Sziasztok! Egy olcsónak mondható "Tokuyama" nevű állítólag olasz stratoutánzatot vettem tanuláshoz + Ibanzez DS7-es torzítót. A gityón 3 hangszedő van 5 állású kapcsolóval. Az 5 állásból 3 hihetelen zajos, zúg mint a veszett, főleg a pedállal, de anélkül is (két szélső + középső állás). Ezen lehet valahogy segíteni, vagy az olcsó gagyiknál ez természetes?
Sziasztok!
Ha valakit esetleg érdekelne:
Eladó egy eredeti orosz gyártmányú Big Muff Pi torzító,a hozzá tartozó fadobozban természetesen.
Ár:15.000,-Ft
A Vintage '52 elköltözik a Tátra utcából egy kétszeres méretű új üzletbe, vhova az Oroszlánok mellé.
BIBIKE
Láttam... utána kerestem meg a képet és az infókat a neten.
Jogos, hogy 3 számból, nem akarsz kettőt felrakni. Meg is néznélek titeket, de sajna, elég messze lakom BP-től, és igen ritkán járok arra.
Pipi
Természetes, hogy csiszolásnál egyforma magasságúra igazítják a bundokat (no persze, ha hangszerész csinálja). A klasszikusoknál nem tudom mi a helyzet, de az elektromos gitároknál biztos nincs "bevonat"! Egy anyag a bund! Gondoldj csak bele: a húr is "eszi" a bundokat (pl. nyújtáskor csiszol).
A magasságon jelentősen nem változtat a csiszolás, ha csak nincsenek irtózatos különbségek - de akkor meg jobb. Végül, ha a csisz nem jön be, akkor csak bundoztathatsz és az sokkal többe kerül, ráadásul nem is bírja ki túl sokszor a nyak!
Zolach
Ha most vetted, menj visssza a boltba és mutasd meg nekik, mit szólnak hozzá. Ne hagyd magad lerázni! Hátha kicserélik (garancia is van a világon)! És ha végképp nem megy, irány a hangszerész (ha más nem megnézetni mi baja, az még ingyen van).
Exile, ClisHe
Szépek! Nekem megjelenésre a James Burton és a '50 Tele tetszik a legjobban. (Exile: jól sejtem, hogy az első kép a saját hangszeredet ábrázolja?)
Akkor legyen itt egy kis Telecaster történelem, ha már volt itt Jackson, Gretsch, etc, ez a gitár is bőven megérdemli... Meg olyan jó ennyi Telecaster-t egyszerre látni :)
az haggyán, de tavajelőtt (izé én akkor voltam utoljára szigeten) a Tibusz a Magyar Atommal is nagyot alakított. És ott sokkal többet használta a szájgitárt, mint a boom-boom-ba (nemtom ott egyáltalán használja-e). Ami a bb-t illeti, nekem akkor ment tőle el a kedvem, miután megvettem a cd-jüket, oszt azután még három négy bulijukra elmentem, de már meguntam, hogy csak azt a néhány számot jáccák más sorrendben (noha most vannak új számaik, sőt cd-t is kiadtak), és a Magyar Atom sokkal dögösebb bluest jáccik, mint a rhythm'n'blues, ezzel persze nem akarom fikázni a Mesteréket, csakhát nem volt kellemes, amikor már a hatodik bulin hallottam uazt, mint a cd-n van. Viszont a magyar gitároséletben a Tátrai IMHO viszi a pálmát a szinpadi magamegjáccásban... ( bár annyi viszki után már nem csoda, hogy oldott halmazállapotban van, hehe). De mindegy. Hajrá Tibusz! (Ő mér'nem ír ebbe a topicba? Mekkell neki mondani, hogy ide mindenki ír, aki számít, hehe...)
Napáá:
GG
Én személy szerint nem pártolnám a csiszolást. A bundoknak megvan a magasságuk, ez ad egy "játékérzetet".
Ezenkívül logika : lecsiszolsz egy bundot -> lehet hogy a következőnél fog zörögni.
Kivéve ha nem egyforma magasságúak a bundok gyárilag (pontatlanok), és te egyformára csiszolod őket. ( ld. néhány nagyon olcsó széria )
Még egy gond a csiszolással : Ha jól sejtem, akkor egy viszonylag vastag nikkelbevonat van a bundon kívülről. Alatta pedig valami olyan anyag, ami hajlamos oxidálódásra. (van egy Samick klasszikusom, oszt' rohadnak a bundjai:)
Bocsi ha nagyon lehúzó voltam. >>;>
Mellesleg a régi ggitáromon én állítottam be a nyakat, mert zavart, hogy zörögnek a húrok, pedig hátul az égben volt, és lőn világosság... Egészen elfogadható mérték alá csökkent a zörgés.
Ha nagyon idegesít, hogy nem-e görbe véletlenül a nyakad, akkor fogd meg a gitárodat és hosszában "nézzél bele" a nyakba. Valószínűleg látni fogod, hogy csavarodik-e.
Mármint az eladó srác kezében ugy értem. Remélem nincs nagy gáz. Ez lenne az első elektromos gitárom, és nagyon visszavetne a hangulatban, ha ujat kellene vennem.
A srác kezében nagyon jól szólt, erősítőn annyira nem lehet kivenni a zörgést, de engem eléggé zavar. Egy ilyen csiszolásos nyakbeállításos mutatvány mennyibe szokott kerülni? Csak hogy nagyon ne vágjanak át a palánkon. A csavarodásra még csak gondolni sem merek. Olyankor megy a gitár a selejtbe?
Hm, sok gitár csinálja ezt, az én Samick-em is csinálta (többiek, ne mondjatok semmit, Pavelka Gyuszinál szépen szólt, megtetszett:), az speciel azért, mert elgörbült a nyak, de nem egyenletesen, hanem a fogólapról nézve oldalirányba. Inkább csavarodásnak mondanám; előbb csak a mély E zörgött, az 5. bund környékén, aztán továbbterjedt. Remélem nálad nem ez történik!
tomcinak igaza lehet, általában a bundok lecsiszolása a célravezető megoldás (olcsóbb gitároknál főleg előfordulhat). Mindenképpen szervízben csináltasd (láttam már olyat, h vki nekiesett a körömreszelővel...).
Egyébként érdemes megjavítani, mert a tiszta hangzást erősítőn keresztül is teljesem hazavágja.
Egyébként látta valaki a Boom-Boomot a szigeten a bluessátorban (Tátrai/Szappanos/Borlai)? Eddig a legjobb koncert volt szvsz...
Hömmhömmm
Nekem is voltak régen ilyen gondjaim hömmm.
És a vicc : nem hátul, hanem elöl volt túl alacsonyan a húr. De szerintem a húr vastagsága is befolyásolja a zörgést. (nagyon kicsit)
Egy kérdés : Nagyon zavaróan zörög? (azaz játszhatatlanul?) Mert szerintem egy kicsit az elektromos gitárok 90%-a zörög. Pl. az enyém is, de erősítőn át nekem pl. abszolúte nem hallatszik.
/A zörgés függhet attól is, hogy milyen erővel nyomod a húrokat és|vagy pengeted. /
Ha nagyon zavar, akkor lehet hogy télleg a legjobb visszavinni, hátha mondanak rá valami értelmeset. (vagy beállítják)
Tomci és Pipi: Szevasztok, kösz, hogy reagáltatok.
A hidnál emeltem a húrokat egészen az égig, de nem múlt el a zörgés. A nyakon meg nem merek állítani, mert kb egy hetes a gitár, és nem akarom hazavágni. Lehet, hogy visszaviszem a boltba, hogy cseréljék ki, vagy kenjék a hajukra. Csak gondoltam előbb megkérdezlek benneteket, mert biztos volt már ilyen tapasztalatotok.
1. Hátul nem lehet a hídnál emelni a húrokon?
2. Setleg állítatni a nyak feszítőjén? (azzal elvileg a nyak "ívén" lehet állítani, de könnyen el lehet törni... )
Élőben nézd meg!
Az "Esőre várva " lemezen 3 dalunk van, 2 énekes, és 1 instru. A gitárosokat asszem elsősorban az instru érdekli, a 3 számból meg 2-t nem teszek fel, mert még el is kell adni egy pár lemezt.
Nézzétek meg élőben, tájékoztatok majd mindenkit időben, ja és vegyetek lemezt! A másik három csapat teljesen korrekt, mindenkinek megvan a maga egyénisége, és jól szólnak (jobban, mint mi, de ez hosszú történet)
Tervezzük a pesti bulit is (mivel minden helyszínen szeretnénk mind a 4 csapattal játszani)
Ha valakinek van valami jó ötlete arról, hogy hol legyen, szóljon!
Urak, hát senkit nem érdekel ez a Jackson kép (2295)??!! Legalább annyit mondjatok, hogy "randa", vagy "hát télleg szép"!!
Pele
Mi újság az oldallal, lett neve?
BIBIKE
Lejött a szám. Korrekt! Feszes, szigorú. Viszont most már nagyon kíváncsi lennék, milyen az amikor még te is énekelsz. Nem lehetne feltenni egy olyat is? Milyen volt a koncert?
INCHO
Probléma! Lejött mindből 1-2%, majd kapcsolat megszakadt, a szerver nem elérhető.
Zolach
Irány egy hangszerész. Azt hogy mit kell vele csinálni ingyen is megmondják. Aztán olcsób esetben a bundok lecsiszolhatóak. Drágább esetben újra kell bundoztatni, de ezt csak akkor javallom, ha van sok pénzed és/vagy nagyon zörögnek. (Persze lehet, hogy a nyak állítása is segít, de ha csak a G és H zörög, nem hiszem, hogy az elég lesz.)
Mit lehet tenni, ha az 5-ös és a 11-es bundok lefogásakor a G és a H húrok zörögnek? Szerény megitélésem szerint a lefogott húr érinti a következő bundot. Ez gondolom nem nagy felfedezés, de mit lehet vele tenni? Cserélni kell a gitárt, vagy állitani a nyakon? A hurmagasság állitása sajnos nem segített. Köszi a válaszokat előre is.
Hajrá, Bibike!!! (utólag is...)
Milyen volt???
Tegnap szigeteltem, nem volt rossz, de mára már nem tartozom a rohangászók közé - az első sziget óta járok ki minden évben, heti pass-okkal -, úgyhogy PestiEst, MetalHammer meg Wanted és kész.
Inni meg mindenhol csak Ászok és általában nagyon keresem a főzeléksátrat, mert állítólag van ilyen (én még nem találtam meg).
Mondjuk szombaton meg hétfőn (amikor még kitolom magam) bejátszik a világzenei meg a nagyszínpad is, de tegnap riasztó volt az idétlen
cilinderes f...kalap a borzalmas szar zenéjével.
Amúgy ennél még a royék is jobbak lehettek, de őket már nem vártam meg (azt mondta a borsátornál, hogy tramps-buli lesz...).
Látszik, hogy nincs eléggé bejáratva a dolog: arra az oldalra tettem, amit Pyramyd barátunk szerkesztett: www.tar.hu/gitarmania
Elég kevés anyag van fent, tegyetek fel minél több dolgot!
A mai koncertet valójában le is akartuk mondani, pontosan a sziget miatt, de nem lehetett. Lehet, hogy nyilvános próba lesz 10 ember előtt? Nem baj, én jól fogom érezni magam...
Nagyon szívesen elmennék, de ma lép fel a Szigeten a Rage nevű csoda, és őket nem hagyhatom ki. :) Az "Esőre várva"-t már láttam, de még nem szereztem meg. A Kérdőjel amúgy nagy haver. :)