólni amíg nincs kész!
Ma megyek megvenni a domain nevet.
Terveim szerint lesz

Fórum
Oktatóanyag
Kotta (Még a jogvédő dolgok megkérdezendők)
Midi
Hírek
Interjuk, riportok
Koncert-beszámolók
Zenekarok
Gitárosok
Tippek
gitározás technika
hangszerek
Tesztek
ERősítők
Effektek
Gitárok
Hirdetések
Adok- veszek
Helykereső
FEl és letölthető zenék (elsőroban sajátjaitok)
stb....

Simán belefér koncertre utazások szervezése. Ha más nem ott lesz a Fórum, de megpróbálok illetékest beszervezni (van tippem).

Szóval türelem.....
Akinek van kedve segíteni az megteheti.
Előszőr a www.petolevente.hu -ra szántam, de veszek hozzá inkább egy új domain nevet.
Holnap megmondom mi a neve, de várok tippeket.

lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2282
Ezt - kivételesen - én is tudtam, jár is hozzá néhány ismerősöm, de ez a kurzus - úgy tudom - sajnos nem az igazán kezdőké.
Szóval, ott jelenleg olyanok tanulnak, akik ugyancsak "láttak már gitárt".
Ha valami más is beesik, azért írjátok csak be, előre is köszönet.
Előzmény: StratoFan (2276)
tomci Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2281
Én láttam! Fel is vettem videóra. Királykirálykirály!
Előzmény: A.L.I.E.N (2277)
Zolach Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2280
Sziasztok, olyasvalakinek kérném a segítségét, aki tud nekem valamit mondani a De Armond gitárokról. Valószinű lóvéhiány miatt ilyen gitárt kell hogy vegyek. Segitsetek légyszi.
StratoFan Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2279
Én is sokallom, de 800Ft/óra alatt sehogysem úsznám meg, aztán én "társaságban" szeretnék tanulni nem egyénileg, meg ez itt van a szomszédomban... Találtam egyébként 1500Ft/óra oktatást is (egyéni), az még drágáb. Ha valaki tud olcsóbbat szóljon! Miért nincs mostanában gitároktatás a művházakban???? :((((
Előzmény: ControlDenied (2278)
ControlDenied Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2278
6 ember, 1000 Ft, sok.
Előzmény: StratoFan (2276)
A.L.I.E.N Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2277
Éppen most ért véget az MTV1-en A Pori jazz 2000 fesztivál. A JEFF HEALEY BAND játszott,szavakat nem találok milyen ki.....tt jó volt!!!!Remélem sokan láttátok.....
StratoFan Creative Commons License 2001.07.29 0 0 2276
Én találtam, Szekeres Tamás gitáriskolája, itt van a VI. kerületben a Király utcában, 4 évfolyam megy, havota 8 óra, 1000 Ft/óra az ára, szóval havi 8.000 ft, 6 fős csoportokkal.
Előzmény: lordofthechicagoblues (2274)
CooCooFooZoo Creative Commons License 2001.07.29 0 0 2275
Washburn KC40V (user commentek, érdemes megnézni, elolvasni) és a Washburn.com-on is meg lehet keresni a gitárt.

Ja, sziasztok :-)

lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.07.29 0 0 2274
Ez az, ez az!!! Hát ez az, amit én is keresek!!!
(alapoktól, gyakorlással, stb.)
Valaki tud ilyet???
Előzmény: StratoFan (2273)
StratoFan Creative Commons License 2001.07.29 0 0 2273
Sziasztok!
Keresek egy olyan gitáriskolát vagy gitártanárt, ahol csoportos oktatás folyik, heti min 3-4 órában! Művelődési házakban nincs már ilyesmi? Ha tud valaki ilyet Bp.-n, könnyen megközelíthető helyen, (VI. ker, vagy körút...) kérem írjon! Köszönöm!
SF
Kárpáti Péter Creative Commons License 2001.07.26 0 0 2272
Sziasztok!
Szerintem is nagyon jó ötlet a fanklub mindenképpen csatlakoznék ha lehet.
Hammett Creative Commons License 2001.07.24 0 0 2271
Erre akartam valszolni nem tudom az elozo elment-e?
Music Man
Szal a fan klub tenyleg jo otlet, de sajnos nem hiszem , hogy letszam novelesen kivul masban is tudok segiteni. Ha letrejon valaki dobjon egy mailt mert jelentkezek, vagy ki tudja mit kell majd csinalni, hogy bekeruljon az ember a nemletezo fan klubba.
Hammett
Előzmény: Music Man (2250)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!