Keresés

Részletes keresés

Süket piPi Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2319
Hömmhömmm
Nekem is voltak régen ilyen gondjaim hömmm.
És a vicc : nem hátul, hanem elöl volt túl alacsonyan a húr. De szerintem a húr vastagsága is befolyásolja a zörgést. (nagyon kicsit)
Egy kérdés : Nagyon zavaróan zörög? (azaz játszhatatlanul?) Mert szerintem egy kicsit az elektromos gitárok 90%-a zörög. Pl. az enyém is, de erősítőn át nekem pl. abszolúte nem hallatszik.
/A zörgés függhet attól is, hogy milyen erővel nyomod a húrokat és|vagy pengeted. /
Ha nagyon zavar, akkor lehet hogy télleg a legjobb visszavinni, hátha mondanak rá valami értelmeset. (vagy beállítják)

Amúgy milyen csodamárkát vettél?

Előzmény: Zolach (2317)
sztyepp Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2318
Akkor reklámozok én is egy kicsit:

Holnap (vagyis kedd, augusztus 7.) 17.00-kor az EST színpadon játszunk a Szigeten (The Fool Monthy). Ha valaki arra jár, jöjjön el.

Zolach Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2317
Tomci és Pipi: Szevasztok, kösz, hogy reagáltatok.

A hidnál emeltem a húrokat egészen az égig, de nem múlt el a zörgés. A nyakon meg nem merek állítani, mert kb egy hetes a gitár, és nem akarom hazavágni. Lehet, hogy visszaviszem a boltba, hogy cseréljék ki, vagy kenjék a hajukra. Csak gondoltam előbb megkérdezlek benneteket, mert biztos volt már ilyen tapasztalatotok.

Z

Süket piPi Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2316
1. Hátul nem lehet a hídnál emelni a húrokon?
2. Setleg állítatni a nyak feszítőjén? (azzal elvileg a nyak "ívén" lehet állítani, de könnyen el lehet törni... )
Előzmény: Zolach (2313)
BIBIKE Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2315
Tomci!

Élőben nézd meg!
Az "Esőre várva " lemezen 3 dalunk van, 2 énekes, és 1 instru. A gitárosokat asszem elsősorban az instru érdekli, a 3 számból meg 2-t nem teszek fel, mert még el is kell adni egy pár lemezt.
Nézzétek meg élőben, tájékoztatok majd mindenkit időben, ja és vegyetek lemezt! A másik három csapat teljesen korrekt, mindenkinek megvan a maga egyénisége, és jól szólnak (jobban, mint mi, de ez hosszú történet)
Tervezzük a pesti bulit is (mivel minden helyszínen szeretnénk mind a 4 csapattal játszani)
Ha valakinek van valami jó ötlete arról, hogy hol legyen, szóljon!

Na ennyi...

Előzmény: tomci (2314)
tomci Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2314
Urak, hát senkit nem érdekel ez a Jackson kép (2295)??!! Legalább annyit mondjatok, hogy "randa", vagy "hát télleg szép"!!

Pele

Mi újság az oldallal, lett neve?

BIBIKE
Lejött a szám. Korrekt! Feszes, szigorú. Viszont most már nagyon kíváncsi lennék, milyen az amikor még te is énekelsz. Nem lehetne feltenni egy olyat is? Milyen volt a koncert?

INCHO
Probléma! Lejött mindből 1-2%, majd kapcsolat megszakadt, a szerver nem elérhető.

Zolach
Irány egy hangszerész. Azt hogy mit kell vele csinálni ingyen is megmondják. Aztán olcsób esetben a bundok lecsiszolhatóak. Drágább esetben újra kell bundoztatni, de ezt csak akkor javallom, ha van sok pénzed és/vagy nagyon zörögnek. (Persze lehet, hogy a nyak állítása is segít, de ha csak a G és H zörög, nem hiszem, hogy az elég lesz.)

Zolach Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2313
Uraim, szakmai kérdés:

Mit lehet tenni, ha az 5-ös és a 11-es bundok lefogásakor a G és a H húrok zörögnek? Szerény megitélésem szerint a lefogott húr érinti a következő bundot. Ez gondolom nem nagy felfedezés, de mit lehet vele tenni? Cserélni kell a gitárt, vagy állitani a nyakon? A hurmagasság állitása sajnos nem segített. Köszi a válaszokat előre is.

Z

Incho Creative Commons License 2001.08.05 0 0 2312
Sajnos nem tudtam kiprobalni (hangkartya hianyaban), de remelem muxik:

http://members1.chello.nl/~n.tiemessen/jp/sounds.htm

Elvileg Petrucci G3 mp3-ak.

lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.08.03 0 0 2311
Hajrá, Bibike!!! (utólag is...)
Milyen volt???
Tegnap szigeteltem, nem volt rossz, de mára már nem tartozom a rohangászók közé - az első sziget óta járok ki minden évben, heti pass-okkal -, úgyhogy PestiEst, MetalHammer meg Wanted és kész.
Inni meg mindenhol csak Ászok és általában nagyon keresem a főzeléksátrat, mert állítólag van ilyen (én még nem találtam meg).
Mondjuk szombaton meg hétfőn (amikor még kitolom magam) bejátszik a világzenei meg a nagyszínpad is, de tegnap riasztó volt az idétlen
cilinderes f...kalap a borzalmas szar zenéjével.
Amúgy ennél még a royék is jobbak lehettek, de őket már nem vártam meg (azt mondta a borsátornál, hogy tramps-buli lesz...).
Előzmény: BIBIKE (2310)
BIBIKE Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2310
ControlDenied

Látszik, hogy nincs eléggé bejáratva a dolog: arra az oldalra tettem, amit Pyramyd barátunk szerkesztett: www.tar.hu/gitarmania
Elég kevés anyag van fent, tegyetek fel minél több dolgot!

A mai koncertet valójában le is akartuk mondani, pontosan a sziget miatt, de nem lehetett. Lehet, hogy nyilvános próba lesz 10 ember előtt? Nem baj, én jól fogom érezni magam...

Előzmény: ControlDenied (2309)
ControlDenied Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2309
Hol lehet letölteni a számot?
Előzmény: BIBIKE (2305)
ControlDenied Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2308
Nagyon szívesen elmennék, de ma lép fel a Szigeten a Rage nevű csoda, és őket nem hagyhatom ki. :) Az "Esőre várva"-t már láttam, de még nem szereztem meg. A Kérdőjel amúgy nagy haver. :)
StratoFan Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2307
Szia Pele!
Nagyon köszi, szuper lenne! Aug. közepe táján akarom megvenni amire fáj a fogam. Addig nézelődök, ma is megnézek pár helyet.
Előzmény: pele_ (2304)
sztyepp Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2306
Mondjuk a Megában. Csak el ne verjenek titeket is mint a Schusztert. :(
BIBIKE Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2305
SRÁCOK !!!

Elkészült már néhány példányban az "Esőre várva" című lemez, melyen 4 csapat játszik összesen 60 percet
Hetedik Érzék
Kérdőjel
Jerrybo
és mi: az Eddison Square Garden

Szerintem jó lett az anyag.
Ízelítőül FELTETTEM EGY INSTRUMENTÁLIS SZÁMOT AZ OLDALRA!!!

Töltsétek le, és mondjatok véleményt!

A CD ára 1000 pénz, a kazié 600 (egynlőre még csak pár CD van, sajna, de heteken belül meglesz az összes példány)

info: www.zeneforum.hu

Ja, és MA ESTE A VEKKERBEN JÁTSZUNK! Itt kapható a lemez, illetve hallhatóak a dalok élőben, gyertek el!

Örömmel fogadok ötleteket, hogy hol lehetne megszervezni Pesten a lemezbemutató bulit, ahol ott lenne mind a négy csapat...

pele_ Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2304
Stratofan!
Szívesen segítek a vásárlásban !
Van tippem is!
Előzmény: StratoFan (2303)
StratoFan Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2303
A hangológépről tegnap lemondtam, azt hozzácsaphatom a gitár árához. Majd generálok 1000 Hz-et a computeren :). A pedálról nem, azt akarok :). A DX7-nek van valami "digitális" verziója... a boltban mondták hogy "digitális". Nem elékszem a számára. Valakinek vannak tapasztalatai?
Előzmény: tomci (2302)
tomci Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2302
Ebben az árkategóriában nem lehez konkrét típust javasolni. Egy ötletem van. végy magad mellé egy tapasztaltabb gitárost és próbáld ki a lehető legtöbb hangszert ami szóba jöhet. Aztán válaszd ki, amelyik a legjobban tetszik. A DX7 pedált nem ismerem, de szerintem vedd meg először a gitárt és azzal próbáld ki, hogy milyen a kettő hangja együtt. Sőt, az se mindegy, hogy a gitár+pedál kettős min fog megszólalni.

Egyébként én nem gitárt+pedélt vennék a helyedben, hanem rászánnám a pedál árát is a gitárra. 50-60 eFt körül már lehet korrekt, új "tanulógitárt" venni, amit több évig nyugodtan használhatsz.

Hangológép? Passz.

Előzmény: StratoFan (2301)
StratoFan Creative Commons License 2001.08.01 0 0 2301
Sziasztok!
Adva van 30.000, esetleg 35.000, max 40.000 Ft, de az már kétséges... Hol érdemes (lehet) ebből a pénzből tanulás céljára szólógitárt venni? Milyet? 15.900-ért van Ibanez DX7-es torzítópedál. Az jó? Van jobb olcsóbban? Hangológép? Érdemes drágábbat venni mint a legolcsóbb típus (láttam hogy 4-5-6e ft-ért vannak, de ha a legolcsóbb is jó egy 30 valahényezer forintos gitárhoz akkor minek drágább)?
tomci Creative Commons License 2001.08.01 0 0 2300
Ja!

GG írtad, hogy az N2-t már nem gyártják. De kapni még lehet itthon új modellt.

Viszont:
-a Tajtinál 145 eFt-ért láttam és a híd pu nem Bill Lawrence, hanem Washburn.

- ehhez képest az Eldorádóban(!!) 139 eFt, Bill Lawrence híd pu-pal (ha jól láttam)!

Tanulság: vásárlás előtt alaposan nézzünk körül!

Előzmény: Sveriges fana (2297)
tomci Creative Commons License 2001.08.01 0 0 2299
ControlD, Pipi!

"Miben jobb az RG570 technikailag?"

Nem egészen értem a kérdést. A lényegesebb különbségek:

RG320 - test: hárs, kőris borítással; pu.: 2 humbucker (Powersound), trem: LO-TRS, nyak: WizardII, kapcsoló: 5 állású /bidge, bridge+neck felezve, bridge+neck, neck felezve, neck/

RG570 - test: hárs/mahagóni borítással, pu: hb-s-hb (DiMarzio Breed bridge - Ibanez S1 - DiMarzio ProTrack), trem: Lo-Edge, nyak: Wizard, kapcsoló: 5 állású (mint a stratókon, 2-4 állásokban felezi a humbuckereket)

Amit tudnotok kell: Az ez az RG320 kínai, japán szerelékekkel. /Ezt a modellt (a test fa kombinációjára gondolok) egyébként nem találtam az Ibanez honlapján/. Pipi: elhiszem, hogy kételkedsz, de kipróbáltam, tényleg nagyon szépen, tisztán, zajtalanul (HB állásban) szól ez a hangszer (persze ez ízlés dolga is)

Az RG570-em nem mai modell, kb. 8 éves lehet. A hangszedőket én cseréltem ki benne, mert használtan vezttem és nem is az eredeti Ibanez pu-ok voltak benne. /A nyaknál a ProTrac szimpla méretű HB/

Összefoglalva: a játékérzet (a rövid próba alapján) hasonló, de a két gitár a pu kombinációk miatt (is) meglehetősen eltérő karakterű hangzást produkál. (Hozzám az 570-em, a stratós hangzások lehetősége miatt, közelebb áll.)

tomci Creative Commons License 2001.08.01 0 0 2298
Hehehe

Az emilem már jó, csak nem voltam itthon. A kazettát megkaptam, köszönöm! Nem egészen az én ízlésem, de ezt nem tudhattam, amíg nem hallottam. Viszont örülök, hogy neked tetszik Guitars... A többit emailben.

Előzmény: Sveriges fana (2297)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2297
apropo:megújult a washburn honlapja... őőő. nincs valakinek kölcsön 2000USD-je? Egy Wasburn N4-esre kell,...őőő.... hónap végén megadom...
GG
Sveriges fana Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2296
hi tomci!

Mint megtuttam: Dweezil Zappa & Nuno Bettencourt: "Confessions".
Hogy teccett? Jó már az emiled?
GG

Süket piPi Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2295
bocsi az angol szövegér'

Amúgy én még csak 503-assal találkoztam élőben közelről ( ha jól emlexem a számra - ez egy már kifutóban lévő olcsó (167eFt) japán széria ). Nekem bejött a kinézete, meg arra emlékszem, hogy ha megvettem volna, akkor The 1. thing : pickuptsere - Di Marzio Tone Zone.

Tom hogy szubjektív kérés, de az olcsóbb RG szériás japán gitárokban levő pick-upok jól szólnak? (zaj, a hangtartomány, tisztaság, stb.)

Előzmény: ControlDenied (2293)
Süket piPi Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2294

Nézelődtem a weben és :
http://www.geocities.com/xcvxcv65 (itt vannak ibanez leirasok is)
Még egy használhatónak tűnő leírás :
http://www.music-n-sound.com/guitars/ibanez/ibanezRG5.htm

The Ibanez RG570 is equipped with the original Edge tremolo, V7/S1/V8 pickups and the bubinga-reinforced 17mm Wizard neck with a rosewood fretboard.
The Ibanez RG-320 model is available in GP (Gray Pewter) features two PowerSound high output pickups, Wizard II necks, original LOW-TRSII locking tremolo, The Ibanez special 5 way switching system and chrome hardware.

Ha segít valamit ...

( Mj.: Az RG320 japán? A POWERSOUND-H pickup kétségeket ébreszt bennem ...)

Csak egy eggyessel kell elírni a 3200 nevét és máris jobb a véleményem :) 3120 :) :) (régen erről álmodoztam)

Előzmény: ControlDenied (2293)
ControlDenied Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2293
Haliho!

Ha mar emlitetted, hogy RG570-esed van, milyen kulonbseget fedeztel fel a 2 gitar kozott? Miben jobb az RG570 technikailag?

kosz,

ControlDenied

Előzmény: tomci (2291)
Süket piPi Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2292
Hi Ti Gityar Fanatikusok!
Szal olvastam az előbb, hogy valami gitáros oldalt akartok :) Tetszik az ötlet...
Ha az ötletből esetleg kezdeményezés is lenne, akkor szívesen segítenék.
De azér' lécci valaki erősítse meg : Egy gitáros "portálról" lenne szó, amiben mindenféle gitárral kapcsolatos dolgok lennének. (pl. tesztek, kották, gyakorlófeladatok, stb...)

Még valami : http://integrity.datanet.hu/cegek/quart/index.htm
( egy hasonló, sajnos elhalt kezdeményezés )

tomci Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2291
Jackson Pro Artist PC3 - www.jacksonguitars.com Ezt a gyönyörű Jackson PRO Series PC3 (PC=Phil Collen - Def Leppard) néhány napja láttam az Oroszlánbarlangban, de már rajta volt az "Eladva" cimke. (260 eFt-ért vitte el egy pécsi/?/ zenész.)

Ha már ott voltam, megnéztem azt az Ibanez RG320 gitárt is, amiről a Zenész az előző számban írt. (Én pedig titeket kértelek, hogy próbálja ki valaki.) Képzeljétek az Oroszlánok (pontosabban György/?/) első szóra odaadták, hagyták hogy ÉN MAGAM próbáljam ki! Ezt korábban nem gondoltam volna! (Igaz azért előtte megemlítettem, hogy nem olyan rég vettem tőlük két DiMarzió hangszedőt...) Sz'al tudom, azt tartjuk a Zenészről, hogy óvatosan kell a tesztjeit fogadni, mert "reklámújság"; de amit erről az Ibanezről írt Szabó Sándor, egy az egyben alátámasztom. Valóban gyönyörű, változatos tiszta hangokat produkál a gitár, és torzitottan is erősen, harapósan szól. (Egyedül Strat jellegű hangot nem tudtam előcsalni belőle, de ez talán nem meglepő egy "mindössze két" humbuckerrel szerelt gitárnál. ;o) ) Amit azért megemlítenék: ennek az RG320-nak valamelyest vastagabb a nyaka - és talán kicsit más profilú - mint pl. az én RG570-emnek. De ezt igazából csak akkor érzékeltem, amikor kézbe vettem, két perc játék után már nem tűnt fel. (Az Ibanez honlapja szerint a különbség 2mm - ennyivel vastagabb az RG320-as Wizard II típusú nyaka.)

Egy kapcsolódó kérdés: jobb az Edge tremoló, mint a Lo-TRS? Ha igen miért? Ránézésre én annyi különbséget fedeztem fel, hogy a TRS-re csavarozni kell a tremolókart (én az Edge "jackes" megoldását jobban szeretem), a TRS talpa vékonyabb, illetve a finomhangoló csavarok nem a húrrögzitő satu csavarjára támaszkodnak, hanem egy külön kis karra. (De ez így van a Lo Pro Edge tremolón is.)

Üdv: "tesztelő-tamás"

tomci Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2290
Amennyire tőlem telik teljes melszélességgel támogatom az oldal megvalósítását. Már csak azért is, mivel magam is akartam hasonlót csinálni. Sajnos az ötletek 99%-a csak papíron vagy a fejemben maradt nem került fel a netre, mivel hiányzik a megvalósításhoz szükséges idő (+idő, eszköz).

Az én oldalam neve: Gitárbarát (lett volna). Nem túl dögös, de nem akartam angol nevet (pl. guitarfan) és szerettem volna ha minndenkihez szól, akit bármilyen módon érdekel a gitár.

Szóval mindent bele, szólj hogy miben segíthetek. (Esetleg a tartalomra vonatkozó ötleteimet is megtárgyalhatnánk emailben - csak hogy ne lőjük le előre a poént.)

Üdv: T.

Előzmény: pele_ (2285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!