Emlékeim szerint nagyjából szabad a 10-es, néhol van egy-egy saroknyi (100-200 méter :D) teljesen értelmetlen tiltás, amit nagy ívben le kell szarni. Nem tudom, hogy ezek pont a téged érdeklő részen vannak-e, vagy más településeknél.
Nemcsak nálunk vannak rendőrök, Contadort is leszállították. Arról nem szól a hír, hogy bírságot is kapott volna.
Egyébként épp most készültem el a Szentendrei Ellenséges Terület történeti gazdaságtanáról szóló kismonográfiával, melyet hamarosan egy túrabeszámoló részeként fogok publikálni.
"Elismerést vár, amiért megmentette vkinek az életét" - Ó, szerintem még csak ezt sem kell feltételeznünk róla. Vaószínűleg tényleg aggódik, és azon csodálkozik fölöttébb, hogy az itteniek nem aggódnak ugyanúgy, mint ő. Legalábbis annyira nem, hogy elvégezzék helyette az utánanézést (telefonálgatást). Engem csak Meli2011-nek ezek a másokat ugráltató, kalambónak csúfoló nógatásai zavarnak: az őszinte buzgalmát nem vitatom és nem is kárhozatom.
Elismerést vár, amiért megmentette vkinek az életét. Ami amúgy szép dolog, és tartsa meg a jó szokását, hogy nem megy félrefordított fejjel tovább. Szóval gratulálunk Meli, de Életmentő Emlékérmet itt nem tudunk osztani neked, úgyhogy húzz el innen a Polidilibe, ez többnyire egy olvasható fórum.
Piliscsaba és Vörösvár között szabad a 10-es út bringásoknak?
Nyilván nem tömegszociológiai, hanem egyéni és jogi értelemben fogalmaztam, ahogy (valószínűleg szándékod ellenére) te is. A kettőnk közti előzményeket felidézve:
- ""No meg, hogy el tud menni sörözni is vele." Már bocsánat, de ha a kerékpár jármű, akkor ittasan ugyan úgy nem kéne vezetni. Függetlenül attól hogy autót vagy kerékpárt vezet az illető... Mert akit emiatt elcsap és meghal, attól már hiába kér bocsánatot...
- Aki sörözni megy kerékpárral, az nem szükségképpen kerékpározik ittasan.
- Ez így van. De a koncentrációt már az is befolyásolhatja. Gyereket vinnéd így?
- A kocsmába menő ember alapjáraton nem részeg, tehát odafelé bátran mehet biciklivel. Visszafelé persze tolnia kell.
- Értettem. De ne legyünk naívak hogy tolni fogja. :-)"
Én a visszaútról egyáltalán nem beszéltem, csak rámutattam arra a sietős fogalmazása, amellyel az odaútra is megelőlegezted neki a részegséget ill. a koncentráció csökkenését. Ez persze eléggé kekeckedő rámutatás volt a részemről, hiszen a lényegi kérdésben jól értjük egymást. A kerékpárral kocsmába menő emberek túlnyomó többsége visszafelé is felül a bringára. De ezért nem fogja őt a rendőr odafelé is megbüntetni, és jól teszi, mert nem is szabad.
Ó, hasonló érdességeket (mint "ripők" vagy "alak") én is akartam írni Meli2011-nek, de a végén kitöröltem, beérve a kendezéssel mint a távolságtartást jelző nyelvi formával. Hadd maradjon az indoklás nélküli, sértő minősítgetés az ő oldalán. Szerintem erős felindulásból ilyen meggondolatlan ő, és nem trollkodási szándékkal jött ide. Az persze az ő hibája, hogy szemlátomást valami ingyenes, megcsapolható energiaforrásnak nézi a topikot, amelynek tagjait kedvére ugráltathatja - lényegében ugyanolyan tevékenységek elvégzésére, amiket ő is ugyanúgy elvégezhetne. Kár.
tényleg, nem is írtam, hogy rengetegen voltunk. szerintem bőven többen voltunk mint 20 fő.
de az igazán durva tömeg fent volt, kb. az utolsó trafóházas kanyartól beálltak a zabáldába tartó buszok a lefele jövő autósokkal szemben, mert két oldalt persze végig parkoltak.
tömény kuplungszag és olyan szűk hely volt, hogy csak tolva lehetett átférni bringával.
Aug 20-án láttam ilyet utoljára fent. egyből eszembe jutottak a Rekettyés üzemeltető, mert ekkora tömegből szépen lett volna bevétel. :(
Volt nagy beszélgetés, fényképezés, lámpavillogtatás a Hold árnyba borult tányérja alatt, óriási fényszennyezés előterében. Én meg exkluzív látványosságként lezuhanyoztam a bunker mélyén. Aztán hazaszédelegtünk, mert másnap korán kellett kelnünk.
Én úgy vagyok ezzel, hogy autószelepes belső, itthon szép nagy pumpa, útközben benzinkút (főleg a montival járok), a kis pumpa meg a defekt helyszínétől a benzinkútig vigyen el.
Az is igaz, hogy vészhelyzetben fújtunk már autót is a kis biciklipumpával, mikor a pályán derült ki, hogy puha a pótkerék. :-)
Azzal nekem is örökösen problémám volt, rögzítőfüllel együtt is. Ha már új belsőt vesz, akkor (ha a kis pumpa alkalmas rá, de valszeg az), akkor vegyen inkább szingószelepest, azzal nálam egy csapásra megoldódott a gond. (Bár ergonómiai -- hozzáférési, görnyedezési -- szempontból ez sem ér fel a KGST-idők mindkét végén csavaros gumitömlőjével.)
Igen, létezik, mármint ha a szelepet tartó részre gondolsz, ami a belsőhöz tartozik. De nincs a kis pumpádon egy rögzítőfül? Mert akkor egyszerűbb lenne venni egy olyant, amin van, a többség ilyen.
Ha ugyanarra gondolunk, akkor az 5 perc valami költői túlzás lehet.
Az a baj, ha mindenki éevagdossa, akkor az illetékesek azt fogják hinni, hogy Főkert elvégzi a munkáját a pénzéért. Közben meg röhög a markába, hogy a sok hülye dógozik helyette. Persze nekem is volt már ilyen gondolatom az Árpád híd alatti kanyarban, amit akkor nem lehetett egy bokortól belátni az autóból.
Az én bringámon elöl egy egyszerű alsó kategóriás telós villa van, rugós nyereg és rugós nyeregcső. Rossz úton ez is ráz. Teháét ha az orvos letiltja a kerékpározást, akkor fogadd el, és keress más sportot. A szemed fontosabb.